• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok kotu durumdayim akil verin

Aslında eşimi seviyorum gibi sözler çevreye atılan pişmanım nasıl yaptım duygu sömürüsüdür. Aslında sevdiğinden değil böyle bir insan olduğu öğrenilirse rezil olacak derdi bence o şuan rahatı yerinde o bozulacak belki acımasızca yorum yapıyorum ama çevrede çok değil mi böyle kadınlar ? Vicdan bahane bakın genital hastalıklara diktiriyorlar vicdanım rahatladı diyorlar yalan ne olduğunu gizlemek dertleri.

evet kesinlikle haklısın ama işte yani AMA....................

kendini haklı çıkaracak bişey yazmamış konu sahibi..sadece eşimi sevmiyordum diyor..

büyük konuşmamak lazım..yok ibret falan..sizinde başınıza öyle birşey gelirki Allah korusun bakakalırsınız..
herşey insanlar için..
öfkenizi kusunca kimseye bir faydanız olmuyor..bir çare üretebiliyormusunuz?

kime sorsan bu yaşanılanlar başından itibaren büyük hata..ama biz bunu sorgulamayacağız..

böyle bir hakkımız yok..

konu sahibi konuyu açarak kendince haklı sebepler bulmuş günah çıkarmış.

ortada kimden olduğu belli olmayan bir çocuk.
sevgilisinin bırakıpta sevgiyi tekrar eşinde aramak isteyen bir kadın.
sevilmeyen aldatılan başkasının çocuğuna baba olan bir adam.

sevgilisi eğer sahip çıkan bi adam olsaydı çocucuğunu alıp bir dakika durmaz eşini bırakırdı.
sevgiliden hayır gelmeyince pişmanlık duyuluyor.

hem bu çocuk 1 günde olmuyor doğuncamı aklına geldi eşini sevdiğin.
çocuğunun eşine benzememesi tek dek derdinin.
sen o adamı aldattın eşine benzese yada ne bileyim bu durum hiç ortaya çıkmasa bile senin vicdanın nasıl kaldıracak.

ibretlik bir durum.
Allah hakkımızdan hayırlısını versin.

bu konu bana şerefcan davasını hatırlattı:34:

bu konu bana şerefcan davasını hatırlattı:34:

Ya işte ben de diyorum bir yerden tanıdık bu konu. Film miydi
diye, evet şimdi hatırladım Şerefcan deyince. Mesela o çocuk
için de çok üzülmüştüm... Tüm Türkiye hikayesini öğrendi...
Ya büyüdüğünde psikolojisi hassas bir çocuk olursa ne olacak...
Hadi tüm aile sildi attı geçmişi ama internet denen bir olgu var,
Şerefcan yazınca çıkan linklerden bir ŞEREFCAN OLAYI... Bu
gibi birşeyi onun küçücük omuzlarına yüklemek...

Mükemmel değiliz, hatalar yapabiliriz.. kimi zaman içinde bulunduğumuz şartlar bizi geri dönüşü imkansız hatalara bile sürükleyebilir.. önemli olan ne biliyor musun ? şerefli ve onurlu bir şekilde hatalarını omuzlarına yükleyerek bedellerini tek başına ödeyebilecek cesareti gösterebilmek.. bu hatayı tek başına yaptıysan kabul edecek, hatalarının arkasında dağ gibi duracak ve temizlemek için emek sarf edeceksin.. yoksa ömür boyu o baktiğin gözlerde cehennemin en dibini yaşarsın.. o başini koyduğun yastık var ya yüreğini paramparça eder her gece.. o yüzden ne yaparım da bu yalanı ömür boyu saklarım diye düşüneceğine otur kendine bi yol çiz ve başla bedel ödemeye...

haa bu bedeli kendini öldürerek ödeyemezsin.. bu sadece kaçış olur.. o cehennem çukuruna o bebeği atamazsın.. bi annesin artık.. otur düşün taşın çiz kendine bi yol.. boşan kocandan, zamanla da herşeyi anlat.. hem çocuğuna hem kocana.. böylece bu gerçeği saklayarak geçireceğin bir hayattan çok daha onurlu bi hayatın olur.. evet geriye dönüp hatalarımızı yok edemeyiz ama evet ben yaptım diyip hatalarımızı sırtımıza yükleyip bedelini de aslanlar gibi ödeyebilmeliyiz, başka canlara ödetmeden, başka insanları cehennemimize ortak etmeden.. bundan sonra allah hep seninle olsun..

eşini sevmiyordun ne oldu da birden sevmeye başladın. sevgilinden neden nefret etmeye başladın ben ona takıldım aslında çok merak ettim ayrıntıları. bence kimse şüphelenmez. ikisi de esmer olup çocuğu sarışın olanlar da olabiliyor dedeye falan çekiyorlar. bir de bebek hayal edildiği üzere olabiliyor. maviş sarışın bebek resmine bakıp da öyle çocuğu olanlar var. ben pişman olan kimseyi ayıplamam yargılamam

Kımse kımseyı yargılamasın herkes kendıne baksın oncelıkle. Yarın ne olacagını kımseler bılemez.Konu sahıbı ıcın soyleyebılecegım tek sey umarım esın bunları anlayabılecek ve kucucuk bır bebegı yenı dogum yapmıs bır kadını bu halde gondermeyecek kadar vıcdanlı bır ınsandır.

Kımse kımseyı yargılamasın herkes kendıne baksın oncelıkle. Yarın ne olacagını kımseler bılemez.Konu sahıbı ıcın soyleyebılecegım tek sey umarım esın bunları anlayabılecek ve kucucuk bır bebegı yenı dogum yapmıs bır kadını bu halde gondermeyecek kadar vıcdanlı bır ınsandır.

Zaten herkes empati kurarak yorum yapmaya çalışıyor. Dikkatinizi çekerim; konu vicdanım sızlıyor eşime nasıl söyleyeceğim değil, eşim öğrenir mi öğrenirse ne yaparım.

Burası Türkiye, her gün neler okuyoruz, Allah korusun, saf zannettiğimiz erkekler, aldatıldıklarını öğrendiklerinde gaza geliyorlar.

affınıza sığınarak söylüyorum ama siz bu arkadaşın eşi olsanız ve öğrenseniz ne yapardınız? yeni doğum yaptı diye anlayışı gerçekten gösterir miydiniz? benim eşim başka bir erkeğin kollarında olacak defalarca ondan hamile kalacak, cinsellik gibi kültürümüzde özel bir durumuz evliyken başkasıyla yaşayacak, kusura bakmayın da yabancı da çok tanıdığım var türk değil hiç bir erkek kabul etmez bunu. hatalar olmuş olayın derinini bilmesek bile evlilik baştan sona kocasının suçu da olsa aldatması gerekmezdi bence. bu adamı masum konuma sokuyor.

affınıza sığınarak söylüyorum ama siz bu arkadaşın eşi olsanız ve öğrenseniz ne yapardınız? yeni doğum yaptı diye anlayışı gerçekten gösterir miydiniz? benim eşim başka bir erkeğin kollarında olacak defalarca ondan hamile kalacak, cinsellik gibi kültürümüzde özel bir durumuz evliyken başkasıyla yaşayacak, kusura bakmayın da yabancı da çok tanıdığım var türk değil hiç bir erkek kabul etmez bunu. hatalar olmuş olayın derinini bilmesek bile evlilik baştan sona kocasının suçu da olsa aldatması gerekmezdi bence. bu adamı masum konuma sokuyor.

Bu tamamen kısının kendısıyle ılgılıdır yabancı yada turk olmasıyla degıl oncelıkle. Eger yabancı cok tandıgınız varsa yurtdısında da bu tarz "namus" adı altında pek çok üzücü olay yaşandığını pekala bılıyorsunuzdur. Eger benım esım olsaydı kısmını kadın oldugumdan dolayı saglıklı yanıtlayamayacagım. Aldatma kısmında da destek verdıgını sanmıyorum kımsenın. Herkes sızın benım gıbı keske olmasaymıs dıye dusunuyordur. Sadece olan olmus ve bundan sonrası onemlı.Soyle olsaydı boyle olsaydı demek bos. Tekrar soyluyorum umarım esınız o kucucuk yavruyu sahıplenecek vıcdana sahıptır. Gerısı bos gerısı laftır.

Artık olan olmuş bir bebek doğmuş ve keşkelerle yapılan yorumlar artık bir işe yaramaz bu saatten sonra... Moral bozmak gibi olmasın da ilahi adalet denen birşey var ya birgün çıkar ortaya be güzelim:( garip geldi evliyken eşinden öc almak için sevgilinle birlikte olman,sonra tekrar eşini sevmen falan??? bence acil bir pskologla görüş ve destek al biz buralardan ne desek boş işin uzmanıyla görüş

Arkadaşım lafı ağzımdan alıp yorum yapmış zaten yine yapıcam yorumumu. Empatiyi siz kurun eşiniz başkası ile cinsel ilişkiye girsin ve hamil kalsın siz olsanız bu erkeğin yerinde ne yapardınız ? "Ne olacak canım bem vicdanlıyım çocuğuda bakarım eşimde bişey olmaz gözüm arkada da kalmaz." diye bilecek bir erkek olacağını sanmıyorum ülkemizde iş cinayete kadar gidiyor maalesef yargılamam kınamam hayat kişinin tabi ki ama önemli olan kendini kabul etmesi yaptıklarını göğüsleye bilmektir. Yaptın ama arkasında duracaksın ben nasıl kandırmaya devam edebilirim demek kendini kandırmakdır. Arada ki çocuğa yazık günah ileride bu olay patlak verirse psikolojisi mahvolur ve sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olamaz dolayısı ile sağlıklı bir birey olması çok zor olacaktır.

Bir arkadaş mükemmel değiliz hata yaparız falan yazmış.... ancak hayatta affedebilir hatalar var affedilemeyecek hatalar var ve hiçbir erkek karısının başkasından olan çocuğunu öğrendiğinde anlayışlı olmaz:(

Bu tamamen kısının kendısıyle ılgılıdır yabancı yada turk olmasıyla degıl oncelıkle. Eger yabancı cok tandıgınız varsa yurtdısında da bu tarz "namus" adı altında pek çok üzücü olay yaşandığını pekala bılıyorsunuzdur. Eger benım esım olsaydı kısmını kadın oldugumdan dolayı saglıklı yanıtlayamayacagım. Aldatma kısmında da destek verdıgını sanmıyorum kımsenın. Herkes sızın benım gıbı keske olmasaymıs dıye dusunuyordur. Sadece olan olmus ve bundan sonrası onemlı.Soyle olsaydı boyle olsaydı demek bos. Tekrar soyluyorum umarım esınız o kucucuk yavruyu sahıplenecek vıcdana sahıptır. Gerısı bos gerısı laftır.

Aynen bu olayın aynısını yaşayan bir tanıdığım var..kadın evlenmeden önceki sevgilisiyle görüşüyor. Kocasına çalıştığını söylüyor bir emlakçıda emlakçı dediği de sevgilisi oluyor.düzenli olarak sabah çıkıyor işe gider gibi akşam geliyor. Kızı vardı meğerse kocasından değil kız 4 yaşındayken sevgilisi kocasını arıyor kız benim vs diye adam DNA testi yaptırıyor. Tabi çıkıyor acı gerçek ortaya.. hemen boşandılar ama adam boşanırken bile 4 yıl kızı sandığı çocuğun adını sayıkladı. Şimdi yeniden evlendi..sadece filmlerde olur sanırdık böyle şeyler önceden şimdi o kadar yaygınlaştı ki…yine de bebek için bile adamın vicdan göstereceğini sanmıyorum.
Ayrıca yurt dışında yaşanan namus olayları yine asya kökenli Müslüman ailelerde yaşanır biliyorsunuz genelde. Yabancılarda olanlar sadece paylaşamama iç güdüsünden gelir. Yoksa biri anlatmıştı japonyaya giderken bir kadın 2 erkekle oturuyor ikisiyle de samimi..arkadaş sormuş. Adam eşimin sevgilisi demiş. Bizim arkadaş da çok şaşırmış işte bizde olmaz böyle şeyler vs demiş. Adam da “ karımın seçimi o nasıl mutlu oluyorsa yaşayabilir” demiş. Çok uç bir örnek ama paylaşmak istedim.

Arkadaşım lafı ağzımdan alıp yorum yapmış zaten yine yapıcam yorumumu. Empatiyi siz kurun eşiniz başkası ile cinsel ilişkiye girsin ve hamil kalsın siz olsanız bu erkeğin yerinde ne yapardınız ? "Ne olacak canım bem vicdanlıyım çocuğuda bakarım eşimde bişey olmaz gözüm arkada da kalmaz." diye bilecek bir erkek olacağını sanmıyorum ülkemizde iş cinayete kadar gidiyor maalesef yargılamam kınamam hayat kişinin tabi ki ama önemli olan kendini kabul etmesi yaptıklarını göğüsleye bilmektir. Yaptın ama arkasında duracaksın ben nasıl kandırmaya devam edebilirim demek kendini kandırmakdır. Arada ki çocuğa yazık günah ileride bu olay patlak verirse psikolojisi mahvolur ve sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olamaz dolayısı ile sağlıklı bir birey olması çok zor olacaktır. İnanmıyorum erkeğim başkası ile ilişkiye girip çocuk yapmasını (belirsiz burası) kabul edeceğini. Bayan olarak söyleyin eşiniz başkası ile ilişkisi var çocuk oluyor kapınıza dayanıp size bırakıyor vicdanlı olup çocuğa bakıp bir de eşinize kadınlık yaparmısınız ?

Bir arkadaş mükemmel değiliz hata yaparız falan yazmış.... ancak hayatta affedebilir hatalar var affedilemeyecek hatalar var ve hiçbir erkek karısının başkasından olan çocuğunu öğrendiğinde anlayışlı olmaz:(

ben katılıyorum sana..aynı şey kadın için de geçerli. kendileri aldatılsa tepkiler nasıl olur acaba? :51:

Bu konuyu esıyle paylastıgında zaten bunu da goguslemıs olacaktır bu kısı. Bundan sonrası da esının vıcdanıdır.

Back