Cok hos biriyle tanistim ancak egitim seviyelerimiz ayni degil. Ne yapmaliyim?

Sanki yeni tanışmış gibi konu açmışsınız ama 1 yıldır görüşüyormussunuz.

Kendisiyle ilgili fikir edinmek için yeterli bir süre. Bir yıldır birlikteyseniz birçok konuda denksiniz demektir. Öyle olmasa ilişkiyi sürdürmezdiniz.
kesinlikle, ben de oyle dusunuyorum. anlasabildigimizi dusunuyorum cunku tartissak bile su an sinirliyiz, akliselim yorum yapamayiz diyor. hakli dahi olsa kirmadan izah etmeye calisiyor. kendisini gercekten seviyorum. ama korkum ona baskidan vs zarar gelmesi. diger korkum da sonuc olarak evlilik baska sevgililik baska, bu konular fark yaratir mi bilmiyorum.

ailesi geleneksel ama gordugum kadariyla dayatmaci insanlar degiller kendi iclerinde yasiyorlar. kendisi de kulturune cok ama cok bagli ama o da dayatmiyor. sadece cok seviyor.
Yani gelenekçi bir aileseyle zorlanabilirsiniz.şuan bir resmiyet yok zaten dayatmaları da söz konusu değil.Ama evlenince farklı beklentiler söz konusu olabilir.Burda olay doğu batı değil.Beklentiler.Eğer yetiştirilme tarzınızın uzağında bir görüş ve aile yapıları varsa evlenince bu sizi zorlayabilir.

Herkese selamlar.

Bir yildir biriyle gorusuyorum. Kendisi otomasyon uzerine sanayi isi yapiyor. Isini seviyor, isini surekli gelistirmeye calisiyor. Ben ise birkac senedir okul arkadasimla kurdugum kimya firmasinda calisiyorum. Yüksek lisans yapmayi dusunuyorum.

Ama sorun su ki ciddi dusundugum kisi lise mezunu, universite okumamis. Aradaki tek fark bu degil; ben batiliyim o dogulu.

Bence genel kultur olarak zayif biri degil. Iyi ahlakli, iki dili cok iyi bilen, sanatla ve sporla ilgilenen birisi. Acikcasi kazanci da iyi. Ben durumu iyi bir ailede buyudugum icin bu acidan da iyi olur. Ayrica birbirimizi de seviyoruz, bana deger veriyor ve saygili birisi. Is kadini oldugumu biliyor, kiskanclik krizlerine girmiyor.

Ama ailem onu kabullenir mi bilmiyorum. Cevrem de cok baski yapiyor, arada kaldim. Sizce ne yapmaliyim? Egitim ve kultur farki asilabilir mi?

Tesekkurler.
Doğu batı diye ayırmak cok saçma geldi bana o zaman türk olan biri yabancı biriylede evlenemez. Her anlamda Anlaşmak önemli bence nereli olduğu ne okuduğu ne kadar kazandığı bunlar boş şeyler. Kendini karşındaki insanda bulabiliyor musun? Eğitim ve kültürden bahsediyorsun aynı seviyede aynı kültürde olduğun bir erkekle aynı zihniyette olmazsan da aşabilecek misin 1 yıllık bir beraberliğiniz varmış madem bu düşüncedesiniz kafanıza takılan şeyler var kararınızı hemen verip kimseyi oyalamadan yolunuza baksaydınız. Siz üniversite okumuş kültürlü birisi olarak lise mezunu bir adamın duygularıyla oynamış olmayacakmısınız bu sebepten ayrılırsanız eğer?

Ama ailem onu kabullenir mi bilmiyorum. Cevrem de cok baski yapiyor, arada kaldim.
Çevrenizin baskı yapmasına karşı sağlam duruş sergileseydiniz ve kararlı olsaydınız hayatınızda ona yer verirdiniz. Bir yıl gibi uzun bir süreden sonra hala soru işaretlerinin olması bana anlamlı gelmiyor.
Bazı şeyleri aşmanız lazımdı. Aksi takdirde neden bu kadar süre devam ettirdiniz?

Çok iyi üniversitede okumuş insanların yaptığı cahillikleri bilirim. Önemli olan bir insanın kendini geliştirebilmesi, yetenekli olması ve maddi açıdan iyi olması.

Ülkedeki üniversite mezunlarının da hali ortada. Sadece bizde var sanırım bu aman bir üniversite okusun kafası. Evet okuyorlar ve binlerce işsiz diplomalı hiyarci gibi geziyor ortada. Çevremde birçok üniversite okumuş cahil var.

Hayir bir konferansta tanismistik. Ingilizce ve Almanca’yi cok iyi seviyede biliyor.
İngilizce lisans bölümünü okuyup ingilizce bilmeyen çok ülkede işte üniversiteli diyor kendine
Adam liseli ingilizce vede almancayı iyi biliyor he
Sen cahil kabilirsin yanında🤣

kultur farki devreye giriyor. dagistan asilli biriyle bulgaristan gocmeni birinin arasinda elbet kultur fsrkina dayali anlasmazliklar yasanir. doguyu ya da batiyi kucumsemek icin soylemedim.
Dağıstan kültürü de Rus kültüründen etkilenmiş bir kültürdür.Dagistan deyince insanların aklına dağ başında yaşayan insanlar mı geliyor bilemedim şimdi.Bu da bir genel kültür bilgisidir ve çevrenizdeki insanların bu kadar cahil olmadığını varsayarak yazdım bunu.Bence,buraya bu konuyu açmış olmanız bile kafanızın karışık olduğunu ve evlenecek kadar yeterli bir sevginiz olmadığını gösteriyor.

Alttan alttan üstünlük taslıyor diye yorumladım. Paralı biri olduğu için ve değer gördüğü için yanında tutuyor.
Alttan alttan değil bence alenen kendini üstün görüyor. Sevdiği insanı birisi kendisine nasıl denk görmez, yakıştırmaz aklım almıyorrrr

Herkese selamlar.

Bir yildir biriyle gorusuyorum. Kendisi otomasyon uzerine sanayi isi yapiyor. Isini seviyor, isini surekli gelistirmeye calisiyor. Ben ise birkac senedir okul arkadasimla kurdugum kimya firmasinda calisiyorum. Yüksek lisans yapmayi dusunuyorum.

Ama sorun su ki ciddi dusundugum kisi lise mezunu, universite okumamis. Aradaki tek fark bu degil; ben batiliyim o dogulu.

Bence genel kultur olarak zayif biri degil. Iyi ahlakli, iki dili cok iyi bilen, sanatla ve sporla ilgilenen birisi. Acikcasi kazanci da iyi. Ben durumu iyi bir ailede buyudugum icin bu acidan da iyi olur. Ayrica birbirimizi de seviyoruz, bana deger veriyor ve saygili birisi. Is kadini oldugumu biliyor, kiskanclik krizlerine girmiyor.

Ama ailem onu kabullenir mi bilmiyorum. Cevrem de cok baski yapiyor, arada kaldim. Sizce ne yapmaliyim? Egitim ve kultur farki asilabilir mi?

Tesekkurler.
"ailem onu kabullenir mi bilmiyorum" kısmını yorumlayayım
aileniz hayatınıza alacağınız kişinin doğu batı kuzey güney nereli olduğuna değilde kendini yetiştirmiş mi kızımı seviyor mu onu mutlu edebilir mi diye bakarsa kabul ederler. ha aileniz doğulu batılı olayına takılacaksa da sevginizin dozuna bağlı olarak ailenizi karşınıza alıp alamayacağınızı siz bileceksiniz.

Bizimkiler tam 70te. Yorumunuz nedirr

60li yillarda gelenlerde bir kendini bilmemezlik ve tepeden bakma hali oluyor.

Balkan savasi ve Kurtulus savasi sonrasi gocmenleri daha akli basinda, daha sakin, dingin, daha kendini bilen tipler oluyor.

90li yillarda gelenlerse favorim, hepsi cok neseli, rahat tipler :)

Bunlar kisisel gozlemlerim, elbet yuzde yuz dogrudur iddiam yok

Herkese selamlar.

Tesekkurler.
Ne kadar doğu ve ne kadar batı olduğu önemli. Kültür r farkının aşılması ya mümkün değil ya da cok sancılı bir sürec.

X