- 3 Ocak 2013
- 2.072
- 1.895
- 133
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eğer tüylenmeniz çoğalıyorsa yani yeni tüyler çıkıyorsa lazerle biteceğini sanmıyorum. Lazer sadece olan tüyleri yok ediyor. Sizin vucudunuz yeni tüyler yapmaya devam ettiği sürece tekrardan çıkacaktır. O yüzden tüylerin çıkma sebebinin tedavi edilmesi gerekiyor önce. Bence başka bir doktora gidin olmadı başka üç doktora gidin. Aklınıza yatan size iki yıl sonra gel demeyecek birini bulunca beraber tedaviye başlarsınız. Böyle bir konuda iki yıl sonra gel bakarız ancak 10- 12 yaşındaki çocuklara söylenir yani. Gerçekten garipmiş doktorunuzBiriktiririm yavaş yavaş o sıkıntı değil . Sizce ilaç falan hiç bisey kullanmadan lazere gitsem biter mi tüylerim. ?
ben vereyım sızeoyy ben de aynı dert var şöyle dolgun yanaklarım olmadı gitti
Bende su anda başka doktora gitmeyi düşünüyorum. Hemde özel kadın doğum hastanesine gitmiştim düşün . Devlete giderim ondan iyi.
Benim önceki konularıma bakarsan nasıl bi hayatım olduğunu anlarsın. Okutmadilar açıktan okuyorum . Calistirmazlar da.
Bende lumea almayı düşünüyorum hiç bi bitmiyormuş. Tekrardan başlayacaksa nasıl rahat edeceğiz ki ?
Senin adına inan çok sevindim. Simdi zaten benim bu konuyu açma sebebimde buydu.Merhaba,
Anlatıklarınızda kendimi gördüm.
Ama benim ki hormonsal dı,
16 yaşımdan 19 yaşıma kadar tedavi gördüm.
Benim de yüzümde tüy yoktu ama vucudum sizin gibiydi. Tüy köklerinde 3 tane çıkardı benim.
Yeni tüylerde çıkardı bende.
Tedavi olduktan sonra Lazer yaptırdım.
Lazer yaptırdığımda 21 yaşındaydım.
Şimdi 26 yaşındayım ve hiç tüyüm yok.
İnanırmısınız bu şekilde yaşamak çok büyük bir lüksmüş.
Ben sizi çok iyi anlıyorum bende aşırı derece de üzülürdüm.
Her hafta ağda yaptırıyordum ve saatlerce odam da kapalı kalıyordum o dönemlerde. Aşırı derece de çok tüylüydüm.
Şimdi ise yaz/kış hiç düşünmüyorum istediğimde denize gidiyorum. Tüy lerim yok oldu :)
Aşırı derecede tüylü olmama rağmen ilk 9 seans 'a 2000 TL vermiştim.
Yani sandığın kadar büyük bir miktar değil.
Ve eğer benim gibi beyaz tenli ve tüylerin rengi siyah sa "aleksandrit" yaptırman gerekiyor. 3'üncü seansından acayip bir rahatlama hissedeceksin.
Bence kesinlikle lazer e gitmen lazım.
Herkes gitsin, konforlu bir hayatınız olur, inanın.
Yani kesinlikle başka yere gideceğim o anlaşıldı. Ama ne tür bi tedavi olur . Mesela bazılarına doğum kontrol hapı veriyorlarmış. Oda bırakınca tekrar çoğalıyormus . Bunun kesin tedavisi var mi.Eğer tüylenmeniz çoğalıyorsa yani yeni tüyler çıkıyorsa lazerle biteceğini sanmıyorum. Lazer sadece olan tüyleri yok ediyor. Sizin vucudunuz yeni tüyler yapmaya devam ettiği sürece tekrardan çıkacaktır. O yüzden tüylerin çıkma sebebinin tedavi edilmesi gerekiyor önce. Bence başka bir doktora gidin olmadı başka üç doktora gidin. Aklınıza yatan size iki yıl sonra gel demeyecek birini bulunca beraber tedaviye başlarsınız. Böyle bir konuda iki yıl sonra gel bakarız ancak 10- 12 yaşındaki çocuklara söylenir yani. Gerçekten garipmiş doktorunuz
ya endokrini çok tavsiye ediyorlar bi gitsen ona daSenin adına inan çok sevindim. Simdi zaten benim bu konuyu açma sebebimde buydu.
Biliyorum ben tedavi olsam da tüylerim dokulmeyecek. Lazer şart o kesin. Ama sunu merak ediyorum.
Ben şimdi beyaz tenliyim. Tüylerim de öyle cansız değil baya canlı siyah . Ben yakın zamanda doktora gitmek istiyorum tabiki ama hani başın ağrırsa naparsin ağrı kesici alırsın değil mi? İste ben bu rahatsızlığıma ne tür bi tedavi olacağını bilmiyorum. Troid de var bende ara sıra hormon tahlili yaptirıyorum . Dahiliye ye soruyorum bende pcos var hormonal olsa burda çıkar mi diye. Çıkar ama sıkıntı yok diyor. Diğer türlü kist olduğunu biliyorum yani en azından 2 sene önce öyleydi . Ama adet oluyorum Allaha şükür. Ağrılı geçiyor ama adet olduğum günden bu yana böyle zaten. Simdi ben ne yapılacağını bilmiyorum.
Bende öyle yapabilirim ama tedavi olmadan dökülme olur mu acaba. Bide tüyleri almadan mi makineyi üstüne tutuyorsun. ? Kalkıp ben simdi göbeğimi imkanı yok alamam çünkü.Düzenli yaparsan uzama süresi üç aya falan varıyor. İki üç ayda bir çıkmadan yaparsan hiç çıkmıyor. Benim 1 senedir çıkmıyor mesela.
Senin adına inan çok sevindim. Simdi zaten benim bu konuyu açma sebebimde buydu.
Biliyorum ben tedavi olsam da tüylerim dokulmeyecek. Lazer şart o kesin. Ama sunu merak ediyorum.
Ben şimdi beyaz tenliyim. Tüylerim de öyle cansız değil baya canlı siyah . Ben yakın zamanda doktora gitmek istiyorum tabiki ama hani başın ağrırsa naparsin ağrı kesici alırsın değil mi? İste ben bu rahatsızlığıma ne tür bi tedavi olacağını bilmiyorum. Troid de var bende ara sıra hormon tahlili yaptirıyorum . Dahiliye ye soruyorum bende pcos var hormonal olsa burda çıkar mi diye. Çıkar ama sıkıntı yok diyor. Diğer türlü kist olduğunu biliyorum yani en azından 2 sene önce öyleydi . Ama adet oluyorum Allaha şükür. Ağrılı geçiyor ama adet olduğum günden bu yana böyle zaten. Simdi ben ne yapılacağını bilmiyorum.
ya endokrini çok tavsiye ediyorlar bi gitsen ona da
O zaman bi tahlil yaptırmıştım cildiye ye gitmiştim. Oda tahlil yaptırdı. Sonra ultrason istemişti. Ona da girdim. Tahlil sonucunda pcos ihtimali degerlendirilir deyince bana kadın doğuma git dedi. Bende gittim direk ultrason â aldı kist var küçük küçük dedi. 2 sene önceydi iste tüylerime azıcık baktı normal dedi. Ama o günden bu yana çok artış oldu. Sonra bisey yazmayacagim. Zayıfla dedi. 2 sene sonra gel kontrole dedi.- Kanda artmış androjen düzeyleri
- Erkek tipi kıllanma gibi andojen yüksekliğini gösteren belirtiler
- Ultrasonda kistlerin görülmesi
PCOS için bu 3'ünden en az 2'sine sahip olman gerekiyor. Düzenli kan testi yaptırdın mı?
Ayrıca gitmen gereken doktor endokrinolog. Yeni bir doktor bul ve git. Eğer gerekiyorsa ilaç da kullan. Dışarıdan seni rahatsız eden sadece kıllar olabilir ama bu kronik bir hastalık, kontrol altına alınması gerekiyor.
Yaa gerçekten tüysüz müsünüz? Ben de bölge bölge para biriktirip gitmeye çalışıyorum. İki bölgeyle başladım inşallah artıracağım onları. Mesajınız bana ilaç gibi geldi. Ben de çok tüylüyüm beyaz tende siyah kalın tüylerim var. Çok sevindim adınıza. Tıp biraz daha gelişse de kimsede tüy kalmasa keşke. Hap filan kullansak uzamasa tüylerimizMerhaba,
Anlatıklarınızda kendimi gördüm.
Ama benim ki hormonsal dı,
16 yaşımdan 19 yaşıma kadar tedavi gördüm.
Benim de yüzümde tüy yoktu ama vucudum sizin gibiydi. Tüy köklerinde 3 tane çıkardı benim.
Yeni tüylerde çıkardı bende.
Tedavi olduktan sonra Lazer yaptırdım.
Lazer yaptırdığımda 21 yaşındaydım.
Şimdi 26 yaşındayım ve hiç tüyüm yok.
İnanırmısınız bu şekilde yaşamak çok büyük bir lüksmüş.
Ben sizi çok iyi anlıyorum bende aşırı derece de üzülürdüm.
Her hafta ağda yaptırıyordum ve saatlerce odam da kapalı kalıyordum o dönemlerde. Aşırı derece de çok tüylüydüm.
Şimdi ise yaz/kış hiç düşünmüyorum istediğimde denize gidiyorum. Tüy lerim yok oldu :)
Aşırı derecede tüylü olmama rağmen ilk 9 seans 'a 2000 TL vermiştim.
Yani sandığın kadar büyük bir miktar değil.
Ve eğer benim gibi beyaz tenli ve tüylerin rengi siyah sa "aleksandrit" yaptırman gerekiyor. 3'üncü seansından acayip bir rahatlama hissedeceksin.
Bence kesinlikle lazer e gitmen lazım.
Herkes gitsin, konforlu bir hayatınız olur, inanın.
Troid için gittim endokrine. Hormon tahlili falan. Baktı şu değerin de sıkıntı var demedi. Zaten kâğıtta da normal gözüküyor du herşey . Acaba o tahlil de pcosun da kontrolü yapılır mı. Sıkıntı olsa cikarmiydi?ya endokrini çok tavsiye ediyorlar bi gitsen ona da
Bende öyle yapabilirim ama tedavi olmadan dökülme olur mu acaba. Bide tüyleri almadan mi makineyi üstüne tutuyorsun. ? Kalkıp ben simdi göbeğimi imkanı yok alamam çünkü.
Yaa gerçekten tüysüz müsünüz? Ben de bölge bölge para biriktirip gitmeye çalışıyorum. İki bölgeyle başladım inşallah artıracağım onları. Mesajınız bana ilaç gibi geldi. Ben de çok tüylüyüm beyaz tende siyah kalın tüylerim var. Çok sevindim adınıza. Tıp biraz daha gelişse de kimsede tüy kalmasa keşke. Hap filan kullansak uzamasa tüylerimiz
Saç kestirme de olmaz mis gibi hayat.
pcos için detay verdin mi peki dr ye yoksa sadece troit mi dedinTroid için gittim endokrine. Hormon tahlili falan. Baktı şu değerin de sıkıntı var demedi. Zaten kâğıtta da normal gözüküyor du herşey . Acaba o tahlil de pcosun da kontrolü yapılır mı. Sıkıntı olsa cikarmiydi?
ya benim göğüslerim de de ince de olsa var oraya da yapılır mı acabaYemin ederim tüysüzüm.
Ve açık giyen bir bayan olduğum için çok rahatım.
İstediğim zaman istediğim gibi giyiyorum. Düşünmüyorum hiç sabahları :)
Çok mutluyum bu konu hakkında.
Kesinlikle gidin.
2 yıl sürdü benim tüylerimin gitmesi :)