eşimle 8 yıllık evliyiz ,ikimizle ilgili hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar,tartışmalarımız sadece ailelerimiz yüzündendi...ilk 4 yıl eşimin ailesine fazla değer verdim ,öğretmenim ve tüm tatillerimi orda geçirdim,onlarda aslında kötü değillerdi sadece düşüncesizlerdi,gelinim ya her gittiğimde 1 bardak çaylarını görmedim,sürekli hizmet ettim..bunun içinde eşime diyordum bu kadar çok kalmayalım bende dinlenmek istiyorum diye..her defasında 5gün kalcaz diye anlaşıp 1 ay kalırdık eve geldiğimde yorgunluktan biterdim..biz gelince görümcelerde dolardı eve onların çocukları vs.. hiç yardım etmezlerdi...ama eşim benim ailemi sevmiyosun diyerek huysuzluk yapardı.birinde konuşsam birinde susardım kırgınlık olmasın diye..4 yılın sonunda bebeğim oldu ve hiçbir desteklerini görmedim.uzun uzuzn anlatmak istemiyorum.
kısacası eşim dahi o zamanlar ailesine çok kızgındı.bu kadarını beklemediğini,hatta onların artık bizimle işi bitti bebek oldu ya artık onlara yardımcı olamycaz gel deyince gelemycez ondan böyle yaptılar diyordu...çok zor zamanlar yaşadım ..şimdi bebeğim büyüdü 3 yaşında ve babanne dede kuzen görsün ,sevgi görsün istiyorum elimden geldiğince hafta sonları götürüyorum-eşimin ailesi başka bir şehirde ama yakın-
ben tüm iyi niyetimle her gidişimde pastalar,yemekler yapıyorum gidiyoruz ama oraya gidince olanlar oluyor.eşimin bana karşı tavırları öyle değişiyorki anlatamam...her sözümü yanlış anlayıp,zaten gelmek istemiyosun diyor,her fırsatta tersliyor..ama eve gelince özür dilemeler ,sen beni yanlış anladın demeler ...
işte bugünde öyle oldu...ben yine şu tatil sabahında yatıp keyif yapmak varken sabahın köründe kalkıp mutfağa girdim birsürü hazırlık yaptım.eşimede oğlum sıkılıyor istersen sizinkilere gidekim dedim.çok sevindi..onra o şehre girdiğimizde sordum sizinkilerin geleceğimizden haberi var mı diye.eşimde yok dedi.bende arasana dedim....çünkü bağ evleri var ve genellikle hafta sonu orada olurlar-beni nasıl azarladı ....sen zaten ne zaman buraya gelsek hep böyle yapıyosun,karışmasana ister ararım ister aramam dedi...bense şok olmuştum.sonra arabayı çevirdi ve tekrara kendi evimizin yoluna doğru sürmeye başladı..
oğlum dedeme gidelim diyo bu arada ben sadece şunu dedim..iyi niyetimin bedeli hepsi....sustum sonra
eşim tekrara annesigilin evine doğru çevirdi arabayı ama benim tadım tuzum kalmadı tabi..çok kırıldım hemde çok..benim iyi niyetim ve eşimin beni anlamaması.ilk defada yaşanmıyor bunlar her defasında aynı...hiç konuşmadım da orda şimdi yeni geldik ve yol boyu bana laf attı ama cevap vermedim.cevap vermek içimden gelmiyor artık.her defasında aynı şeyleri yaşamaktan sıkıldım..hep konuştum ama sonuç yine aynı oluyo...gelene kadar ağladım çok zoruma gitti bu yaptığı..bazen diyorum suç benim o yalvaracak gidelim diye ,adam yerine koymayacakın ailesinide o zaman daha mı kıymetli olursun diye....
ortada hiçbir şey yokken bir insan kendi ailesinin memleketine ayak baar basmaz nasıl bu kadar değişir?hemde 1 defa değil her defasında.bundan sonrasında nasıl bir yol izlemeliyim şaşırdım kaldım.
Siz bu zamana kadar elinizden geleni yapmışsınız. Bütün iyi niyetinizi ortaya koymuşsunuz. Bundan sonra köşenize çekilin. İnanın bana iyilikten maraz doğuyor. Üstelik sırf sevdiğiniz erkek mutlu olsun diye kendinizden fedakarlık yapıldığında değil bir teşekkür üstüne de azar işitiyorsunuz.
evet sanırım öyle yapacağım bundan sonra ..en doğrusu bu ,artık herkesi herşeyi kendimden çok düşünüp onların mutluluğu için uğraşmaktan sıkıldım...
sizin hatanız(ki bende aynı hatayı yapıyordum) eşiniz söylemeden gidelim demek yada eşiniz gidelim dediğinde tamam demek
hiç gitmeyin demiyorum kesinlikle.çocuğunuz ailesini mutlaka tanımalı görüşmeli
ama gidelim diyen siz olmayın öncelikle
eşiniz gidelim dediğindede her seferinde tamam demeyin.mazeret bulun,iş hatalık vs bişeyler üretin işte
2 kez gidelim diyosa birinde mutlaka gitmeyin
Hocam her zaman iyilikten maraz doğar. Ben de şimdiye kadar küçük görümceme iyilik ettim ama hatun hala tepeme çıkmaya devam ediyor. Siz de sık sık gitmeyiverin. Eşiniz tepki gösterdiğinde siz de tepkinizi gösterin. Ezdirmeyin kendinizi.
İyide takdr gormedigin halde neden bukadar verici neden cok iyisin onlarakarsi.
Ya aranizda baska surtusmeler var anlatmadigin yada bastan kabullenmissin iyilik yapip karsilik almamayi.
Madem yaranamiyorsun ne esine ne ailesine yapma hcbirsey bukadar. Emegine acimazsin en azindan
Çok zor bir durum...Birde bu kadar iyi niyetinizin üstüne laf işitmişsiniz..
Yazık..üzücü bir durum...
Bir daha gitmek istemediğinizi söyleseniz daha mı gözüne batarsınız bilmem. İlla ki gidiceksiniz ama bu şekilde pişman ediyor her seferinde sizi...
Kayınvalide evi zordur kendi evin gibi rahat edemezsin kolay kolay..
Ne desem ki canım ya..
Tepkini belli etsen biraz...
Hatta boş zamanlarında bir uğraş bulsan her seferinde oraya gidemezsiniz, bahane bulmanada gerek kalmaz...
onun annesi babası varsa sizinde var ezdirmeyin kendinizi ....sizde ona ısrar edin ailemi görmek istiyrum diye
eşimle 8 yıllık evliyiz ,ikimizle ilgili hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar,tartışmalarımız sadece ailelerimiz yüzündendi...ilk 4 yıl eşimin ailesine fazla değer verdim ,öğretmenim ve tüm tatillerimi orda geçirdim,onlarda aslında kötü değillerdi sadece düşüncesizlerdi,gelinim ya her gittiğimde 1 bardak çaylarını görmedim,sürekli hizmet ettim..bunun içinde eşime diyordum bu kadar çok kalmayalım bende dinlenmek istiyorum diye..her defasında 5gün kalcaz diye anlaşıp 1 ay kalırdık eve geldiğimde yorgunluktan biterdim..biz gelince görümcelerde dolardı eve onların çocukları vs.. hiç yardım etmezlerdi...ama eşim benim ailemi sevmiyosun diyerek huysuzluk yapardı.birinde konuşsam birinde susardım kırgınlık olmasın diye..4 yılın sonunda bebeğim oldu ve hiçbir desteklerini görmedim.uzun uzuzn anlatmak istemiyorum.
kısacası eşim dahi o zamanlar ailesine çok kızgındı.bu kadarını beklemediğini,hatta onların artık bizimle işi bitti bebek oldu ya artık onlara yardımcı olamycaz gel deyince gelemycez ondan böyle yaptılar diyordu...çok zor zamanlar yaşadım ..şimdi bebeğim büyüdü 3 yaşında ve babanne dede kuzen görsün ,sevgi görsün istiyorum elimden geldiğince hafta sonları götürüyorum-eşimin ailesi başka bir şehirde ama yakın-
ben tüm iyi niyetimle her gidişimde pastalar,yemekler yapıyorum gidiyoruz ama oraya gidince olanlar oluyor.eşimin bana karşı tavırları öyle değişiyorki anlatamam...her sözümü yanlış anlayıp,zaten gelmek istemiyosun diyor,her fırsatta tersliyor..ama eve gelince özür dilemeler ,sen beni yanlış anladın demeler ...
işte bugünde öyle oldu...ben yine şu tatil sabahında yatıp keyif yapmak varken sabahın köründe kalkıp mutfağa girdim birsürü hazırlık yaptım.eşimede oğlum sıkılıyor istersen sizinkilere gidekim dedim.çok sevindi..onra o şehre girdiğimizde sordum sizinkilerin geleceğimizden haberi var mı diye.eşimde yok dedi.bende arasana dedim....çünkü bağ evleri var ve genellikle hafta sonu orada olurlar-beni nasıl azarladı ....sen zaten ne zaman buraya gelsek hep böyle yapıyosun,karışmasana ister ararım ister aramam dedi...bense şok olmuştum.sonra arabayı çevirdi ve tekrara kendi evimizin yoluna doğru sürmeye başladı..
oğlum dedeme gidelim diyo bu arada ben sadece şunu dedim..iyi niyetimin bedeli hepsi....sustum sonra
eşim tekrara annesigilin evine doğru çevirdi arabayı ama benim tadım tuzum kalmadı tabi..çok kırıldım hemde çok..benim iyi niyetim ve eşimin beni anlamaması.ilk defada yaşanmıyor bunlar her defasında aynı...hiç konuşmadım da orda şimdi yeni geldik ve yol boyu bana laf attı ama cevap vermedim.cevap vermek içimden gelmiyor artık.her defasında aynı şeyleri yaşamaktan sıkıldım..hep konuştum ama sonuç yine aynı oluyo...gelene kadar ağladım çok zoruma gitti bu yaptığı..bazen diyorum suç benim o yalvaracak gidelim diye ,adam yerine koymayacakın ailesinide o zaman daha mı kıymetli olursun diye....
ortada hiçbir şey yokken bir insan kendi ailesinin memleketine ayak baar basmaz nasıl bu kadar değişir?hemde 1 defa değil her defasında.bundan sonrasında nasıl bir yol izlemeliyim şaşırdım kaldım.
canım çok üzüldüm yaşadıkların için. ama sen çok iyi niyetli davranıyorsun, bence bu huyundan vazgeçmelisin. demek ki eşinin huyu bu, sen de mümkün olduğunca az git, olumlu y da olumsuz hiç konuşma. gidelim derse ok de, hiç konuşma. o gidelim diyene kadar sen gidelim deme. yine dejavu oldu bende bu arada. geçen en son gidişimizde kv.ye. önce eltimle görümcemin olduğu yere(2si aynı apt.da) inecektik. çocukları biz arabadan inerken tüm eşyalarımı alıp eve çıkarırlar sağolsunlar(arabada biriktirdiğimiz yol çöpünü bileneyse, ben notebooku kol çantama koymuştum, eve yaklaşırken eşime dedim ki; hayatım benm çantamı sen alıver, çocuklar düşürür falan içinde pc var. bunu diyen sen misin. adam delirdi, ben ne biçim insanmışım, yeğenlerine iiftira atıyomuşum, onlar kasıtlı pcyi kırarlar mıymış. dedim lafı nerenden anlıyosun. sus sus diyor bana, ben her gelişimizde aynısını yaparmışım, ne biçim inanmışım vs.vs... ben de sadece şu anki hakkım sana haram olsun, gözümden akan yaş öyle dedim sustum.bir ara ailesi geldi otobüse bindirip yolladık, allah kavuşutursun dedim. yine aynı şeyler, iğneli konuşuyomuşum, allah kavuşturmasın demek istemişim, ben şeytanmışım. hem de valla iğneli faln değil içten söylemiştim ama annesi o gelişinde beni çok üzmüştü ve kendi de biliyor. sanırım erkekler ailelerinn yaptıklarına ezilip bizim de bu kadar iyi olmamıza anlam veremeyip her dediğimizin altında ters bişeyler arıyorlar...
son cümlenize hayran kaldım çok güzel bir tespit....işte bu kesinlikle.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?