• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum, işe alındım ama…

Merhaba kızlar, çok dertli olduğum bir konu hakkında yazıyorum.

İş görüşmesi yapmıştım iyi bir firmada işe alındım ama eğer işe başlarsam okulum yarım kalıcak ve okulu bitiremicem, ki zaten bitirmem zor gözüküyordu 😔

Bi yandan da okulu 7yılda bitiremezsem (Şu an 4.yıldayım neredeyse tüm derslerim alttan) zaten okuldan atılma ihtimalim var, yani 2-3yıl daha çabalayıp sonunda okuldan atılacak da olabilirim.

Örgün okul mezunu olmadan da yüksek lisans yapmak zormuş ki kaldı ki okulu 7sene de bitirsem de yüksek lisans yapmam zor. Bir de yüksek lisansı yurtdışında yapmak istiyordum, hiç alcaklarını da sanmıyorum.

Yani çok mutsuzum ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Kafanı topla part time çalış ve mezun ol.Bugunlerin geri gelmeyecek

Matematik'te yuksek lisans yapsan ne olur yapmasan ne olur. Akademik kariyer mi dusuniyosun? Ne bileyim, ben yurtdisinda yuksek yaptim ama cidden aciyorum simdi giden parama da zamana da. Akademik kariyer yapmayacaksan bosver ki akademikte de oyle cok bi para yok.

Eşimin kuzeni de üniversite sınavına hazırlanırken matematikten özel ders almış. Hocayı da dersi de çok sevmiş ben matematik okuyacağım diye yazdı girdi. Tabi ki fakülte matematiği liseninkiyle bir mi? Zar zor 7 senede bitirdi o da artık alttan derslerini bölüyordu bir dönem sadece 2 derse çalışıyordu mesela.

Bölümünüz öyle hem okuyayım hem çalışayım denilecek basitlikte bir bölüm değil maalesef(matematik öğretmeniyim). Bölümü 7 senede zor bitirip tüm bilgileri körelttikten sonra yüksek lisans imkansıza yakın.

Özel sektörde bir işe girmişsiniz buradan çıkarılsanız lise mezunu olarak iş bulmanız çok zor olur. Artık ne kadar tecrübeli olsanız da üniversite mezuniyeti istiyor iş yerleri.

O yüzden ya işi bırakıp okula derslere tam teşekküllü devam edip okulu bitirin ya da bu okul bitmez diyip en azından açıktan bir lisans mezuniyeti alın.

Back
X