Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eğer uyuşturucu ile şans oyunlarını bir tutuyorsanız zaten yorum yazmak gereksiz. şans oyunlarında kazanınca oynayan mutludur kazanamayınca da hep böyle olur .
Sans oyunlarinin haram olduguna dair ayet varsa okumak isterim, kulturun genisler n
Uyuşturucu ile aynı maalesef, devlet eli ile yapılıyor olması güzel bir şey olduğu anlamına gelmez...
Kumardan para kazanmak diye bir şey yoktur, hep masa kazanır. Uyuşturucu gibi geçici mutluluk verir.
Çünkü kazanan zaten gidip kazandığı parayı yine oynar.
Allah herkesten uzak etsin ne diyeyim....gerçekten BDV bölümünde açılmış bir sürü konu var kumar yazın aratın okuyun ne kadar masummuş..
Bu uğurda tedavi görenler var, AMATEM benzeri merkezlerde, ciddi anlamda bağımlılık yaratıyor
Sen bence oynanan kazı kazan,2-3 liralık iddia kuponu-lotoyla masa başında milyarlar yatırmayı bir tutuyorsun.Tuhaf yani,kumar bağımlılığı başka arada sırada şana oyunu oynamak başka.
Duymazmı kuran okuyan biri sonuçta herşeyi bilir. Ama bizim Millete ki kafa ayak mezara girince dine dört elle sarılır. Hatta içki de içermiş. Yaş 70 olunca bıraktı diye biliyorum loto yu kahvede tavla pişpirik kumar ını diye biliyorum. Benim haram a ayrı bir tarım var. Mesela bizim elektirik faturamız çok gelirdi bende orta okula falan gidiyorum annemle babam elektrikli su ısıtıcıyı kaçağı bağlamak için elektirik çi çağırdı. Evde bastım yaygarayı başladım ağlamaya. Siz o suyla abdest alıp nasıl namaz kılacaksınız. Ben suyumu ocakta ısıtır öyle banyo yaparım diyince vazgeçtiler gitti elektrikçi.
Beni anladığınız için teşekkür ederim.
Eşim umarım babanız gibi olmaz, iki tl bile olsa benim boğazımdan geçmişse istemem
Milli piyangonun da iddianın da lotonun, kumar masasının da sistemi aynı ortaya para koyarsın şans eseri kazanır ya da kaybedersin....bunu idrak edince hepsinin kumar olduğunu anlıyor insan.
Babanıza üzüldüm gerçekten, hiç mi duymamış acaba, kumarın haram olduğunu...
Hemen tabiki boşanmayın. Ama uzun süre parada sürekli bir kayıp, Sebebi bilinmeyen borçlar olursa bu cidden kumardır. Ben şahsen oynamanın kumara yatkınlık olduğunu düşünüyorum. Dikkat edip, şüphelerinizi doğrularsanız;konuşup nefes tüketmeyin,ciddi bir destek lazım olur. Dilerim kumar bağımlılığı yoktur.
Uyuşturucu kullananlar için bir merkezde röportaj yapılmıştı. Okduğum asıl büyük patronları hacı 5 vakit namazında imiş. Ben yapmasam başkası yapar dermiş. Ve ne kendi ne çocuğu içmezmiş. Bu iş sadece ibadet ile ilgili değil. Kumar oynayan dinsiz değil. Yanlış yapıyor sadece allahın emrine göre. Ben küçük küçük kumar ile başlayıp en son internetten 40 bin kaybedip kredi çekip borcu ödemek için yine oynayan ve en son 100 bin borçlanan. Maaşı 1100 lira olan kişi biliyorum.Sizin kumar dediğiniz şans oyunlarından ekmek yiyen bir sürü insan var . Ailesini geçindirenler çocuğunu okutanlar var . Ayrıca siz orucunuzdasınız namazınızdasınız onlar değil haramı helali bilmiyorlar çünkü .
Uyuşturucu kullananlar için bir merkezde röportaj yapılmıştı. Okduğum asıl büyük patronları hacı 5 vakit namazında imiş. Ben yapmasam başkası yapar dermiş. Ve ne kendi ne çocuğu içmezmiş. Bu iş sadece ibadet ile ilgili değil. Kumar oynayan dinsiz değil. Yanlış yapıyor sadece allahın emrine göre. Ben küçük küçük kumar ile başlayıp en son internetten 40 bin kaybedip kredi çekip borcu ödemek için yine oynayan ve en son 100 bin borçlanan. Maaşı 1100 lira olan kişi biliyorum.
Kumar yüzünden mahallede iki çocuklu bir adam kendini evinde asarak intihar etti ve öldü. He Kumarı silahla mı oynattılar. Bayiler kapıdan içeri zorla mı sokuyor Hayır. Bu işi yapanlara değil bu tuzağa düşenlere aklınızı başınıza alın demek gerek. Kimisi iradesini kullanır 3 lirada bırakır kim ini hırs sarar 30000 oynar. Herkesin nefsi farklı sonuçta.
Kişi konu ne olursa olsun haddini aşıyor hırs yapıyorsa bu onun sorunudur . Herkesi aynı onun gibi yapma hakkı kimsenin yok . yılda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar şans oyunu oynayan insanlara kumarbaz demeye de kimsenin hakkı yok . Hele de uyuşturucu ile bir tutmak . Hele de masa başında oynanan oyunlarla bir tutmak ki o oyunlardan birini konu alsaydınız sizinle beraber aynı fikirde bile olabilirdim .
Tamam da kendini kaybetmeyen de var yani illa her oynayan bagimli olur israriniz niye? Ben de bagimli olmadim babam da bagimli olmadi yilda toplasan 5 6 kere aklimiza duserse ki özellikle yasli bir amca satiyorsa alirim bazen bakmayi bile unuturum tarihi geçer cebimde bulurum e noldu yillardir küçük küçük baslamisim ama bagimli olmamisim değil mi. Genelleme yapmak doğru değil.Hayır bir tutmuyorum tabii ki, ama şu var sonuçta bu tür oyunlar birbiri arkasına geliyor, kumar uğruna herşeyini kaybeden insanların hepsi aynen böyle başlamışlar.
Hanfendi herşeyden önce bunu yazan kişi 5 vakit namazında 1 insan eşide öyle. Ve bu zamanda geciktirmeden 5 vakit namaz kılmak daha zor çalışan için. Ama bunun için çaba gösteren kumardan uzak durmalıki ibadeti ziyan olmasın. Loto oynayan kumarbaz değil ama kumar oynamış olur. Şans oyunu ismi bir aldatmacadan başka bişey değildir. Tüm alkol alanlar alkolik değildir ama dini vecibeleri uygulayan biri hiç içmemeli. Uyuşturucu ya gelince bazı ülkelerde uyuşturucu olarak bile kabul edilmeyip satılması serbest olanlar var. Ülkemizde gençleri bununla kandırıyorlar. Ve genç uzun süreçte kullanırsa farketmeden bağımlı oluyor. Kumar oynayan içki içen kötü yada müslüman değil haşa fikrinden değilim. Tekrar tekrar söylüyorum dini vecibeleri uygulayan biri hiç içmemeli yada hiç oynamamalı. Kadının korkması çok normal ya eşim dahada ilerletirse diyor. Hiçmi böyle başlayıp ilerleten yok.Kişi konu ne olursa olsun haddini aşıyor hırs yapıyorsa bu onun sorunudur . Herkesi aynı onun gibi yapma hakkı kimsenin yok . yılda bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar şans oyunu oynayan insanlara kumarbaz demeye de kimsenin hakkı yok . Hele de uyuşturucu ile bir tutmak . Hele de masa başında oynanan oyunlarla bir tutmak ki o oyunlardan birini konu alsaydınız sizinle beraber aynı fikirde bile olabilirdim .
Tamam da kendini kaybetmeyen de var yani illa her oynayan bagimli olur israriniz niye? Ben de bagimli olmadim babam da bagimli olmadi yilda toplasan 5 6 kere aklimiza duserse ki özellikle yasli bir amca satiyorsa alirim bazen bakmayi bile unuturum tarihi geçer cebimde bulurum e noldu yillardir küçük küçük baslamisim ama bagimli olmamisim değil mi. Genelleme yapmak doğru değil.
Bu şeyler psikoloji ve karakter işidir. Siz esinizin karakterinden supheliyseniz ve ya oynamasini istemiyorsanz gerekeni yaparsiniz. Ama burada bir kaç kere oynayan kişilere bagimli olacaksiniz diye ahkam kesmeyiniz cunku sizin lafinizla olmayacagiz..
Siz kaç tane bayanın seyislik antrenörlük jokeylik yaptığını biliyor musunuz Ya da bayan bayii sahiplerini . Siz eşinizden boşanırsınız boşanmassınız bu sizi ilgilendirir . Ama her bayan diye genellememenizi tavsiye ederim.
eşiniz oynasın dediğimi nerede okudunuz acaba?Oynayan herkes bağımlı olmayabilir, ama bu şans oyunlarının kumar olduğu ve bağımlılık yaratan bir şey olduğu gerçeğini değiştirmez.
Benim ailemde yakın çevremde hiçbir zaman yoktu böyle şeyler, ilk kez bu yaşımda gördüm bir loto kuponu neye benzediğini nasıl oynandığını bile bilmiyorum...eşim de de en ufak bir eğilim yoktu bu konularda, bulduğumda birini işten arkadaşlarla yaptıklarını diğerini de eğlence olsun diye öylesine aldığını söyledi bunu çok da kumar gibi görmediği için veb hafife aldığı için çok kızdım ve üzüldüm...Ben eşim bağımlı olmasa bile 1 tl bile harcasın yatırsın istemeyen biriyim, bu çarka bir şekilde ortak olmasına karşıyım...Çok yabancısı olduğum bir durum
Sizin düşünceniz ve yaşam tarzınız da kendinizi ilgilendirir, sizin demenizle aaa bağımlılık yapmıyormuş ki canım ne var bunda diyemeyiz.