• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok kotu durumdayim akil verin

annenin kan grubu 0- babanın ki + olduğu zaman kan uyuşmazlığı oluyor.[/QUOTE

tam tersi oldugunda olmuyor yani kafam karıştı da burdada farklı yazdılar nasıl oluyor ya dedim bi anda ondan soruyorum kusura bakmayın

Tam tersi olduğu dediğiniz anne + baba - heralde. O durumda olmuyor çünkü annenin vücudunda kanının + olmasına neden olan protein var olmuş oluyor zaten, bebek + olsa da o protein yabancı gelmiyor vücuda. Zaten kan uyuşmazlığı anneyle çocuk arasında oluyor, anneyle baba arasında değil.

Anne - baba + çocuk - olsa kan uyuşmazlığı olmaz, çocuk + olursa olur.

Son düzenleme:
Dışardaki biri olarak kimseyi yargılamak kınamak istemiyorum ama sen zevkine hayatına bakacaksın diye eşinin ve o masum bebeğin suçuna zerre vicdanın sızlamıyor mu ? Vicdanın var ise alır eşine ne olduğunu güzelce anlatırsın ben bunları yaptım o çocuğuda test yaptırır babasını öğrenirsin. O eski sevgilinin çocuğu ise inş.ondada vicdan vardır kabul eder yoksa yine olan masum yavruya oluyor. Artık neler okuyorum burada bu nasıl genişliktir. Konu ile pek alakalı değil bizim komşumuzun oğlunun eşi diktirip evlenmiş adamın kardeşi yengesinin videosunu buluyor veriyor direl boşandılar çocukları 3 yaşında babasında kadını ailesi bile kabul etmedi şimdilik teyzesinde ya bu çocukların günahı nedir yazık günah ya :( masum melek onlar.

burada iki durum var: ya söyleyeceksiniz ya da saklayacaksınız.

eğer söylerseniz neler olur, saklarsanız neler olur bunları iyice düşünün. hangisinin sonuçlarına katlanabilirsiniz? ve en az hangi durumda karşıdakilere zarar verirsiniz bunu düşünün bence. olan olmuş bundan sonra ne yapılabilir ona bakmak lazım. anladığım kadarıyla tek korkunuz ilerde çocuğun eşinize benzememesi nedeniyle durumun ortaya çıkması. çocuğun babası olan kişiyi eşiniz tanıyor mu? ya da ortak tanıdıklarınız var mı?

Tam tersi olduğu dediğiniz anne + baba - heralde. O durumda olmuyor çünkü annenin vücudunda kanının + olmasına neden olan protein var olmuş oluyor zaten, bebek + olsa da o protein yabancı gelmiyor vücuda. Zaten kan uyuşmazlığı anneyle çocuk arasında alıyor, anneyle baba arasında değil.

Anne - baba + çocuk - olsa kan uyuşmazlığı olmaz, çocuk + olursa olur.

evet şimdi durum şöye anne A+RH baba 0-RH cocuklar A+ VE 0+

teşekkür ederim şimdi google sorsam yüzlerce sayfa acılacak hepsi farklı yazacaktı ii oldu

peki o zaman kan uyuşmazlığı oluyor ya eşlerde o nasıl oluyor acaba?

Kan uyuşmazlığı aslında anne ile bebek arasında olur. Anne (-) baba ( + ) dir ve
Bebek de ( + ) olursa kan uyuşmazlığı olur. Bebeğin ( - ) olması kan uyuşmazlığına
sebebiyet vermez. Anne ( - ) ken bebeğin ( + ) olması, annenin kanındaki bazı protein
yapıları harekete geçirir ( kordon bağı ile anne bebek arasında kan ilişkisi vardır )
annenin vücüdu bebeği istenmeyen birşey olarak algılayıp tepki verebilir.
İlk doğumunda anneye doğum sonrasında bir iğne yapılır ve böylece annenin diğer
gebeliklerinde riske girmesinin önüne geçilir.

Doğrudur ama ben sonuçlardan korkuyorum.
Her gün neler okuyoruz. Bu insanlar içimizde yaşıyor.
İfadelerinden henüz anneliği, bebeği benimseyemediği belli.
Üstüne korkusu daha da fena yapıyor durumu.
Kötü bir sonuçta, şurada yazdığımız iki kelimenin payı olmasından korkuyorum.
Doğum sonrası depresyon kolay atlatılacak bir şey değildir.

Bu korkuyla ömür geçmez ki,
Vicdan azabı çekmese bile bu korku yer bitirir insanı.

Gerçekleri öğrenmeden ne bebeğine odaklanabilir,nede çözümüne.
Evet belki şimdi herşeyi anlatmamalı, ama boşanmaktan başka çözüm yok bana göre.

Kan uyuşmazlığı aslında anne ile bebek arasında olur. Anne (-) baba ( + ) dir ve
Bebek de ( + ) olursa kan uyuşmazlığı olur. Bebeğin ( - ) olması kan uyuşmazlığına
sebebiyet vermez. Anne ( - ) ken bebeğin ( + ) olması, annenin kanındaki bazı protein
yapıları harekete geçirir ( kordon bağı ile anne bebek arasında kan ilişkisi vardır )
annenin vücüdu bebeği istenmeyen birşey olarak algılayıp tepki verebilir.
İlk doğumunda anneye doğum sonrasında bir iğne yapılır ve böylece annenin diğer
gebeliklerinde riske girmesinin önüne geçilir.

birşey sorucam kan uyuşmazlığı olayı zaten nikah öncesi evraklar falan isteniyo o arada çıkmıyormu?

abim evlenince böyle birşey oldu köye gittiler nihak için ilk başta kıymak istemediler sonra nikah kıyıldı.

Bu korkuyla ömür geçmez ki,
Vicdan azabı çekmese bile bu korku yer bitirir insanı.

Gerçekleri öğrenmeden ne bebeğine odaklanabilir,nede çözümüne.
Evet belki şimdi herşeyi anlatmamalı, ama boşanmaktan başka çözüm yok bana göre.

Elbette doğrusu bu.
Mesele korkuyu ömür boyu taşıması değil. Değinmek istediğim taşıdığı bu korkunun ona istenmeyen şeyler yaptırabilecek güce çıkması.
Ben sadece yorumların biraz yumuşaması taraftarıyım.
Kaş yaparken göz çıkarmayalım sonra...

birşey sorucam kan uyuşmazlığı olayı zaten nikah öncesi evraklar falan isteniyo o arada çıkmıyormu?

abim evlenince böyle birşey oldu köye gittiler nihak için ilk başta kıymak istemediler sonra nikah kıyıldı.

Anne - baba + olsa da her zaman kan uyuşmazlığı olacak diye bir şey yok. Annenin - çocuğun + olması kan uyuşmazlığına sebep oluyor.
Nikah kıymakla arasındaki bağlantıyı bilmiyorum da bizim ailede de var kan uyuşmazlığı. Aşıyla engelleniyor.

evet çıkıyor saglık raporu istiyorlar ya eger böyle bir durum varsa uyarıyorlar ve dediği gibi dogumda iğne yapılıyor

Anne - baba + olsa da her zaman kan uyuşmazlığı olacak diye bir şey yok. Annenin - çocuğun + olması kan uyuşmazlığına sebep oluyor.
Nikah kıymakla arasındaki bağlantıyı bilmiyorum da bizim ailede de var kan uyuşmazlığı. Aşıyla engelleniyor.

evet çıkıyor saglık raporu istiyorlar ya eger böyle bir durum varsa uyarıyorlar ve dediği gibi dogumda iğne yapılıyor

sağolun kızlar:34:

Elbette doğrusu bu.
Mesele korkuyu ömür boyu taşıması değil. Değinmek istediğim taşıdığı bu korkunun ona istenmeyen şeyler yaptırabilecek güce çıkması.
Ben sadece yorumların biraz yumuşaması taraftarıyım.
Kaş yaparken göz çıkarmayalım sonra...

aslında haklısın ama bence zaten evlendiği günden beri psikolojisi kötü bayanın düzelmeside zor giibi

Aslında kan uyuşmazlığı yüzünden evliliği istememk gibi bir durum saçma olur.
Ama durumun bilinmesinde fayda vardır. Zaten bebek olmadan kan uyuşmazlığındansöz edilemez.
Bebekle anne arasında uyum olmadığı gözlenirse , ilk gebelik için pek risk yoktur. İkinci gebelik
risk grubuna girer ve uzun zamandır da bunun da bir çözümü var. İlk doğumdan sonra bir
enjeksiyon yapılır ve diğer gebelikler için muhtemel risk ortadan kaldırılır.

Ama mesela akdeniz anemisi gibi hastalıklar da nikah başvurusunda çıkıyor. Sebep neydi tam
olarak tahmin etmek mümkün değil yani.

aslında haklısın ama bence zaten evlendiği günden beri psikolojisi kötü bayanın düzelmeside zor giibi

Kötü konuşmak istemiyorum ama arada ki çocuk moralimi bozdu çok üzüldüm. Eğer o çocuk olmasaydı bu bayanın hiç sıkıntısı olmayacaktı bence onun tek korkusu bu olayın ortaya çıkması çocuk veya eşi umrunda değil gibi geliyor bana böyle kadınların kusura bakmayın kırıyorsam affedin kendi görüşüm.

Kötü konuşmak istemiyorum ama arada ki çocuk moralimi bozdu çok üzüldüm. Eğer o çocuk olmasaydı bu bayanın hiç sıkıntısı olmayacaktı bence onun tek korkusu bu olayın ortaya çıkması çocuk veya eşi umrunda değil gibi geliyor bana böyle kadınların kusura bakmayın kırıyorsam affedin kendi görüşüm.

sadece kendini düşündüğü belli zaten çocugu veya eşini degil kendini düşünüyor duyulursa eşimden ayrılmak istemiyorum seviyorum felan diyor ama olan olmuş ne olacak sonrası peki ?

konunun ismine baktımda tekrar cok kotu durumdayim akil verin yazıyor.

aileye kocaya inat başkasıyla yaşanan bir ilişki kendi değimiyle acısını çıkarmak.
o zaman kimseye sormuyor.
insanın attığı taşlar kendi ayağına dolanır.
çocuk eşinden olsa o pişmanlık ortadan kalkacakmı acaba??

bence en kısa sürede piskoloğa gitsin biz sadece yazılan birkaç cümleye yorum yapıyoruz,ahlak değerlerimize uygun olmayan bu durumu değerlendiremiyoruz.

Hem eşini çok sevdiğini söylüyor konu sahibi, eğer eşi de onu o denli
çok seviyorsa herşeyiyle kabul eder. Ama bir çocuğun yalanla
büyümesi, bu yalan ortaya çıkacak diye annenin sürekli huzursuz
olması aile içi iletişimi zamanla etkileyecektir. Mesela konu sahibi
belki sadece bu yalan ortaya çıkmasın diye eşine bir sürü taviz verecek
ve zamanla o sevgi dediği sey de bitecek. Ya ortaya çıkabilecek bir
sürü olasılık var ama çocuğun bir şekilde gerçeği öğrenmesi bence
tüm durumların ötesinde... Öğrenmemesi gereken bir dönemde bununla
yüzleşirse hayatı geri dönülmez bir şekilde değişebilir Allah korusun...
Enine boyuna düşünülmeli bu konu ama ben yine de gerçeklerin
söylenmesi taraftarıyım...

Aslında kan uyuşmazlığı yüzünden evliliği istememk gibi bir durum saçma olur.
Ama durumun bilinmesinde fayda vardır. Zaten bebek olmadan kan uyuşmazlığındansöz edilemez.
Bebekle anne arasında uyum olmadığı gözlenirse , ilk gebelik için pek risk yoktur. İkinci gebelik
risk grubuna girer ve uzun zamandır da bunun da bir çözümü var. İlk doğumdan sonra bir
enjeksiyon yapılır ve diğer gebelikler için muhtemel risk ortadan kaldırılır.

Ama mesela akdeniz anemisi gibi hastalıklar da nikah başvurusunda çıkıyor. Sebep neydi tam
olarak tahmin etmek mümkün değil yani.

sağol canım Allah herkese hayırlı sorunsuz sağlıklı hamilelikler nesip etsin

sadece kendini düşündüğü belli zaten çocugu veya eşini degil kendini düşünüyor duyulursa eşimden ayrılmak istemiyorum seviyorum felan diyor ama olan olmuş ne olacak sonrası peki ?

Aslında eşimi seviyorum gibi sözler çevreye atılan pişmanım nasıl yaptım duygu sömürüsüdür. Aslında sevdiğinden değil böyle bir insan olduğu öğrenilirse rezil olacak derdi bence o şuan rahatı yerinde o bozulacak belki acımasızca yorum yapıyorum ama çevrede çok değil mi böyle kadınlar ? Vicdan bahane bakın genital hastalıklara diktiriyorlar vicdanım rahatladı diyorlar yalan ne olduğunu gizlemek dertleri.

sağol canım Allah herkese hayırlı sorunsuz sağlıklı hamilelikler nesip etsin

Amin canım, inşallah ama ben daha çok yeni evliyim, 3buçuk ay oldu :ssz::ssz:
Çok isteyenlerin, çok iyi ebeveyn olabilecek herkesin hayırlı evlatları olsun
inşallah. Allah herkesin gönlüne göre versin...

Back