ben ortalama 20 civarı alıyorsam eşim 40ın üzerinde alıyor. Olay kazançtan ziyade kafa yapısı. Eşimin ailesi çarşaflı gayet namazlı niyazlı efendi insanlar. Benim ailem her fırsatta içen akşam yemeğine bile alkolsüz oturmayan bir aile. Başta o kadar zıt gözüktü ki, dışardan gören herkes hayır siz çatışıp ayrılacaksınız dediler. Eşim asla ailesine müdahele ettirmez, ne onun ailesi gibi hiç içmeden durmayız, ne de benim ailem gibi alkollü masa kurmayız. Ancak her zaman dolabımızda birkaç şişe bulunur.
Her zaman gezip görecek yerimiz olur, her zaman konuşacak 2 çift lafımız vardır. Yani aslında olay kafalar uyuştuktan sonra ne aile uyuşması ne de başka sebepler etkilememeli. Eşim 40 bin değil 11 bin asgari ücrette kazanabilirdi. Onu küçümseyeceğim anlamına gelmezdi bu.
Daha şimdiye kadar eve hiç alışveriş yapmadım kendi cebimden ferhans. Ben kendi maaşımı harcayıp üstüne daha eşimden fazlasını bile aldım. 2 yıldır evde tek bir fatura ödemedim, şimdiye kadar hangi fatura ne kadar gelmiştir bilgim dahi yok. Her şey okul değil. Kimisi kendisini geliştirebilir.