• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Kafama Takıyorum kızlar

Burayı bilemem... Endokroni ye gitmek lazım.

Endokronoloji = hormonsal hastalık demektir latince.
Endokronog = hormonsal hastalıkların doktoru.

O bölüme gitmeniz lazım, jinekolojiye değil.
Ekdokrin peki ultrason la bakar mi yoksa sadece teste bakıp gönderir ki acaba.

Bende zayıflasam hiç fena olmaz tabi ya. Bende oldum olası kiloluyum sağolsun. Yine kiloya çözüm var ya. İnşallah bi an önce biter.

Bende senin gibi acayip kafaya takıyordum inan hep ağlardım hep ağlardım.
Sonra 16 yaşımda annem dayanamadı doktora götürdü.
O zaman pcos çıktı işte ve hormonal sorunlar. işte dediğim gibi 3 yıl tedavi gördüm : iki ilaç aldım : İlaçların adı :

Progesteron
Androcur.

Endokronoloğum çok iyidi. Tedavi 3 yıl sürdü ama 5 yıl boyunca 6 ayda bir gittim. Tüm kontrolerim yapılıyordu.
O kadar tatliş bir kadındı ki.
Tatile fransa ya gittiğimde onu da surekli ziyaret ederim canım ya o benim canım.

Doktorum lazer yaptır demişti ama 20 li yaşlardan sonra.
O yüzden 22 yaşımda yaptırdım lazer.

şimdi 26 yım ve tüylerim yok
:)
Kesinlikle gidin ya evlenecem yakında diye de düşünmeyin sakın.

Genel olarak test yapıp hormonlarınıza bakarlar. Araştırma hastanesine gidin isterseniz onlar daha etraflıca bakıyorlar. Eğer onlar da farklı bir şey bulamayıp kistlerden olduğunu düşünürlerse sizi kadın- doğuma yönlendirirler orada kist için tedavi görürsünüz. Tüylenme genelde hormon bozukluklarından kaynaklanıyor.

Ultrason için radyoloji ye gideceksin yaptıracaksın sonuçlarını alacaksın sonra kan testleri için endokronoloji ye gideceksin :)
Ama ultrason için de önce endokronoloğun snei yönlendirecek.

Genel olarak test yapıp hormonlarınıza bakarlar. Araştırma hastanesine gidin isterseniz onlar daha etraflıca bakıyorlar. Eğer onlar da farklı bir şey bulamayıp kistlerden olduğunu düşünürlerse sizi kadın- doğuma yönlendirirler orada kist için tedavi görürsünüz. Tüylenme genelde hormon bozukluklarından kaynaklanıyor.

Ben pcos sorunum için de endokronoloji ye gittim o ilgilendi bu sorunum ile.

Artik lazer epilasyon çokta maliyetli bir şey değil
gittikçe seans başı ödersin 2 ayda bir gideceksin zaten

Bende senin gibi acayip kafaya takıyordum inan hep ağlardım hep ağlardım.
Sonra 16 yaşımda annem dayanamadı doktora götürdü.
O zaman pcos çıktı işte ve hormonal sorunlar. işte dediğim gibi 3 yıl tedavi gördüm : iki ilaç aldım : İlaçların adı :

Progesteron
Androcur.

Endokronoloğum çok iyidi. Tedavi 3 yıl sürdü ama 5 yıl boyunca 6 ayda bir gittim. Tüm kontrolerim yapılıyordu.
O kadar tatliş bir kadındı ki.
Tatile fransa ya gittiğimde onu da surekli ziyaret ederim canım ya o benim canım.

Doktorum lazer yaptır demişti ama 20 li yaşlardan sonra.
O yüzden 22 yaşımda yaptırdım lazer.

şimdi 26 yım ve tüylerim yok
:)
Kesinlikle gidin ya evlenecem yakında diye de düşünmeyin sakın.
OOzaman bende bir hafta içinde gidiyim ya. Peki adet gününün 3. Günü gitme gibi bi olay var mi. ?
Ben de tedavi olmak istiyorm ya. Sevgilim de ben veririm diyor ama isteyemem ben simdiden kendim biriktirmeye başlayım. Tedavi olana kadar biriktiririm inşallah biseyler.

Ultrason için radyoloji ye gideceksin yaptıracaksın sonuçlarını alacaksın sonra kan testleri için endokronoloji ye gideceksin :)
Ama ultrason için de önce endokronoloğun snei yönlendirecek.
Anladım . Hadi inşallah bende çözüm bulurum ya. Hoş Allah sağlık versin huzur versin bunlar mesele değil ama, pcos iste Allah vermesin çocuk olmama ihtimali varmış ya. Hemde onun için tedavi olurum değil mi ?

Peki ben hormonlarima baktiracaktim diye gittiğimde oda cikarmiydi. Çünkü böyle diyerek gittim birşey çıkmamıştı.

Anladım . Hadi inşallah bende çözüm bulurum ya. Hoş Allah sağlık versin huzur versin bunlar mesele değil ama, pcos iste Allah vermesin çocuk olmama ihtimali varmış ya. Hemde onun için tedavi olurum değil mi ?

Aynen.
Regl bitsin sonra gitmen gerekiyor tahliler için.

Arkadaşlar çok kafama takıyorum tüylerimi. Çok üzülüyorum.

Size soracağım bisey var.

Bende pcos çıktı 2 sene önce. Doktor ilaca gerek yok 6 kilo ver dedi. 66 kilodan 60 kilo yani. Boy da 163. Sonra 20 yaşında gel bi daha bakalım dedi.
Bense sadece tüy şikayetinden gitmistim. Konu Adetim falan değil . O günden sonra tüylerim iyice çoğalmaya devam etti. Her tarafda var ve tek tük de değil. Dib dibe çıkıyor var olanların boyu uzuyor. Ağda yapsam jiletle almış gibi dağlıyor. Üst bacak ,popo, göğüs, kollarımın üst kısımları, göbek yani görebildiğim her yer.
Hani bazılarında yüzü çok tuyleniyor ya ha o sıkıntım yok Allaha şükür. Ama vücudum sarmaya devam ediyor. Özellikle ust bacak bildiğiniz erkek bacağı . Kızlar, tüylenme tedavi görenler siz de yüz hariç vücut için doktora gittiginizde ne verdi ? İlaç ismi falan istemiyorum. Geçti mi tüylenme, durdu mu. ? İnanın yasamayan bilmez çok büyük dert. Neler geçti başınızdan anlatır mısınız.

Bu arada lazere gitmeye su anda durum müsait değil. Zaten kesin çözüm olacağını bilsem bu zamana kadar o parayı biriktirirdim . Bilenler bilir bide evlenmek istediğim biri var. Napacagim ?
Siz neler yaptiniz kızlar ?
Sen o 6 kiloyu verdin mi onu merak ettim.
Bir de cenende, boynunda tuylenme var mi?

Peki ben hormonlarima baktiracaktim diye gittiğimde oda cikarmiydi. Çünkü böyle diyerek gittim birşey çıkmamıştı.

Ya bu konuda birşey demek istemiyorum sizi yanlış yönlendirmemek için. Vucutta çok sayıda hormon var ve hepsi farklı şekillerde ölçülebiliyor. Doktor olmadığım için çok fazla bilgim yok. Küçükken endokrinolojiye gitmiştim eğitim araştırma hastanesinde herşeye bakmışlardı çok fazla hatırlamasam da. Sizin yapmanız gereken şey doktora gideceksiniz Endokrinoloji bölümüne. Anlatacaksınız derdinizi o sizi yönlendirecek. En son baktınız hormonlarda birşey yok kistlerden dolayı. Üstte bir arkadaş yazmış onun tedavisini endokrinoloji de yapabilir aynı hastane içinde direk kadın- doğuma da yönlendirebilir.
Bir de regl tarihini beklemene çok gerek yok. Gittiğinde direk o testi yapamayabilirler beklemiş olmanın anlamı olmayabilir. Gittikten sonra hangi gün testin yapılması gerekiyorsa beklersin.
İlk muayene için en yakın zamanda randevu alıp git bence

Yanlış hatırlamıyorsam 10 yıl geçti aradan ben regl haftasının bıtışını beklemıştım.
Kadin doguma gitmesi daha uygun olur endokrinoji yerine. Onlar sonra yonlendirir zaten ne zaman tahlile gelmesi gerektigini de soylerler.

Kadin doguma gitmesi daha uygun olur endokrinoji yerine. Onlar sonra yonlendirir zaten ne zaman tahlile gelmesi gerektigini de soylerler.

Hayırhayır,
Bende aynı sorun vardı direkt endokrinoloji ye gittim.
Kadın doğum hormon doktoru değil ki.

Konu sahibinin tüm anlatıklarını bende yaşadım, direkt endokrinoloji ye gittim.

Hayırhayır,
Bende aynı sorun vardı direkt endokrinoloji ye gittim.
Kadın doğum hormon doktoru değil ki.

Konu sahibinin tüm anlatıklarını bende yaşadım, direkt endokrinoloji ye gittim.
Oyle bir site ki insan burda bildigini unutur valla :olamaz:
Pcos kadin dogum cerrahlarinin isidir. Tabi ki endokrinolog da tedavi edebilir neden etmesin hormon sonucta

Sen o 6 kiloyu verdin mi onu merak ettim.
Bir de cenende, boynunda tuylenme var mi?
Ben onun üstüne 78 kiloya kadar çıktım ama geri 12 kilo verdim su 5 ay içinde. 66 kiloyum. 60 olmak istiyorum. O zamanda diyet yapmıştım ama fark olmamıştı .
Hayır Allaha şükür yok. Yüzden aşağı bölgede hep.

Back