• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Kafama Takıyorum kızlar

Hayırhayır,
Bende aynı sorun vardı direkt endokrinoloji ye gittim.
Kadın doğum hormon doktoru değil ki.

Konu sahibinin tüm anlatıklarını bende yaşadım, direkt endokrinoloji ye gittim.

Önce kadın doğuma gidip tedaviye başlaması gerekir.
Doğum kontrol hapı ve testesteron için ilaca 6 ay sonra ilaca ara verip hormonlar ölçüldüğünde lh/fsh dengesi yakalanamadıysa dndokrine gönderilir.

Endokrin hormon tedavisine yanıt vermeyen hastalarda başka bişey varsa onu bulmak için kullanılıyo pcosta.

Oyle bir site ki insan burda bildigini unutur valla :olamaz:
Pcos kadin dogum cerrahlarinin isidir. Tabi ki endokrinolog da tedavi edebilir neden etmesin hormon sonucta

Ben aynı şeyleri yaşadığım için yaşadıklarımı anlatıyorum konu sahibine ayşe naz hanım.
Laf sokmanızı anlayamadım açıkcası.
PCOS hastalığım vardı ve kadın doğuma bir kez olsun gitmedim.
Bu yaşıma kadar da hiç gitmedim.
5 yıl boyunca endokrinoloğumun gözetimin altında kaldım.

Tabi dediğinize göre demek ki onaylıyorsunuz demek istediklerimi o zaman sorun çıkartıp laf sokmanıza gerek yok değil mi.

Konu sahibi yazdıklarımı dikkate alın lütfen. Aynı süreçleri yaşadım.

Paydos ettik. Yarın sabah yazarım. Cevap veremesem yarına kadar kusuruma bakmayın.

İyi akşamlar dilerim.

Ya bu konuda birşey demek istemiyorum sizi yanlış yönlendirmemek için. Vucutta çok sayıda hormon var ve hepsi farklı şekillerde ölçülebiliyor. Doktor olmadığım için çok fazla bilgim yok. Küçükken endokrinolojiye gitmiştim eğitim araştırma hastanesinde herşeye bakmışlardı çok fazla hatırlamasam da. Sizin yapmanız gereken şey doktora gideceksiniz Endokrinoloji bölümüne. Anlatacaksınız derdinizi o sizi yönlendirecek. En son baktınız hormonlarda birşey yok kistlerden dolayı. Üstte bir arkadaş yazmış onun tedavisini endokrinoloji de yapabilir aynı hastane içinde direk kadın- doğuma da yönlendirebilir.
Bir de regl tarihini beklemene çok gerek yok. Gittiğinde direk o testi yapamayabilirler beklemiş olmanın anlamı olmayabilir. Gittikten sonra hangi gün testin yapılması gerekiyorsa beklersin.
İlk muayene için en yakın zamanda randevu alıp git bence
Peki ben en azından gidiyim su gün gel derler zaten . Doğru ya. İlk endokrin E gideceğim galiba.

Doğum kontrol hapı ve testesteron için ilaca 6 ay sonra ilaca ara verip hormonlar ölçüldüğünde lh/fsh dengesi yakalanamadıysa dndokrine gönderilir.

Endokrin hormon tedavisine yanıt vermeyen hastalarda başka bişey varsa onu bulmak için kullanılıyo pcosta.

Ve iyileştim.

Ama bildiğim kadarıyla testesteron yüksekligi çenede bıyık da tüylenme yapıyormuş . Benim öyle değilde . Doğum kontrol hapı da bırakınca tekrar çıkıyor muş.öyle biliyorum

Ve iyileştim.

Pcosun neolduğunu bilmiyorsunuz demekki.

Pcos anne karnında başlar ergenliğin girişiyle ortaya çıkar menopoz ve sonrasındada başka sorunlarla devam eder.

İyileşmek diye bi durum sözkonusu değil . Pcos hastalık değil sendromdur. Hormon tedavisiyle hastanın düzenli regl olması sağlanır. Düzenli regli kilo alımını engeller.
Pcos tiroid şekerede senep olur. Erkek tipi tüylenmeyede . Rahim duvarı kalınlaşır buda hamilelik sağlandığında düşüğe sebep olur.
Kadın doğumda rahim dıvarı takibi yapılması gerekir.

Kendisi bir hastaljk değildir ama birsürü hastalığın oluşumuna sebeptir.

Ama bildiğim kadarıyla testesteron yüksekligi çenede bıyık da tüylenme yapıyormuş . Benim öyle değilde . Doğum kontrol hapı da bırakınca tekrar çıkıyor muş.öyle biliyorum

Doğum kontrolle birlikte testesteron içinde ilaç kullanılması gerekiyo tabi testesteron kaynaklıysa
tedavi sırasında lazer yapılırsa varolanların çoğundan kurtuluyosun.
Bu ilaçlar yenilerinin çıkmasını engelliyo dökülmesini değil

canim endokrin gittiginde zaten direk detayli ultrason istiyor bende tsh degerimden dolayi gitmistim boyundan kasiklardan karindan farkli farkli ultrason cekilmisti ultrasonda her sey cikiyor bi de zaten tahlillerle

Pcos anne karnında başlar ergenliğin girişiyle ortaya çıkar menopoz ve sonrasındada başka sorunlarla devam eder.

İyileşmek diye bi durum sözkonusu değil . Pcos hastalık değil sendromdur. Hormon tedavisiyle hastanın düzenli regl olması sağlanır. Düzenli regli kilo alımını engeller.
Pcos tiroid şekerede senep olur. Erkek tipi tüylenmeyede . Rahim duvarı kalınlaşır buda hamilelik sağlandığında düşüğe sebep olur.

Benim bildigim pcos : polikystique over sendromudur.

Doktor degilim ne kadar bilgili oldugumu bilemem.
Ama bu hastaligi yasadim ve tedavi olduktan sonra da bir daha kyst olusmadi overlerimde.

Burda bilgi yarismasina girmiyoruz. Ben konu sahibine yasadiklarimi anlattim.

Ayrica neler yasadigimi bilmemenize ragmen biliyormus gibi konusmaniz bayaa enteresan.

Benim bildigim pcos : polikystique over sendromudur.

Doktor degilim ne kadar bilgili oldugumu bilemem.
Ama bu hastaligi yasadim ve tedavi olduktan sonra da bir daha kyst olusmadi overlerimde.

Burda bilgi yarismasina girmiyoruz. Ben konu sahibine yasadiklarimi anlattim.

Bakın sizde yazmışsınız "sendrom "

O kist denilen şeyler çatlamamış yumurtalar . Yumurtalığı çöp kovası olarak kullanıyo.
Kist oluşmamış olması tedavinin bittiği anlamına gelmiyo.
Şeker tiroid ve rahim duvarı belli aralıklarla takip edilmeli
Kurtuldum bitti diye bişey sözkonusu değil

Bakın sizde yazmışsınız "sendrom "

O kist denilen şeyler çatlamamış yumurtalar . Yumurtalığı çöp kovası olarak kullanıyo.
Kist oluşmamış olması tedavinin bittiği anlamına gelmiyo.
Şeker tiroid ve rahim duvarı belli aralıklarla takip edilmeli
Kurtuldum bitti diye bişey sözkonusu değil

Yazdiklarimi neden okumadan cevap veriyorsunuz acaba.
Yukarda da yazdigim gibi cok uzun yillar endokronoji ye göründüm.

Polikistik Over Sendromu (PCOS, PKOS); yumurtalıklarda irileşme ve bir çok küçük kist oluşumu ile karakterize olup kişide bir takım hormonal problemlere zemin hazırlayan ve günümüzde neden oluştuğu halen kesin olarak bilinmeyen bir durumdur.

Burda da yazildigi gibi "hormonal problemler" ilk mesajinizda bana hayir jinekolojiye gitmesi lazim demistiniz. Bende ayni sorunu yasadigimi ve bir kez olsun jinekolojiye yonlendirmediklerini soyledim.
Zira burda yazildigi gibi hormonsal bir problem bu yuzden endokrinolojiye gorunmesi sart ilk etap ta.

Yazdiklarimi neden okumadan cevap veriyorsunuz acaba.
Yukarda da yazdigim gibi cok uzun yillar endokronoji ye göründüm.

Polikistik Over Sendromu (PCOS, PKOS); yumurtalıklarda irileşme ve bir çok küçük kist oluşumu ile karakterize olup kişide bir takım hormonal problemlere zemin hazırlayan ve günümüzde neden oluştuğu halen kesin olarak bilinmeyen bir durumdur.

Burda da yazildigi gibi "hormonal problemler" ilk mesajinizda bana hayir jinekolojiye gitmesi lazim demistiniz. Bende ayni sorunu yasadigimi ve bir kez olsun jinekolojiye yonlendirmediklerini soyledim.
Zira burda yazildigi gibi hormonsal bir problem bu yuzden endokrinolojiye gorunmesi sart ilk etap ta.

Güliyim mi ağlıyım mı bilemedim.
Öncelikle kadın doğuma gidilmesi lazım yumurtalıkların durumu nehalde görülsün.
Tedaviye kadın doğum başlar ancak ve ancak 6 ay sonra tedaviye yanıt vermez yada buarada tiroid problemi var ise şeker var ise endokrine gidilir.

Tüylenme içinde sevk edebilir pcos dışında bi sebepten kaynaklanabiliyo çünkü

Peki ben en azından gidiyim su gün gel derler zaten . Doğru ya. İlk endokrin E gideceğim galiba.
Aynen canım .Tartışma olmuş burada da en iyisini doktorun bilir zaten. Eğer gerçekten çok yanlış gitmişsen seni kadın doğuma yönlendirir. 20 dk filan kaybetmiş olursun. Bi yerden başla gerisi gelir :super:

Back