Çok karışığım bu adam dedikleri gibi tehlikeli olabilir mi?

hiç hoş değil kocasız hayat sürebiliyorsanız (maddi manevi) elin adamını hayatınıza dahil edip dert yüklemeyin omuzlarınıza.
illa evleneceğim derseniz de başka adam mı yok
Yani açıkçası çocuğum var neden tekrar evlenip sorumluluk altına gireyim değil mi?

Yani açıkçası çocuğum var neden tekrar evlenip sorumluluk altına gireyim değil mi?
evet elbette ama tabi kimse yalnız kalmak istemez sevmek sevilmek ister anlıyorum. ama gerçekten içiniz rahat olsaydı evet ben bu adamla evleneceğim asla soru işareti yok kafamda deseydiniz zaten buraya konu açmazdınız.
bence çok çok iyi düşünün adam için kolay boşar gider ama geride siz üzülüp yıpranabilir çocuğunuz da negatif etkilenebilir. biz burada sadece yorum yapıyoruz hayatı yaşayacak sizsiniz. ama lütfen boşverin bu adamı gerçekten. anlattıklarınızda 1 tane bile artı yok hep eksi yazık günah önce kendinize sonra çocuğunuza. elin adamı acımaz

Benim iki sene işsiz dönemim oldu, ev hanımıydım. Eşim sıcak yemek fln beklemezdi. Gayet arada yemek yok pizza söyleyelim derdim. Pazar kahvaltısını arada hazırlardı, bazen benim canım istemezdi hazırlamak o da istemezdi kahvaltıya çıkardık. Yorma kendini boşver derdi. Büyük temizliği haftada bir beraber yapardık. O süpürürdü ben silerdim. Camlar onun göreviydi. Bulaşık işi ortaktı. Ben silerdim o dizerdi mesela. Bu düzende devam eden erkek de çok. Bu tip ayıları normalleştirmeyelim.
İtaat bekleyen, ev işi kadınındır diyen erkekleri normalleştirmeyelim.
Ev işi aile işidir. Evin işine erkek yardımcı olmaz, iş bölümünde payına düşeni yapar

Ve bunu bildiğiniz halde nötrüm diyorsunuz. Adam resmen eve hizmetçi arıyor. Her dediğine he diyen biri lazım ona.

Yanlış anlamayın ama evlenmek zorunda mısınız? Boşanmışsınız küçük çocuğunuz var. Bekar anne olarak da gayet kendi kendinize yetebilirsiniz. Bu arada yanlış anlaşılmasın, ben evlenmeye falan karşı değilim ama çocuk olunca fikrim değişiyor. Mesela sevgiliniz olur, onu iyi tanırsınız evlenirsiniz. Ama görücü usulüyle evlenip huyunu suyunu bilmediğiniz adamla evlenip adam kötü çıkarsa çocuğunuz etkilenecek.

İlk karısı bunu istememiş terk etmiş.ikinci karısını da bu istememiş.

Çalışmayan birini isteme sebeplerinden biri de budur eminim.
Kadın kolay kolay çekip gidemesin, ne derse onu yapsın istiyor. "Çalışan kadın otoritemi kabul etmiyor" cümlesi bu anlama geliyor.
Tek derdi temizlik, düzen değil yani.
Zihniyeti ortada, tanışmanıza bile gerek yok bence.

Bacım kaynın falan var mı bekar mı?
Yabancıya gitmesin diyecektim

Bacım kaynın falan var mı bekar mı?
Yabancıya gitmesin diyecektim

Var var olmaz mı
Ama onları pek önermem aileden kaynaklı değil çünkü. Hayata erken atılmak, yalnız bir yaşam sürmesinden gelen bir kendi işini görme alışkanlığı. Yoksa kayınvalidem gak desen su guk desen yemek verir. Oğluşlarına kıyamaz. Bizimki erken iş hayatı, farklı şehirde öğrenci evi fln erken pişmiş

Eş değil hizmetci arıyor, ev işi yapacak, itaat edecek, ses çıkarmayacak.

Bunu bile bile neden kafanız karışıyor ?

Muhtemelen köy yerinde "Karılık edememişler adama, bi sıcak yemeğini koyamamışlar, kadınlık bilememişler, öyle dırdır vırvır erkeğin lafı üzerine konuşmayacaksın tabi ki, karnını tok gönlünü hoş tutacaksın yoksa o adamcağız el üstünde taşırdı, bilememişler. Çalışan kadından da karılık olmuyor ne kadar uğraşsan da" tarzı konuşuyorlardır da ondan sorguluyordur arkadaş.
"Ben kadınlık(!) yaparım, gül gibi oluruz, zaten dulum(!) yaşım da geçti başka kim isteyecek" tarzı.

Tabi, tahmin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…