• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kırgın ve üzgünüm..

şişme yatak olayına ben olsam kırılmazdım. ama annesinin lafı sinir bozucu haklısın. yani ortada fol yok yumurta yok size gözdağı vermiş kadın ayıp yani.
annesinin beğendiklerini alabilir bu da normal. ama şey demişsin soğuk davranıyor surat yapıyor. soğuk davranmak neysede ben şu surat yapmaya uyuz oluyorum. asla bilerek isteyerek böyle birşey yapmadım hayatımda bence çok saygısızca birşey.:20:

burada genelde görümcelerden kaynanalardan dert yananlar var ama her zaman durum öyle olmuyor işte. bazı gelinler gerçekten çok zalim olabiliyorlar. ama onlarada sorsan ne kötü kaynanası görümcesi vardır tabii:1:

belinay83 bana alınganlık ediyormuşsunuz gibi geliyor. Sizinde başınızdan evlilik geçmiş siz de gelin olmuşsunuz. Biraz daha empati yapmalısınız. Öncelikle "abiniz evlendikten sonra değişir gelin abimizi etkiler bizden uzaklaşır" korkusunu bir kenara bırakın. Bence bu korkunuzdan ötürü geline ve annesine karşı bu duyguları hissediyorsunuz. Aldığınız uyku setini şişme yatak için düşünmesinden nasıl değersiz olduğunuz yorumunu çıkarabildiniz? ne sakınca var ki demek misafir için düşünmüş sonuçta yine kendi evi için kullanacak tutup başkasına vermemiş ki. Bu kadar detaylara bile takarsanız sorun yaşamanız kaçınılmaz. Kızın annesinin sizleri ima ederek c.tesi, pazarları çok uyurlar sözü densizce. Ama sizinde bir haftasonlarını bize ayırsınlar diye düşünmeniz yangına körükle gitmek gibi olur. Onlar yetişkin insanlar ne zaman ne sıklıkla geleceklerini kendileri tayin ederler. Lütfen bu korkulardan sıyrılın eğer abiniz evlendikten sonra sizden uzaklaşırsa bu onun karakteri ile ilgilidir. Bunu gelin faktörüne bağlamayın.

sen takma bunları cnm o kız biraz annesinin gazıyla böyle davranıyor ama sen şimdi bu şekilde düşünürsen hepten sinirlerin yıpranır

o kız da eminim tedirgindir biraz da olsa..ilk aylar geçsin zaten kendiliğinden çağırır ayrıca annesine sinir oldum

İşte bütün mesele bu düşünce tarzı ..
Canım siz onun ailesi değilsiniz.. Onlar abin ile birlikte yeni bir aile olucaklar boyle olmasını ıstıyorlar ..
Herkezinki gibi ..

tabiki o bir aile olucakta nedentavırlı eşinin ailesine ???neden surat nedem soğuk davranmak evet beni tane abim var tabi onun ailesininde 1 tane kızları..abimin böle bi çabası yokta neden kızın annesi bunu söyleme gereği duyuyor..ben asla aileinden koparmak istemedim eşimi hatta onların aralarındaki uzaklık beni çok rahatsız etmişti..benim öle arayı kızıştırmak, abimi paylaşamamak gibi bi düşüncem olsa orda kavga çıkarırdım ama böyle biri değilim..zaten yengemlede aramız iyidi taaki işte nişan felan bunlar olana kadar benim bunu üzüldüğü daha nekdar yazacağım acaba..lütfen konuyu saptırmayın evet bende gelin oldum ama eşimin ailesine bu şekilde davranmadım...onun yerine koyuyorum zaten öle düşünmesem çok farklı olurdu..ben eşimin ailesinden görmediğim şeyleri ona yapmaya çalıştım annemde aynı şekilde..

sizden iyi bir görümce olacak belli ki

sizinde başınızdan evlilik gecmiş
abinizi uzaklaştırmak ne demek ay bıktım ben bu muhabbetlerden ya

Belli ki kayınvalide patavatsız,kendinizi üzmeye hiç gerek yok. Gelininde şuan yaptığı bi patavatsızlık yok gibi yaparsada ona göre davranırsınız olur biter :)

merhaba arkadaşlar bayadır girmiyodum kk ama sizin fikirlerinizi almak istedim..bana yardımcı olursanız sevinirim..daha öncede bunu benzer bi konu açmıştım kendimi tam ifade edemediğim içim yanlış anlaşıldım..neyse konuya geleyim sorun gelinimiz abimin 1 ay sonra düğünü var ama gelinimizde müthiş bi değişim oldu bize soğuk tavırlı ve mesafeli davranıyor sebebini de bilmiyorum açıkcası bizim aldığımız şeyleri beğenmiyor önemsemiyor aslında her istediği gibi oldu ..hiçbir eşya alımında karışmadık çünkü kendileri oturacaklar.ama annesi çok fzla karışıyor yani gidip o beğeniyor almalarını bekliyor neyse sonunda evi yerleştirdiler..biz geçen hafta çeyiz sermesine gittik .orda kızın annesiyle konuşuyorduk işte ikiside çok uyuyo die bana imalı bi şekilde cumartesi pazar bunları rahatsız etmemek lasım dimi dedi.ya ben her hafta abime gidicek halim yok istesede gidemem zaten ama ayda bir bi zahmet bi ctesi pazar günlerini bi harcasınlar dimi..neysee bişey demedim ama çok moralim bozuldu..sonra bende uyku seti istemişti bizim gelin.sakın yanlış anlamayın gittim en iyisi aldım hatta kendisi bependi resimlerini yolladım o seçtii aldık .bi şişme yatak almışlar benim uyku setini o şişme yatağa geçirdi..çok üzüldüm okadar hevesle aldım o onun için istmiş..bunun gibi bi kaç şey ..ne bileyim kızlar çok üzgünüm lütfen yanlış anlaşılmak istemiyorum ama neden bu değişim bizi abimden uzaklaştırmak istiyor gibi..ama biz onun ailesiyiz bi tane abim var anneminde 1 tane oğlu neden bu tavırlar..inanın anneminde benimde çok moralimiz bozuk:(( bana yardımcı olursanız sevinirim...
şimdiden teşekkür ederim biraz uzun oldu ama..

Tipik görümce hareketleri gibi geldi bana. Kızın bir saygısızlıgı yok bence abartmışsınız sonucta çeyiz serilirken uyku setını seremezdı ya yatagına bence sızı kırmamak ıcın sısme yataga sermıs acıkcası ben olsam sermezdım.. Sonucta ıkı yatak ceyız evınde gereksiz dururdu hemde çift kişilik.. Kız annesi herşeye karışmış mış karışcak tabi kızının zevkini sizden daha iyi biliyor evlencek diye sizemi devretmesini beklediniz herşeyi hayret bişey.. Kaynana ve görümcenin butun bu olanlardan morali bozulmus oylemı pes ya ilk günden gozunuzde kızı naptınız kimbilir.. Kız adına cok uzuldum evlencek streslı olabilir sonucta herkes bu yoldan gecıyor tekrarlıyorum ortada bir saygısızlık yokken abartmanız gercekten cok tuhaf resmen kaynana gorevını almıssınız.. Anneside durduk yere cumartesı pazar konusunu durduk yere soylememıstır. Yeni evliler hemen kardeşinizin evine gitme hayallerimi vardı aman milleti rahat bırakın ya onlar artık bir aile oldu siz dışarda kaldığınız unutmayın karışmayın kimsenin hayatına isteyen gelir gider kardeşinizide kimse sizden uzaklaştırdıgı yok...

konu açılalı ve son yorum yapılalı çok zaman geçmiş ama benim de nacizane bir yorumum olacak.
konu sahibinin "gelinimiz" lafı beni de rahatsız etti. ben de hem bir gelinim hem de bir görümceyim ve bir kadının erkegi eşinden hele de erkek yatkınsa nasılda uzaklaştırabileceğini gözlerimle gördüm. buradakilerin çoğu hala erkek ailesini karşı aile kendi ailelerini taraf aile olarak gördükleri için taraflı yorumlar yapıyorlar bence. gelinin annesi dügün yaklaşında kızı bi köşeye çekip - konu sahibinin daha önce müstakbel yengesi ile aralarının oldukça iyi olmasını da hesaba katarak- "kızım bunlara fazla yüz verme gidiş geliş etmesinler evine otağ kurarlar yoksa" diye doldurduğundan eminim. çünkü benim yengem de sonradan çok değişmişti bu tesadüf olamaz.

Back