Çok inceleme evlen işte

Bir de bu arkadaşların evlilik marifet gibi size akıl veriyolar çok inceleme evlen işte diye :olamaz: sanki kıyafet alıyorsun ki kıyafet alırken bile biraz düşünür insan. Dusunmeden evlen demek nasıl bir beynin ürünüdür. hayattaki tek başarıları evlenmek ve çocuk doğurmak sanırım. Aklı yok fikri var diye tam da böyle insanlara deniliyor. Kusura bakmayın tutamadim kendimi
Arkadaşlarıma göre benim yaptığım yanlış yani bekar olmayı kötü birşey gibi görüyorlar.Eminim içlerinden bunu kimse beğenmiyor evlenemiyor falan diyorlardır

Ablalarım kardeşlerim ben 23 yaşında ailesiyle yaşayan bir kızım daha önce cildimdeki sorunlarla ilgili konularımı hatırlarsınız hepsini çözdüm sayılır şükür.Şimdi ki derdim ise arkadaşlarım ve komşular tarafından biraz baskı altında kalmam sürekli sevgilin yokmu ne zaman evleneceksin gibi sözler duyuyorum maalesef bu zamana kadar hayatı birlikte geçirmek isteyeceğim kafamın uyduğu sevebileceğim biriyle karşılaşmadım.Arkadaşlarımın çoğu evlenip çoluk çocuğa karıştıkları için benim geç kaldığımı düşünüyorlar çok inceleme evlen işte biriyle diyorlar sizce evlenmek için evlenilirmi yani çok incelememek mi gerekir kafam çok karıştı gerçekten beni isteyen bi kaç kişi var ama onlarla kafam uymadı ve kültürel açıdan da pek uymuyoruz ama boşver evlenince uyarsınız diyorlar sizce ne yapmalıyım ?(yaşadığım yer küçük tanışabileceğim pek kimse yok)
Allah binlerce kez korusun yarın öbür gün anlaşamasan, koca tırt çıksa tek suçlu Sen olursun. Tanıyamadın mı? Aklın nerdeydi? Evlenmeseydin..... asla arkanda durmazlar

Ablalarım kardeşlerim ben 23 yaşında ailesiyle yaşayan bir kızım daha önce cildimdeki sorunlarla ilgili konularımı hatırlarsınız hepsini çözdüm sayılır şükür.Şimdi ki derdim ise arkadaşlarım ve komşular tarafından biraz baskı altında kalmam sürekli sevgilin yokmu ne zaman evleneceksin gibi sözler duyuyorum maalesef bu zamana kadar hayatı birlikte geçirmek isteyeceğim kafamın uyduğu sevebileceğim biriyle karşılaşmadım.Arkadaşlarımın çoğu evlenip çoluk çocuğa karıştıkları için benim geç kaldığımı düşünüyorlar çok inceleme evlen işte biriyle diyorlar sizce evlenmek için evlenilirmi yani çok incelememek mi gerekir kafam çok karıştı gerçekten beni isteyen bi kaç kişi var ama onlarla kafam uymadı ve kültürel açıdan da pek uymuyoruz ama boşver evlenince uyarsınız diyorlar sizce ne yapmalıyım ?(yaşadığım yer küçük tanışabileceğim pek kimse yok)

Büyüteçle incelemek lazım hem de:)))
Ohoooo millete bakarsak yandık ki ne yandık!
Daha yaşın 23 , desene size niye dert oldu ki sizi ne ilgilendirir bak o zaman birşey demeye cesaret edebiliyorlar mı:))

Ailemden bişey duymadım ama komşular eve geldiğinde evden kaçmaya çalışıyorum ama bi kahve yapıp götürdüğümde 5 dk içinde evlilik konusu açıyorlar arkadaşlarımda öyle

okumuyorsun anladığım kadarıyla.
bak tatlım insanların sana bu soruyu sorma şekli ve sıklığı sana bağlı..evlilik konusu açıldığında;" yaşım daha çok genç, başka hayallerim yapmak istediklerim var" tarzında cevaplar verirsen insanlar sormaz.evden kaçma bilakis yüzleş o zaman vazgeçerler zaten

23 yaşındasın farkında mısın? koca mı tükeniyor memlekette bu yaşta ne evliliği ya.

Bu kadınlara olan evlilik baskısı kaç yaşına inecek acaba???
2,3 gündür bu 3. veya 4.konu oldu. Giderek yaş iniyor. Bir sonraki buna benzer konuda 18 yaş beklesem mi bilemedim.:işsiz:
Daha 23 yaşındasınız.Çok erken.Ama sizde kendi kendinize baskı yapıyorsunuz.
Evlenmek için evlenilir mi???
Tabi ki Hayır.
Şu forumu karıştır. Bu yüzden evlenip boşanan yığınla kadın bulursun.
23 yaş bu endişeler için çok erken.:olamaz:
Acele etmeyin.Baskı yapmaya çalışanlarla da görüşmeyin.

Son düzenleme:
Benim evlendigim yaştasın ah gençlik :) inceleyeceksin elbette, en çok da evlenecegin insani inceleyeceksin, Allah gönlüne göre versin..

Daha 23 yaşındasın. Ne evlenmesi?
Çık gez, dolaş, hayatı öğren, oku, yeni şeyler keşfet.

Annem 30'undan önce evlenme kızım der hep bana.

23 yaş evlilik için bile erken bir yaş açıkçası. Neye geç kalmışsın. Doğru insanı bulmadan evlenme. Ki gerçi dogru olup olmadığını da evlenince anlıyorsun ya o da ayrı birşey. İçine sinmesini bekle mutlaka çıkacaktır karşına öyle biri. :) Rabbim hayırlı insanla karşılaştırsın inşallah.

Eğer düşünmeye değer bir aday çıkarsa incelemem. Evlenmek için evlenmeyi doğru bılmıyorum de sende.

25 yaşındayım daha yeni iş buldum. Düzen oturtmak, para kazanmak daha yeni yeni oluyor. Hayatı bu kadar hızlı yaşamaya gerek var mı?
3 senelik ilişkim var ve 25 yaşın çok erken olduğunu düşünüyorum. Evlenmek bir imzaya bakar. Ama onun sorumlulukları çok ağır
23 yaşında bu strese hele hele sevmeden gerek var mı ?
Işin olsun kazancın olsun ondan sonra gönlüne sinen biri ile düşünürsün.

Daha yaşınız 23 fakat belli ki çevreniz bunu algılamayacak kadatir cahil ve hayatı kocadan ibaret sanıyor. Elalemi kim ne zaman memnun etmiş ki zaten? Evlenseniz en küçük olumsuzlukta yine bu elalem denen örgüt başlar ayıplamaya. Bu hayat sizin hayatınız, başkası yaşamayacak siz yaşayacaksınız.

Tam inceleyip, eleyip, sevdiğin, istediğin, gonlune gore olacak biriyle evlenecegin yaştasın asla 23 yas geç kalmış bir yaş değil, için istemeden asla evlenme, konusanlara da hayirlısı kaderimde ne zamansa o zaman evlicem zaten telas yapmayin de. Hakkinda hayirlisi olsun ...

X