kendini ezdirmemelisin, kendi hakkını kendin korumalısın, erkek arkadışından bunları beklemeyeceksin anlattığın kadarıyla, belli ki sen kendi ayakları üzerinde durmasını bilen aklı başında bir kadınsın, şu yazdıklarını çoğu kadın yaşıyor ama gıklarını bile çıkarmıyor, üstelik sen daha acaba olur mu diyorsun, geleceği düşünüyorsun, bunlar çok önemli değerlendirmeler..
sakın ama sakın emin olmadan evet işte olması gereken bu demeden, kesin kararını vermeden, için tamamen rahat olmadan asla evlilik yoluna girme, bu süreç tamam mutlu bir süreç ama bizim kültürümüzde bu dönemler çok zorlu geçer, kafan bu ilişkinin ciddi olması gerektiğine söz nişan evlilik yoluna yatmadan o sürece girersen, sarsılabilirsin, çünkü gerçekten o dönemler insanı zorluyor dimdik durup ne olursa olsun biz evleneceğiz birlikte olacağız kim ne derse desin kim ne yaparsa yapsın önemli olan biziz demen gerekecek dönemlere giriyorsun, kafan zaten karışıksa bir de bunlar eklenecek ve psikolojini düşün o sırada.
bu kişi bana uygun olan kişi mi?? nelerini seviyorum hangi huylarını sevmiyorum ?? sevdiklerim sevmediklerimi götürüyor mu?? katlanabilir miyim?? oturup konuşmalısın rahatsız olduğun asla taviz veremeyeceğin noktaları, eğer konuştuğun halde bu kişi değişemiyorsa acaba sen değişebilir misin?? bunu göze alabiliyor musun ??
bunları hep düşün tart..
her şeyden herkesten önce sen önemlisin, sen kendini iyi hissettikten sonra çevreni de mutlu edersin, ilişkilerin daha sağlıklı daha huzurlu olur, sen mutlu olamadıktan sonra her şey boş.