• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, yeni mezunların hali ne olacak hanımlar? :(( lütfen yol gösterin

Ben kendi kendime çalışabileceğim patronsuz bir meslek istiyorum...
Diş hekimliği, eczacılık, mimarlık...
Bakalım.Bu yıl olmazsa, önümüzdeki yıl tekrar deneyeceğim, iyice kapanıp çalışacağım...
Biliyormusunuz ablamın yakın bir arkadaşı geçmiş senelerde ama yakın bir tarih tam ne zaman hatırlamıyorum, 36 yaşında - 3 yaşında çocuğu varken - lise mezunu iken sadece kendi kendine çalışarak evinde, cerrahpaşayı kazandı, taze doktor adayı şimdi :31:

Bize böyle azim dolu hikayeler lazım:)

Yaa kızlar ben yüksek lisans filan derken aklıma sokacaksınız yeni bir bölümü :D

Ben kendi kendime çalışabileceğim patronsuz bir meslek istiyorum...
Diş hekimliği, eczacılık, mimarlık...
Bakalım.Bu yıl olmazsa, önümüzdeki yıl tekrar deneyeceğim, iyice kapanıp çalışacağım...
Biliyormusunuz ablamın yakın bir arkadaşı geçmiş senelerde ama yakın bir tarih tam ne zaman hatırlamıyorum, 36 yaşında - 3 yaşında çocuğu varken - lise mezunu iken sadece kendi kendine çalışarak evinde, cerrahpaşayı kazandı, taze doktor adayı şimdi :31:

Ne güzel ya ben de yapabilsem :31: Yaşım çok değil belki ama bir an önce kendi ayaklarımın üstünde durma isteği ağır basıyor bu yüzden cesaret edemiyorum. Bir de para kazanmak da gerek sonuçta ailem de bi nefes alsın artık istiyorum daha kardeşim okuyor. Hoş yüksek lisans istiyorum şehir dışında ama aynı zamanda iş bulursam çalışabilirim belki.
İnşallah hayalindeki bölüm neyse o olur hayallerinin peşinden gidenlere bayılıyorum :34:

selam kızlar nasılsınız görüyorum ki yeniden okumak hevesiniz var bende gireceğim sınava ama öylesine puanlarda baya düşmüş sanki bizim zamanımızda olmayan netlerle mühendislik kazananları gördüm geçen sene bu sene bende bi deneyeyim..
bu arada İİBF mezunlarının kolay atandığı söylenmişte yok öyle bir şey mezun sayımız o kadar çok ki 2012/2 atamasında verilen kadro ise çok az tam sayı söylemeyeyim dedim şimdi biri çıkar hayır 1 fazlaydı falan der :)

Son düzenleme:
Kolay mı zor mu bilemeyeceğim ama bir çok bölüme göre kadrosu çok iibf nin ondan bahsedildi sanırım. Bizim 2012 türkiye geneli toplam kadro 29du :ssz:

Kolay mı zor mu bilemeyeceğim ama bir çok bölüme göre kadrosu çok iibf nin ondan bahsedildi sanırım. Bizim 2012 türkiye geneli toplam kadro 29du :ssz:

mezun sayısı çok kadro sayısı çok değil çok olsaydı ben atanırdım cnm gerçekten
senin bölüm neydi?

Ne güzel ya ben de yapabilsem :31: Yaşım çok değil belki ama bir an önce kendi ayaklarımın üstünde durma isteği ağır basıyor bu yüzden cesaret edemiyorum. Bir de para kazanmak da gerek sonuçta ailem de bi nefes alsın artık istiyorum daha kardeşim okuyor. Hoş yüksek lisans istiyorum şehir dışında ama aynı zamanda iş bulursam çalışabilirim belki.
İnşallah hayalindeki bölüm neyse o olur hayallerinin peşinden gidenlere bayılıyorum :34:

Resmen kafamdan geçenleri yazdın. Tek olmadığımı bilmek iyi oldu. Bende bi yandan ailemi yükünü azaltmak isterken diğer yandan Yaşadığım yer dışında yüksek lisans hedefim. Ama halledicez bence kızlar, daha çok çok genciz :27:

aynı endişeleri ben de yaşıyorum, tek çocuğum kardeşim bir şeyim yok, akrabamız da çok yoktur, geniş aile de değiliz. bi annem bi babam var, yeniden okuyup hayallerimin peşinde koşmalıyım mantığıyla onlara daha da yük olmak istemiyorum. son 4 sene içinde o kadar masraf yaptılar ki benim eğitimim adı altında.. artık üzülüyorum.

bu bahane değil tabi, hem çalışıp hem okuyanlar var, devletten burslarla kredilerle geçinenler var, yapmak isteyen her şekilde yapıyor.. çok takdir ediyorum ama kendini geliştirme ve okuma hevesini asla kaybetmeyenleri..

benden bu saatten sonra anca yüksek lisans olacak eğitime dair.. :/ o da inşallah ikinci dönem, yoksa önümüzdeki sene..

Senin yine iyiymiş önlisansta toplam 4 atamada kadro 7 idi. Bir bölümde kpds den A seviye istiyordu :D Ağlamak istiyorummm

aynı endişeleri ben de yaşıyorum, tek çocuğum kardeşim bir şeyim yok, akrabamız da çok yoktur, geniş aile de değiliz. bi annem bi babam var, yeniden okuyup hayallerimin peşinde koşmalıyım mantığıyla onlara daha da yük olmak istemiyorum. son 4 sene içinde o kadar masraf yaptılar ki benim eğitimim adı altında.. artık üzülüyorum.

bu bahane değil tabi, hem çalışıp hem okuyanlar var, devletten burslarla kredilerle geçinenler var, yapmak isteyen her şekilde yapıyor.. çok takdir ediyorum ama kendini geliştirme ve okuma hevesini asla kaybetmeyenleri..

benden bu saatten sonra anca yüksek lisans olacak eğitime dair.. :/ o da inşallah ikinci dönem, yoksa önümüzdeki sene..

Aynen ben de. 2. üniversite ancak aöf ye cesaret edebildim :9: Yüksek lisans inşallah olur ocak sonunda belli olmuş olacak. Hayalim olan bir bölümde yapacağım olursa inşallah benim de hayallerimi gerçekleştirmek adına atabildiğim tek adım bu :36:

Kızlar okumaktan kastım başka bir şehre gidemem ben
Kendi ilimde olursa ancak yoksa maalesef yapamam
Yurt yemek bilmem ne o kadar çok masraf yapıldı ki
Aileme de üzülüyorum

Ya istanbul ya da kocaelinde devlet kazanabilirsem giderim öğrenim kredisi ile
Yoksa okuma işi bu şartlarda yaş

Aynen ben de. 2. üniversite ancak aöf ye cesaret edebildim :9: Yüksek lisans inşallah olur ocak sonunda belli olmuş olacak. Hayalim olan bir bölümde yapacağım olursa inşallah benim de hayallerimi gerçekleştirmek adına atabildiğim tek adım bu :36:

cnm yükseği ne üzerine yapacaksın?

selam kızlar nasılsınız görüyorum ki yeniden okumak hevesiniz var bende gireceğim sınava ama öylesine puanlarda baya düşmüş sanki bizim zamanımızda olmayan netlerle mühendislik kazananları gördüm geçen sene bu sene bende bi deneyeyim..
bu arada İİBF mezunlarının kolay atandığı söylenmişte yok öyle bir şey mezun sayımız o kadar çok ki 2012/2 atamasında verilen kadro ise çok az tam sayı söylemeyeyim dedim şimdi biri çıkar hayır 1 fazlaydı falan der :)

kpssden mi bahsediyorsunuz :26:

mezun sayısı çok kadro sayısı çok değil çok olsaydı ben atanırdım cnm gerçekten
senin bölüm neydi?

Mezun sayısına göre kadro sayısı çok çok az canım biliyorum sadece kadro bazında diğer bölümlerle karşılaştırma yapmıştım ben. Kimya mühendisiyim ben bizim bölümden de binlerce mezun oluyor her sene ne yazık ki kontenjanları da her sene artırıyorlar o yüzden puanlar o kadar düştü 50 binlere kadar düşmüş bizim bölüm :50: Girseler ne olacak ki iş yok özel sektör de doymuş iyice. :ssz:

Aileden destek almak gerçekten çok zor, hele kendi kendine yetme çabasında isen, benim çalışmaya başladığımın ilk senelerinde aklımda vardı bu, birazda savurganım parayı sevmiyorum o yüzden elimde tutamıyorum pek :21: Biraz biriktirdim yaşadığım şehirde ve istanbul içi tercih yapacağım yani evimden gidip geleceğim harçlar ve okul masrafları için biriktirdiğimi kullanacağım, kimseye yük olmamak için, bazen çok yakınmış tekrar üniversite sıraları gibi geliyor, bazen çok uzak :5:

Back