Cok hos biriyle tanistim ancak egitim seviyelerimiz ayni degil. Ne yapmaliyim?

Çevreniz de sizde kompleksli ve ayrimcisiniz. Umarım insani seviyesi sizden daha gelişmiş birini bulur.
O ayrım kimin yüzünden oluşuyor acaba ? Okumamış adamların kalitesizliğinden olmasın.suriyelilere önyargılı yaklaşanlara kızmaya benziyor bu.eee nasıl önyargı olmasın şimdi.suçlu biz miyiz ? Günümüzdeki lise muzunu insanlar okumayı, yazmayı bilmiyor.abartı değil.

Fark olduğuna o kadar eminim ki.haa kapatılacak seviyede demek ki.ya da sizin önceliklerinizi karşılıyor adam.
ben ortalama 20 civarı alıyorsam eşim 40ın üzerinde alıyor. Olay kazançtan ziyade kafa yapısı. Eşimin ailesi çarşaflı gayet namazlı niyazlı efendi insanlar. Benim ailem her fırsatta içen akşam yemeğine bile alkolsüz oturmayan bir aile. Başta o kadar zıt gözüktü ki, dışardan gören herkes hayır siz çatışıp ayrılacaksınız dediler. Eşim asla ailesine müdahele ettirmez, ne onun ailesi gibi hiç içmeden durmayız, ne de benim ailem gibi alkollü masa kurmayız. Ancak her zaman dolabımızda birkaç şişe bulunur.
Her zaman gezip görecek yerimiz olur, her zaman konuşacak 2 çift lafımız vardır. Yani aslında olay kafalar uyuştuktan sonra ne aile uyuşması ne de başka sebepler etkilememeli. Eşim 40 bin değil 11 bin asgari ücrette kazanabilirdi. Onu küçümseyeceğim anlamına gelmezdi bu.
Daha şimdiye kadar eve hiç alışveriş yapmadım kendi cebimden ferhans. Ben kendi maaşımı harcayıp üstüne daha eşimden fazlasını bile aldım. 2 yıldır evde tek bir fatura ödemedim, şimdiye kadar hangi fatura ne kadar gelmiştir bilgim dahi yok. Her şey okul değil. Kimisi kendisini geliştirebilir.

onu seviyorum ama benim derdim baskidan, cikacak bir laftan ona zarar gelmesi ve merak ettigim acaba evlensek anlasabilir miyiz. cunku evlilik ve flort veya sevgililik kesinlikle ayni seyler degil.
Laf çıkaracak olan kişinin alnını karışlamak zor değil varsa çevrenizde öyle saygısız çıkarın hayatınızdan ha aileniz laf ederse onuda zamanla alıştıracaksınız. Evlilikle tabii aynı değil sevgili olmak ama başka insanlar içinde geçerli yaşamadan bilemezsiniz

ben ortalama 20 civarı alıyorsam eşim 40ın üzerinde alıyor. Olay kazançtan ziyade kafa yapısı. Eşimin ailesi çarşaflı gayet namazlı niyazlı efendi insanlar. Benim ailem her fırsatta içen akşam yemeğine bile alkolsüz oturmayan bir aile. Başta o kadar zıt gözüktü ki, dışardan gören herkes hayır siz çatışıp ayrılacaksınız dediler. Eşim asla ailesine müdahele ettirmez, ne onun ailesi gibi hiç içmeden durmayız, ne de benim ailem gibi alkollü masa kurmayız. Ancak her zaman dolabımızda birkaç şişe bulunur.
Her zaman gezip görecek yerimiz olur, her zaman konuşacak 2 çift lafımız vardır. Yani aslında olay kafalar uyuştuktan sonra ne aile uyuşması ne de başka sebepler etkilememeli. Eşim 40 bin değil 11 bin asgari ücrette kazanabilirdi. Onu küçümseyeceğim anlamına gelmezdi bu.
Daha şimdiye kadar eve hiç alışveriş yapmadım kendi cebimden ferhans. Ben kendi maaşımı harcayıp üstüne daha eşimden fazlasını bile aldım. 2 yıldır evde tek bir fatura ödemedim, şimdiye kadar hangi fatura ne kadar gelmiştir bilgim dahi yok. Her şey okul değil. Kimisi kendisini geliştirebilir.
Niye bana maddi şeyleri anlatıyorsun ki.biz kültür seviyesinden, hayat görüşnden, kibarlıktan falan bahsediyoruz.karun kadar zengin bir sürü cahil, cühela, kaba saba adam var. Hatta onlar daha zengin oluyor evet.kıroyum ama para bende diye bir espri var hatta 😀ben bunu inkar etniyorum ki.kalite deyince aklıma para gelmiyor ki benim.arada bağlantı yok neredeyse.ki ülkenin adaletsizliği de belli.ee tabi tanimiyorum sizi istisna olabilir evet ama maddiyattan vurmaya çalışmışsınız gibi olmuş.hoş mu şimdi?
Gerçi gezerken tozarken vakit öyle geçiyor ki o da yetiyor valla 😀😀 hepimiz öyle çok ulvi insanlar da değiliz.para gerçekten çok önemli mutluluk için.

Son düzenleme:
Niye bana maddi şeyleri anlatıyorsun ki.biz kültür seviyesinden, hayat görüşnden, kibarlıktan falan bahsediyoruz.karun kadar zengin bir sürü cahil, cühela, kaba saba adam var. Hatta onlar daha zengin oluyor evet.ben bunu inkar etniyorum ki.jalite deyince aklıma para gelmiyor ki benim.arada bağlantı yok neredeyse.ki ülkenin adaletsizliği de belli.
Çünkü kim neyi savunursa savunsun maddiyat önce gelecek.
Gezmek eğlenmek için para gerekecek, birazcık kafa dağıtmak için para gerekecek.
İyi bir yaşam için para gerekecek.
Yarın birgün çocuk olduğu zaman para gerekecek, çünkü çiftler yokluk yaşamaya başladığı zaman birbirine sarıyorlar ve o zaman bu kültür farkının sonuçları yaşanacak. Bu yüzden 'hem kültür farkımız hem maddiyattan' bahsediyorum.

kesinlikle, ben de oyle dusunuyorum. anlasabildigimizi dusunuyorum cunku tartissak bile su an sinirliyiz, akliselim yorum yapamayiz diyor. hakli dahi olsa kirmadan izah etmeye calisiyor. kendisini gercekten seviyorum. ama korkum ona baskidan vs zarar gelmesi. diger korkum da sonuc olarak evlilik baska sevgililik baska, bu konular fark yaratir mi bilmiyorum.
Son cümleniz çok haklı evlilikte bazı şeyler sadece sevgiyle aşılmıyor.
Buna dair en ufak şüpheniz var ise sevginize güvenmeyin gerçekten evlilikte sevgi her zaman kurtarmıyor.
Ama kişiliğine ve saygı konusundaki dirayetine güvenebilirsiniz.
Evlendikten sonra eşler arasındaki hoş görü düzeyi azalabiliyor, saygı duyarım denilen şeyler değişebiliyor.
Sınırlarınızı en baştan çizin ve yaşamak istediğiniz hayatı belirtin.
Eğer siz ikiniz bu sınırları aşmadan birbirinize önce saygı ve tabi ki sevgiyle davranırsanız dışarıdan gelen baskı mühim olmaz.

Siz bırakın dışarıdan gelecek baskıları önce kendinizi düşünün, çok iyi ölçüp tartın, karşınızdaki insanı dikkatlice gözlemleyin. sevgi-sevgililik bazı şeyleri tolera etmenizi sağlamasın. Çünkü evlilik sağlamıyor.

Gezmek eğlenmek için para gerekecek, birazcık kafa dağıtmak için para gerekecek.
Yarın birgün çocuk olduğu zaman para gerekecek, çünkü çiftler yokluk yaşamaya başladığı zaman birbirine sarıyorlar ve o zaman bu kültür farkının sonuçları yaşanacak. Bu yüzden 'hem kültür farkımız hem maddiyattan' bahsediyorum.
Evet çok önemli.ama biraz hava atar gibi olmuş 🙂gerçi 40 bin normal para.haklısın eskiler geçim derdi kapıdan girince, aşk pencereden çıkar diye boşa dememişler.gönül isterdi ki hepsi dengeli olsun.

Para her kusuru kapatır diyorsun 😂😂

Evet çok önemli.ama biraz hava atar gibi olmuş 🙂gerçi 40 bin normal para.haklısın eskiler geçim derdi kapıdan girince, aşk pencereden çıkar diye boşa dememişler.gönül isterdi ki hepsi dengeli olsun.
sevgisiz de olmaz parasız da diyelim. İnanki günümüz şartları için 40 bin büyük meblağ değil

Laf çıkaracak olan kişinin alnını karışlamak zor değil varsa çevrenizde öyle saygısız çıkarın hayatınızdan ha aileniz laf ederse onuda zamanla alıştıracaksınız. Evlilikle tabii aynı değil sevgili olmak ama başka insanlar içinde geçerli yaşamadan bilemezsiniz
Kim laf edecek ki herkes kendi derdinde.ben bu elalem sorununun kişinin kendi kafasının icadı olduğunu düşünüyorum.o kadar bireyselleştik ki kimse kimsenin umrunda bile değil.en fazla annenizin umrundasınızdır, baba,kardeş bile demiyorum.hatta bazı annelerin bile umrunda değilsiniz.o yüzden çok abes gekiyor bana çevre ne der muhabbeti.ne diyecek.ayıp olmasın diye düğününde yarım saat oturup gidecekler bu yani.hatta onu bile söylene söulene, başımıza iş çıkardılar diye yapacaklar.damat kimmiş neciymiş akıllarına bile gelmeyecek.yeni dünyaya adapte olamamış bence bu elalemci kişiler.kızlar elalem mi kaldı, çevre mi kaldı allah aşkına.etrafınıza objektif bakın artık.bu tarz şeyler düşünmenize gerek yok.kendi kafanızda kurduğunuz dünyaya kendiniz inanıyorsunuz.

Farklı insanlar da gayet anlaşıp mutlu olabilir.

Benim erkek arkadaşım ile oldukça farklı eğitimlerimiz iletişim şeklimiz ve bazen dünya görüşümüz (birkaç siyasi konuda). Benim kendimi ifade edişim ve onunki cok farkli. Ama çok iyi anlaşıyoruz hatta ruh eşim gibi hissediyorum. Farklılık bence bazı açılardan iyi bir sey. Ben aynı sektörden biri ile çıksaydım sıkıntıdan kendimi keserdim sanırım. Denklik konusuna ise hiç girmiyorum bu konuda ülkemizde çok abuk bir kafa olduğunu düşünüyorum neredeyse Hindistan'daki kast sistemini benimseyecegiz hayat bence böyle bisey değil.

sevgisiz de olmaz parasız da diyelim. İnanki günümüz şartları için 40 bin büyük meblağ değil
Bende normal dedim zaten.off nedense bu eğitimli, kariyerli, entelektüel herifler de genelde adam gibi para kazanmayı beceremiyor.biz kadınlar olarak her şeyi aynı anda sağlayabiliyorken, bu erkek milleti niye sağlayamıyor.

Merak ettiğimden soruyorum maaşınız olduğu halde evliliğinizde eve hiç alışveriş yapmamanın, faturadan habersiz olmanızın sebebi nedir?

Bende normal dedim zaten.off nedense bu eğitimli, kariyerli, entelektüel herifler de genelde adam gibi para kazanmayı beceremiyor.biz kadınlar olarak her şeyi aynı anda sağlayabiliyorken, bu erkek milleti niye sağlayamıyor.

Kanka bence senin hayata bakış şeklin değişik çok materyalist birisin gibi geliyor bana. Yanlış anlama eleştirmek için demedim ama bu şekilde mutsuz olmuyor musun?

Kanka bence senin hayata bakış şeklin değişik çok materyalist birisin gibi geliyor bana. Yanlış anlama eleştirmek için demedim ama bu şekilde mutsuz olmuyor musun?
Yoo değilim.sütten ağzım yandı da o yüzden orta karar bir maddiyatın bir ilişkide nefes olduğunu çok iyi tecrübe ettim.akciğerleden bir tanesi sevgi, saygıysa diğeri yeteri kadar maddiyat.eee biliyoruz ki tek akciğerle yaşamak mümkün degil.ya da mümküse de makinelerle falan.sonu ölüm.aşkına da yazık olur, anlaşmana da, hoş sohbetine de ten uuyumuna da herşeye.

Yoo değilim.sütten ağzım yandı da o yüzden orta karar bir maddiyatın bir ilişkide nefes olduğunu çok iyi tecrübe ettim.akciğerleden bir tanesi sevgi, saygıysa diğeri yeteri kadar maddiyat.eee biliyoruz ki tek akciğerle yaşamak mümkün degil.ya da mümküse de makinelerle falan.sonu ölüm.aşkına da yazık olur, anlaşmana da, hoş sohbetine de ten uuyumuna da herşeye.

Doğru diyorsun aslinda buna katılıyorum bu ekonomik krizde iki tarafın da genel olarak maddi anlamda kendine yetmesi en azından bu konuda çabası olması diğerini kullanmaması gerek bence de.

Merak ettiğimden soruyorum maaşınız olduğu halde evliliğinizde eve hiç alışveriş yapmamanın, faturadan habersiz olmanızın sebebi nedir?
Açıkçası bilmiyorum. Evlendiğimizde ilk ay çalışmıyordum, hepsini eşim ödedi çalışmaya başladıktan sonra da eşim maaşın sende kalsın dedi ödemelere hep devam etti. Bende eşimle kendim için kıyafet vs alışverişlerini yaptım genelde. Araba masrafını falan karşıladım. Ancak niyeyse hiç faturalara karışmadım

Farklı insanlar da gayet anlaşıp mutlu olabilir.

Benim erkek arkadaşım ile oldukça farklı eğitimlerimiz iletişim şeklimiz ve bazen dünya görüşümüz (birkaç siyasi konuda). Benim kendimi ifade edişim ve onunki cok farkli. Ama çok iyi anlaşıyoruz hatta ruh eşim gibi hissediyorum. Farklılık bence bazı açılardan iyi bir sey. Ben aynı sektörden biri ile çıksaydım sıkıntıdan kendimi keserdim sanırım. Denklik konusuna ise hiç girmiyorum bu konuda ülkemizde çok abuk bir kafa olduğunu düşünüyorum neredeyse Hindistan'daki kast sistemini benimseyecegiz hayat bence böyle bisey değil.

Valla panpa farklı işler yapıyorsunuz ama yanlış hatırlamıyorsam kültürel olarak benzerdiniz. Yani sen de yurtdışında yaşamış birisin, adam da yurtdışı görmüş biriydi hatırlamıyorsam üstelik sanatsal bir iş yapıyor yani entellektüel birisi. Sanatsal işler yapanlar da eğitimli ve derin insanlar, güzel konuşuyorlar, sözleri sohbetleri tatlı, farklı fakrlı insanlarla tanışıyorlar yani kültürel olarak genelde üst yerlerde oluyorlar. Kısacası gayet kültürel olarak denksiniz, farklı işler yapmanız normal zaten birebir aynı iş olacak diye bir şey yok ki. Öte yandan Türkiye zaten artık kast sisteminde, kültür parayla dağılıyor, sosyal hayatta da toplum bantlara ayrılmış şekilde o da parayla :bicak: Türkiyede yaşamak istememe sebeplerimden biri de bu varsa yoksa para para para, gerçekten mide bulandırıcı buluyorum:KK51:

X