Çok mu vicdansız ve kötüyüz ? Yoksa onlar mı gerçekten düşüncesiz ?

Ben de bunu düsündüm.
Bende polip olusuyor. 2017de aldırdım temizlendi ama dogumdan sonra yine regllerim agrılı geciyor.
Dr demisti adetim 10 günü buluyor ,ilk 3-4 gün sancılı geciyor cok fazla, polip yaparmıs.

Çok geçmiş olsun size de. Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz ve hayatınızı çok sağlıklı yaşarsınız. Hastalığın her türlüsü de zor.
Dediğinize ben de katılıyorum, zaten yıl bitmek üzere, sınavlarda gelip kalsalar bile yeterli olur. Sonra yatay geçiş yapar.
Öyle çok fazla yorulmalarına da gerek kalmadı. Umarım yazın da bu sorunu hallederler araştırma hastanesinde.

Safra kesesinde sorun olabilir mi?
Bahsettiğiniz ağrı şekli mideden ziyade safra kesesi gibi. Kusma da var zannedersem.
Kusma pek yok, ağrıdan bulantıdan tüm gün yemek yemediği için mide boş kalıyor ondan mı bilemedim. Kusmaya çalışıyor ama bir şey çıkmıyormuş genelde.
Bir de sanırım sadece mide değil regl tipi karın ağrısı da var ama çok şiddetli.
Safra kesesi ihtimalini sormuştum yokmuş öyle bir sorun.

kız bence duygusal ve ailesinden uzak kaldığı icin bu sorunlari yaşıyor. ailesi de inatla tek birakiyor kızı. psikologtan da destek almali. ben tek başıma yeten bir kızdım hep ama ben bile uni ilk senesinde bayag depresyona girmiştim ailemden uzak ve tek kalınca. boyle sorun cozulmez kiz ya ailesinin yanina gidecek yada onlar onun yanina gelecek.

Ben de öyle düşünüyorum aslında.
Yumurtalık kisti için ameliyat gerekiyormuş ama.

bana da yumurtalik kisti dediler vs vs sonra ailemin yanında tekrar baktirdik hicbisi çıkmadı

tamamen psikolojik kızın durumu

aile istiyor kız yani anlamıyorlar mı ya da tek başına olmaya alışsın mi istiyorlar ama bazı insanlar tek kalamıyor malesef aile bağımlısı oluyor

Aynen ağrı eşiği de çok düşükmüş bunu söylemişlerdi.

Ben de böyle düşündüm ama emin de olamıyorum, seneye burada kalacağını sanmıyorum da artık yakında yazın kesin anlaşılır ne olup bittiği psikolojik mi değil mi

Psikolojik bir yanı da olabilir ama tamamen psikolojik diyemeyiz. Organik sebepleri var bence.Yumurtalik kistleri farklı farklı. En kötüsü çikolata kisti. İyi bir doktor şart. Sizinki kadınların çoğunun sahip olduğu kistlerdendir. Birçoğu farkında olmadan adet dönemiyle bu kistleri atıyor. Tekrar baktığında kist yok görünüyor. Sizinki basit kistlerdendir...nerden biliyorsun derseniz 12-13 yıldır çikolata kisti ile mücadele ediyorum, gitmedigim doktor kalmadı. Ameliyatlar ilaçlar süreci iyi biliyorum..

Ben de böyle düşündüm ama emin de olamıyorum, seneye burada kalacağını sanmıyorum da artık yakında yazın kesin anlaşılır ne olup bittiği psikolojik mi değil mi
ben eminim canim psikolojik

gastrit vs kardesim yaşadı

kist ben

hep ayni şeyler yüzünden. zaten Allah korusun ciddi bir şey olsa tani konulur tani konulamıyor diyorsun çünkü psikojiyle tetikleniyor

kız yengeç burcu olabilir aileye düşkün olabilir

bende de bir kuzen var aynısı nerdeyse ve son tanısı psikolojik dendi yillarca gitmediği doktor kullanmadığı ilaç kalmadi

geçmiş olsun çikolata kistini biliyorum çeşitleri evreleri var

ama bu kızınki bana aileden uzak kalmadan sebep gibi geliyor çünkü stresli dönemlerde reglim benim de çok ağrılı sancılı kusmalı geçer ibs var stresli dönemlerde atak yapar

tabi yorumlarim okuduklarıma göre

Regl ve ibs çalışırken yada dışarıdayken zorlar tabiki duramazsın
istirahat halinde bu derece olmaz
İbs bendede var acillik olduğumu gırtlağıma kadar ağrıdığını biliyorum ama yatarken hafifler yani
Reglide iğneyle ağrı kesici ile geçer daha başka bi rahatsızlık var

Evet bunu ancak çikolata kisti hastaları anlar.teshis edilememiş olabilir gözle görülmeyecek kadar küçük olabilir ama yinede rahatsiz eder.bu hastalikta bazilari acillik oluyor her ay.ben evde agri kesicilerle atlatıyorum dediginiz gibi kişinin ağrı eşiği yada hastalığın evresi etki ediyor sanırım.

Anladım.
Benim safra kesesi hiç aklıma gelmemişti. Mide diye defalarca gittim narkotik ağrı kesici diyorlar acilde onlarla durdurdular. Hiç bi doktorda ayrıntıya bakmadı dahiliyeye vs de gitmiştim. Acildeki bir doktor ben ağrıdan yarı baygın gittiğimde ultrason çektirmişti orada çıkmıştı.

Stres odaklı bir ağrı da olabilir.

Belki okul, belki kaldığı yer, belki sevgilisi... Bir sıkıntısı var belli ki.
Ancak sizin ailenize de yüklenilmesi doğru değil. Şu anda finaller bitmek üzere. Anneniz teyzenizle tekrar konuşsun. Kızları belki geçiş yapabilir. Bazen böyle hastalık durumunda heyet raporu ile de memlekete geçiş yapılabiliyor.

Olabilir. Bu yönde araştırılsın bir gidin.
Bir ara oğlum böyleydi doktor şüphelenmişti.
İlacını deneyelim zaten çiğdem bitkisinden yapılıyor bir zararı yok, küçük şimdi tahlille uğraşmayalım, geçerse Akdeniz ateşi diyebiliriz demişti ama başka birşey çıktı sonunda.
Yanlış yatış ne alaka.

Ataklat benim sorumluluk benim diye kendinize yüklenmeyin
Evlat da onların, evladın hastalığının sorumluluğu da onların ona bakarsanız
Ben de anneyim. Kardeşim de benim canım ciğerim her şeyim.
Ama öncelik her zaman kendi evladımdadır.
Sizin hastalığınız basit değil ki
Belki iyileşeceksiniz ama bu durum sizi 2 haftada bir tetikliyor

Eniştem derken teyzemin kocasını kast ettim, babası yani. Kuzenimle o ilgileniyordu. Evde yatacak yer yok diye benim odama aldık.
Simdi anladım. Enistem deyince evli zannetim.
1 kez 2 kez olsa tabi ki insanlik gorevidir det yardim eder insan. Ama o nasil bir anne ki kizinin yanina gelemiyor rahatım iyi diye?
Anneniz kardesini uyarmali bence.

Teyzen ne rahat kadinmis ya. Tabiki haklısın. Senin panik atagin olmasa ds siz bakmak zorunda degilsiniz annesi dururken. Bu sekilde elin evinde iki buklum gecirdigi günler aylar neye yarayacak anlamadim okuldaki durumu da kötüdür. Anladigim kadariyla kist yüzünden agrisi oluo agri kesici alinca midesinde gastrit oluşuyor. Mideyi yormayan efervesan seklindeki agri kesicilerden kullansın ormegin dexday tum gun de idare ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…