• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kırgın ve üzgünüm..

belinay83

acısada öldürmez..
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2011
997
7
66
Bursa
merhaba arkadaşlar bayadır girmiyodum kk ama sizin fikirlerinizi almak istedim..bana yardımcı olursanız sevinirim..daha öncede bunu benzer bi konu açmıştım kendimi tam ifade edemediğim içim yanlış anlaşıldım..neyse konuya geleyim sorun gelinimiz abimin 1 ay sonra düğünü var ama gelinimizde müthiş bi değişim oldu bize soğuk tavırlı ve mesafeli davranıyor sebebini de bilmiyorum açıkcası bizim aldığımız şeyleri beğenmiyor önemsemiyor aslında her istediği gibi oldu ..hiçbir eşya alımında karışmadık çünkü kendileri oturacaklar.ama annesi çok fzla karışıyor yani gidip o beğeniyor almalarını bekliyor neyse sonunda evi yerleştirdiler..biz geçen hafta çeyiz sermesine gittik .orda kızın annesiyle konuşuyorduk işte ikiside çok uyuyo die bana imalı bi şekilde cumartesi pazar bunları rahatsız etmemek lasım dimi dedi.ya ben her hafta abime gidicek halim yok istesede gidemem zaten ama ayda bir bi zahmet bi ctesi pazar günlerini bi harcasınlar dimi..neysee bişey demedim ama çok moralim bozuldu..sonra bende uyku seti istemişti bizim gelin.sakın yanlış anlamayın gittim en iyisi aldım hatta kendisi bependi resimlerini yolladım o seçtii aldık .bi şişme yatak almışlar benim uyku setini o şişme yatağa geçirdi..çok üzüldüm okadar hevesle aldım o onun için istmiş..bunun gibi bi kaç şey ..ne bileyim kızlar çok üzgünüm lütfen yanlış anlaşılmak istemiyorum ama neden bu değişim bizi abimden uzaklaştırmak istiyor gibi..ama biz onun ailesiyiz bi tane abim var anneminde 1 tane oğlu neden bu tavırlar..inanın anneminde benimde çok moralimiz bozuk:(( bana yardımcı olursanız sevinirim...
şimdiden teşekkür ederim biraz uzun oldu ama..

Son düzenleme:
Önlem alıyordur kendi aklınca. Şimdiden gelip gitmeleri önlemek için.
Hediyeniz konusunda yaptığı da karakterini ortaya koyuyor aslında.
Gelininizdir ama yaptığı bana saygısız olduğunu düşündürttü

pek fazla yapacak birşey yok. abinizin mutluluğu için şahsınıza yapılan bir hareket olmadığı sürece bazı şeylere dayanmanız gerekiyor. gelip gitme meseleside abinizle gelininizin karanına kalacaktır. sonuçta abinizde bazı şeylere müdehale edebilir. sizde istediği şeyler üzerinde bu kadar durmayın. alın geçin. çok değer verirseniz değersiz insanlara havaya girerler.

üzülme bence. sen de ona göre davranırsın. sonuçta ayrı bir yuva kuruluyor. abin sizden uzaklaşacak illa ki. kaç haftasonunu sizinle geçirecekleri değil, sizinle geçirdiklerinde bunu içlerinden gelerek yapmaları önemli. abin sizi görmek isterse bunu kimse engelleyemez. ama kızın size uzak davranması kendini korumaya çalışmasına veriyorum. ortada üzülecek bir durum yok bence.. ayrı bir yuva. bunu unutmamak lazım..

sonradan tavrının değişmesi başkalarından akıl aldığına işaret gibi sanki ayağınızı kesmek istiyor baştan set koyuyorki çekinin biraz diye gözü korkmuştur belkide başka gelin kaynana görümce sıkıntılarını duydukça kötüyede yormamak lazım sizin iyiliğinizi gördükçe o da yaptıkları için böyle yapmasaydım iyi olurdu diyecektir muhakkak :34: düğününüzün şimdiden hayırlı olması dileğiyle:71:

yazdım yazdım sildim..

benim yorumum taraflı olacak..

ama sadece bizi birbirimizden uzaklaştırmak istiyora çok takıldım...

kızın annesi densiz..

ama bir cumartesi pazarı ayırsınlar bir zahmet gibi beklentiniz çok yersiz.
ilk 1 yıl zaten güç dengeleri savaşı oluyor eşler arasında.

bir de aileler giriyor..ne var cumartesi pazar gelseler...

hayır efendim onlar bir yuvanın temellerini inşa ediyorlar..

bu inşaa bitsin zaten kendileri gezmecilik oynamaya hevesli olacaklar..

bir de gelin sizin gelin mi yahu?

annenizin babanızın gelini..

benim görümcem bana yeni evlendiğimizde gelin diye seslenirdi. ( ikimizde üniversite mezunu ve yaşıtız..Densiz işte..)

size salon takımı alacağız derdi..kendi bizden önce evlenmesine rağmen..

para senin cebinden mi çıkıyor? herşeyini düzdük yaptık dememeler onda da vardı..

ağabeyimin eşine de ne isterse annem babam yaptı..biz değil...

problemleri varsa da bu annemlerle kendi gelinleri arasındadır..benim değil..

annenizle bu sohbeti yaptıkça birbirinizi dolduruyorsunuz bence.
bu sebeple şişme yatapın üstüne koymuş olması şu an sizin için dünyanın en büyük derdi belki de..
bu sebeple tüm davranışlarını gözlem altına alıyorsunuz..
bırakın bir şans verin kıza..

Sanırım şuan köprüyü geçtiğini düşünüyor
Ve kendince artık olası kayınvalide-görümce huzursuzluğuna karşın önlem alıyor
Ben geç kalkma olayına takıldım sadece
Bu konu neden açılır onu da anlamış değilim
Herkes istediği saatte kalkar sizinde hafta sonunu ayırsın demeniz kadar yanlış bişey yok Kim ne zaman müsaitse o zaman görüşür.Benim kayınvalidem de anneme aynı şekilde bizim oğlanla gelin geç kalkıyor deyip dururdu.Ona neyse artık(!) Annesininde hafta sonu rahat bırakın tarzı konuşmaları yanlış sonuçta ona soracak değilsiniz ya!
Buna ne siz ne kızın annesi karışamaz bırakın da abiniz ve yengeniz kararı versinler.

Son düzenleme:
görümceyim....

ama bu gözlüğü hiç takamadım bettycim..

ben daha önce gelin olduğum için ailemi uyardım..

bırakın alışverişe onlar gitsin dedim..

anneme sakın Kate'in mobilyasını şurdan burdan aldık diye söz etme dedim. (kayınvalidem yapmıştı..benim görümce de benden önce evlenmişti..sürekli kızından söz etmesi itici oluyordu)
Bu sebeple sakın sürekli benden söz etme..
karışma..
dürüst ol..bütçen uygun değilse önce vaat edip sonradan almamazlık etme..
oğlun çocuk değil, bakıma ihtiyacı yok..el kızından oğluna bakmasını bekleme..
kızı zırt pırt arama,
geldiklerinde mutlu ol, gelmedikleri zamanlar için laf sokma..yoksa oğlunda sana gelmek sitemez dedim..

ve ilk yılı buna rağmen sancılı geçirdiler..

ama şimdi ağabeyimin eşi etrafa diyormuş ki benim tüm asabiliğime rağmen tek kötü sözleri olmadı..

şimdi yine gıcıklık yapıyor..

ama bizim hayatımızın merkezi bu davranışlar değil ki..

Şimdi de gelin gözünden değil görümce gözünden cevap verin bakalııımmm...:51:

Son düzenleme:
yazdım yazdım sildim..

kızın annesi densiz..

benim görümcem bana yeni evlendiğimizde gelin diye seslenirdi. ( ikimizde üniversite mezunu ve yaşıtız..Densiz işte..)

para senin cebinden mi çıkıyor? herşeyini düzdük yaptık dememeler onda da vardı..

bu sebeple şişme yatapın üstüne koymuş olması şu an sizin için dünyanın en büyük derdi belki de..

bak canım benim başımdanda bi evlilik geçti ama asla ve asla eşimin ailesine tavırlı davrnamadım onu da koparmaya çalışmadım tam aksi oldu..
elbetteki b yuva kuracaklar onların ailesi olacak bizde onlarla oturacak zırt pırt onlara gidecek halimiz yok şimdi burda size nekara anlatsamda anlayamazsınız çünkü birebir yaşayan biziz..benim için en büyük dert değil bu arada ama yapılan saygısızlığa takıldım ki gerçekten en çok ben istedim evlenmelerini çıkarken bu şeklide değilde çünkü bana..bu yüzden üzülüyorum zaten anladınızmı kimsenin evinde yuvasında gözüm yok en çok ben isterim mutlu olmalarını..burda bir sürü gelin görümce kaynana olaylarını okuyorum biz ona 1 tanesini bile yapmadık kötü bi szö bile söylemedik biraz saygıyı güler yüzü hakediyoruz diye düşünüyorum...

bence abiniz anneniz ve sizin aranızdaki samimiyete bağlı olarak bu sorun çözülebilir.. evlendikten sonra eğer ki abinizin sizden uzaklaştığını hissederseniz otururup abinizle konuşursunuz. aranıza duvarlar örecek hali yok bu gelinin. moralinizi bozmaya gerek yok o size nasıl davranıyorsa sizde ona o şekilde davranın o size uzak durmaya çalışıyorsa ONA uzak durun ama abinizden uzaklaşmayın sakın. onun amacının bu olduğunu düşünüyorsanız abinize olan tavrınız her zamanki gibi olsun..

konu sahibi sizin önceki konunuzu da hatırlıyorum. yorumum net olacak. öncelikle önyargılı davranmayın. kimsenin sizden bişey kaçırdığı yok merak etmeyin.
sadece yeni bi yuva kuruluyor. bu mevsimde uyku setini geçirse ne olacak, dolaba koysa ne olacak, bazanın altında koysa ne olacak...bunun için kendinizi üzmeyin. ona hediye vermişsiniz,istediğini yapabilir.

yeni evli çiftin haftasonu kahvaltısını sizinle geçirmesini beklemeyin. haftaiçi zaten koşturmacadan doğru dürüst kahvaıtı edemeyecekler. haftasonu da öğlene kadar uyuyup belki yataklarında kahvaltı etmek isteyecekler.bu onların hayali ve en doğal hakkı. bırakın cilveleşsinler yahu:21:
kimse evlensem de aileme haftasonu kahvaltıya gitsem diye hayal kurmuyor... ama annesinin gönlünü almak için de uygun vakit bulduğunda gidiyor. "hadi hayatım bu haftasonu değişiklik yapıp annemlere gidelim kahvaltıya " demelerini bekleyin.
"bize gelmiyorsunuz, gelin seni bizden soğuttu" diye abinizi üzmeyin. yazık ve günah.
onların aşkı ve heyecanı şu an çok fazla alevli arkadaşım, bırakın ne yapcaklarına nereye gideceklerine onlar karar versin.

Son düzenleme:
sonradan tavrının değişmesi başkalarından akıl aldığına işaret gibi sanki ayağınızı kesmek istiyor baştan set koyuyorki çekinin biraz diye gözü korkmuştur belkide başka gelin kaynana görümce sıkıntılarını duydukça kötüyede yormamak lazım sizin iyiliğinizi gördükçe o da yaptıkları için böyle yapmasaydım iyi olurdu diyecektir muhakkak :34: düğününüzün şimdiden hayırlı olması dileğiyle:71:

teşekkür ederim cnım eve banada öyle geldi ama zaten aramızda 1 saat mesefa var ben çalışıyorum zırp pırt gidemeyiz zaten annesinin öle demesi hoş olmadı ne bilim yaaa :(

konu sahibi sizin önceki konunuzu da hatırlıyorum. yorumum net olacak. öncelikle önyargılı davranmayın. kimsenin sizden bişey kaçırdığı yok merak etmeyin.
sadece yeni bi yuva kuruluyor. bu mevsimde uyku setini geçirse ne olacak, dolaba koysa ne olacak, bazanın altında koysa ne olacak...bunun için kendinizi üzmeyin. ona hediye vermişsiniz,istediğini yapabilir.

yeni evli çiftin haftasonu kahvaltısını sizinle geçirmesini beklemeyin. haftaiçi zaten koşturmacadan doğru dürüst kahlvatı edemeyecekler. haftasonu da öğlene kadar uyuyup belki yataklarında kahvaltı etmek isteyecekler.bu onların hayali ve en doğal hakkı. bırakın cilveleşsinler yahu:21:
kimse evlensem de aileme haftasonu kahvaltıya gitsem diye hayal kurmuyor... ama annesinin gönlünü almak için de uygun vakit bulduğunda gidiyor. "hadi hayatım bu haftasonu değişiklik yapıp annemlere gidelim kahvaltıya " demelerini bekleyin.
"bize gelmiyorsunuz, gelin seni bizden soğuttu" diye abinizi üzmeyin. yazık ve günah.
onların aşkı ve heyecanı şu an çok fazla alevli arkadaşım, bırakın ne yapcaklarına nereye gideceklerine onlar karar versin.

siz konuyu iyice okudunuzmu??? kimse kahvaltıdan bahsetmiyorki ben hemen kahvaltıyamı gelsinler dedim??? lütfen burda mevzu başka evlinedikleri hafat tutupta onlara kalmaya gidecek insanlar değiliz biz...

yazdım yazdım sildim..

kızın annesi densiz..

Başarılı bir gelin yorumu:34:
Bizahmet bir cumartesi pazar da gelsinler yorumu çok taraflı...Tipik bir görümcesiniz kanımca...
Gelininiz gelinliğe kendini ne kadar şartlamışsa siz de görümceliğe o kadar şartlamışsınız...
Annenizin bitane oğlu sizin bitane abiniz...E gelininizin de bitane kocası değil mi??? Başka yoktur mantıken...
Eşyaları kızın annesi seçmiş...seçsin size ne...abiniz nişanlısına bıraktıysa, gelin de annesiyle uyumlu zevklere sahipse (ki o annenin kızı oldğuna göre öyledir) seçsin ne var...
Onun seçtiğini almak mı zor gelen...Almayın eşyaları o zaman...Abiniz karısına istediği eşyayı alsın konuşan da olmaz...
Hem eşyayı anne babanız alıyor katein dediği gibi siz değil...
Sizin aldığınız nevresimi şişme yatağa sermiş...eee...ne olmuş...Benim görümcem de benim aldığım nevresimi gelin yatağı için sermişti...ilk gece kullandılar...Fark ne ki biri değer verdiğini öbürü vermediğini mi gösterir...Hayır...İkisi de oraya sermeyi uygun bulduklarını gösterir...
Her yazdığınızı çürütebilirim bir gelin olarak inanın...Ama mevzuu uzaarr gider...O yüzden ben size kendi yöntemimi söyleyeyim...
Kimseden bişey beklemezseniz hayal kırıklığı yaşamazsınız...Ailenize ve eşiyle yeni hayata uyum sağlamaya çalışan bir insana daha toleranslı davranmayı deneyin, yaptığı herşeyin altında bişey aramayın ve bişey beklemeyin...
Daha mutlu olursunuz böylece...

bu arada arkadaşlar şunu belirtmek istiyorum..abimle görüşürken aramız çok iyiydi gelinimizle hatta bu benim boşanma olaylarımda çok destek çıkmıştı bana ..şimdi neden bu değişim oldu nie böle kopukluk oldu buna üzülüyorum bunu anlatmak istedim lütfenn beni kimse yanlış anlamasın..

siz konuyu iyice okudunuzmu??? kimse kahvaltıdan bahsetmiyorki ben hemen kahvaltıyamı gelsinler dedim??? lütfen burda mevzu başka evlinedikleri hafat tutupta onlara kalmaya gidecek insanlar değiliz biz...

okudum merak etmeyin, kahvaltıyı örnek verdim sadece. empati kurmanız açısından. insan sadece evlendiği hafta yapmaz bunu, ilk 1 yıl çok sancılı bi süreçtir.
siz böyle agresif cevaplar verdiyseniz gelininizin de uzak durma çabaları artacaktır, lütfen sakin olun.
kimse size bi ithamda bulunmadı. yorumumu beğenmediyseniz özür dilerim, dilerim kardeşiniz eşiyle çok mutlu olur.

okudum merak etmeyin, kahvaltıyı örnek verdim sadece. empati kurmanız açısından. insan sadece evlendiği hafta yapmaz bunu, ilk 1 yıl çok sancılı bi süreçtir.
siz böyle agresif cevaplar verdiyseniz gelininizin de uzak durma çabaları artacaktır, lütfen sakin olun.
kimse size bi ithamda bulunmadı. yorumumu beğenmediyseniz özür dilerim, dilerim kardeşiniz eşiyle çok mutlu olur.

evet hatta ilk 2 yıl sancılı olur ben bunu biliyorum..ama annesinin bunu ifade etmesi hoşmu sizce?

sadece ilk cümle banaymış :)

gerisi de bana sanmıştım..

teşekkür ederim ne demek..

önce gelin sonra görümceyim :)

Başarılı bir gelin yorumu:34:
Bizahmet bir cumartesi pazar da gelsinler yorumu çok taraflı...Tipik bir görümcesiniz kanımca...
Gelininiz gelinliğe kendini ne kadar şartlamışsa siz de görümceliğe o kadar şartlamışsınız...
Annenizin bitane oğlu sizin bitane abiniz...E gelininizin de bitane kocası değil mi??? Başka yoktur mantıken...
Eşyaları kızın annesi seçmiş...seçsin size ne...abiniz nişanlısına bıraktıysa, gelin de annesiyle uyumlu zevklere sahipse (ki o annenin kızı oldğuna göre öyledir) seçsin ne var...
Onun seçtiğini almak mı zor gelen...Almayın eşyaları o zaman...Abiniz karısına istediği eşyayı alsın konuşan da olmaz...
Hem eşyayı anne babanız alıyor katein dediği gibi siz değil...
Sizin aldığınız nevresimi şişme yatağa sermiş...eee...ne olmuş...Benim görümcem de benim aldığım nevresimi gelin yatağı için sermişti...ilk gece kullandılar...Fark ne ki biri değer verdiğini öbürü vermediğini mi gösterir...Hayır...İkisi de oraya sermeyi uygun bulduklarını gösterir...
Her yazdığınızı çürütebilirim bir gelin olarak inanın...Ama mevzuu uzaarr gider...O yüzden ben size kendi yöntemimi söyleyeyim...
Kimseden bişey beklemezseniz hayal kırıklığı yaşamazsınız...Ailenize ve eşiyle yeni hayata uyum sağlamaya çalışan bir insana daha toleranslı davranmayı deneyin, yaptığı herşeyin altında bişey aramayın ve bişey beklemeyin...
Daha mutlu olursunuz böylece...

Back