olayı bir üst seviyeye taşıyayım.
elimi iddiaymış, lotoymuş onlara sürmem, kazı kazan arkadaşlar alırsa o da belki. ben poker oynarım. hem holdem texas hem de klasik beş kartlık poker. üstelik öyle çerezine de değil, oturduğumuz yerde hesabına ve iyi bir poker oyuncusuyum hem şanslıyım hem de kart takip etmeyi bilirim. en son poker oynamamın üzerinden 6 ay belki de daha fazla geçti.
konu sahibi; inancınız gereği kumara karşı olan tavrınızı net bir şekilde koyabilirsiniz, beni ilgilendirmez, sizin hayat görüşünüz odur yorum yapamam.
ama poker oynayan ve bunu hesabına oynayan biri olarak "boğazımdan bir kuruş haram lokma" geçmediğini de ayrıca belirtmek istedim konunuzu görünce. yani en son baktığımda arkadaşım "ehehehe bir daha çayına uyku hapı atıcam hep tokatlıyon bizi, hesap bize kalıyo, param yok sen ödesene" demişti, hiçbiri de ödedikleri parayı bana "haram etmedi" hiçbirimiz de masaya ev araba parası basmadık zaten. içtiğimiz 3-4 çayın yediğimiz bir tatlının parasını ödedik, bazen sigara parasına oynadık. o yüzden siz de benim ya da benim gibilerin hayat görüşleri hakkında katı fikirleriniz varsa da bu kadar açık sözlü bir şekilde ifade etmek zorunda değilsiniz.
kumar bağımlılığı çok ciddi bir bağımlılıktır bir gecede Mercedes arabasının anahtarını masada bırakıp kalkanı biliyorum. ama ben poker oynamayı seven biri olarak kumar bağımlısı değilim, yapım bağımlılığa müsait değil. sigara içen biri olarak bir paket (içinde 20 tane var) sigarayı 1,5 ayda içiyorum, ilk başından itibaren böyleydi fazla içtiğimi hissettiğimde paketi olduğu gibi çöpe attığım zamanlar oldu.
bağımlılık için uygun bir kişisel alt yapı ve geçmiş gerekir. eşinizin üzerinde fazla baskı kurmayın, sadece bu konudan rahatsız olduğunuzu ve uygun bulmadığınızı aynı hassasiyetleri paylaştığınızı hatırlatın bence.