Çok kötüyüm....Eşim şans oyunları oynuyormuş...

Bakış açımın dinle pek bir ilgisi olmadığını daha önceki yorumlarımda belirtmiştim.
Ateist de olsam böyle düşünürüm.Ve benim gibi düşünen bir çok ateist inaçsız insan da var.
Emek olmadan kolay kazanma düşüncesine sevk etmesi sebebi ile karşıyım. Az ya da çok miktar fark etmez sömürü düzenin katkı sağlıyor neticede....
Yoksa dindar bir insanım diye değil yani buradaki herkes ona takılmış algıda seçicilik olsa gerek.
Dar bakış derken bunu kast ediyorum, yani az az da olsa oynanabilir neticede bağımlılık yapmıyor basit ve zararsız bir eğlence gibi bakılıyor ama ben öyle düşünmüyorum hepsi bu.
haram dini bir kelimedir ben mi yanlış biliyorum?

haram dini bir kelimedir ben mi yanlış biliyorum?

Evet haram da dedim, ama başka şeyler de yazdım tek onu almayınız.yani inançsız da olsam durum değişmezdi dedim.
Yoksa ki şans oyunlarına bir şekilde yol bulup haram değil fetvası verenler de var...oynamaya niyeti olan kişi dindar da olsa kendini ikna edecek bir yol bulur.

Konunun dinle alakası yok mu?
O zaman neden eşinizin namazında abdestinde olduğnu özellikle vurguladınız.
Bu paranın haram olduğunu söylediniz?
Eşime bu çok büyük bir günah dedim... dediniz
Bu ne yaman çelişki ?

Algıda seçicilik diye bir şey yok 180 derece dönmek var anladınız :KK14:

Bir çelişki yok. Evet bu da işin bir boyutu bunlardan da bahsettim bunlar da benim düşüncemin bir parçası...
Ama ateist de olsam inançsız da olsam aynı düşünürdüm, ben olaya dini değil insani de bakıyorum dindar biri olduğum için değil dedim kaç kez hem de tabii siz okumadınız muhtemelen onları yoksa niye böyle diyesiniz yani değil mi...:KK14:
Oynamak isteyen helal diye fetva bulur gene oynar....

olayı bir üst seviyeye taşıyayım.
elimi iddiaymış, lotoymuş onlara sürmem, kazı kazan arkadaşlar alırsa o da belki. ben poker oynarım. hem holdem texas hem de klasik beş kartlık poker. üstelik öyle çerezine de değil, oturduğumuz yerde hesabına ve iyi bir poker oyuncusuyum hem şanslıyım hem de kart takip etmeyi bilirim. en son poker oynamamın üzerinden 6 ay belki de daha fazla geçti.
konu sahibi; inancınız gereği kumara karşı olan tavrınızı net bir şekilde koyabilirsiniz, beni ilgilendirmez, sizin hayat görüşünüz odur yorum yapamam.
ama poker oynayan ve bunu hesabına oynayan biri olarak "boğazımdan bir kuruş haram lokma" geçmediğini de ayrıca belirtmek istedim konunuzu görünce. yani en son baktığımda arkadaşım "ehehehe bir daha çayına uyku hapı atıcam hep tokatlıyon bizi, hesap bize kalıyo, param yok sen ödesene" demişti, hiçbiri de ödedikleri parayı bana "haram etmedi" hiçbirimiz de masaya ev araba parası basmadık zaten. içtiğimiz 3-4 çayın yediğimiz bir tatlının parasını ödedik, bazen sigara parasına oynadık. o yüzden siz de benim ya da benim gibilerin hayat görüşleri hakkında katı fikirleriniz varsa da bu kadar açık sözlü bir şekilde ifade etmek zorunda değilsiniz.
kumar bağımlılığı çok ciddi bir bağımlılıktır bir gecede Mercedes arabasının anahtarını masada bırakıp kalkanı biliyorum. ama ben poker oynamayı seven biri olarak kumar bağımlısı değilim, yapım bağımlılığa müsait değil. sigara içen biri olarak bir paket (içinde 20 tane var) sigarayı 1,5 ayda içiyorum, ilk başından itibaren böyleydi fazla içtiğimi hissettiğimde paketi olduğu gibi çöpe attığım zamanlar oldu.
bağımlılık için uygun bir kişisel alt yapı ve geçmiş gerekir. eşinizin üzerinde fazla baskı kurmayın, sadece bu konudan rahatsız olduğunuzu ve uygun bulmadığınızı aynı hassasiyetleri paylaştığınızı hatırlatın bence.

marilyn monroe ya katılıyorum, yaptığınız bu baskı onda kalıcı hasara sebep olabilir.

X