çok kırdım onu

adamın onuru çiğnenmiş.
bakın örnek veriyorum size, bizde yardım sadece ihtiyacın olduğunda istenir. yardım istemeyene yardım edilmez çünkü bireyin kendi ayakları üzerinde durabilmesi, başının çaresine bakabiliyor olması önemlidir.
sözlümün ailesinde ise, "sülale" kavramı var. kim kimin üstünden geçinirse.

eşiniz istemediği halde mutfak alışverişi yapılmış. benim sözlüme göre bu normal, ama bana göre eşiniz "karısını doyuramayan adam" muamelesi görmüş.

lütfen bu açıdan bakın.

Ne kadar ayıp ama, cok uzuldum esinize. Boyle bi durumda onun yaninda olmaniz gerekirdi, adamin iflas ettigi yetmiyomus gibi bide karisi sirtini ceviriyor

Siz evlenirken hastalikta, saglikta, iyi gunde, kotu gunde diye söz vermediniz mi birbirinize?

Madem anneniz karsilayabiliyor tüm bunlari, esinizin durumu düzelene kadar yardimini yapsin ama siz evinizde kocanizin yaninda olun tabi köstek olmadan

Sen ara bence ayip etmissin bir adama maddi olarak yetisemiyo diye laf soylenmemeli calisiyorsa tabi maddiyat yuzunden kuslukmu olurmus ya insanlar neler yasiyo

iflas işin başlangıcı,daha zor günler göreceksiniz maddi anlamda.bizde de var maddi sorun.kendimi sizin yerinize koydum da ,onu hemen arar,affetse de affetmese de özür diler hep yanında olacağıma söz verir,bu sözlerimin de hamilelikten kaynaklandığını söylerdim.gerisini ona bırakırdım.

Düşük tehlikeniz yüzünden siniriniz bozulmuş olabilir ama bence de eşinizi arayıp konuşmalısınız. Tabi ailenizin yardımını da kabul etmeli sonuçta riskli bi durumdasınız

.kendin elinde olsa alir diyosun..
Olmadigini bildigin halde kirmissan yazik madem yok Ailen neden yardim etmiyoki???

Evlendiginiz zaman iyi gunde kotu gunde diye soz vermedinizmi? Yazik gunah adama! Adam herseyi karsilayinca iyi, karsiliyamayinca kotu?? Ben olsam bende aramazdim. Benim kotu gunumde yanimda olmayani, destek olmayani ne yapayim! Hamilesiniz fazla sey yazmak istemiyorum ama COK ayip etmissiniz!

Ben anlamadim ki. Siz her bosaniyoruz konusunun altina galiba biz de diye yorum yazmissiniz. Iki gundur dikkatimi cekmisti. Ama boyle bisey? Bilmiyorum anlam veremedim.
ayrica yediklerinle alakali olarak ya da yemediklerinle dusugun ilgisi yoktur. Iyi beslenememeden dusuk olsaydi ben yasamazdim heralde. Annem ekmek kabugu ve toz sekerle gecirmis hamileligini bende. Ben de hamileyim. Dr.larin saydigi bir gunluk liste benim nerdeyse 3 gunluk yemegim. Bazen para da ise yaramaz. Olsa ne olacak benim de icim almiyor.
Ayrica sen yolun basindayken tepki gostermissin ya sonrasi. Isler daha kotuye gittiginde ne olacak. Cikip cikip gidecek misin.

Yemedigin bişey için çocuk düşmez merak etme. Eğer tutunucagi varsa tutunur kader kısmet çok zorlamamak lazım sonuçta sağlıksız bi bebekse vücudun bunu önceden atması daha iyi. Ama onu yemedim bunu içmedim diye düşecek olsaydı benim gitmesi lazımdı inan bişey yemiyorum doğru düzgün 1 peynir 1 yumurta. Ama çok ayıp etmissin esine Allah korusun şimdi veya doğup büyüdükten sonra cocuguna bişey olsa senin kadar cani yanicak insan esindir. Kusura bakma ama annelerin amacı belli. Yardım edicek insan el altından da eder. Adam iflas edince mi kötü oldu ? Bugün iflas eder yarın milyarder olur sen bilemezsin bunu ama eğer eşin iflas etti diye bu tavrı gostericeksen ayrıl zaten. He yok ben seviyorum dersen git sinirlerim bozuk hamilelikten dolayı Özür dilerim de bidaha da eşini küçük düşürme böyle ne gelirse razi ol. (bunları alamamasinin tek sebebi para olmamasi olan bi insan için diyorum başka bi kişiliği varsa olupta almiyosa değişir tabi )

Bebeğin tehlikesi gecene kadar annemde kal bence o sinir stress bebeğe zarar canım .. İlaçlarını alsınlar madem yat dinlen biraz düşün .. Eşinin neden iflasın eşiğine geldiği önemli , yani kumar mı sorumsuzca harcamalar mı , gece hayatımı , elaleme paramı yedirdi yoksa sadece talihsizlik mi? Eğer talihsizlikse tehlikeli dönemi atlattıktan sonra destek ol ona ama saydığım diğer sebeblerse tekrar tekrar ama tekrar düşün eve dönmek için .. Şu dönemde en önemli şey bebeğinin sağlığı sen değil o önemli artık o yüzden nerde bebeğinin hayatı kurtulucaksa orda olmalısın

Bu zamanin evlilikleri de cok basit geliyor bana. "Iyi gunde, kotu gunde" diye laf olsun diye soz veriliyor nikahta tabii. Kocasinin durumu bozulan evi terkeder olmus boyle. Cocuk oyuncagi mi bu hemen evi terkediyorsunuz?
Adama her ne dediyseniz, madem cok kirdiniz, arayip telafi etmesi gereken kisi sizsiniz. Esiniz degil.

Durumum
Hamileyim eşim isteklerimi karşılayamadığı için ona çok ağır konuştum. 4 gündür annemde kalıyorum. Burasıda kalabalik anneannem abim eşi çocukları annem aynı evde yaşıyoruz şu an burda mutluyum isteklerim karşilaniyo . Fakat sakinliğe alışmısım esim ve ben yasiyorduk evimde. Bu 4 gün icinde arayip sormadı kirgin beni almaya gelmedi. Içim buruk aklim onda. Aslinda o kirdigim sozler icimden gelerek soylemedim canini yakmak istedim öfkeyle . Annemde bana çok iyi bakiyor arkadaş gibiyiz. Banada alıştı annem . Annem diyor sonun yok kizim bu adamla cocugunu nasil bakicak . Isi cok iyidi iflas eşigine geldik . Özur dileyip evime döneyim annemde devammı edeyim kalmaya bir süre daha nolur bana akıl verin siz olsayďiniz ne yapardınıZ. :KK43:
durumum iyiken benimle iyi olan,iflas edince bir erkek için en ağır sey olan maddiyat konusunda bana ağıt konusan kadını asla aramaz gidip almazdım. Nice zor durumda hamilelik yaşayan insanlar var. Evet zor ama bu zamanda eşine destek olmayacaksan neden evlendin ki. Bilemiyorum ama eşime benim isteklerimi karşılayamıyorsun diyip evi terketsem muhtemelen bana deli gibi aşık olan o adam buz gibi soğur benden

Düşuk tehlikem var benim doktor yemem gereken şeyleri söyledi. Ilaçlarim var kontrollerim var. Bagkurumuz odenmedi bir muayene 100 tl. Bunlari karsilayamiyo. Elinde olsa en iyisini alir yapar biliyorum. Ama bebegi kaybetme korkusundan ağır konuştum.

bir erkek esinin ve cocugunun maaraflarini karsilayamiyor olma durumunu gurur yapar zaten bu onu ixten ice uzuyordur ki ..bence hic iyi yapmamissiniz elbette karsilamak ister o da yok mu elde avucta altininiz annelerden borc alin en kotu
bence esinize biraz daha anlayisli olmaniz gerekir..

Bence siz memnuniyetsizsiniz. Ailenizin yardımlarını kabul etseydi bu seferde bebeği için çabalamıyor , çok gurursuz diye konu açardınız

Evimi düzenimide özledim. Zoruma giden hamileyim sonuçta ne aradı ne sordu. Ne yedin ne ictin nasil bir sorunun varmi demedi beni dusunmuyorsa kizginsa bebegimiz icin gururu birakabilirdi. Bensizde durabiliyomuş.

Bence gururu bırakması gereken sensin.
Adam bir şey yapmamış ki özür dilesin?

bence konunda eksik bişeyler var.
yani bi adam iflas eşiğine geldi diye bırakılıp gidilmez.
anlamsız borçları çıkar, nereye harcama yaptığını bilmezsin, sen yiyecek ekmek bulamazken o gezmesinde tozmasındadır, kazandığı halde borçlarını kapatmak yerine senin ve çocuğunun rızkını düşünmeden harcamalar yapıyordur vs vs anlarım.. derim ki tamam adam sorumsuzmuş.
ama sen sadece iflasın eşiğine geldik, bağkurumu yatıramadı ben de ağır konuştum çıktım geldim annemin evine diyorsun.
Eğer anlattıklarından ibaretse olay çok haksızsın.rest çektikten sonra geri adım atmak bana çok itici geliyor ama bence yapman gereken bu.fakat eşinden özür diledikten sonra da sana karşı saygısının, güvenin eskisi gibi asla olamayacağını da bil!

X