- 1 Eylül 2018
- 1.192
- 858
- 123
- 27
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
-
Merhaba. Bu konuyu buraya gerçekten çok utanarak açıyorum çünkü hiç hoş şeyler hissedemiyorum. Ailem de benimle aynı durumda ne yazık ki.
Daha önceden de bununla ilgili konu açmıştım. Şöyle özetleyeyim:
Benim burada yaşadığımız şehirde okuyan bir kuzenim var. Ailesi memleketinde. Kuzenim yurtta kalıyor. Bir rahatsızlığı var. Sebebi tam bilinmiyor ama gastrit + yumurtalık kisti diyebilirim. Ayrıca psikolojik olarak da sallantıda.
Kendisi her 2-3 haftada bir çok kötü ağrı ve bulantı atakları geçiriyor. En üst sınırda en yüksek dozda ağrı kesiciler bile ağrısını hafifletemiyor. Ağrıdan bulantıdan ağlayıp çırpınıyor. Günlerce kendine gelemiyor.
Atak geçirdiğinde ailesini arıyor. Ailesi de annemleri arıyor. Acile götürüyorlar ve sonra bizim eve getiriyorlar. Sabahlıyoruz haliyle onunla beraber. Çok da üzülüyoruz. Benim günlerdir aklım onda mesela.
Peki size sorun olan ne derseniz, öncelikle bende panik atak ve anksiyete var. Daha önce bununla ilgili defalarca konu açtım. Tedavi görüyorum. Böyle durumlar beni etkiliyor. O ağrı çekerken defalarca kez panik atak geçiriyorum. Ailem bir de benimle uğraşmasın diye bayılmamak veya daha kötü olmamak için dualar ediyorum ama sabaha kadar asla uyuyamıyorum bulantıdan kusarsa duymayayım görmeyeyim diye odamdan da çıkamıyorum. Yani 1-2 günü oldukça zor geçiriyorum.
Annemlere gelince, annemler sabaha kadar hastaneye gidip gelip sonra hiç uyku alamadan akşama kadar işe gidiyorlar.
İlk başlarda sorun olmadı çünkü ekstrem bir durumdu, insanlık görevi diye düşündük. Hepimiz için zor bir haftaydı. Evde yatacak yer yok diye kuzenim ve eniştem Benim yatağımda, ben de annemlerle onların yatağında uyudum. Odadan pek çıkmadım.
Ama sonra her 2 haftada bir bu durumu yaşamaya başladıkça annem teyzemlere ücretsiz izin vs alıp burada kuzenimle durmalarını veya tam tedavi olana kadar kaydını dondurmalarını, kızın rahatsızlandığında onları istediğini, kendisinin de yetemediğini ve zorlandığını vs söyledi. Ama sanırım kimse kale almadı.
En son yeni atak geçirdi. Babası uçağa atlayıp geldi buraya ertesi gün. Ama o gece hepimiz çok kötü olduk. Ben yine anksiyete krizine girdim. Kalbim bu sefer hiç olmadığı kadar sıkıştı. Bayılacağımı veya öleceğimi sandım hiç abartmıyorum. Babam benim başımda durdu sakinleştirmeye çalıştı, annem de kuzenimle ilgileniyordu. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ertesi gün zaten annem ben kötüyüm diye işe gidemedi zar zor rapor aldı. Uyumamıştı da hiç. Babam da uykusuzdu ama o işe gitti.
Şimdi, benim panik atak rahatsızlığım benim sorunum evet kabul. Onları bağlamaz. Ayrıca o kadar zor durumda benim rahatsızlığım da düşünülecek ilk şey olamaz bu da tamam. Ama kuzenimin bu rahatsızlığını, annemlerin yaşadığı fiziksel psikolojik yorgunluğu ve benim de panik atak hastalığımı bildikleri için teyzemlerin artık bu duruma bir çözüm bulmaları gerekmez mi ? Yoksa çok mu sığ düşünüyoruz biz ?
Bu kuzenimle biz aslında çok iyi anlaşırız. Bu yüzden kendimden çok utanıyorum.
nnem teyzemlere ücretsiz izin vs alıp burada kuzenimle durmalarını veya tam tedavi olana kadar kaydını dondurmalarını, kızın rahatsızlandığında onları istediğini, kendisinin de yetemediğini ve zorlandığını vs söyledi
Teşekkür ederim destek verdiğiniz için. Annemler evde aynen böyle konuşuyor zaten. Teyzemlere de benzerini söylüyorlar ama yüzlerine bana kalırsa bu kadar net söyleyemiyorlar. O acil durumda da haliyle kızı ortada bırakamıyorlarAnnenizin söylediği çözümü uygulamaları lazım. Sizin durumunuz da söyleyip ne kadar etkilendiğiniz, anlatıp bir daha ilgilenmeyeceğini önceliğinin siz olduğunu söylesin. Kendi çocuğunu bu kadar düşünmemeleri de çok tuhaf
Sağ olun.Haklisiniz , kuzeninizin ailesine, sizin de kendi ailenize ve stressiz, tabir yerindeyse stabil bir duzene ihtiyaciniz var
Teyzen annene güveniyor ve annen bu güveni vermiş ona. Dediğin gibi açıkça söylememiş yoksa bu kadar rahat hareket edemezlerTeşekkür ederim destek verdiğiniz için. Annemler evde aynen böyle konuşuyor zaten. Teyzemlere de benzerini söylüyorlar ama yüzlerine bana kalırsa bu kadar net söyleyemiyorlar. O acil durumda da haliyle kızı ortada bırakamıyorlar
Ama teyzemlerin kalıcı bir çözüm bulmaması bana da garip geldi çünkü eminim ben 1 birim zorlanıyorsam kuzenim 10 birim zorlanıyor.
Üzücü ancak haklısınız… iş bırakmak ara vermek zor bir şey, Allah anne babasına da kuzenine de sabır versin. Bu iş yıllarca böyle gitmeyecektir zaten, neden kızın bu durumunu bildikleri halde şehir dışı üniversite yazmışlar anlayamadım. Baştan sınava hazırlanıp veya geçiş yaparak kendi şehrine gitmeli veya aile fedakarlık yapmalı. Keşke kıza bi sene daha hazırlan falan deselerdi… Bu arada panik atak anksiyete için bir psikolog gözüyle bakamayacağım elbette ancak bu durum belki de sizin için faydalı olabilir. Yoğun anksiyeteyi yoğun duygularla alanları duydum, duymuşsunuzdur belki İzzet güllü videoları ile de bu durumu çok aşan var. Ben de bir sorunumu onunla çözdüm. Bu durum probleminizi aşmanız için bir fırsat olabilirMerhaba. Bu konuyu buraya gerçekten çok utanarak açıyorum çünkü hiç hoş şeyler hissedemiyorum. Ailem de benimle aynı durumda ne yazık ki.
Daha önceden de bununla ilgili konu açmıştım. Şöyle özetleyeyim:
Benim burada yaşadığımız şehirde okuyan bir kuzenim var. Ailesi memleketinde. Kuzenim yurtta kalıyor. Bir rahatsızlığı var. Sebebi tam bilinmiyor ama gastrit + yumurtalık kisti diyebilirim. Ayrıca psikolojik olarak da sallantıda.
Kendisi her 2-3 haftada bir çok kötü ağrı ve bulantı atakları geçiriyor. En üst sınırda en yüksek dozda ağrı kesiciler bile ağrısını hafifletemiyor. Ağrıdan bulantıdan ağlayıp çırpınıyor. Günlerce kendine gelemiyor.
Atak geçirdiğinde ailesini arıyor. Ailesi de annemleri arıyor. Acile götürüyorlar ve sonra bizim eve getiriyorlar. Sabahlıyoruz haliyle onunla beraber. Çok da üzülüyoruz. Benim günlerdir aklım onda mesela.
Peki size sorun olan ne derseniz, öncelikle bende panik atak ve anksiyete var. Daha önce bununla ilgili defalarca konu açtım. Tedavi görüyorum. Böyle durumlar beni etkiliyor. O ağrı çekerken defalarca kez panik atak geçiriyorum. Ailem bir de benimle uğraşmasın diye bayılmamak veya daha kötü olmamak için dualar ediyorum ama sabaha kadar asla uyuyamıyorum bulantıdan kusarsa duymayayım görmeyeyim diye odamdan da çıkamıyorum. Yani 1-2 günü oldukça zor geçiriyorum.
Annemlere gelince, annemler sabaha kadar hastaneye gidip gelip sonra hiç uyku alamadan akşama kadar işe gidiyorlar.
İlk başlarda sorun olmadı çünkü ekstrem bir durumdu, insanlık görevi diye düşündük. Hepimiz için zor bir haftaydı. Evde yatacak yer yok diye kuzenim ve eniştem Benim yatağımda, ben de annemlerle onların yatağında uyudum. Odadan pek çıkmadım.
Ama sonra her 2 haftada bir bu durumu yaşamaya başladıkça annem teyzemlere ücretsiz izin vs alıp burada kuzenimle durmalarını veya tam tedavi olana kadar kaydını dondurmalarını, kızın rahatsızlandığında onları istediğini, kendisinin de yetemediğini ve zorlandığını vs söyledi. Ama sanırım kimse kale almadı.
En son yeni atak geçirdi. Babası uçağa atlayıp geldi buraya ertesi gün. Ama o gece hepimiz çok kötü olduk. Ben yine anksiyete krizine girdim. Kalbim bu sefer hiç olmadığı kadar sıkıştı. Bayılacağımı veya öleceğimi sandım hiç abartmıyorum. Babam benim başımda durdu sakinleştirmeye çalıştı, annem de kuzenimle ilgileniyordu. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ertesi gün zaten annem ben kötüyüm diye işe gidemedi zar zor rapor aldı. Uyumamıştı da hiç. Babam da uykusuzdu ama o işe gitti.
Şimdi, benim panik atak rahatsızlığım benim sorunum evet kabul. Onları bağlamaz. Ayrıca o kadar zor durumda benim rahatsızlığım da düşünülecek ilk şey olamaz bu da tamam. Ama kuzenimin bu rahatsızlığını, annemlerin yaşadığı fiziksel psikolojik yorgunluğu ve benim de panik atak hastalığımı bildikleri için teyzemlerin artık bu duruma bir çözüm bulmaları gerekmez mi ? Yoksa çok mu sığ düşünüyoruz biz ?
Bu kuzenimle biz aslında çok iyi anlaşırız. Bu yüzden kendimden çok utanıyorum. Yanlış düşünüyorsam yanlış ve kötü düşünüyorsun diyin vallahi şu sayfayı kapatıp utanırım yemin ederim.
Ama gerçekten hem kuzenim hem biz çok zorlanıyoruz ve teyzemlerin bunu bildiği halde hiçbir şey yapmamaları, bir çözüm bulmaya çalışmamaları (isteseler bulurlar eminim, teyzem yüzümüze dedi "Rahatımı bozamam benim burada işim rahat ne yapacağım oraya gelip ?") Sizce normal mi yoksa sadece biz mi böyle görüyoruz?
Konu çok dağınık ve anlaşılmaz yazılmış olabilir farkındayım. Bunun için kusura bakmayın biraz kirlilik oldu ama ancak bu kadar toparlayabildim.
Şöyle söyleyeyim teyzemlerin para verirsek her şey olur kafasında olduğunu düşünüyorum. Annemler de böyle söylüyor.Haklısınız. Rahatımı bozamam ne demek ? Doğurup doğurup atsın sokağa madem olur mu hiç böyle ? Anasının babasının düşünmediğini teyze ne kadar düşünebilir kuzen ne kadar düşünebilir? Kendinizi hiç suçlamayın. Sizin sorumluluğunuz da değil
Aslında üniversiteyi kazandıktan sonra başladı bunlar. İzzet güllüyü takip ediyorum öneriniz için teşekkürler.Üzücü ancak haklısınız… iş bırakmak ara vermek zor bir şey, Allah anne babasına da kuzenine de sabır versin. Bu iş yıllarca böyle gitmeyecektir zaten, neden kızın bu durumunu bildikleri halde şehir dışı üniversite yazmışlar anlayamadım. Baştan sınava hazırlanıp veya geçiş yaparak kendi şehrine gitmeli veya aile fedakarlık yapmalı. Keşke kıza bi sene daha hazırlan falan deselerdi… Bu arada panik atak anksiyete için bir psikolog gözüyle bakamayacağım elbette ancak bu durum belki de sizin için faydalı olabilir. Yoğun anksiyeteyi yoğun duygularla alanları duydum, duymuşsunuzdur belki İzzet güllü videoları ile de bu durumu çok aşan var. Ben de bir sorunumu onunla çözdüm. Bu durum probleminizi aşmanız için bir fırsat olabilirDeğilse de dediğim gibi kız okulu bitirene kadar böyle süremeyeceği belli, ne planlıyorsunuz bu kız içim diye açık açık konuşmalısınız.
Böyleyse durum daha kötüŞöyle söyleyeyim teyzemlerin para verirsek her şey olur kafasında olduğunu düşünüyorum. Annemler de böyle söylüyor.
Teyzem bana pahalı bir mont almıştı kuzenimin ilk rahatsızlığında yatağımı verdiğimiz için. Çok mahcup hissettim o zaman hatta. Ama sonrasında sürekli bu oldukça artık hediyenin bir önemi kalmadı benim için. Beni utandıran bu aslında. Onlar da kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor yani ama parayla her şey hallolmuyor işte kuzenime ve bana sağlık satın alamıyorlar.
Daha ilk atağında girdi endoskopiye. Gastroenteroloji uzmanı baktı. Sıradan gastrit çıktı. Mide ilaçlarını da verdiler. Tedavisini oldu oluyor. Diyet de yapıyor.Ben de gastrit ve reflüden çok çektim. Bu kadar abartılı bir gastrit varsa başka problem vardır midesinde. Bu kız endoskopiye girmedi mi? Bana doktorlar gastrit için hiç ağrı kesici yazmadı. Onun farklı ilaçları var. Doktora gitmiyo mu bu kız yazık yahu. Bence sürekli acile götürmek yerine ailesine söyleyin dahiliyeye götürsünler de endoskopiye girsin. He onlar yapmıyosa da siz götürün bari. hem siz de rahatlarsınız sürekli uğraşmaktan daha kolay
İlk defa böyle bir şey duydum. Bizim sülale mide hastalıklarına çok yatkın. endoskopiye girip ilaç tedavimizi olduktan sonra normale döndük. Ne diycemi bilemedim ikinize de Allah şifa versin. İkiniz için de zorDaha ilk atağında girdi endoskopiye. Gastroenteroloji uzmanı baktı. Sıradan gastrit çıktı. Mide ilaçlarını da verdiler. Tedavisini oldu oluyor. Diyet de yapıyor.
Ama bir de yumurtalıklarındaki kist çatlamış, enfeksiyon kapmış. Her seferinde farklı bir şeyler söyleniyor yani benim bildiğim bu. Yüzde yüz bir sebep bilinmiyor şimdilik. O yüzden ben biraz da psikolojiye bağlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?