Cok garip bir sorun, lütfen bakin.

Evet cocugu harekete gecirmek icin söylemis olabilir ben de düsündüm bunu ama elalemin adamini babamin basina bela etcek. Oyalandigini biliyor ama bu yastan sonra kimseyi bulamayacagini düsünüp ayrilmiyor

Ben sadece babama lütfen kimsenin iyiligi icin de olsa aracilik yapma sen kötü olursun dedim o da tamam dedi napsin. Ama kuzenimin yaptigina bozuldum cok.

Bazen maalesef çok değer verdiğimiz insanların yanlış kararlarına şahit olur, üzülürüz. Ancak bizim fikrimiz sorulmadıkça müdahale edemeyiz, etmemeliyiz.

Kuzeniniz belli ki kendisini üzecek bir ilişki içinde. Ama kendi kararı, yapacak bir şey yok.

Bir büyük olarak el atmanız gerektiğini iddia ederseniz bu işin sonu gelmez. Yarın akrabalarınıza çok yanlış ama size çok doğru gelen bir kararınıza da el atar büyükler. Yetişkin ve akıl sahibi bireylerin kendi kararlarını almaları esastır.

Babaniz kuzeninize deseydi ki “evet bir iliskin var ama mutlu degilsin bir geleceginiz de yok gibi gorunuyor, bence bitirip yoluna bakmalisin” bunun adi dayilik olurdu, yegeninin iyiligini dusunmek olurdu.
Oysa sizin babaniz uzerine hic vazife degilken, kuzeninizin annesine baska birisini oneriyor, bunun adi ayiptir. Ben iyi ya da kotu bir iliskim varken bana birisini tanistirmayi dusunen akrabamla gorusmeyi keserim benim hayatima saygisi olmadigini dusunup.
Sonucta kendisinden bir talepte bulunulmadigi surece kuzeninizin hayatina mudahale eden kisi babaniz kusura bakmayin

Kendisi yasayarak gorecek hataysa da
Bir laf var -birinin yasayacagi kotuluge engel olursaniz karma onu size yasatir- diye hic karismayin madem hataysa kendisi gorsun hata oldugunu

Sagolun ne demek istedigimi cok iyi anladiniz. Ayrica belli bir yastan sonra tabiki evlilikler birilerinin önermesiyle oluyor burda acilan konularda da yaziyorlar akrabalardan birini öneren yok mu diye. Bu kötü bir sey degil ki.

Kuzeninizin hayatına neden karışıyorsunuz? Sizene? Babanızı ne ilgilendirir? Size gelmemis yardım istememiş ki? Babanız her ne kadar iyi niyetli de olsa kendini kendi bu duruma düşürmüş. İsterse gider 20 yıl olur, hayatından mutlu kuzeniniz. Mutsuzsa da kendi tercihidir kendi çözüm bulacak. Hadi diyelim babanızın bulduğu kişiyle evlendi. Aklı eski sevgilide kaldı, evliyken geri kaçtı adama. Ortaya çıkabilecek rezilliği görüyor musunuz?

Ben biri bana yegeninizi gördük begendik dese ben bu mesaji yegenime iletirim. Sonucta bir kizi on kisi ister biri alir. Iliskisi var saygi duyma kismine gelince adamin evli oldugu konusuluyorsa herkes o iliski biran önce bitsin ister düzgün biriyle birlikte olsun ister.

Kısır ve kangren bir ilişkiyi asla diğer insanlar kurtaramaz. Kendisini döverek bayıltan adama dönen de gördüm, evli adamı bırak diye yalvarsan da bırakmayan da gördüm, kendisi senelerce olmayacak kişilerle görüşüp evlenemeyip sonra buna üzülen de, ama kendi güçlü sağlam kadınlarımız yok mu ? Var. Ama kuzeniniz onlardan değil.

Ben bu konuda en cok 'cocuk evlenip bosandıgını neler cektıfını soyledi ben bosandıgını dusunmuyorum' demene takıldım
Neden bosandıgını dusunmuyorsun?
Akrabalardan duymustum önce, adamda bana cocugum var deyince düsüncem kuvvetlendi.

Babaniza ne oluyor kuzeninizin babasi hayatta degilmi

Hayatta olsa bile hayatinda birisi varken “onunla gelecegi yok benim dedigime baksin” mantigi nedir Allah askina ya akliniz aliyor mu hala daha babanizi savunuyorsunuz

Adam kotu niyetli degil ki, amca olarak elinden geleni yapmis.

Sevgili belli ki yaramaz, serseri bir tip istemeye gelicem diyip insanlari bekletmis diyor konu sahibesi. Konu sahibesinin babasi gayet iyi niyetli. Akilsiz olan taraf kuzen, o 5 para etmez herife yapismis gidiyor.

Peki o tanidigin oglu kuzeninizin resmini nerde nasil gordu sizce?

ustelik yine de babaniza dusen sey bu degildi bence, bana yapilsa ben hozlanmazdim yani

Cünkü kuzenimin yasi baya büyük ve onunda yuvasi olsun istiyor birini önermek kötü bir sey degil ki tabiki babami savunuyorum

Yaşının büyük olmasının konuyla ilgisini anlamadım ama sevgilisi olan birine başkasını önermek kötü bir şey. Hem saygısızlık hem ayıp. Biraz objektif olmaya çalışın, babanızın haklı bir tarafı yok. Gereksiz yere karışmış

Ya iyi niyetten baska altinda ne olcakki yasi gecen insanlarda büyükler araya giriyor bazen duruma üzülüp. Sevgilisi daha kisa bir süre önce bir ay ortadan kaybolmustu, sonra geri döndü sorunlari varmis o yüzden gitmis.

Valla ben konu sahibesinin babasinda hak buldum, adam elinden geleni yapmis

Konu sahibesi kuzenim baskasini bulamam diye ayrilmiyor demis, baba da alternatifler var bu iliskiye zorunlu degilsin diye alternatif getirmis.

Kuzen net akilsiz, yani istemeye gelicem diyip insanlari bekletmek cok saygisizca. Anne babasi da ayrica garip hangi aile soyle bir seyi kabul eder?? Ayrica bence adam evli icimde oyle bir his var.

Yasinin büyüklügünü vurgulama sebebim, burda da konu aciliyorya sürekli kac yasina geldim evlenemedim diye, arkadaslar yaziyor sonra akrabalardan falan birilerini öneren yok mu diye.

Ya iyi niyetten baska altinda ne olcakki yasi gecen insanlarda büyükler araya giriyor bazen duruma üzülüp. Sevgilisi daha kisa bir süre önce bir ay ortadan kaybolmustu, sonra geri döndü sorunlari varmis o yüzden gitmis.

Bu adam evli bence. O ortadan kaybolma falan hic akil kari degil cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…