annenin kan grubu 0- babanın ki + olduğu zaman kan uyuşmazlığı oluyor.[/QUOTE
tam tersi oldugunda olmuyor yani kafam karıştı da burdada farklı yazdılar nasıl oluyor ya dedim bi anda ondan soruyorum kusura bakmayın
Tam tersi olduğu dediğiniz anne + baba - heralde. O durumda olmuyor çünkü annenin vücudunda kanının + olmasına neden olan protein var olmuş oluyor zaten, bebek + olsa da o protein yabancı gelmiyor vücuda. Zaten kan uyuşmazlığı anneyle çocuk arasında oluyor, anneyle baba arasında değil.
Anne - baba + çocuk - olsa kan uyuşmazlığı olmaz, çocuk + olursa olur.
Tam tersi olduğu dediğiniz anne + baba - heralde. O durumda olmuyor çünkü annenin vücudunda kanının + olmasına neden olan protein var olmuş oluyor zaten, bebek + olsa da o protein yabancı gelmiyor vücuda. Zaten kan uyuşmazlığı anneyle çocuk arasında alıyor, anneyle baba arasında değil.
Anne - baba + çocuk - olsa kan uyuşmazlığı olmaz, çocuk + olursa olur.
evet şimdi durum şöye anne A+RH baba 0-RH cocuklar A+ VE 0+
teşekkür ederim şimdi google sorsam yüzlerce sayfa acılacak hepsi farklı yazacaktı ii oldu
peki o zaman kan uyuşmazlığı oluyor ya eşlerde o nasıl oluyor acaba?
Doğrudur ama ben sonuçlardan korkuyorum.
Her gün neler okuyoruz. Bu insanlar içimizde yaşıyor.
İfadelerinden henüz anneliği, bebeği benimseyemediği belli.
Üstüne korkusu daha da fena yapıyor durumu.
Kötü bir sonuçta, şurada yazdığımız iki kelimenin payı olmasından korkuyorum.
Doğum sonrası depresyon kolay atlatılacak bir şey değildir.
Kan uyuşmazlığı aslında anne ile bebek arasında olur. Anne (-) baba ( + ) dir ve
Bebek de ( + ) olursa kan uyuşmazlığı olur. Bebeğin ( - ) olması kan uyuşmazlığına
sebebiyet vermez. Anne ( - ) ken bebeğin ( + ) olması, annenin kanındaki bazı protein
yapıları harekete geçirir ( kordon bağı ile anne bebek arasında kan ilişkisi vardır )
annenin vücüdu bebeği istenmeyen birşey olarak algılayıp tepki verebilir.
İlk doğumunda anneye doğum sonrasında bir iğne yapılır ve böylece annenin diğer
gebeliklerinde riske girmesinin önüne geçilir.
Bu korkuyla ömür geçmez ki,
Vicdan azabı çekmese bile bu korku yer bitirir insanı.
Gerçekleri öğrenmeden ne bebeğine odaklanabilir,nede çözümüne.
Evet belki şimdi herşeyi anlatmamalı, ama boşanmaktan başka çözüm yok bana göre.
birşey sorucam kan uyuşmazlığı olayı zaten nikah öncesi evraklar falan isteniyo o arada çıkmıyormu?
abim evlenince böyle birşey oldu köye gittiler nihak için ilk başta kıymak istemediler sonra nikah kıyıldı.
birşey sorucam kan uyuşmazlığı olayı zaten nikah öncesi evraklar falan isteniyo o arada çıkmıyormu?
abim evlenince böyle birşey oldu köye gittiler nihak için ilk başta kıymak istemediler sonra nikah kıyıldı.
Anne - baba + olsa da her zaman kan uyuşmazlığı olacak diye bir şey yok. Annenin - çocuğun + olması kan uyuşmazlığına sebep oluyor.
Nikah kıymakla arasındaki bağlantıyı bilmiyorum da bizim ailede de var kan uyuşmazlığı. Aşıyla engelleniyor.
evet çıkıyor saglık raporu istiyorlar ya eger böyle bir durum varsa uyarıyorlar ve dediği gibi dogumda iğne yapılıyor
Elbette doğrusu bu.
Mesele korkuyu ömür boyu taşıması değil. Değinmek istediğim taşıdığı bu korkunun ona istenmeyen şeyler yaptırabilecek güce çıkması.
Ben sadece yorumların biraz yumuşaması taraftarıyım.
Kaş yaparken göz çıkarmayalım sonra...
aslında haklısın ama bence zaten evlendiği günden beri psikolojisi kötü bayanın düzelmeside zor giibi
Kötü konuşmak istemiyorum ama arada ki çocuk moralimi bozdu çok üzüldüm. Eğer o çocuk olmasaydı bu bayanın hiç sıkıntısı olmayacaktı bence onun tek korkusu bu olayın ortaya çıkması çocuk veya eşi umrunda değil gibi geliyor bana böyle kadınların kusura bakmayın kırıyorsam affedin kendi görüşüm.
Aslında kan uyuşmazlığı yüzünden evliliği istememk gibi bir durum saçma olur.
Ama durumun bilinmesinde fayda vardır. Zaten bebek olmadan kan uyuşmazlığındansöz edilemez.
Bebekle anne arasında uyum olmadığı gözlenirse , ilk gebelik için pek risk yoktur. İkinci gebelik
risk grubuna girer ve uzun zamandır da bunun da bir çözümü var. İlk doğumdan sonra bir
enjeksiyon yapılır ve diğer gebelikler için muhtemel risk ortadan kaldırılır.
Ama mesela akdeniz anemisi gibi hastalıklar da nikah başvurusunda çıkıyor. Sebep neydi tam
olarak tahmin etmek mümkün değil yani.
sadece kendini düşündüğü belli zaten çocugu veya eşini degil kendini düşünüyor duyulursa eşimden ayrılmak istemiyorum seviyorum felan diyor ama olan olmuş ne olacak sonrası peki ?
sağol canım Allah herkese hayırlı sorunsuz sağlıklı hamilelikler nesip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?