Cok mu hainim??

blckndwht

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
892
603
Evleneli 8 ay oldu,dugun ve ev kurma masraflari 40 bini gecti,yarisini benim birikmis paramla,yarisinida borclanarak ödedik,borclar yeni bitti,esimde ,bende memuruz....eşimin hic birikmişi yoktu,aileside hic yardim etmedi,kendi yaglarinda kavruluyorlar anca,sadece anne ve babasi 5-6 bilezik takti o kadar,o kadarini benim ailemde yapti zaten...neyse biz evlendik 1 ay sonra evli kizkardesine bi miktar borc verdi eşim(1-2milyar)geride istemedi durumlari kötü diye,bisey demedim cunku para konusunda onu üzmek hic istemiyorum,abisi ev aldi,abisine gerekirse bizim dügündeki altinlari bozdurup size borc verelim dedi,cok bozuldum bişey demedim...baktim altinlarda gidecek tutturdum kucuk bi ev alalim,altinlari bozduralim,üstüne kredi cekelim diye...Eşimde kabul etti evi aldik,70 binde kredi cektik,su an her ay birimizin maaşi kredi borcuna gidiyor....digerimizin maaşiylada geciniyoruz... Derken şimdide eşimin abisi evlenecek,bi arabasi var onu satmak istemiyor,elinde hazir parasi da pek yok,eşimden 10-12 bin borc istemiş,eee bizdede yok,eşim tuttu arkaşindan borc para istedi cok canim sıkkın,o para gider geri dönmezse diye o borcu biz ödemek zorunda kalirsak diye ödüm patliyo,hainlikmi yapiyorum??adam abisine yardim etmesinmi?

Hainlik yapmıyorsun. Tüm düğün masraflarını zaten hep sen yapmışsın, kalanında borçlanmışsınız
Bu borç verme merakı eşinize nerEden geliyor.
Çok iyi niyetlisiniz. Suistimal edebilirler.

Paranın geri gelmeyeceğinden eminseniz haklısınız ama geri gelirse cok mahcup olursunuz.

Canım abi de eşine mi güveniyor evlenmek için. Satsın arabasını. Ben olsam kendim borç öderken başkasının borcunu üstlenemezdim.

Bence hainlik değil hep ver hep ver .. Hı karşılıklı dayanışmalı bir aile olsa herkes herkese yardımcı olsa hainsiniz ama herkese eşiniz koşcak borcu takan kaçacak yok öyle siz evlisiniz sonuçta o paralara birikim yaparak ilerde çocuklarınıza rahat gelecek sağlarsınız.

Allah Aşkın'a çirkin konular bunlar. Ne güzel ikinizde Çalışıyosunuz ev almışsınız arabanız var maddi durumunuZ iyi para fazla mı geliyo dağıtıyorsunuz herkese? Eşinle Konuş derim bu iyi niyet değil keriz yerine koyuyorlar sizi canım kendi hayatınıza bakın yatırım yapın derim

etmesin efendim arabasını satsın evlendikten sonra takılanlarla alır bence siz evlisiniz birene borç verilecekse ortak karar vermelisiniz .bana ters geldi doğrusu herkez durumu dahilince birşeyler yapmalı bir çok insan durumu yok diye düğün yapmayıp nikah yapıyor yada mahalle arasında düğün yapan bile var .hem karnım doysun istiyor hem lokmam dursun .

hiçte hain değilsin hain olan borcunuz olduğunu bile bile para isteyen onlar.
ne demek arabalarını satmak istemiyorlar

karmakarısık ' a katılıyorum .
Hain olsanız kendinizi yargılamazsınız .
Bugüne kada gerçekleşen olaylar sizi bunu düşünmeye itmiş . sizin bi suçunuz yok ki..
Engel olabiliyorsanız , engelleyin ..
Malum bununda geri ödemesi olamazsa siye düşünüyor insan ..
Eşinizin eli çok açıkmış ama maşallah ..
Size çok görev düşüyor evin maddiyatı açısından ..
Umarım çözümlersiniz ..

Tabii ki etsin ama yardım edecek gücü varsa yani kendine ait olan bir para varsa ve önemli bir ihtiyacı yoksa abisine verebilir bunda bir sakınca yok ama başkasından borç alıp yardım etmek bence gereksiz siz haklısınız bu konuda. Kaldı ki abisi çok zor durumdaysa arabasını da satabilir.

Hainlik yapmıyorsun. Tüm düğün masraflarını zaten hep sen yapmışsın, kalanında borçlanmışsınız
Bu borç verme merakı eşinize nerEden geliyor.
Çok iyi niyetlisiniz. Suistimal edebilirler.
Eşimin 3 abisi var,birinin maddi durumu cok iyi ve kardeşleriyle mesafeli... Bi abiside yeni ev aldi ,onunda biraz borcu var,seneye biter... Bi abiside memur ve bi ay sonra evlenecek ,o da tuttu bizden borc istedi işte.....Eşim kardeşlerim benim icin cok degerli ,zor anlarinda yanlarinda olmaliyim,ben evlenirken borc isteseydim onlarda verirdi diyor ama bilmiyorum sonucta benim birikmişim vardi ve borc istemek zorunda kalmadigi icin gercekten verirlermiydi ? Şüpheliyim

Hainliği yapan sen değilsin.Eşin ve eşinin ailesi.Siz evlenirken nerdeydi o abi abla.Duumun varsa yardım edersin o ayrı.Ama ne olursa olsun böyle konuları senle konuşmadan karar vermemeli.Beyefendinin hiçbir birikimi yok.Seni birikiminle düğün yapılıyor.Hala yok altın yok arkadaşımdan borç.Valla sırtını sana dayamış sana güveniyor,sen de iyice ipleri vermişsin eline.

Butun erkeklerde olan rutin sorun yani.Bence hatayi basta yapmissiniz.Boyle bi huyu var butun dugun masraflarini birlikte odeseydiniz biriktirdiginizde gene sizin geleceginix olsaydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…