Cok hos biriyle tanistim ancak egitim seviyelerimiz ayni degil. Ne yapmaliyim?

Ben 2 üniversite okudum eşim lise mezunu ama bu hiç problem olmadı; çünkü fazlaca kendini geliştirmiş, benden daha fazla gelişmiş. Ben yarı Türk yarı Arabım, kendisi has Kürt; aileler arasında kültür farkı var ama bu da hiç problem olmadı. Yeri geldi mi onlar bana ayak uydurur, yeri geldi mi ben onlara ayak uydururum. Çok şükür bizde böyle, tabi herkeste böyle olacak diye bir şey yok. İnşallah gönlünüzce hayırlı bir şekilde olur her şey

Kendini geliştirmiş bir insan o baskıyı hissetmez, hissetmemeli de..

hayir hayir kesinlikle. benlik problem yok tek derdim isin baski yonu, yani ona zarar gelmemesi icin ne yapabilirim onu merak ediyorum. kendini dislanmis hisseder mi diye dusunuyorum.
1 senedir sizinle devam ettiğine göre onun açısından bir sorun yok.
Bundan sonrası aileniz ve yakınlarınız tarafından gorecegi muamele ise size bağlı diye düşünüyorum.

Göğüs geremem, koruyamam onu derseniz daha fazla uzatıp canını yakmayın. Meseleyi anlamasına izin vermeden bitirin bence.

Adam kendini geliştiriyor bu harika ve
sanayide deli paravar tutturursa sisteme ayak uydurursa senin 2 3 4 katin alacak kadar para kazanilir kazananlarida biliyorum.
ilerde lakin cok yoğun olabilir bu surecte sen yine ikileme düşersen yine olmaz fabrikasi bile olur parasal olarak bakiyorsan ama tereddüt ediyorsan zaten sevmiyorsun demektir boyle evlilik olmaz

1 yil sonrami aklina geldi

Suyun dibini göremeden bilemezsin çok açık ve net söylüyorum ki olmaz davul bile dengi dengine çok iyi tecrübe ve acı şekilde etmiş biri olarak söylüyorum. Bende genetik lisans mezunuyum üç yillik sevgilim açık öğretim üni mezunu lise arkadaşımdı zaten ve doguluydu en başından beri çevrem ailem yapma etme dedi kulaklarımı kapattım. Müthiş birisiydi kültür farkı asla asilmiyor. Kendini geliştirmiş olması başka bişey gerçektende üniversite tozunu yutup ortamını bilen gören insan olmak çok başka bişey sana şuan öyle gelmiyor biliyorum. Bana da gelmiyodu kiziyordum. Üç yılın sonunda baskalasmis biri olarak söylüyorum sana bunlari. Bı yerden sonra aşağılık kompleksi ortaya çıkıyor şuan henüz bilmiyorsun.

Üniversite okuyup iki lafı biraraya getiremeyen tipler var .
Adam gayet işinde gücünde ekonomik olarak da senden alt bir seviyede değilmiş.
Benim babamın patronu ilkokul mezunuydı eşi kolej mezunu o dönemin insanları.
Valla babamın patronu gayet zengin lüks bir hayat yaşattı kadına hayalini bile göremezdi.
Adam zekiydi yatırımları şu an 7 sülalesini satın alır kadının kaba tabirle.

Ben anlayamadım..
Önce adamın ne kadar kendini eğitmiş, kültürlü biri olduğunu anlatmışsınız ama sonra eğitim kültür farkı aşılabilir mi demişsiniz...

Kişisel fikrim, ben yapamazdım. Çevreme tanıştırmakta zorluk çekebilirdim, hatta dürüst olayım lise mezunu derken utanabilirdim vs vs. (bunlar tamamen benim kriterlerim yüzünden) Ama sizin kendinize koyduğunuz böyle sınırlar yoksa, ve kafa denginizse, dediğiniz gibi kültürden sanattan sohbetler edebiliyorsanız, ortak zevkleriniz varsa neden olmasın ki?

Bence en önemlisi en son söylediğiniz, sizin iş kadını olmanızı taşıyabiliyor olması. Sizin eğitim ve kültür seviyenizin altında ezilmiyor olması. Zira erkeklerde bu ego çok güçlü oluyor.
Sevgililik dönemini uzatabilir ve çevrenizle tanıştırmayı deneyebilirsiniz.

Reactions: hlz
Şu kendini geliştirme saçmalıklarından bir kurtulun artık.kimse üniversiteye gitmeden gitmeden kendini geliştirmeyi beceremiyor işte.isterse kıraliyet ailesinden olsun.asılsız, boş bahaneler.bu devirde lise mezunu kalan adam bildiğin çöptür.gözünüz parada.size hiç yakışmıyor.kendinize gelin.

Son düzenleme:

Adamın parası olmasa konu sahibesi zaten adam yerine koymazdı, isterse 10 dil bilsin lise mezunu ıykk der gecerdi. İlk cümleye hiç katılmıyorum. O yazdığın kampüs universiteleri için gecerli Ferhans, kampüs hayatı bambaska. Tek binadan liseden bozma tonla okul var artık. Öte yandan iyi okul mezunu hödük de çok, Gazi mezunu hödük erkek de tanıyorum, Ankara ünv mezunu hödük, kaba saba erkek de tanıyorum. Ilk cümle belki kadınlar için gecerli, orta sınıftan gelen Turk erkegi isterse Oxfordda okusun yine kaba, yine kaba

bencillik sizin yaptığınız kusura bakmayında yani sırf birtakım şeyleri hoşunuza gidiyor diye insanların zamanını tüketiyorsunuz en başında ilişkiye başlamdan önce olup olmayacağını zaten görüyorsunuz duygularını düşünmeden sırf kendi çıkarlarınız için olmaz yani her türlü sonrasında çatışırsınız

Bunları yazarak zaten eğitim seviyenizin bir işe yaramadığını biz görmüş olduk. Anlattıklarınıza göre beyefendi zaten kültürlü biri. Dandirik üniversite diploması yok ve doğulu diye 2. sınıf insan muamelesini de hak etmiyor. Ben üzüldüm onun adına. Yurtdışında lisans eğitimi aldım üzerine 3 dil biliyorum. Sanattan ve spordan hoşlanırım. Lakin 9 yıldır beraber olduğum insan liseyi daha yeni bitiriyor :) Ticaretle uğraşan biri olduğu için, yeri geliyor benim muhatap olamayacağım insanlarla güzel bir sohbet ortamı oluşturuyor. Ya da benim algılayamadığım konularda daha iyi. Ya da sanat ve sporu benden daha iyi takip ediyor. Bunları yapabilmek için herhangi bir Lisans diplomasına ya da batılı olmaya gerek yok zaten. Çevrenizde "diploması yok" diye baskı yapan insanlar varsa, öncelikle apartmandan bozma üniversite diplomalarının bir işe yaramadığını ve bu şekilde yargılamamalarını, sizi etkilememelerini söylemelisiniz.

Ben denk görmüyorum,herkesin kendi fikri tabii.
Ailesi nasıl o detay da çok çok önemli.

Reactions: hlz
Çevreniz de sizde kompleksli ve ayrimcisiniz. Umarım insani seviyesi sizden daha gelişmiş birini bulur.

Bende bir kimyager olarak lise mezunu operatör eşimle evliyim. İnan ki sorun olmuyor. Bu devirde üniversite okumuş olmanın bir esprisi yok

Ikiniz arasinda sorun olur mu?
Bu sorunun cevabini yasadikca gorursun, acele etme karar vermek icin. Iliskinin gidisatina, aldigin keyife gore karar verirsin.

Baskalarinin yorumlari(negatif olanlar elbet) senin icin sorun olur mu?
E onu sen bileceksin. Bu zamanla degismez. Ailen olmaz diyecek, sen de onlari dinleyeceksen bosuna ikinizi de uzecek bir surece girme.

Bizim fikrimizin cok onemi yok. Zira hayat senin hayatin.
Ben iki gonul bir olunca samanlik seyran diyen nesli tukenmeye yuz tutmus kisilerdenim mesela, direk lince ugrarim kk da aman demeyim bisi simdi

Aynı şeyi savunuyoruz aslında.evet her üniversite mezunu kaliteli değildir ama her üniversite mezunu olmayan kalitesizdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…