Çok kırgın ve üzgünüm..

evet hatta ilk 2 yıl sancılı olur ben bunu biliyorum..ama annesinin bunu ifade etmesi hoşmu sizce?

kişiliğine bağlı. kadını tanımıyoruz, belki esprili bi karakter,patavatsızlık derecesinde.
belki sizde öyle bi potansiyel gördü, aklınca önlem alıyor.
belki evliliğinde buna dair sorunlar yaşadı ve onun da önyargıları var.
hoş ya da değil, önemli olan abinizin mutluluğu değil mi?
sakın ama gidip abinize "kayınvaliden böyle böyle dedi" demeyin.
bu sadece abinizin eşiyle olan huzurunu kaçırır. sonuç olarak ne gelin size gelmek isteyecektir ne de abiniz kayınvalidesine gitmek isteyecektir. zararlı çıkan siz olursunuz.

anlamak istiyorum da..

gerçekten takılmayın bunlara..

sizin derdiniz zaten size yetmiyor mu?

boşverin uyku setini..

herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın..

söylemem zaten ben çok mutlu olsunlar istedim bunu abime sölemedim sizinle paylaşmak istedim başınızda böyle bi durum var olsa naparsınız die ama tipik görümce oluverdim birden ...

Gelinler-görümceler sakin ve saygılı bir biçimde düşüncelerini dile getirecekler diye umuyorum :)
Lütfen kimse kimseyi suçlamadan,imada bulunmadan ve tartışma ortamı yaratacak yorumlar yapmadan paylaşıma devam edelim.

evlilik, iki ailenin birleşmesi ,"ele karışmak" zordur. gerçekten sancılı bi süreçtir. herkes bişeylerden bi laftan alınabilir ve bunu hayatı boyunca da unutmaz.sürekli evli çiftin hayatları boyunca peşlerindedir bu anılar.
siz de gelin hanımı tanımaya çalışıyorsunuz, belli ki endişeleriniz var. tipik falan bulmadım ben sizi.
önceden nasıl bi iletişime geçeceğinize karar vermeye çalışıyorsunuz, en azından burda konu açarak çaba gösteriyorsunuz.
unutmayın ki o da sizi tanımaya ve evliliğinin dinamiklerini kurmaya çalışıyor.

Son düzenleme:

Ben de görümce adayıyım...Kardeşimin artık ayrı olduğu yıllarca çıktığı bir kız arkadaşı vardı...Bir gün yanıma geldi kardeşim iki günlüğüne telefonu susmuyor...hep arıyo kız arkadaşı...
Tam biz sohbetin koyu yerindeyiz kardeşimle (ki kız kardeşler bile ancak bizim kadar iyi anlaşır Nazar) aradı...Bir anda kontrolsüz bir biçimde e xx müsaade etsen de iki dakika vakit geçirsem kardeşimle dedim...Duydu...Ki onunla da çok iyi anlaşırdık...
O anki utancımı anlatamam...Hop dedim betiş...napıyorsun çok ayıp...Tipik görümcelik yaptın...
Sonra aradım kusura bakma gerçekten mühim bir mevzuydu kim arasa aynı şeyi yapabilirdim dedim...
Bu tip hisler olağan aslında...Ama kişi kendini bilirse sorun olmaz...Kimse elden gitmiyor...
Kardeş yine kardeş, abla yine abla...Biri daha dahil oluyor sadece...yabancı biri, uyum sağlaması için şans verilmesi, tolore edilmesi gereken biri hepsi bu...
İyi anlaşmak güzel olur...Ama o kardeşiniz değil, ablanız değil, siz de onun deilsiniz...Annenizin kızı değil...Tüm bunları kabul edin mutlu olun...

evet tabikide öle gerçekten zor ele karışmak..ama değişimi farkettim bu üzdü beni çünkü çok iyi anlaşan insanlardık..diorum çok destek oldu o boşanma dönemlerimde böle aramız kötü olsun istemiyorum..

olacak iyi günleriniz olacak..

ama şu an bir değişim yaşıyorsunuz..

ağabeyiniz evleniyor ve siz boşanma olayları yaşamışsınız...

ne yazık ki ikinizde o 15 yıl önce aynı masa etrafındaki çocuklar değilsiniz...

ben de isterdim O güzel günleri..

ama hayat maalesef akıp gidiyor..

herkes ama herkes önüne bakıyor..

anneniz, amcalarınız, anneanneleriniz nasıl ilk önce kendilerine baktıysalar,

siz de , ağbeyinizde önce kendinize bakacaksınız..

evet tüm değişimler sancılıdır..Ve bu zaman da üstlendiğiniz rol gelecekteki ilişkileri etkiler..

geçmişteki gibi olamaz..ama bu kez daha farklı ilişkiniz olacak..

hangi anne baba çocuğundan ayrılır, hangi kardeş kardeşini silebilir ki?

ama 15 yaş ile 30 yaşın kardeş ilişkileri aynı değil ki..

önce herkesin kendi hayatı...

benim naçizane tavsiyem anne kız bu konuda sohbet etmeyin..

karşılıklı konuşmalarla etkilenme durumunuz artıyor..

yetiyo yetmezmii ama ne bilim eskiden böyle değildik belkide ondan üzüldüm...

bizde karışmadık hatta ben dedim siz oturacaksınız siz gidin beğenin siz alın ...
ben mesela kayın validemden hiç bişey örmedim öle hediye felan..anenm hep deim elin boş gitti sakın lütfen yanlış anlamayın örnek vermek için söylüyorum helali hoş olsun..gelindir ister kayın validesi bişeyler alsın dedim..
bende öle görümcelik yapacak bi insan değilim Allahtan korkarım onlar bi yuva kurucaklar sonuçta benim anlatmak sitediğim farklıydı belki burda tam ifade edemiyorum..

demek ki aranız iyi, anlaşabileceğiniz bi gelininiz olacak. çok şanşlısınız aslında.
düğün öncesi streslerinizi hatırlayın...insan kendi ailesini en yakın arkadaşını bile kırabiliyor bazen istemeden o dönemde. değişim değildir belki de, zor bi dönemden geçiyordur o da. gerçekten hoşgörüye ihtiyacı vardır, korkuyordur.
düşünsenize hiç evlenmemiş kızlarımız burda gelip neler neler okuyorlar..insan ister istemez korkar.

Son düzenleme:

evet haklısın canım ama işte elinde olmuyo bazı şeylerr şuan çok duygulandım biliyomusun yazmışsınya yukarda hani 15 yıl önce o masa etrafında dolaşan çocuklar değilsiniz die..biz çok zorluklar çektik yaa belkide ondan bu birbirimize bağlılık teşekkür ederim tavsiyeleriniz için...

Konu sahibi zaten biz hiçbirşeylerine karışmadık diyor. Onun kırgınlığı annesinin densizce hafta sonları gelmeyini ima etmesiydi. Eğer bunu konu sahibinin annesi yapsaydı hemen cadı kaynana ilan edilecekti.
İkincisi kendi zevki olsun diye zariflik yapılarak hediye edilen nevresimin sıradan birşeyin üzerine geçirilerek bunun da gösterilmesi ne kadar şık.
Bu tavırlardan rahatsız olduğunu belirtmiş. Başka da birşey yok konuda.
Ben anlamadım neden bu kadar yüklenildiğini.
Ortada açık bir siz fazla yakın olmayın mesajı veriliyor.
bunu yapmak kızın annesine mi düşer.
nedir bu daha en başında yapılan çirkinlik

ama işte kızın annesi demiş...

bence biraz duymamazlıktan gelmek gerekir...

o istediğini söylesin..

önemli olan kardeşin ağzından çıkan değil midir?

şimdi burdan vay terbiyesiz gelin, vay dersek daha da gerilecekler...

kız gerçekten değişmiş de olabilir..

ama konu sahibi arkadaşım zaten sıkıntılı bir süreçten geçiyor,

bence bunu dert etmesin..

bir de kardeş de olsan, annen baban da olsa, dostların da olsa, çocukların da olsa..

hayatta teksin aslında...

ve eğer kardeşi de zaten çok uzaklaşırsa, o da buna göre geleceğini ilişkilendirsin..

canım tahmin edebiliyorum..

çok güzel günlerdir o günler..

bizde ağabeyimle Betty'nin kardeş ilişkisi gibi bir ilişkiye sahibiz..

ablam olsa bu kadar olmaz..

ağabeyimin evlenmesine 3-4 ay var..birlikte arabada gidiyoruz ağabeyimle..nişanlısı aradı..beni seviyor musun ne kadar diye soruyor..şundan çok mu bundan çok mu diye...kardeşimden çok seviyorum de diyor...ses gelir ya telefondan..ve ŞOK ağabeyim dedi...
dondum kaldım..
şimdi burda kıza mı kızayım? Ağabeyime mi?
kuzenim var..benden 7-8 yaş büyük..ablam..hem görümce hem gelin..
ağladım ona..O bana kendi yaşadığı süreci anlatmıştı..O an hamileydi..evli ağabeyi her akşam gelip onla DVD seyrediyormuş..evde sancılanırsa bir şey olmasın diye..
gülümsemiştim..kendi kardeş ilişkimize güveniyordum ben..

sen de güven..15 yıl önceki sıkıntılı süreçlerde yaşadığınız bağlılık öyle kolay kolay atılacak türden değil..

o sadece birini daha seviyor..

insan gönlü zengindir merak etme..

hele hele erkek kardeşler annelerine bile kıyar da kız kardeşlere hiç kıyamaz..

kate kendi konunda göremeyince seni merak etmiştim.burda olduğunu görünce iyi olmana sevindim.

Bir yuva kurulurken pek çok olay içiçe geçiyor. Mutlu bir olayın hazırlığı yapılıyor, ama bu arada herşeyin en iyi şekilde olması için uğraşmak, gelecekte alınacak değişik sorumlulukları düşünmek, mutlu olacak mıyım, mutlu olacaklar mı düşünceleri, gelin-damadın olsun, onların ailelerinin olsun hep kafasını kurcalayan sorular. Bu dönemde insan normal devranışlarının dışına çıkıp değişik davranışlar sergileyebilir.

Abinizin nişanlısı evlenme telaşında, flört, evliliğin resmileşmesinden önceki dönemden farklı haraket etmesi normal. Hayatının en önemli olaylarından birini yaşıyor. Yepyeni bir hayata adım atmak üzere. Bu arada erkek ailesine biz başka bir aileyiz mesajını vermesini telkin eden bir çok kişi de vardır muhtemelen çevresinde. O da tüm bu hengame içinde o mesajı belki biraz abartılı bir şekilde veriyor olabilir.

Abinizin nişanlısının aldığınız uyku setini şişme yatağa takmasının size ters geldiğinden bahsetmişsiniz. Ben 3. bir şahıs olarak ne var ki bunda diye düşündüm. Bunu şunun için belirtiyorum, sizin de, size ve 3. şahıslara çok normal gelen bazı davranışlarınız, gelin ve/veya ailesine ters gelebilir, onları doğru buldukları bazı tedbirleri almaya, bazı konuşmalar yapmaya sevk edebilir.

Hiç bu olayın ilişkiler tarafına kafa yormayın. Bunları düşündükçe siz de doğal davranamayacak ve ister istemez tavırlı olacaksınız gelin ve ailesine karşı. Bu da onlardan gelecek yeni tepkileri doğuracak. Bırakın işi kendi haline. Önemli olan abinizin mutluluğu değil mi? Bırakın nasıl mutlu olacağına o karar versin. İsterse hanımköylü olsun. Ne malum böyle daha mutlu olmayacağı? Sizin onun mutluğunu düşündüğünüzden eminim, ama bu onun hayatı.

evet haklısınız karışmıyoruz zatem ama keşke aynı ince düşünceyi anlayışı kızın anneside yapsaa..abimi okadar bunaltıyorki annesi biz gene sen saygısızlık yapma diyoruz sonuçta annesi inşş bi yuva kurduklarında bukdar çok herşeye müdahale etmez.. bizi düşündüren şeylerden biri de bu neyse artık RABBim hayırlısını versin hepimiz için..çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Bende eşime hep şımarıklık yapıp ''Ben senin için herkesten herşeyden değerlimiyim'' diye sorarım o da ''Evet sen benim için herkesten herşeyden değerlisin herbişeyimsin'' der. Ben bunu sorarken ailesinide kastettiğimi anlar. Çünkü ben onun evlendiğimizden beri öncelikli ailesiyim. Kendi ailesini atamaz zaten öyle bişey de asla demem aramadığı zaman aramadın bak aramanı beklerler diye arattırırım illa. Daha geçenlerde kayınvalidem geldi 10 gün kaldı ama saygıda kusur etmedim yemek bile hazırlatmadım ki çalışmama rağmen geldim işten kendim hazırladım bir gün önceden bir sonraki günün yemeklerini yaptım ama yinede yorulmasın etmesin dedim.İki senede ilk kez gelmişti evime çünkü ben gittiğimde keza o öyle elimi hiçbir işe değdirmedi. Aramz hiç kötü olmadı çok çok iyi de olmadı ama görümcelerimlede sürekli tlf yada msnden görüşürüz onların bana bir zararı yok benim onlara bir zararım yok çünkü biz uzaktayız kendi ailemdende eşimin ailesindende uzaktayız kendi halimizde bir başımıza eşimle hayatımızı sürdürüyoruz. Ama ben eşim için herkesten önemli olmalıyım bana bunu hissettirmeli ve bilmeliyim ki biliyorumda... Yani gelininiz ne düşünüyor şimdi çok bilemezsiniz başta böyle değildide sonramı böyle oldu yada birilerimi doldurdu çevresinde birşeyler gördüyse arkadaşlarından anlatan olduysa biz şöyle şöyle olaylar yaşadık aman sen baştan ipleri eline alda sen yaşama falan diye bunu belki zamanla size karşı hareketlerinden anlayabilirsiniz ama oda yeni bir ailenin içine giriyor size durup dururken çok kötü davranmadığı sürece sizde şimdilik çok önemsemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…