Cok hos biriyle tanistim ancak egitim seviyelerimiz ayni degil. Ne yapmaliyim?

Kanka bence senin hayata bakış şeklin değişik çok materyalist birisin gibi geliyor bana. Yanlış anlama eleştirmek için demedim ama bu şekilde mutsuz olmuyor musun?

Ferhans materyalist değil ama gayet gerçekçi biri bence, yazdığı her şey gözlemlere dayanıyor. Bu konuda ben de kendisine hak veriyorum mesela, bu konudaki adma lise mezunu tezgahtar olsaydı konu sahibesi evlenmeyi düşünmezdi bile. Ama adam paralı olunca lise mezunu amma bir düşüneyim bariye geliyorEğitim seviyesi konu sahibesinin derdi olsaydı zaten adamla 1 yıl gezmezdi, adamla da iyi vakit geçiriyormuş zaten ortada sorun da yok sadece kendisi daha evlenmeden elalem ne der derdine düşmüş. O yüzden hiç ponçikçe yorum yapamicam adamın yerinde olsam net istemezdim.

Siz kabullenmedijten, sindiremedikten sonra aileniz nasıl kabul etsin?

Yaşadığınız durumun arkasında olursanız kimse konuşacak bir şey bulamaz.

Üniversite diploması artık herkesin elinde. Özelliği kalmadı. Çok istiyorsanız bu iki dil bilen adam onu da yapar.

Ama, sizin bakış açınızı düzeltmeniz lazım. O nasıl olacak bilemem.

Panpacim dogru hatirliyorsun sinema tv sektöründe ama güzel sanatlar fakültesini terk etmiş diye ailem başta biraz mırın kırın etmişti ben doktora terkim ki ailem doktorayi bitirmedim diye hala söylenir diplomaya aşırı önem verirler. Ilk duyduklarinda nasıl üniversiteyi bitirmemis demişlerdi kafalarinda sorumsuz biri canlanmisti. Çocuk zamanında okurken şehir dışında güzel bi is almış ve çalışma yaşamına atılmış ve bunun eksiğini su an is hayatinda pek yaşamıyor bir gün yaşarsa okulu tamamlar diye dusunuyorum. Neyseki ailem o kadar da üstünde durmamisti benim mutlu oldugumu gorunce onlar da dusunce yapilarini degistirdiler. Bence bu okul işi bazen çok abartılıyor. Bazi alanlarda diploma onemlidir bazen de o kadar sorulmaz bence. Benim manita surekli yeni bi is alabiliyor caliskan ve sektorunde begenilen biri kimse de onu yeni bir projeye cagirirken okulunu bitirdin mi diye sormuyor. Bence iki kişi uzun bir süre boyunca beraber olup anlaşıp hayatı paylasabiliyorsa zaten o ikisi denktir yani. Denk olmasa nasıl uzun saatler geçirsin. Ancak disardan insanların ne diyeceğini nasıl gorunecegini umursayan biri aslında anlaşıp denk olduğu birine disardan bakıp acaba denk değil miyiz diye düşünur diye düşünüyorum. Ben sevgilimle beraber yaşayıp hayatı paylaşıp en derin sırlarımı ona açabiliyorsam eğitim ve yetişme backgroundlarimizin farklı olması (o göcmen ben Anadolu, ben masabasi o sanat işi vs vs) ancak ilişkimize çeşni katar diye düşünüyorum.

Bir yıl sonra mı aklın başına geldi de bu farkları kafaya takar oldun?
Günümüzde üniversite mezunu olmanın ne yazık ki hiçbir avantajı yok. Binlerce üniversite mezunu işsiz.
Adam lise mezunu ama işi var iyi bir kazancı var sorun bunun neresinde? Bu zamanda kolay yoldan meslek edinebilmek büyük bir ayrıcalık. Eğitim durumu kesinlikle kafaya takılacak bir durum değil. Üniversite mezunu olmak istese açıktan da okuyup pekala diplomayı alır.

Ferhansin vajinismuslu kadınlar konusundaki "bu kadinlar hiç sevismemelerine rağmen adamlar evleniyor bunlarla aşık oluyorlar" yorumu çok sasirtmisti beni. Ben de bir süre bu hastalıktan muzdariptim evet erkeği biktiran ilişkiyi çok yıpratan bisey ama aşık olan oluyor ve seninle kalıyor. Ben de bedeninden memnun olmayan ozguvensiz ve sürekli karşımdakini memnun etmek isteyen biriyimdir ve muhtemelen ferhans kardeşimden çok daha tipsiz ve bakımsızim ve erkekler konusunda da epey şanssız biri oldum hayatım boyunca burada da zibilyon tane reddedildim temali konum vardir ama bana da aşık olan erkek oldu yani bir sürü. Bu aşk işleri güzelliğe seksapele cinsel performansa bağlı değil ki tamamen duygusal bir bağ üzerine kurulu duygusal durumumuza kişilik ozelliklerimize travmalarimiza çocukluğumuza bir sürü değişkene bağlı bir konu. Ferhans kardeşimi çok komik ve zeki bulmama rağmen aşka bakışı bana çok kısıtlı geliyor yani bir sürü insani ve duygusal faktörü es geçip direkt "transactional" dedikleri tarzda alışveriş gibi bir şeye indiriyor bu yüzden materyalist dedim ama bunu asla yargılamak aşağılamak için söylemedim aksine sanki bu bakış açısını değiştirse daha az strese girer diye düşündüm haddim olmayarak belki.

Valla evet adamın hal tavrı önemli ama diğer önemli şey kesinlikle ailesi. Ailesini de tanıyın nasıl insanlar? Doğulu deyince genel bir yargı oluşuyor ama her insan bir değil. Lise ve üniversite arasında çok fark oluştuğunu düşünmüyorum prestijli bir üniden mezun değilseniz. Üni ve ortaokul olsa dağ kadar fark diyebilirdim.

Bence de.gönlü yok aslında da parası var diye tereddütte kalmış.hissediliyor.

Çevresinin çok etkisinde kalan birisiniz belli ki. 1 yıldır ilişkiniz var, anlasiyorsunuz. Adam kültürlü, iki dil bilem, iyi kazanan biri. Problem sadece uni bitirmemis olması mı? Uni mezunu olup bir baltaya sap olamamış, kendini hiç gelistirmemis veya az kazanan bir dolu insan var. Böyle biri olsaydı problem etmeyecek miydi aileniz? Kendi kararlarınızı kendiniz verin. Kültür farkı ilişkide zaten kendini belli eder pek çok yönüyle. Bu zamana kadar sorun olmadıysa denksinizdir

Kısaca kısmetten öte köy yok yani.

Bana diploma değil para lazım. Kağıt parçasını bozdurup yiyemiyoruz.
Aklını kullanan , işini kuran, kendini geliştiren herkes gözümde mahalle arası kıytırık bir üniden mezun olan birinden daha değerlidir.
Kaç tane lise mezunu tanıdığım altında üniversite mezunu çalıştırıyor.
Artık aklını kullanan kazanıyor üni’li olan değil.

Evleneceğiz diyor, birlikte iş kuracağız demiyor

Evleneceğiz diyor, birlikte iş kuracağız demiyor
Ay Ferhans ne alaka ya evlenirim yani dıdısının kenarından mezun üniliyi ne yapayım bana akıllı , gezen, parasını her türlü kazanan erkek lazım.
Ay bunun diploması var en azından diyip oturmak istemem yani akıllı olsun kültürlü olsun dil bilsin bol bol gezmeyi eğlenmeyi sevsin tamamdır demek istediğim bu kağıt parçası insana tek başına bir şey katmıyor

Son yıllarda özellikle pompalanan eğitim öğretime önem vermeme halinin tezahürü bu konudaki yorumlar… bu çağdışılığın bu kadar yayıldığını düşünmemiştim, bütün yorumlar okuyunca ne oluyor sanki şeklinde. bunun cezasını çekiyoruz ve çekmeye devam edeceğiz maalesef.

Sana bişey diyim mi bizim üniversite tuvaletinde pedini açık bi şekilde kapının arkasına atan kızlar vardı, bunu eşime söylediğimde o da bişey mi dışkıyı parmakla fayansa sürülmüş şekilde görüyoruz demişti. Yani üniversiteyi çokta büyütmeyin derim hele ki bu devirde üni okumak çok kolay olmuşken. Adam kendini geliştirmişse, huyu suyu iyiyse geliride güzel se, tanıyın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…