• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm 2,5 yaşındaki oğlum bir çocuğun kafasının delinmesine sebep oldu :(

Saat 14:00 te bir akrabanın mevlüdüne gittim

orada bir sürü çoluk çocuk vardı

bizim oğlan zaten çok mu çok yaramaz normalde hiç bir yere gittiğim yok

ama mecburi olarak gittim çok ısrar ettiler gel diye yüz yüze baktığım insanlar kıramadım.

ayy gitmez olaydım 4 yaşlarında bir çocuk bizim oğlana sardı

sıkıştırıp durdu sevmek için buda öyle şeylere gelemez

kaç kare uyardım yapma etme kendi annesi de uyardı ama nafile

bunlar başladı güreşmeye bizimki bayağı küçük ondan ama altta da kalmıyor

ayırdım ettim kıyameti kopardı illa oynayacağım diye zaten kaç kişi başlarındaydık

bunlar birbirine sarıldı etti bizimki o çocuğun üzerine ağırlığını verdi

çocuk birden dengesini kaybedip kafasının arka kısmını komidinin köşesine vurdu

başladı kanlar akmaya:KK57::cry::cry:

benim elim kıpkırmızı kan oldu

annesi geldi sinirli cazgır bir tip ,10 dk sonra hastaneye götürdüler acile

bekledim gelsinler de haber alayım diye zaten bu konularda hassasım

daha önce de 1 yaşındaki kuzenin kafasına kıskançlığından metal cisimle vurmuştu

ve buna benzer hareketlerde bulunmuştu

ama bu olayda kasıtlı yaptığı birşey yok zaten daha küçük herşeyi oyun sanıyor(2,5 yaşında)

Birde biz beklerken çocuğun ablası oğluma suçlayıcı bakışlarla bakıyordu ki

neden öyle baktığını küçücük bebek olduğunu onun bir suçu olmadığını izah ettim

ama hala sinirden ve üzüntüden elim ayağım titriyor.

1 saat geçti bir türlü gelmediler bizimki huysuzlandı 15:30 civarı eve geldim mecburen

aradım telle defalarca yarım saat önce haber geldi ki iyiymiş

dikiş filan atmamışlar ama ben hala olayın şokunu atlamadım üzgünüm kötüyüm:cry:

şimdilik birşeyi yok iyi ama kafa travmalarında 24 saat önemli

sizce kötü bir durum olur mu

Bugüne kadar yaptığın yorumlardan çıkardığı sonuç gayet mantıklı bir insansın. Eminim düşünmüş sündür. Araya çok zaman koymadan mümkünse oğlunu birine bırakıp eşinle beraber bir çiçek bir oyuncak alarak Özür ve geçmiş olsuna git. Evet aslında özür dilenecek bişey yok iki çocuk oynarken olmuş bu ama sen elinden geleni yap yinede.

Benimde oğlum afacan o yüzden böyle bişey yaşarım diye içimde hep bir korku var. Ama çocuk işte bilerek yapmamış. Vurarak kanatsa bile kestiremez henüz. Mesela geçenlerde bir komşu bebeğini anneme bırakmış benimkinin çevresinde hiç bebek olmadı diyemi ne. Çocuğa kalk falan diyo oynamak için konuş diyor anlatıyorum oğlum kınuşamaz diye. En son sopa gibi bir oyuncakla tam vuracaktıki havada yakaladım. Dedim sana vursam öyle sen de yaramazlık yapınca. Acır dedi. Onunda acır dedim. Ama o konuşamıyor dedi. Oyuncakmı sandı ne. Ama geçen günde bir bebeğe gittik yeni doğmuş şefkatle davrandı. Kucağıma alıyorum dikkat et diyor bana. Böyle böyle öğrenecekler hayatı

Cocugunuz ne yaptigini bilemeyecek kadar kucuk oldugu icin onun yaptiklarindan siz sorumlusunuz.
Ya cocugunuzu iyi zaptedeceksiniz, madem saldirgan bir cocuk, ya da boyle toplumlara girmeyeceksiniz.
Yaralanan cocugun ablasinin tavri bence de anormal degil. Onun da kucucuk kardesinin basi yarilmis sonucta. Cocugunuza anlayis gostermesini beklemeyin.
Cocugunuzun daha once de bu tur yaralayici davranislari varmis. Niye boyle hircin, o da ayri bir durum. Pedagogtan yardim alabilirsiniz.

amin kimse yaşamasın inşallah
Geçmiş olsun themis.. Ama 14 yaşindaki biri duygularini çok net kontrol edemeyebilir bu yüzden bu konuya çok kafa yorma.. Mantigini on plana alamamis olabilir.. Ki senin yavrun o konumda olsa sen de uzuntunden içten içe kizabilirdin cocuga...

Bir gün geçmiş olsuna gider halledersiniz durumu uzmeyin kendinizi..

Geçmiş olsun.. Sıkma canını her çocuk küçüklükten ciddi badireler atlatır hangimizin olmadı ki.. Benimde sol elimdeki küçük serçe parmağımın tepesi koptu mesela küçücük kaldı parmağım 2 yaşında olmama rağmen o günü hayal meyal de olsa hatırlıyorum.. Rabbim beterinden korusun.. Geçer gider cana gelmesin yeter ki..

Bugüne kadar yaptığın yorumlardan çıkardığı sonuç gayet mantıklı bir insansın. Eminim düşünmüş sündür. Araya çok zaman koymadan mümkünse oğlunu birine bırakıp eşinle beraber bir çiçek bir oyuncak alarak Özür ve geçmiş olsuna git. Evet aslında özür dilenecek bişey yok iki çocuk oynarken olmuş bu ama sen elinden geleni yap yinede.

Benimde oğlum afacan o yüzden böyle bişey yaşarım diye içimde hep bir korku var. Ama çocuk işte bilerek yapmamış. Vurarak kanatsa bile kestiremez henüz. Mesela geçenlerde bir komşu bebeğini anneme bırakmış benimkinin çevresinde hiç bebek olmadı diyemi ne. Çocuğa kalk falan diyo oynamak için konuş diyor anlatıyorum oğlum kınuşamaz diye. En son sopa gibi bir oyuncakla tam vuracaktıki havada yakaladım. Dedim sana vursam öyle sen de yaramazlık yapınca. Acır dedi. Onunda acır dedim. Ama o konuşamıyor dedi. Oyuncakmı sandı ne. Ama geçen günde bir bebeğe gittik yeni doğmuş şefkatle davrandı. Kucağıma alıyorum dikkat et diyor bana. Böyle böyle öğrenecekler hayatı

emin olabilirsin elimden geleni yapacağım çocuğun iyi olduğundan emin olmadan

vicdanen uyku uyuyamayacak yapıda bir insanım.

Saat 14:00 te bir akrabanın mevlüdüne gittim

orada bir sürü çoluk çocuk vardı

bizim oğlan zaten çok mu çok yaramaz normalde hiç bir yere gittiğim yok

ama mecburi olarak gittim çok ısrar ettiler gel diye yüz yüze baktığım insanlar kıramadım.

ayy gitmez olaydım 4 yaşlarında bir çocuk bizim oğlana sardı

sıkıştırıp durdu sevmek için buda öyle şeylere gelemez

kaç kare uyardım yapma etme kendi annesi de uyardı ama nafile

bunlar başladı güreşmeye bizimki bayağı küçük ondan ama altta da kalmıyor

ayırdım ettim kıyameti kopardı illa oynayacağım diye zaten kaç kişi başlarındaydık

bunlar birbirine sarıldı etti bizimki o çocuğun üzerine ağırlığını verdi

çocuk birden dengesini kaybedip kafasının arka kısmını komidinin köşesine vurdu

başladı kanlar akmaya:KK57::cry::cry:

benim elim kıpkırmızı kan oldu

annesi geldi sinirli cazgır bir tip ,10 dk sonra hastaneye götürdüler acile

bekledim gelsinler de haber alayım diye zaten bu konularda hassasım

daha önce de 1 yaşındaki kuzenin kafasına kıskançlığından metal cisimle vurmuştu

ve buna benzer hareketlerde bulunmuştu

ama bu olayda kasıtlı yaptığı birşey yok zaten daha küçük herşeyi oyun sanıyor(2,5 yaşında)

Birde biz beklerken çocuğun ablası oğluma suçlayıcı bakışlarla bakıyordu ki

neden öyle baktığını küçücük bebek olduğunu onun bir suçu olmadığını izah ettim

ama hala sinirden ve üzüntüden elim ayağım titriyor.

1 saat geçti bir türlü gelmediler bizimki huysuzlandı 15:30 civarı eve geldim mecburen

aradım telle defalarca yarım saat önce haber geldi ki iyiymiş

dikiş filan atmamışlar ama ben hala olayın şokunu atlamadım üzgünüm kötüyüm:cry:

şimdilik birşeyi yok iyi ama kafa travmalarında 24 saat önemli

sizce kötü bir durum olur mu
geçmiş olsun

kasıtlı yapılmış bşy değil sonuçta, kaza olmuş.
ben küçükken bir çocukla çekişirken, kaynar suya düşüp yanmışım.hemen hastaneye götürmüşler.
sonuçta kaza olmuş.
inşallah kötü bir şey olmaz, siz de dua edin.içiniz rahatlar biraz olsun.

büyük geçmiş olsun

Oof konuyu görünce gözlerim fırladı yerinden.
İnşallah birsey olmamıştır..
Çocuklar duse kalka buyuyor..yapcak bişe yok..
Suçlayıcı gozlerle bakmakta çok abes..
Sanki koca adam yaptı bu işi..
Durum cıddı olsa hastaneden salmazlardı merak etme..içini ferah tut..

Cocugunuz ne yaptigini bilemeyecek kadar kucuk oldugu icin onun yaptiklarindan siz sorumlusunuz.
Ya cocugunuzu iyi zaptedeceksiniz, madem saldirgan bir cocuk, ya da boyle toplumlara girmeyeceksiniz.
Yaralanan cocugun ablasinin tavri bence de anormal degil. Onun da kucucuk kardesinin basi yarilmis sonucta. Cocugunuza anlayis gostermesini beklemeyin.
Cocugunuzun daha once de bu tur yaralayici davranislari varmis. Niye boyle hircin, o da ayri bir durum. Pedagogtan yardim alabilirsiniz.

öneriniz için teşekkürler alıyoruz zaten

konuda da defalarca belirttiğim gibi mecburen ısrar üzerine gittim

bundan sonra çocuğum büyüyüp bu yaramazlıkları bırakana kadar düşünmüyorum ne kadar ısrar olursa olsun.

Oof konuyu görünce gözlerim fırladı yerinden.
İnşallah birsey olmamıştır..
Çocuklar duse kalka buyuyor..yapcak bişe yok..
Suçlayıcı gozlerle bakmakta çok abes..
Sanki koca adam yaptı bu işi..
Durum cıddı olsa hastaneden salmazlardı merak etme..içini ferah tut..

sağol canım inşallah en son iyiydi şükür ama 24 saat önemli diyorlar ya bu gibi durumlarda

yine arayıp soracağım durumunu annem de akşam geçmiş olsuna gidecek belki yarın iyi hissedersem bende giderim

Dediğim gibi ısrar üzerine gittim yoksa gitmeye hiç niyetim yoktu

evet ablası da çocuk sayılır 14 yaşlarında ama oğluma bakışları kinci ve öfkeliydi

aynı şekilde 2,5 yaşındaki çocuğunuza bakılsa belki o zaman hissettiklerimi anlayabilirsiniz.

belki sizinde 4 yasındakı kardesınızın kafasını delse sızde anlardınız. 14 yasındakı çocugun bakışına bukadar takılmak yersız. kencınce haklıyken ustelık

Geçmiş olsun.. Sıkma canını her çocuk küçüklükten ciddi badireler atlatır hangimizin olmadı ki.. Benimde sol elimdeki küçük serçe parmağımın tepesi koptu mesela küçücük kaldı parmağım 2 yaşında olmama rağmen o günü hayal meyal de olsa hatırlıyorum.. Rabbim beterinden korusun.. Geçer gider cana gelmesin yeter ki..

amin inşallah kuzenimde benim parmağıma 4,5 yaşlarındayken taşla vurmuştu hala izi duruyor.

kasıtlı yapılmış bşy değil sonuçta, kaza olmuş.
ben küçükken bir çocukla çekişirken, kaynar suya düşüp yanmışım.hemen hastaneye götürmüşler.
sonuçta kaza olmuş.
inşallah kötü bir şey olmaz, siz de dua edin.içiniz rahatlar biraz olsun.

büyük geçmiş olsun

çok sağolun.

inşallah bir şeyi yoktur kötü oldum okurken :/
ama elinizden gelen bir şey yok kendinizi suçlamanıza gerek yok biz de çocuktuk kafamızı oraya buraya vurduk kaç kez dikiş atılmıştır benim kafama yani.. yine de daha dikkatli olmalısınız geçmiş olsun

Ben sana bir olay anlatayim themis1990 themis1990 .

Ben 7 8 yaslarindayken piknige gitmistik, komsularimiz falan da vardi. Ben salincaga bindiM. Salincak da demirden yapilmis. Yanimdaki salincak kopmustu. Neyse sallanirken bi baktim kafama bir sey carpti. Salak çocuğun teki kaydiragin üstüne çıkmış, salincagin kopan demirinden tutmus bir hızla firlatti ki bana anlatamam. Düşün ya hem demir hem de o hızla kesin ölürdüm. Ama kafama dokundum, of acidi ya dedim derken elime bir islaklik geldi baktim ki kan. Hemen aglamaya basladim :KK48::KK48: annemler geldiler falan. Hic doktora da gitmedik. Kani komsumuz sigara kuluyle durdurmustu.
Gördüğün üzere sapasaglamim cok şükür. :KK53:
yani merak etme hicbir sey olmaz. Kanamis olmasi daha iyi ayrica..

Back