Çok kararsızım !

ne güzel demiş. Bende bekliyorum işte nerden incelicek diye. açıkcası üniversite bitene kadar beklemeliyim, bu şehiri onsuz terk ettiğim zaman bu iş biter ancak. Şu an olmayacağını biliyorum ama böylede yaşamak acı veriyor insana

ne güzel demiş. Bende bekliyorum işte nerden incelicek diye. açıkcası üniversite bitene kadar beklemeliyim, bu şehiri onsuz terk ettiğim zaman bu iş biter ancak. Şu an olmayacağını biliyorum ama böylede yaşamak acı veriyor insana

Yalnız dikkat edin, inceldiği yerden kopsun sözü zamanı kaldırmaz.
Yani o andır bu deyimin anlamı..Zamana bırakmak iyi değildir.
Ben zamanın herşeyi dahada güçleştirdiğini düşünüyorum.

Çözümünüz ayrılmak ya da ayrılmamak değil..
Sorunun cevabını bulmalısınız öncelikle ; seviyor muyum, tüm yanlarıyla kabulunuz mu onunla yaşayacağınız hayat ?

Cevap hayırsa ya da hayıra daha yakınsa zamana bırakmayın derim.

Son düzenleme:
Öncelikle tebrik etmek istiyorum.7 yıllık birliktelik ve evlilik hazırlıklarına rağmen yaşadıklarınızı mantık süzgecinden geçirebiliyorsunuz.Genelde alışkanlıklardan vazgeçmek kolay değildir çok büyük cesaret ister.Yorumlar genelde aynı yönde,ben de pek farklı şeyler söylemeyeceğim.Ama ondan önce dikkatimi çeken bir nokta var,gayet saldırganım demişsiniz.Sevgiliniz de sizin bu halinizden şikayetçi olabilir mi?yanlış anlamayın sadece bu açıdan bakıp bakmadığınızı merak ettim.Erkekler de güçlü olduklarını hissetmek ister.Yani siz zaten gayet iyi savunuyorsunuz diye işin kolayına kaçıp kendini geri çekmiş olamaz mı?Ailesinin maddi durumu kötü değil yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla.Annenin tavırları bu yüzden hiç anlaşılabilir gelmedi bana.Sürekli para lafını araya sokuşturması garip.Tabağınıza el koyması ise başlı başına komedi!Kuzen konusunda da haklısınız ilgisi hoşuna gidiyor sanırım sevgilinizin de.Anladığım kadarıyla kafanızda bitmiş çok şey,sizin için hayırlı olan da bu gibi görünüyor..

canım ünv son sınıftayken tıpkı senin gibi düşünüyordum bende..
kafamda tamamen bitmişti fakat okulun bitmesini bekliyordum...
rahatsız etmesinden korkuyordum..
ama bi süre sorna kafamda bitirdiğim için yani nasıl olsa ayrılacağımı bile bile hergün onunla buluşmak işkence haline gelmşti bir zamanlar deliler gibi sevdiğim insana...
düşüneblıyomusun...
ama öyle yapmadım...martta ayrıldım,haziranda mezun oldum...geçen 3 ay evet çok zor geçti benim için..
ama beni yalnız bırakmayan daima destek çıkan arkadaşlarım sayesinde atlattım o günleri...
ve ünv okuduğum şehri terkederken ardımda onu,anılarımızıda bıraktım...
ailemn yanına istanbula gelr gelmez iş sahibi oldum mesleğme başadım be yenilendim...
bence kafanda bitirdiysen asla devam edemezsin...
bunu yazsamda belki anlamayabilirsin..
yasadıkça göreceksin...
ne kendine rol yap...nede ona....

kendini ezdirmemelisin, kendi hakkını kendin korumalısın, erkek arkadışından bunları beklemeyeceksin anlattığın kadarıyla, belli ki sen kendi ayakları üzerinde durmasını bilen aklı başında bir kadınsın, şu yazdıklarını çoğu kadın yaşıyor ama gıklarını bile çıkarmıyor, üstelik sen daha acaba olur mu diyorsun, geleceği düşünüyorsun, bunlar çok önemli değerlendirmeler..

sakın ama sakın emin olmadan evet işte olması gereken bu demeden, kesin kararını vermeden, için tamamen rahat olmadan asla evlilik yoluna girme, bu süreç tamam mutlu bir süreç ama bizim kültürümüzde bu dönemler çok zorlu geçer, kafan bu ilişkinin ciddi olması gerektiğine söz nişan evlilik yoluna yatmadan o sürece girersen, sarsılabilirsin, çünkü gerçekten o dönemler insanı zorluyor dimdik durup ne olursa olsun biz evleneceğiz birlikte olacağız kim ne derse desin kim ne yaparsa yapsın önemli olan biziz demen gerekecek dönemlere giriyorsun, kafan zaten karışıksa bir de bunlar eklenecek ve psikolojini düşün o sırada.

bu kişi bana uygun olan kişi mi?? nelerini seviyorum hangi huylarını sevmiyorum ?? sevdiklerim sevmediklerimi götürüyor mu?? katlanabilir miyim?? oturup konuşmalısın rahatsız olduğun asla taviz veremeyeceğin noktaları, eğer konuştuğun halde bu kişi değişemiyorsa acaba sen değişebilir misin?? bunu göze alabiliyor musun ??

bunları hep düşün tart..

her şeyden herkesten önce sen önemlisin, sen kendini iyi hissettikten sonra çevreni de mutlu edersin, ilişkilerin daha sağlıklı daha huzurlu olur, sen mutlu olamadıktan sonra her şey boş.

o salata tabakları olayı bile nasıl insan olduklarını göstermiş. bizim ailemiz öğrenci çocukların çamaşırlarını yıkar eksiklerini verir, ben de öğrenciyim, insanların nasıl davranacaklarını biliyorum. vicdansızmış. kısaca bunun göstergesi. yarın birgün evinize gelir, bunu kaldır, bu güzelmiş ben alayım, hatta kocasından kaçmak için sizde kalır, kocan der 'amaaa o beniim annneeem'. o ev pahalı tutmayın der onu alma kızım der, senin kendi kazandığın parayı harcatmaz huzursuz eder, herşey oğlunun malıymış gibi davranır oğlu da mal mal bakar.
o kuzen olayına bir şey diyemem. enteresan kuzen ilişkileri olan insanlar var. kuzen bazı ailelerde kardeş gibidir, beraber yatar uyurlar, bazı ailelerde ateş barut derler yaklaştırmazlar.
7 sene verdiğin emeklere hiç üzülme. o senin gençlik aşkınmış, artık olgunluğa erildi, gençlik aşkının miladı doldu. artık sen senin isteklerini karşılayabilecek birini istiosun. kimse ilişkiye evleneceğiz diye başlamaz. seneler geçtikçe sana evlenmek zorundalık gibi gelir. onu kır. ayrıl. sen benim sevebileceğim bir insansın ama evlenebileceğim değil de. ona eksiklerini söyle. ilişkiler en güzel öğretmendir. o da acı çeker ama sen de onun için aynı durumdasın. onun farkına varacak. anlaşamıyorsunuz artık görünen kadarıyla. ortada ufak bir sevgi kalmış.

çok uzun süren ilişkilerde bu çok normal. mesela benim kuzenim 5 senelik ilişkisini bitirdi. mesleğim canım kariyerim dedi yurt dışına çıktı, bir sene sonra düğününde oynadık. hayata yeniden başlayacaksın ne güzel! yeni kıyafetler, saçını boyat, karışan yok kavga eden yok oh keyfine bak kafanı dinle.

çok yazdım biliyorum ama umarım faydası olur. :KK34:

Kocamın yanında biri bana çatal fırlatcakk onu yapan adama acırım sadecee

Bakmaya cesaret edemiyorlar kaldı ki o hatayı yapmak

Konuya dönersek:
7 yıl kolay deil gerçekten ama eğer ben onsuz da yapabilirim bu hayatı sürdürebilirim diyorsan zaten hiç bekleme

bizimde 6 yıl sevgililik dönemimiz oldu iyisiyle,kötüsüyle yaşadık
şuan 1 yıllık evliyiz çok şükür bu dünya ya bir daha gelsem yine hayatımın erkeği eşim olsun isterdim
mutlu da olduk mutsuz da olduk kavga da ettik ayrılıp barıştıkda ama bunlara göğüs gererekk mücadele ettik

pısırık erkekden adam olmaz adam dediğin karısını koruyabilen,sahiplenebilen,herşeyıne yetebilen insana denir
boşver tatlımm öyle aileyle ömürde geçmez Allah yardımcın olsun inşallah hayırlısı olur hakkında

Kararli olaktan neden korkuyorsun!!!

Biraz kendine guven gelsin.. Sevgilinin yaninda kala kala sendede oz guven kaybolmus maalesef cnm.

Eger ayrilacaksan uzatmanin anlami yok, cik karsisinda icindekileri soyle sonrada BITTI de bitsin gitsin.

Uni bitsin yok su bitsin dersen ohooo bitmez bu acilar... Kendini once bi kendin ezme gerisi kolay zaten

Öncelikle size çok çok teşekkür etsem bile az. Beni 1 gecede nerelerden nerelere getirdiğinizi bir bilseniz ah. Elimden geldiğince hepinizin yazdıklarını cevaplamak isterim.

Öncelikle pınaran ve şekerkız arkadaşım, demişsiniz ya katlanabilir misin,değişmezse yapabilir misin falan diye, ben buraları çoktaaaan geçtim. Artık kararım net ve bunu bana en çok destek olan canım annemle dün gece paylaştım. Benim gönlümde de kafam da da bitti.

Tarja; demişsinya, annesi kocasından kaçmak için gelir sizde kalır diye. Bugün ağzından laf almak için konuşurken, kışlık evi satarım 2 oğlum var 3 ay onda 3 ay onda kalırım dediğini öğrendim. Kalbin temizmiş arkadaşım nasıl bilmişsin.

Deasi; yazdıkların için çok teşekkür ederim sizin her güzel yazınız beni daha da cesaretlendiriyor hayata karşı. Hani demişsin ya saldırganlığından rahatsız olmuş mudur diye. Bi adama seni sevunması için kaç kere fırsat verirsin? 1 2 3 4 5 6 7 17 27 37? Ben yüzlercesini verdim ve en son artık olmayınca 2 yıl önce kendi hakkımı kendim savunmaya başladım.

Şimdi bu işin en zor tarafıydı benim için, kararımı verdim ama hepinizin bana kızacağı bir nokta var. Bunu paylaşmak isterim.

Blusis arkadaşım senin yazdığın şeyler aynı şeyleri yaşadığımız için sanırım daha bir cesaretlendiriyor beni. Demişsin ya şimdi anlayamayabilirsin ama ilerde zor gelecek böyle yaşamak diye. Hiç merak etme bunu 3 hafta sabaha kadar tavana gözlerimi dikip içim sıkıntıyla nasıl olacak bu yükten nasıl kurtulacağım diye meğersem kendime itiraf bile edemeden yaşıyormuşum ben.

Ama artık rahatım sadece beni anlayacağınızı düşünmediğim bir mevzu var. Seneye okulum bitiyor. Eğer ondan şimdi ayrılırsam kapıma gelecek vazgeçmeyecek öyle sorunlar öyle sorunlar çıkartacak ki inanın bilmediğiniz şeyler var yapar. Benim hayatımı zindan edecek. Ben akademisyen olmak istiyorum, kafamın rahat olması derslerimi gönül rahatlığıyla çalışmam lazım. ayrıca staj yapıyorum hergün hafta sonları ales üds kursum var biliyorum ki kendisi de aileside gelip konuşmak isticekler benim ailem sen nasıl yaparsın oralarda ben de geleyim diyecek annem gelirse babam sen neden gidiyorsun diyecek aralarında zaten bir dolu sorun var. Yani şu an ayrılmam benim hayatımı kökünden etkileyecek. Ben günde yalnızca 5 saat uyuyorum sürekli ya ders çalışıyorum ya yüksek lisansa hazırlanıyorum ya staja yada kursa gidiyorum.

Kararımı verdim ve ben kendi kafamda bitirdim ve bu düşüncemi ona da söyledim o beni takmadı bile evet yemek ye de sonra konuşalım dedi :) Hiç takmadım umursamadım yedim yemeğimi kafam rahat. Ben kararımı veremediğim için sıkıntı çekiyordum.

Onun bana yük olabileceği konusunda çok haklısın blusis ama tek bir sığındığım nokta var ben hep özel günlerimi tatillerimi ailemle geçiririm ve çok çok yoğunum ayrıca ben onu bir arkadaş gibi sevdiğimden hiç sorun etmiyorum onunla takılmak bana kız arkadaşlarımla kahve içmek gibi geliyor. Ve kimseyi kandırmıyorum çünkü ona okul bitince gideceğim dedim ama o inanmıyorum ben dzeltirim diyor ama nafile.

Vicdanım rahat çünkü o beni 18 yaşında ünv kazan gel ben seni bırakmam yardımcı olurm diyip benim gibi hayatında 7 den sonra silesiyle dahi dışarıya çıkmaya çekinen sosyal korkuları olan bir kısı izmirde gece 2 de alsancakta tek başına bırakıp gitmiş, seni artık istemiyorum defol git banane senden lan diye küfür etmiş bir insan.

Ama herkes onun çok sakin sessiz çok saygılı benimse çok saldırgan çok konuşan bir insan olduğumu söylerler hatta annem bile bu seneye kadar öyle düşünüyordu o yüzden kimseyi suçlamıyorum. Ama artık kimsede umrumda değil, bitti.

Tek yapacağım şey derslerimi yükseltip yazın arkadaşlarımla yurtdışına çıkıp gezip dolaşıp bir güzel şu veremediğim 10 kiloyu verip saçlarımı çok istediğim sarıya boyatıp üds ales gibi sınavlardan yüksek not alıp tam donanımlı bir şekilde mezun olmak :)

Ne kadar dayanırım bu ne kadar doğru biemiyorum ama benim canımı inanın çok yaktılar. Annem onu oğlu gibi görür ama onun annesi bana sölzeri imaları 2 tane tabak için neler yaptı. Siz herşeyi etki yersiniz geri zamandan kalmışsınız biz ne moderniz herşeyi zeytinyağıyla yaaprız dedi. Her fırsatta kendini annemle kıyasladı. Ben ne olursa olsun aramda birşey yaşanmışsa bir insanla, leke atmayı sevmem ama inanın çok üzdülar beni. Bunlar yalnızca sizin 3 sayfada okuyabikeceğiniz şeyler.

Tekrar çok teşekkür ederim hepinize. Beni de bir kardeşiniz, arkadaşınız yerine koyup yardımcı olduğunuz için.

X