Çok kötüyüm....Eşim şans oyunları oynuyormuş...

Aslında bu biraz otokontrol sistemi ile alakalı. Kişinin bağımlı olup olmayacağını bilmek lazim. Mesela benim enistemin otokontrol sistemi bi yerine girmişti galiba.
Hem tek cocugunu, hem ablami senelerce magdur etti.

Aslında bu biraz otokontrol sistemi ile alakalı. Kişinin bağımlı olup olmayacağını bilmek lazim. Mesela benim enistemin otokontrol sistemi bi yerine girmişti galiba.
Hem tek cocugunu, hem ablami senelerce magdur etti.
Bazı insanlarda kazanma hırsı çok büyük oluyor. Hırsını kontrol edemiyor. Daha çok kazanayım, daha kolay zengin olayım diye diye moka batıyorlar.

Ben öyle bir insan olmadım hiç, hep derim çok para istemem. Geçinecek, gezip tozacak sıkıntı çekmeyecek kadar param olsun, başımı sokacak bir evim, altımda orta halli bir arabam olsun yeter bana. O yüzden oynarım ama zevkine, çıkmayacağını bilerek. Oynamayınca da yana yakıla bayi aramam.

Konuyu farklı yerlere çekmeye çalışan yorumcular var ve onlara cvp verdim haliyle...
Buradaki herkesin sorunlarının muhatabı eşleri aileleri ya da her kimse ama burada insanlardan farklı bakış açıları ediniyor, belki içini döküyor vs. o sebeple sorunumu neden burada anlattığımı sorgulamak size düşmez.Burada kimse kimseye bir şey yapamaz bunu biliyoruz.
Kendinizi savunma psikolojisine girmeyin size oynuyor musunuz bağımlı mısınız diye soran olmadı...ister oynayın ister oynamayın o sizin sorununuz bağımlı değilsiniz diye madalya falan mı takalım ne yapalım...

eşinle evlenirken aynı dünya görüşüne sahip idiyseniz bu tür şans oyunlarına vereceğin tepkiyi kestirmesi gerekmez miydi eşinin?
bu kadar üzüleceğini tahmin edememesi çok garip hatta inandırıcı gelmedi üzgünüm.
çünkü msesajlarında görüyorum ki bu konuda en ufak toleransı olmayan kalın çizgileri olan bir insansın.
birkaç meşajla burada kendini ifade ettiysen eşin senin tavrını haydi haydi bilir,bilmemesi saçma değil mi.?
sonuçta kendi yaşantın kendi görüşün.burada kimseye izahat yapma durumunda değilsin.
yani şans oyunlarına bakış açın 0 toleranslı,sürekli bunu vurgulamışsın.
eee eşin neden bu kırmızı çizgiyi geçti o zaman bile bile?
ha bana kalırsa tepkini abartılı buldum.
eşini iyice tartıp anlamadan kumarbazlığa bağımlılığa varan korku senaryoları çiziyorsun.
daha sakin yaklaşmanı ve geniş düşünmeni tavsiye ederim.

Bu anlattığınızın aynısını eşime söylemiştim o kağıtları bulduğumda, sen benim buna bu kadar tepki vereceğimi nasıl tahmin etmezsin beni tanıyorsun kızacağımı da biliyordun diye zaten bu sebeple tartışma çok büyüdü
Belki de ben eşimi yanlış tanıyorum, ama hiçbir zaman bu tür bir ilgisi merakı yoktu hiç kötü alışkanlığı yok kahve, maç arkadaş toplantısı vs. hiç bir yere gitmez işten eve evden işe..tepkimin sebebi de bunlar zaten, beni tanıması kızacağımı bildiği halde oynaması...bu yüzden 2 kat üzülüyorum
Sorunca merak ettim oynadım bu kadar da kızacağını bilmiyordum bir daha oynamam diyor ama işta güvenemiyorum
Çok mutsuzum..

Son düzenleme:
Canim bence cok fazla abartiyorsun konuyu ortada bir bagimlilik yok ayrica gizli gizli de yapmamis senden saklasa tamam dicem ama oyle bir cabasi da yok baksana cebinde birakmis. Ayrica tavlanin filan ne alakasi var haramla kumarla, bende hoslanmam sans oyunlarindan haram oldugu icin ama esimle baxi aksamlar evimizde oturur tavla, iskambil filan oynariz eglence sonucta kumarda degil haram oldugunu da düşünmüyorum acikcasi. Ayrica benim esimde bazen is arkadaslariyla ortak oynuyor ama bagimlikik oldugunu filan düşünmüyorum ben cunku bazen oynuyor sonra boyle uzun sure aklina bile gelmiyor oynamiyor. Bos zamanlarinda oynuyorlarmis bazen. Hemen kumarbaz muamelesi mi yapayim adama. Ayrica oyle mac izlene, arkadaslariyla takilma gibi huylari da yoktur. Bos vakitlerini hep baha ayirir eger senin de oyleyse hic uzulnene gerek yok. Bu kadar abartip da huzurunu kacirma bence canım buyutulecek birsey degil.

siz sorununuza cevap aramaktan çok bizlere loto oynamanın zararlarını öğretmekle ilgilisiniz. geçmiş mesajlarınız sadece bu içerikle dolu. siz farklı bakış açılarını dinlemek anlamak değil kendi bakış açınızı empoze etmekle ilgilisiniz. sorun da burada tam olarak.

kendımı savunma psikolojisine neden gireyim ''suc mu işlemişim'' de savunacagım. siz nasıl buraya ne anlattıgımı sorgulayamazsınız diyorsanız işte siz de ne anlattıgımı sorgulayıp ''madalya mı takalım, kendinizi savunma psikolojisine girmeyin'' gibi suçlayıcı bir yargılma içerisine giremezsiniz değil mi??

ayrıca sorununuzu burada dilediğiniz gibi anlatmak sizin kararınız kalkıp niye buraya yazdınız demiyoruz. diyoruz ki '' bizce kendini bilen oynar saklamasındansa sana söylemesi daha iyi baskı yapma'' ''nasıl kendini bilmeden oynayan varsa bilerek oynayan da var' diyoruz....buna karsılık yıkılan evlerden boşanılan kocalardan öksüz yavrulardan bahsedip olayı değiştiriryor ve farklı bakış açılarına tahammül edemıyorsunuz. eğer sadece kendi bildiğiniz doğruysa ve farklı şeyler kabul etmiyorsanız biz ne yapabilirz? bunu soruyorum size..

yorum yapıyoruz hosunuza gitmiyor e nıye yorum ıstıyorsunuz madem en dogrusunu siz biliyorsunuz farklı bakıs acısına ihtiyacınız yok kı??

açıkcası bu derece mutsuz olmanı anlayamadım.
eşin senin yanlış bulduğun bir hatayı yapmış olabilir.
sen dini bütün bir insan olarak bütün hataların insanlar için olduğunu neden düşünmezsin.
insanoğlu beşer şaşar.
hepimiz aciz birer kuluz nihayetinde.
sen de öyle eşin de öyle.
dört dörtlük insanız diyebilir miyiz.?
sen diyebiliyormusun ben hatasız bir insanım diye.
eee eşin de böyle bir gaflete düşmüş belli ki.
bana sorarsan dünyanın sonu değil.
ama sen ölüm kalım meselesi haline getirmişsin yargılıyor da yargılıyorsun.
belki sen de yarın eşinin karşısına onun affedemeyeceği bir hata ile çıkacaksın.
bu sebeple tepkinin dozunu düşürmeni ,daha ılımlı geniş düşünmeni tavsiye ederim tekrardan.
zıpzıp sordu mu sana kaç yaşındasın diye.gerçekten merak ettim heralde gençsin ve yeni evlisiniz değil mi.
eşinin tahmin meselesine gelince orada bir kopukluk var aranızda.bilmemesi mümkün değil çünkü sen çok katısın bu konuda.
ee geriye bir tek senden korkusuna "tahmin edemedim" demek kalıyor eşine ne yazık ki.
hayatta daha ne imtihanlarla karşılacacağız be canım.
bu kadar sınırlar çizme kendine,bu kadar da yargılayıcı olma naçizane tavsiye.
nihayetinde kulların günahını sevabını yaradan soracaktır,bizlere düşmez.

Çocuk musunuz siz kime ne empoze edilebilir buradan allah aşkına...
neredeyse dalga geçecek hale gelmişsiniz ne diyeyim...eşimin bunu az da olsa oynamasına karşıyım ne de olsa belli olmaz dünya hali
Benim fikrim bu, ve korkularımı dile getiriyorum, size hayal dünyası gibi gelebilir.
Konuyu daha fazla amacından çıkartıp tartışmaye çevirmek istemediğim için size cevap vermeyeceğim.

Dalga gecilecek hale neden ve nasil gelmisim aciklar misiniz lutfen?

Keşke cevap vermeyeceğim diye yazmak yerine sözünüzü uygulayip cevap vermeseydiniz..

hannesli gayet güzel bir dille eleştirisini dile getirmiş ki haklı kendisi.
konu eşinle senin kendi aranızda halledebileceğiniz bir mesele.
çünkü hususi bir hayat görüşünü barındırıyor.
bunu da kk daki üyelere değil eşine anlatmalısın.
mesajlarındaki içeriği az çok ben de gördüm.
sürekli şans oyunları ile ilgili aşılmaz geçilmez sınırlarını yazıyorsun
ve eşim beni nasıl çiğnedi diyorsun.
bu tondaki yargılayıcı üslup eşinin üzerinden buradaki üyelere de geliyor.
tepkilerini törpüle ve biraz sakin ol.
yargılama konusundaki düşüncem halen geçerli.
"ne olursan gel kim olursan gel" diyen Mevlana nerede biz neredeyiz?
benim hayat görüşüm bu asla affetmem diyorsan da eşine diyeceksin.

Çok merak ettiyseniz yazıyım . İstanbulda yaşıyorum . Avmlerde bile bayiiler var . Erkekler benim yaşadığım yerde bayiilere eşleri ile birlikte bile gelebiliyorlar . Bdv de pek çok konu okudum yıllarca ziyaretçiydim zaten . Ama herkes aynı hissedecek ve düşünecek diye bir şey yok. İnsan nerede durması gerektiğini bilir. Şans oyunları ile uyuşturucuyu bile birbirine karıştırdınız aynı şeymiş gibi göstermeye çalıştınız . Sonra da farklı yerlere çekiyorsunuz diyorsunuz .oyun oynayan insanlar için bu bir hobi bir eğlence şekli nerede durması gerektiğini bilmeyenler varsa bundan da kendileri sorumludur .

Ben olaya bu kadar dar bakmıyorum sanırım aramızdaki fark bu.
Daha da fazla bir şey yazmaya tartışmayı uzatmaya gerek yok.

bence hiç belli etmeden araştırın önce

Benim bir arkadaşım vardı inancın ötesinde biriydi. Her şeye olduğu gibi şans oyunlarına da katı bakardı (kendisi erkek). Ne ben onu anlardım ne o beni, birbirimizin düşüncesiyle de yargılamazdık tabi...
Ben olsam madem ben ve eşim bu derece hassasız veya hassastık bu konuda, bu duruma düşüren sebebi araştırırdım. Eşiniz şans oyunlarına sizin gibi bakan biri olsaydı zannetmiyorum ki zevkine oynasın...

Ben olaya bu kadar dar bakmıyorum sanırım aramızdaki fark bu.
Daha da fazla bir şey yazmaya tartışmayı uzatmaya gerek yok.
ben dar bakmıyorum ama sen dar bakıyorsun diye bir üslup olamaz.
5 ay önce eşim idda oynadı kumarbaz olmadı önceki gün yine oynasak mı diyordu p*aramız az diye

haram para kısmında bu sizin düşünceniz sizin inancınız bu nedenle buraya yazarsanız bir çok insan abarrttığınızı düşünür. çünkü insanlar dini inancını bu kadar koyu yaşamıyor, yaşamak zorunda değil.

bu nedenle gelen eleştiriler dar bakış açısı, olumlu yorumlar da oh la laaa diye karşılanamaz.

Bakış açımın dinle pek bir ilgisi olmadığını daha önceki yorumlarımda belirtmiştim.
Ateist de olsam böyle düşünürüm.Ve benim gibi düşünen bir çok ateist inaçsız insan da var.
Emek olmadan kolay kazanma düşüncesine sevk etmesi sebebi ile karşıyım. Az ya da çok miktar fark etmez sömürü düzenin katkı sağlıyor neticede....
Yoksa dindar bir insanım diye değil yani buradaki herkes ona takılmış algıda seçicilik olsa gerek.
Dar bakış derken bunu kast ediyorum, yani az az da olsa oynanabilir neticede bağımlılık yapmıyor basit ve zararsız bir eğlence gibi bakılıyor ama ben öyle düşünmüyorum hepsi bu.

Benim annem de bir kumarbaz her ay oynuyor Kazanınca 5 yıldızlı hayvan barınakları yaptıracağım diyor.

Konunun dinle alakası yok mu?
O zaman neden eşinizin namazında abdestinde olduğnu özellikle vurguladınız.
Bu paranın haram olduğunu söylediniz?
Eşime bu çok büyük bir günah dedim... dediniz
Bu ne yaman çelişki ?

Algıda seçicilik diye bir şey yok 180 derece dönmek var anladınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…