Çok mutsuzum, işe alındım ama…

Geçtiğim dersler var tabii ki ama geneli alttan maalesef. Bölümü seviyordum ama cidden zor, zaten 1yıldır da bir işe girip çalıştım, okula gidemedim
Zor da sonuçta kazanıp girdiğine göre bitirirsin de salmışsın ondan bence. Para kazanmak zorunda mısın 1 2 sene asılsan iyice derslere. Çalıştığın halde olmuyorsa da belki dikkat dağınıklığı falan baş göstermiştir.

25 yasında sıfırdan üniversiteye başlayacak kadar zengin değilim
En son sınava girdigimde bu sınavlara calısıp giricem dedim sınava girdim olmadı yapamadım, sonrasında tekrar hazırlanıp sınava gircektim ama kötü seyler yasadıgım icin(psikolojik olarak) sınavlara giremedim. Bende de suç var çok çabuk pes ettim sürekli yaşımı düşünerek ve okul biticek mi bitmicek mi diye kaygı yasayarak. Zaten yasım var bir de okulun uzamasıyla uğraşmak istemedim.

Bence bırakma. Belki Bi ilaç alsan daha iyi konsantre olursun. Ama bitir bölümünü. Yazık hem 4 senen hem bölümünü kazanmak için harcadığın zaman çöpe gidecek.

Rahatlık da size iyi gelememiş ki, zaten bir sürü alttan dersiniz varmış. Belki de iş hayatı biraz disiplin katar. Bence bir kaç ay işe gidin ama dertlerinizi de başlamayın. O sırada ne yapmak istediğinizi iyice bir çözmeye calisin

Ben zaten okula gitmediğim dönem 1yıl boyunca çok zor şartlar altında çalıştım, tembel biri değilim bazı problemlerim var yazamıyorum burada, hiç tanımadığınız birine tembel veya disiplinsiz demek ne kadar kolay. Disiplinsiz bir şekilde o bölümü ve okulu nasıl kazanabiliyorum türlü türlü problemime ve sorunuma rağmen? İnsanların hayatını bilmeden yargılamamak lazım. Ailemle de ciddi problemlerim var intiharı bile düşünüyorum, evlenmek istemiyordum ama mecbur kaldığımı düşünüyorum. Kolay bir hayat yaşamıyorum.

Ben size tembel demedim ki. nsanlar sıkı bir disiplin altındayken daha verimli calisabiliyorlar bunu kastetmiştim kusura bakmayın yanlış anlaşıldiysam. Ben de mesleğimi icra etmesem de eczacılık mezunuyum. Hiç uzatmadım belki ama hep dc+ ya da cc ile geçecek kadar çalışarak ya da bütünlemeye kalarak geçtim. Part time çalışan bir arkadaşım vardı cigkoftecide. Mesela o çok disiplinliydi ve çok daha rahat çalışabiliyordu benden. Ben onu kast etmiştim.

Sorun yok belki ben yanlış anladım kusura bakmayın teşekkür ederim nazik yorumunuz için

Okulunuza devam edip bir yandan özel ders verebilirsiniz. Bölüm fakültelerinde okuyan çoğu öğrenci böyle yapıyordu ben okurken. Hem para kazanmış hem de okulu bitirmiş olursunuz.

Özel sektörün garantisi yok. Yarın buradan çıkarsanız başka bir yere girmek için sizin üniversite mezunu olup olmamanıza illa ki bakacaklar. Her zaman bu kadar şanslı olmayabilirsiniz. Sonra neden bitirmedim ki üniversiteyi diye üzülebilirsiniz. Ve evet açık mı örgün mü dikkat ederler. Örgün yanında açık okursanız beğenirler.
Üniversite ile konuşup hocalaranızla özellikle çalıştığınızı söyleyip biraz kolaylık saglamalarını isteyebilirsiniz. Bu şekilde hem çalışıp hem okuyan insanlar da vardı.
2 yılda bitirebilirsiniz biraz daha sıkı çalışıp. Yüksek lisans yapmak örgünü bitirmeden zor değil imkansız. Bir diplomanız olması şart yüksek lisans yapmak için.
Sadece planlı bir şekilde davranıp, devamlılık olan dersleriniz için gorusurseniz bölümünüzle halledersiniz diye umuyorum.
Yapamam edememle olmuyor sonra pişman olmayın neden bitirmedim üniversiteyi diye.

Okulunuzun sistemi nasıl bilmiyorum ama bu sene kendinizi kütüphaneye kapatıp mesela alttan aldığınız derslerin hepsini verebilecekseniz buna odaklanın. Ama bu kadar kafa karışıklığyla konsantre olamazsınız önce kafanızı sadeleştirin. İnsanın kısa orta ve uzun vadeli planları olur. Uzun vadeli olan zaten ideal bit nevi hayal, sizin durumunuzda bu yüksek lisans ve yurt dışı oluyor. Bunu düşünmenin size şimdilik faydası yok. Orta dönem planınız okulu bitirmek olsun acil planınız ise alttan dersleri temizlemek. Ha bu arada maddi olarak aşırı zor durumdaysanız işe girin ve o sırada size daha uygun bir lisans eğitimi için çalışın bir sürü insan bunu başarıyor

Bir karar verip o doğrultuda davranmanız gerekiyor.ya iş ya okul olmalı...okul bitsin istiyorsanız tüm dikkatinizi okula vermeniz lazım.kararsizlik sizi mutsuz eden.

Nasıl bir dış ticaret işi?
Deneme süreci ne kadar mesela?
Kalıcı olabilecek misiniz orada, yoksa sürekli kalifiye eleman alan, değiştiren bir yer mi?

Zenginlikle ne ilgisi var. Dil kursuna bile gitmeden dil öğrendim üniversite yoluyla. İndirimli akbil kullanma gibi artıları bile oldu. Zaten hazırdaki bölümünuzu 2-3 yıldan önce bitiremeyeceksiniz. Tuhaf bir bakış açısının var. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…