Çok kötü bir gün

Sakince kalabilmissiniz tebrik ederim.. bizimde bahcede köpeğimiz vardı golden. Malesef kaybettik kasım ayında. Yasadıgı zamanlarda gelene gecene havlardı. Bir gün bizim zili böyle bir kadın calmıstı. Ama nasıl bagırıyor neymis cocugu korkmuş. Kadının dediginden tek anladıgım cocuk korkmuş onun dısında hicbir sey anlamadım birde benim evimin önünde bana azar cekiyor. Bir delirdim en son bende bagırmaya baslamıstım da erkek kardesim cıkıp o da kadına bagırınca en son annem araya girdi sakinleştirdi
Ben asla ve asla sakin kalamazdım böyle bir durumda..
kızınızda tam ergenlik yaslarında cok normal böyle olması üstüne cok gitmeyin. Mesela ona güzel bir kulaklık hediye edebilirsiniz. Onunla dinler müziğini hem belki hosuna da gider. Ben cok severdim kulaklıkla dinlemeyi, halada severim.

İllaki hata yapacaklar kim yapmadıki
Ama bile bile yapmasın
Bizi rahaytsız edeb buydu
Aklı sıra kadına ders verecek
Eve gelsin sakince kunuşuruz
Dün hepimiz için zordu
Ben sizi anlıyorum ama böyle zamanlarda sakin olup,ben o yaşta olsam ne yapardım diye düşününce,yaşının gereği diye düşünebiliyorsunuz zaman zaman.
Ben kızımda böyle yapiyorum,çogu zaman daha 7.5 yaşında yahu çokta beklentiye girmemek gerek ,en nihayetinde çocuk deyip geri çekiliyorum.
Apartmanda gürültü yapılmaz evet ama daha çocuk kızınız. Birde aile boyu bu konuşmayı yapmak gereksiz, kızim 7.5 yaşında çoğu zaman anne kız konuşup hallediyoruz,babasının haberi bile olmuyor,ilerlerse devam ettirirse baba otoritesi devreye girer ki kızımda bunu bilir.
Maaile üzerine gidilmesi gerekecek kadar büyük bir sorun inanın yokmuş.

Ablası onun nelerini altan alıyor bir bilseniz hiç böyle değerlendirmeyeceksiniz
Ablasıyla yemeğe gitmişler daha dönmediler
Ablası çok olgundur

Anladım. Öyle bir ilişkileri varsa güzel tabii. Herkesin aile dinamiği farklı neticede ben dışarıdan yorum yapıyorum. Kusura bakmayın. Amacım sizi eleştirmek değil. Kusura bakmayınız.

Terrbiyesiz insan once sen gorgu adap ahlak kurallarini ogrende ondan sonra insan larin kapisina git..valla cok iyi yapmışsınız yuzune vurmakla,kendini bi halt sanmasin.bundan sonra muhtemelen kapiniza dayanmaz

Kızında hem üzgün hem kızgın sana.
Olur böyle şeyler anne kız arasında.
Sen tecrübeli bir annesin
Bu dönemleri nasıl atlattın
Annelik hayatımın en zor dönemi ergenlik
Birde bende iki tane var
Görüntülerine takıyorlar
Karşı cinsle ilişkileri oda ayrı bir mevzu
Kimliklerini bulma çabaları
Eğitimleri
Dışardan gelen baskılar

Bazen kendimi bu ruh halinde buluyorum

Kızınız daha 7.5 yaşında uzun ömürlü olsun ve ömrü boyunca mutlu ve sağlıklı yaşasın
Bizimkiler 7.5 yaşlarındayken hiçbir sorun yoktu evimizde
Okadar uyumlu iyi anlaşan çocuklardaki insanlar şaşırırdı
Hiçmi kıskançlık hissetmedin diye sorsan hiç derim
Ama yaşlar ilerledikçe abla başka biri kardeş çok başka biri oldu
Abla düzenli analitik resmi sınırları olan duygularını belli etmeyen soğuk biri
Kardeşi düzensiz uyumsuz herşeyi kendisi yapacağını sanan neşeli çocuklar ve yaşlılarla çok iyi anlaşan dili sivri biri oldu
Aynı odayı paylaşıyorlar
Sürekli odanın dağınıklı konusunda tartışırlar büyük kız kardeşinin arkasını toplar
Ben birşey dediğimde problem değil der ablası
Büyük parasını çok planlı kullanırken küçüğü allaha emanet
Yani ergenlik çok başka bir süreç hazır olsan iyi olur:)
Belki herkes bu şekilde yaşamıyordur ama çocuklarımlarımla yaşıt olan birçok anneden bu tepkileri alıyorum

Son düzenleme:

Bende yaşadım hepsini,özellikle ergen dönemlerinde tüm arkadaşları hep en iyi arkadşlarıydı öyle söylerdi.
Kızardım kazığı yiyince haklıymışsın anne derdi.
Büyüdükçe seni beğenmemeye başlıyorlar,kıyafetlerin saçın makyajın bir eleştiri olurdu.
Heleki erkek arkadaş olayları,gerçi anlatırdı bana hep.
Şunu söylerdim herşeyini arkadaşlarına anlatma seni yanlış yönlendirirler derdin mi var gel bana anlat derdim.
Hiç saklamadı benden.
Heleki büyüyüp evlilik durumuna gelince işte orada başlıyor bazı kavgalar tartışmalar.
Bana çok akıl veririr mesela,durdurur sakinleştirir.
Yinede zordur çocuk yetiştirmek hiç kolay değil dertleri bitmiyor maalesef.
Tek tavsiyem seninde sakin olup çok üzerine gitmemen,gittikçe ters tepiyor genelde.

Kıyamam bence gönlünü alın nolacak sanki iyide yapmış kapıyı açmayarak sanki açıp kavga mı etmiş akıllıca davranmış

Onunla ben konuşurum deyip özür diletmeseniz iyi olurdu.Sadece müzik dinlemiş diyenlere de katılmıyorum.Komşunun duyacağı yükseklikte dinleyemez.Kulaklık denen bişey var.

Onunla ben konuşurum deyip özür diletmeseniz iyi olurdu.Sadece müzik dinlemiş diyenlere de katılmıyorum.Komşunun duyacağı yükseklikte dinleyemez.Kulaklık denen bişey var.
Bunu belirtmeyi unutmuşum aynen yorumlar şaşırtıcı.ister gündüz ister gece kimse komşuya müzik dinletme hakkını kendinde bulmamalı.

Aynısı benim başıma geldi. Yıllar önce ergenlik zamanı evde kimse yok açtım müziği sonsez dinliyorum. Kapı nasıl çalıyor ama açmadım dinlemeyede devam ettim. Akşam iş çıkışı annem, babam eve geldi bir baktım bizim komşu hemen aşağa indi. Nasıl bağırıyor ama hiç unutmam babam tabiki kapıyı açmıcak senin muhatabın benim çoçuk değil. Ben yokken asla kapıma gelmiceksiniz ben böyle şeyleri sevmem dedi . Çoçuktur bu robot değil tabiki müzik dinleyecek, bağıracak, zıplayacak çoçuk çoçukluğunu yaşasınki bizde büyüklere büyüklük yapma fırsatı düşsün bunun için birdaha kapıma gelme dedi. Banada dönüp kapıyı açma ama birdaha da kapıyı getirecek kadar delirtme kulaklık al dinle dedi. O yaklaşımı unutmam hep derim bağırsa inadına yapardım. Ama yapmadım kulaklıkla dinledim. Bazen tutum davranış asi dediğiniz çoçuk ta çok önemli yeri oluyor. Keşke özür diletmeseydiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…