• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve Kedimiz

Cocuga tutup sen kediye boyle yaptigin icin goturuyoruz demeyin. Psikologta zaten sohbet havasinda ilerler direkt kediyi konu almaz. Olay da sadece kedi degil zaten yaşi küçük olmayan bir cocugun hayvana karsi ofke kiskanclik hissetmesi eziyeti normal bir davranis degil altinda baska nedenler vardir mutlaka
Bunu Bi arkadasa dedım de öfkeden deliye döndü. normalmiş. Bu Bi süreçmiş. Gözde olan Kendisı olsun ıstıyormus anlasılır bı tepkıymıs.
Benim kızım farklı mıymıs.
E evet farklı 🤣

Kediyi sahiplenirken kızınıza danistiniz mi ? Hevesi geçmiş olabilir mi ? Bir de sosyal medya kullanıyor mu ?
Evet danıştık, kızıma kalırsan arkadaş da getirelim diyor. Neredeyse sokaktaki tüm kedileri eve getirecek. Hevesinin geçme durumu yok yani. Hayır sosyal medya kullanmıyor. Ama tableti var, benim gözetimim altında oyunlar oynuyor, bazen video izliyor.

Evet danıştık, kızıma kalırsan arkadaş da getirelim diyor. Neredeyse sokaktaki tüm kedileri eve getirecek. Hevesinin geçme durumu yok yani. Hayır sosyal medya kullanmıyor. Ama tableti var, benim gözetimim altında oyunlar oynuyor, bazen video izliyor.
Çok sevindim, geçici bir süreçtir prenseslik bolusulmus kolay mı 😁 arkadaşlar çok güzel tavsiyeler vermislee umarım işe yarar

Merhaba, 7 yaşında bir kızım var, 8 aylık da kedimiz var. Sütten kesilir kesilmez sahiplenmiştik, yani çok küçük geldi bize. Birbirimize çok güzel alıştık, o bizi sevdi biz de onu. Ama son zamanlarda kızım severken dozunu kaçırmaya başladı. Sertçe sıkıştırarak, kızdırarak seviyor. Kedimiz de haliyle hırçınlaşıyor. Isırma eğilimi başladı. Veteriner kendini korumak amacıyla yaptığını söyledi. Hatta kızımla da konuştu.
Bende kızımla defalarca konuştum, hatta sert çıktığımda oldu. Aslında uysal, anlayışlı ve duyarlı bir çocuktur ama bu konuda anlaşamıyoruz. Tamam anne diyor ama yine aynı şekilde davranmaya devam ediyor. Sanırım biraz da kıskançlık mı oldu anlamadım. İnatlaşıyor resmen. Ben ya da eşim kediyle ne zaman ilgilensek, hemen kızım kucağına alıp uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu durum beni üzmeye başladı. Nasıl bir çözüm bulsam bilemiyorum. Fikirlerinizi almak istiyorum.
Ayrıca şunu belirteyim, yanlış anlaşılma olmasın, kedimizi asla bırakma, başkasına verme gibi bir niyetimiz yok. O ailemizden biri artık.
Bizim kedimiz de bize geldiğinde 2 aylıktı.Baslarda kızım aynı şekilde yaptı maalesef.Oyle bir sevme şekli vardı ki sanırsınız hayvan eziyet çekiyor.Sonra sonra alıştı çok şükür.Hala ara ara micikla yapıyor yapıyor ama bu durumu genel olarak aştık diyebiliriz🥰 Bir de bizim cimcimenin yaşı biraz daha küçük 3.5 yaşındaydı.sizin kız biraz daha büyük ve anlayacak yaşta.Dediginiz gibi bir miktar ilginin kediye kayması onu rahatsız etmiş olabilir.

Merhaba, 7 yaşında bir kızım var, 8 aylık da kedimiz var. Sütten kesilir kesilmez sahiplenmiştik, yani çok küçük geldi bize. Birbirimize çok güzel alıştık, o bizi sevdi biz de onu. Ama son zamanlarda kızım severken dozunu kaçırmaya başladı. Sertçe sıkıştırarak, kızdırarak seviyor. Kedimiz de haliyle hırçınlaşıyor. Isırma eğilimi başladı. Veteriner kendini korumak amacıyla yaptığını söyledi. Hatta kızımla da konuştu.
Bende kızımla defalarca konuştum, hatta sert çıktığımda oldu. Aslında uysal, anlayışlı ve duyarlı bir çocuktur ama bu konuda anlaşamıyoruz. Tamam anne diyor ama yine aynı şekilde davranmaya devam ediyor. Sanırım biraz da kıskançlık mı oldu anlamadım. İnatlaşıyor resmen. Ben ya da eşim kediyle ne zaman ilgilensek, hemen kızım kucağına alıp uzaklaştırmaya çalışıyor. Bu durum beni üzmeye başladı. Nasıl bir çözüm bulsam bilemiyorum. Fikirlerinizi almak istiyorum.
Ayrıca şunu belirteyim, yanlış anlaşılma olmasın, kedimizi asla bırakma, başkasına verme gibi bir niyetimiz yok. O ailemizden biri artık.
Sizin ki bir kedi , kediler hakkında pek bilgim yok ama anlatıcaklarımdan kediye göre plan oluşturabilirsiniz.

Bizimde bir köpüş kızımız var. İki de oğlum . Büyük olan da aynı anlattığınız gibi hep alıp uzaklaştırırdı babası sevdiği zamanlarda ya da sıkıştırırdı. Bizde eşimle köpek eğitimi videoları açtık bir iki kere. Sonra onun duyacağı şekilde nasıl eğitim vereceğiz ben çok zorlanırım falan dedim. Bir iki defa tekrarladık bunu, sonra ona sordum sen çok küçüksün ama sen yapabilir misin dedim ; gözleri parladı. Ödül mamasını ne şartlarda vereceğini , ne miktarda vereceğinin ne kadar önemli olduğunu anlatarak da işin önemini benimsettik. Şu anda küçük kardeşinden bile korur , bizleri bile uyarır . Ayaklarınıza dikkat edin, ısırttırmayın bişeyleri diye. Yaşı 6

Benim oğlum da kedileri çok sever. Zarar vermekten çok kaçınır. Biz kendi evimizde beslemiyoruz ama hem annemin hem kız kardeşimin kedileri var. Sitemizdeki kedilerle de baya içli dışlıyız.

Bir gün servis beklerken normalde hep sevdiği kediyi tekmelemeye kalkığını gördüm. Öncesinde kardeşine olan tavırları da sertleşmeye başlamıştı. O haftasonu pedagog randevumuza gittik. Okulda bize hiç bir bildirim gelmemesine rağmen kendini savunmadığını, duygularını ifade etmekte zorlandığını öğrendik. 6 ay kadar her hafta terapiye gittik. Şu an her şey yolunda çok şükür.

O yüzden davranışları değiştiyse, sizin dikkatinizi çekiyorsa bir uzman görüşü almakta fayda var.

Bu sebeple küçük çocuklu evlere hayvan sahiplendirme yapmıyorum. Kıskanıyor, sert seviyor, ebeveynler ortada yokken vuruyor ısırıyor işkence ediyorlar.
Yardım alırsanız güzel olur, yoksa kediyede yazık. Devam ederse güzel bir yuva arayışına girmenizi öneririm.

Sizinki 7 yaşında aklı ermeyen çocuk. Benim 15 yaşındaki yeğenim ve 40 küsür yaşındaki ablam aynı böyle. Tabii ki zarar vermiyorlar ama tutup hayvanı bağırta bağırta öpmek de bir eziyet türü bana göre. Evet ben de mıncırarak seven biriyim ama öyle bir sıkıştırıyorlar ki kediyi anlatamam size. Birkaç defa ikisini de sertçe uyardım. Laftan anlayan olmadı. Daha sert çıkamıyorum çünkü iş gereği sık seyahat ediyorum ve ben evde olmadığımda kedime ablam bakıyor. Gördükçe sinirim bozuluyor artık.

Back