Çok mutsuzum, işe alındım ama…

yyenibiriileri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2019
647
-40
98
Merhaba kızlar, çok dertli olduğum bir konu hakkında yazıyorum.

İş görüşmesi yapmıştım iyi bir firmada işe alındım ama eğer işe başlarsam okulum yarım kalıcak ve okulu bitiremicem, ki zaten bitirmem zor gözüküyordu

Bi yandan da okulu 7yılda bitiremezsem (Şu an 4.yıldayım neredeyse tüm derslerim alttan) zaten okuldan atılma ihtimalim var, yani 2-3yıl daha çabalayıp sonunda okuldan atılacak da olabilirim.

Örgün okul mezunu olmadan da yüksek lisans yapmak zormuş ki kaldı ki okulu 7sene de bitirsem de yüksek lisans yapmam zor. Bir de yüksek lisansı yurtdışında yapmak istiyordum, hiç alcaklarını da sanmıyorum.

Yani çok mutsuzum ve ne yapacağımı bilmiyorum.

E o zaman işe niye başvurdunuz?

Ne tür bi iş?
Kadrolumu aldılar , yada kaç senelik sözleşme?

Nasıl yani anlayamadım
Her rengi boyamışsınız, fıstığın yeşili kalmış diyorum. 4. yılda tüm dersleriniz alttanmış. Çok azimli, idealist biriymiş gibi yurt dışında yüksek lisanstan bahsediyorsunuz. Örgün üniversite mezunu olmadan yüksek lisans tabii ki zor, ne sanıyordunuz, yeni mi öğrendiniz bunu?

Haklısınız ama aslında kendini geliştirmeye çalışan dil bilen biriyim, okula gitmek istemiyorum ama istedigimde yurtdısına cıkabilmek istiyorum o yuzden yazdım onu. Aslında cok idealist biriydim girdiğim okulu kazanmak zor, çok çalışkandım ama bazı sebeplerden dolayı soğudum okuldan sonum böyle oldu.

Hangi üniversite? 4 yılda insan kazayla da olsa bir iki dersi geçer. Matematik bölümünü sevmiyorsanız boşuna vakit kaybetmeyin orada. Başka bir şey okuyun ya da hedefinizi değiştirin.

Su an lisans mi okumaya calisiyorsunuz, yuksek lisans mi?

O kadar karisik yazmissiniz ki, anlamasi cok zor.

Anlayanlardan anladigim kadariyla bitmek bilmeyen bir matematik lisansi yapmaya calisiyorsunuz. Bir doktora ogrencisi olarak, lisansi bitiremeyen, buna azmedemeyen birinin birak yurtdisinda y.lisans yapmasini Tr'de dahi y.lisans yapması zordur.

Lisenin bi tik ustu olan lisansa benzemez yuksek / doktora vs. Hele ki sayisal bolumlerde eminim cok cok daha zordur.

7 sene bir lisans bölümü nasıl bitmez ya, yüksek lisans için de lisans bitirmiş olmak şart yani lisans olmadan nasıl Yüksel lisans yapılabilir ki, olmayan bir şeyi yükseltmezsiniz sonuçta. Bence siz ya eğitim insanı değilsiniz ya da aşırı yanlış bir bölüm seçmişsiniz. 7 senede de bitiremeyecekseniz açıktan başka bir okula kaydolup başka bir lisans bölümü bitirin o sırada çalışıp tecrübenizi geliştirin. Ama bitecek gibiyse ve işin aciliyeti yolsa (geçim derdi vs) o zaman işi gücü bırakın acilen okulu tamamlayın

Çok güzel bölüm bitirin bir şekilde. Yüksek lisans da yaparsınız neden olmasın. Hayat her zaman düz gitmiyor lisansı 7 senede bitiren yüksek lisans nasıl yapar diyemem olur çünkü neden olmasın. sadece ne istediğinize karar verin. Girdiğiniz işin de önü açıksa çalışırken yükseği burda o alanda yapıp doktorayı yurtdışında deneyebilirsiniz.

Hangi üniversite? 4 yılda insan kazayla da olsa bir iki dersi geçer. Matematik bölümünü sevmiyorsanız boşuna vakit kaybetmeyin orada. Başka bir şey okuyun ya da hedefinizi değiştirin.
Geçtiğim dersler var tabii ki ama geneli alttan maalesef. Bölümü seviyordum ama cidden zor, zaten 1yıldır da bir işe girip çalıştım, okula gidemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…