Eşiniz ailesiye yalnız görüşsün o zaman.Bence eşiniz evde sizin söznüzden çıkmıyor.Kendi ailesinin yanında hükmetmek istiyor ondan o şeilde davranıyor oabilir.Ya da sizinlle veya sizin ailenizle ilgili başka birşye kızmıştır öcünü alıyordur.Ama sürekli böyle yapıyorsa geri adım atmayın.Sizi basit görüyor sanırım.Nasılsa affeder diye bakıyordur.Arada sizn de maddi özgürlüğünüz oldugnu boşanaıp onu annesigile bırakabileceğinizi ima edin.
Bi de anlamıyorum siz niye onları ziyerete giderken mufağa girip pata yemek yapıyorsunuz? Bırakın onlar yapsın.
anlattğnz hikayede babamı gördüm.. biz küçükken annem aynı seyleri yasarmış.. boşanmaya kalktğı falanda oldu ama smdi öle bi durum yok.. hatta artık annem babanneme bile gitmiyor babam ziyaretlerini tek basına yapıyor:)zaman değiştiriyor sanırım insanları.. sen hiç gidelim falan deme gideceğiniz zamanda sorun cıkarma söylenme.. sessizlik en ii çözüm olur hem basında ağrımaz..
her gittiğimizde ben yapmak zorunda kalıyorum ordada ondan...biz haberlide gitsek habersizde gitsek aynı kayınvaldem hiçbişey beceremez yaptığıda zaten yenmez inanın..bende orda yapacağıma evde yapayım derim.ama sizler yazdıkça ne kadarda salakça bir düşüncedeymişim daha iyi anlıyorum..bundan sonra asla yapmaycam oraya gitsemde kahvaltı hazırlaınlar offf insan hergün bir önceki günki aklını beğenmiyor işte....çok teşekkürederim hepinizede gözüm açılıyor sanırım
sen de bua inandın mı vay senın ne uyanık kayınvaliden var
beceriksiz olsa o çocuklara nasıl bakmış büyütmüş
numara yapıyordur beceremiyorum diye
sende git yat bi kanepeye karnım ağrıyor de ve kalkma o zaman yerinden
anneannemin bir lafı vardır bilmem diyenin beli ağrımazmış diye
senin kayınvalide de aynı o hesap gibi geldi bana...
eşimle 8 yıllık evliyiz ,ikimizle ilgili hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar,tartışmalarımız sadece ailelerimiz yüzündendi...ilk 4 yıl eşimin ailesine fazla değer verdim ,öğretmenim ve tüm tatillerimi orda geçirdim,onlarda aslında kötü değillerdi sadece düşüncesizlerdi,gelinim ya her gittiğimde 1 bardak çaylarını görmedim,sürekli hizmet ettim..bunun içinde eşime diyordum bu kadar çok kalmayalım bende dinlenmek istiyorum diye..her defasında 5gün kalcaz diye anlaşıp 1 ay kalırdık eve geldiğimde yorgunluktan biterdim..biz gelince görümcelerde dolardı eve onların çocukları vs.. hiç yardım etmezlerdi...ama eşim benim ailemi sevmiyosun diyerek huysuzluk yapardı.birinde konuşsam birinde susardım kırgınlık olmasın diye..4 yılın sonunda bebeğim oldu ve hiçbir desteklerini görmedim.uzun uzuzn anlatmak istemiyorum.
kısacası eşim dahi o zamanlar ailesine çok kızgındı.bu kadarını beklemediğini,hatta onların artık bizimle işi bitti bebek oldu ya artık onlara yardımcı olamycaz gel deyince gelemycez ondan böyle yaptılar diyordu...çok zor zamanlar yaşadım ..şimdi bebeğim büyüdü 3 yaşında ve babanne dede kuzen görsün ,sevgi görsün istiyorum elimden geldiğince hafta sonları götürüyorum-eşimin ailesi başka bir şehirde ama yakın-
ben tüm iyi niyetimle her gidişimde pastalar,yemekler yapıyorum gidiyoruz ama oraya gidince olanlar oluyor.eşimin bana karşı tavırları öyle değişiyorki anlatamam...her sözümü yanlış anlayıp,zaten gelmek istemiyosun diyor,her fırsatta tersliyor..ama eve gelince özür dilemeler ,sen beni yanlış anladın demeler ...
işte bugünde öyle oldu...ben yine şu tatil sabahında yatıp keyif yapmak varken sabahın köründe kalkıp mutfağa girdim birsürü hazırlık yaptım.eşimede oğlum sıkılıyor istersen sizinkilere gidekim dedim.çok sevindi..onra o şehre girdiğimizde sordum sizinkilerin geleceğimizden haberi var mı diye.eşimde yok dedi.bende arasana dedim....çünkü bağ evleri var ve genellikle hafta sonu orada olurlar-beni nasıl azarladı ....sen zaten ne zaman buraya gelsek hep böyle yapıyosun,karışmasana ister ararım ister aramam dedi...bense şok olmuştum.sonra arabayı çevirdi ve tekrara kendi evimizin yoluna doğru sürmeye başladı..
oğlum dedeme gidelim diyo bu arada ben sadece şunu dedim..iyi niyetimin bedeli hepsi....sustum sonra
eşim tekrara annesigilin evine doğru çevirdi arabayı ama benim tadım tuzum kalmadı tabi..çok kırıldım hemde çok..benim iyi niyetim ve eşimin beni anlamaması.ilk defada yaşanmıyor bunlar her defasında aynı...hiç konuşmadım da orda şimdi yeni geldik ve yol boyu bana laf attı ama cevap vermedim.cevap vermek içimden gelmiyor artık.her defasında aynı şeyleri yaşamaktan sıkıldım..hep konuştum ama sonuç yine aynı oluyo...gelene kadar ağladım çok zoruma gitti bu yaptığı..bazen diyorum suç benim o yalvaracak gidelim diye ,adam yerine koymayacakın ailesinide o zaman daha mı kıymetli olursun diye....
ortada hiçbir şey yokken bir insan kendi ailesinin memleketine ayak baar basmaz nasıl bu kadar değişir?hemde 1 defa değil her defasında.bundan sonrasında nasıl bir yol izlemeliyim şaşırdım kaldım.
eşinle küs değilsiniz galiba, bayramda napıcaksınız peki
eşim bugün diyor ki dün kütün ya bana artık barıştık demi.....hey Allahım ya ..bende dedim ben küs değilim sadece çok kırgınım hem dün hem de bugün,sen bu akılla gidersen yarında dedim....neden dedi,bende sen kendi hatanı biliyorsun ama senide anlıyorum dedim.sonuçta seninki tamamen psikolojik dedim,eee kendi ailenin yaptıklarını biliyosuyn buna rağmen benim nasıl hala bu kadar iyi olabileceğimi kabullenemiyosun ve her durumda öküz altında buzağı arıyosun dedim,bnundan sonra seçimini yap kimi mutlu etmek istiyosan onu mutlu et,ben seni hiç seçim yapmak zorunda bırakmadım şimdiye kadar ama bundan sonra böyle işine gelirse dedim.hiç bişey diyemedi......bakalım bundan sonra ne diyecek nasıl bir açıklama yapacak..önümüz bayram malum ve gidelim demek zorunda kalacak ,gidince de nasıl davranacak merak ediyorum...başka bieşeyde konuşmadık.zaten konuşmakta istemiyorum.ben yordum kendimi şimdiye kadar artık kendisi bilir....
sevgili pınar79 bu dünyada iyi niyetli olmayacaksın.sende insansın herkeside memnun edemezsin ya..ben de yıllardır bunu yaptım ama hep üzülen ben oldum.adamlar ailelerine laf geçiremiyo eve gelince özürler ağlamalar ama giden geri gelmiyo.sen kırıldığınla kalıyorsun.benm eşimde aynı ailesinin yaptıklarını görüyo o an adamın dili tutuluyo kulağı duymuyo sanki ben bunu bunu yaptılar görmedinmi deyince o kötü niyetle dememiştir yok haklısın bidaha sana laf ettirmem filan ama hep aynı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?