- 28 Temmuz 2023
- 8
- -8
- 29
-
- Konu Sahibi freedomlover
kesinlikle, ben de oyle dusunuyorum. anlasabildigimizi dusunuyorum cunku tartissak bile su an sinirliyiz, akliselim yorum yapamayiz diyor. hakli dahi olsa kirmadan izah etmeye calisiyor. kendisini gercekten seviyorum. ama korkum ona baskidan vs zarar gelmesi. diger korkum da sonuc olarak evlilik baska sevgililik baska, bu konular fark yaratir mi bilmiyorum.Sanki yeni tanışmış gibi konu açmışsınız ama 1 yıldır görüşüyormussunuz.
Kendisiyle ilgili fikir edinmek için yeterli bir süre. Bir yıldır birlikteyseniz birçok konuda denksiniz demektir. Öyle olmasa ilişkiyi sürdürmezdiniz.
Alttan alttan üstünlük taslıyor diye yorumladım. Paralı biri olduğu için ve değer gördüğü için yanında tutuyor.Sizin buraya açtığınız konuyu görseydi emin olun çok daha fazla zarar görürdü.
Yani gelenekçi bir aileseyle zorlanabilirsiniz.şuan bir resmiyet yok zaten dayatmaları da söz konusu değil.Ama evlenince farklı beklentiler söz konusu olabilir.Burda olay doğu batı değil.Beklentiler.Eğer yetiştirilme tarzınızın uzağında bir görüş ve aile yapıları varsa evlenince bu sizi zorlayabilir.ailesi geleneksel ama gordugum kadariyla dayatmaci insanlar degiller kendi iclerinde yasiyorlar. kendisi de kulturune cok ama cok bagli ama o da dayatmiyor. sadece cok seviyor.
Doğu batı diye ayırmak cok saçma geldi bana o zaman türk olan biri yabancı biriylede evlenemez. Her anlamda Anlaşmak önemli bence nereli olduğu ne okuduğu ne kadar kazandığı bunlar boş şeyler. Kendini karşındaki insanda bulabiliyor musun? Eğitim ve kültürden bahsediyorsun aynı seviyede aynı kültürde olduğun bir erkekle aynı zihniyette olmazsan da aşabilecek misin 1 yıllık bir beraberliğiniz varmış madem bu düşüncedesiniz kafanıza takılan şeyler var kararınızı hemen verip kimseyi oyalamadan yolunuza baksaydınız. Siz üniversite okumuş kültürlü birisi olarak lise mezunu bir adamın duygularıyla oynamış olmayacakmısınız bu sebepten ayrılırsanız eğer?Herkese selamlar.
Bir yildir biriyle gorusuyorum. Kendisi otomasyon uzerine sanayi isi yapiyor. Isini seviyor, isini surekli gelistirmeye calisiyor. Ben ise birkac senedir okul arkadasimla kurdugum kimya firmasinda calisiyorum. Yüksek lisans yapmayi dusunuyorum.
Ama sorun su ki ciddi dusundugum kisi lise mezunu, universite okumamis. Aradaki tek fark bu degil; ben batiliyim o dogulu.
Bence genel kultur olarak zayif biri degil. Iyi ahlakli, iki dili cok iyi bilen, sanatla ve sporla ilgilenen birisi. Acikcasi kazanci da iyi. Ben durumu iyi bir ailede buyudugum icin bu acidan da iyi olur. Ayrica birbirimizi de seviyoruz, bana deger veriyor ve saygili birisi. Is kadini oldugumu biliyor, kiskanclik krizlerine girmiyor.
Ama ailem onu kabullenir mi bilmiyorum. Cevrem de cok baski yapiyor, arada kaldim. Sizce ne yapmaliyim? Egitim ve kultur farki asilabilir mi?
Tesekkurler.
Çevrenizin baskı yapmasına karşı sağlam duruş sergileseydiniz ve kararlı olsaydınız hayatınızda ona yer verirdiniz. Bir yıl gibi uzun bir süreden sonra hala soru işaretlerinin olması bana anlamlı gelmiyor.Ama ailem onu kabullenir mi bilmiyorum. Cevrem de cok baski yapiyor, arada kaldim.
Hayir bir konferansta tanismistik. Ingilizce ve Almanca’yi cok iyi seviyede biliyor.İnternetten mi tanıştınız? İki dil derken?
İngilizce lisans bölümünü okuyup ingilizce bilmeyen çok ülkede işte üniversiteli diyor kendineHayir bir konferansta tanismistik. Ingilizce ve Almanca’yi cok iyi seviyede biliyor.
Dağıstan kültürü de Rus kültüründen etkilenmiş bir kültürdür.Dagistan deyince insanların aklına dağ başında yaşayan insanlar mı geliyor bilemedim şimdi.Bu da bir genel kültür bilgisidir ve çevrenizdeki insanların bu kadar cahil olmadığını varsayarak yazdım bunu.Bence,buraya bu konuyu açmış olmanız bile kafanızın karışık olduğunu ve evlenecek kadar yeterli bir sevginiz olmadığını gösteriyor.kultur farki devreye giriyor. dagistan asilli biriyle bulgaristan gocmeni birinin arasinda elbet kultur fsrkina dayali anlasmazliklar yasanir. doguyu ya da batiyi kucumsemek icin soylemedim.
Alttan alttan değil bence alenen kendini üstün görüyor. Sevdiği insanı birisi kendisine nasıl denk görmez, yakıştırmaz aklım almıyorrrrAlttan alttan üstünlük taslıyor diye yorumladım. Paralı biri olduğu için ve değer gördüğü için yanında tutuyor.
Bizimkiler tam 70te. Yorumunuz nedirrBir Bulgaristan gocmeni olarak soruyorum, buyukleriniz hangi gocmenlerden?
Balkan savaslari sonrasi? Kurtulus savasi sonrasi? 60'li yillar? 90'li yillar???
Bence siz ona denk değilsiniz kültür olarak sizden üstün. Bu ilişkinin yurumeyecegi düşüncesinde haklısınız. 'sorun sende değil bende' diyebilirsiniz ayrilirken...Hayir bir konferansta tanismistik. Ingilizce ve Almanca’yi cok iyi seviyede biliyor.
"ailem onu kabullenir mi bilmiyorum" kısmını yorumlayayımHerkese selamlar.
Bir yildir biriyle gorusuyorum. Kendisi otomasyon uzerine sanayi isi yapiyor. Isini seviyor, isini surekli gelistirmeye calisiyor. Ben ise birkac senedir okul arkadasimla kurdugum kimya firmasinda calisiyorum. Yüksek lisans yapmayi dusunuyorum.
Ama sorun su ki ciddi dusundugum kisi lise mezunu, universite okumamis. Aradaki tek fark bu degil; ben batiliyim o dogulu.
Bence genel kultur olarak zayif biri degil. Iyi ahlakli, iki dili cok iyi bilen, sanatla ve sporla ilgilenen birisi. Acikcasi kazanci da iyi. Ben durumu iyi bir ailede buyudugum icin bu acidan da iyi olur. Ayrica birbirimizi de seviyoruz, bana deger veriyor ve saygili birisi. Is kadini oldugumu biliyor, kiskanclik krizlerine girmiyor.
Ama ailem onu kabullenir mi bilmiyorum. Cevrem de cok baski yapiyor, arada kaldim. Sizce ne yapmaliyim? Egitim ve kultur farki asilabilir mi?
Tesekkurler.
Bizimkiler tam 70te. Yorumunuz nedirr
Ne kadar doğu ve ne kadar batı olduğu önemli. Kültür r farkının aşılması ya mümkün değil ya da cok sancılı bir sürec.Herkese selamlar.
Tesekkurler.