Cok garip bir sorun, lütfen bakin.

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Herkese merhaba, konuma düzgün bir baslik bulamadim kisaca anlatmaya calisayim. Benim bir kuzenim var yaklasik 6 senedir biriyle beraber ama adamin evlenmeye niyeti yok, hatta bir kere kuzenimin ailesini topladi istemeye gelcem seni diye, sonra istemeye gelmemis falan. Kuzenimi severim aramiz iyidir ama bu adama duygusal bagimli, bir cok hatasina ragmen ayrilamiyor ondan neyse bu burda dursun, cünkü baglayacagim yer ile alakali. Benim babam bu adamla kuzenimin geleceginin olmadigini düsündügü icin kuzenimin annesine kendi tanidigi iyi bir ailenin oglu oldugunu kuzenimin resmini görüp begendigini uygun görürse tanismak istediklerini söylemis ara yapmak icin yani, kuzenimin anneside kizimin görüstügü biri var olmaz demis. Babamda görüstügü kisinin bir ise yaramayacagini bildigi icin sakayla ayrilirsa haberimiz olsun demis. Sorun su: babamin bu ayrilirsa haberimiz olsun dedigini ya kuzenim ya da annesi kuzenimin sevgilisine söylemis. Sevgilisi bana yaziyor senin baban böyle demis cok kafam bozuldu falan diye. Ben de sen o kizi sürekli terkediyorsun geri dönüyorsun oyaliyorsun diye babamda dogru düzgün yuvasi olsun diye birini önermis ne var bunda dedim. Sonra basladi yazmaya cocuklari varmis evlenmis ayrilmis (bence ayrilmadi) basindan neler gecmis falan filan. Neyse o önemli degil de kuzenimin babami düsürdügü duruma cok sinirlendim, sen babamin dedigi seyi neden sevgiline anlatiyorsun. Kuzenimle bu adam yüzünden küsmek istemiyorm ama canim sıkıldi sizce bu durumu konusmalimiyim? Yoksa hic basimi agritmadan kör ve sagiri mi oynamaliyim?

Babaniza ne oluyor kuzeninizin babasi hayatta degilmi
Hayatta olsa bile hayatinda birisi varken gelecegi yok benim dedigime baksin mantigi nedir Allah askina ya akliniz aliyor mu hala daha babanizi savunuyorsunuz
Cünkü kuzenimin yasi baya büyük ve onunda yuvasi olsun istiyor birini önermek kötü bir sey degil ki tabiki babami savunuyorum

kuzenin sevgilisi dengesizin teki ağzının payını ver ve muhatap olma kim oluyo hesap soruyo o zaman evlensin kuzeninle adını koysun bence hiç muhatap olma çünkü basit biri belli
Onun agzinin payini veririm o sorun degilde kuzenimle aram bozulsun istemiyorm, cünkü o adam yüzünden psikolojisi bozuk benle dertlesiyor hep.

Cünkü kuzenimin yasi baya büyük ve onunda yuvasi olsun istiyor birini önermek kötü bir sey degil ki tabiki babami savunuyorum
Kuzeninizin akli fikri kendi anasi babasi dururken babaniza dusmez herkesin kendi hayati
Olurda babaniza danissaydi babaniz o zaman karisabilirdi

Babanız üzerine vazife olmayan birşeyle karışmış. Babanız akraba dahi olsa onu ilgilendirmez. Geleceği yoksa yok yani. Bunun sadece siz ve babanız farkında değilsinizdir herhalde.
Aileden bir akraba gelip sizin sevgiliniz olduğunu bildiği halde onunla bir geleceğin yok, bir de bununla görüş dese ne hissedersiniz?

Babanız neden müdahale ediyor kimin kimle evleneceğine, kuzeniniz neden sevgilisine söylüyor, sevgili niye size yazıyor, siz niye açıklama yapmak zorunda hissediyorsunuz?

Babanız kötü niyetle hareket etmemiş anlıyorum ama insanlara iyilik de yaramıyor bazen. Kuzeniniz ve ailesi memnunlarsa hallerinden bu konuya hiç müdahil olmayın, fikir belirtmeyin derim. Siz üzülürsünüz.

baba kız gereksiz yere sizi ilgilendirmeyen bi şeye burnunuzu sokup duruyorsunuz.karışmayın artık isterse hiç evlenmez kuzeniniz evlenmek zorunda değil.istemiyo ayrılmıyo böyle mutlu.kendi hayatınıza odaklanın.

Kuzeninizin akli fikri kendi anasi babasi dururken babaniza dusmez herkesin kendi hayati
Annesi babasi uzakta ve durumu algilayacak sekilde degiller, onlar da istemiyor adami ama kizimiz üzülmesin diye bir sey diyemiyorlar. Yani birinin düzgün akil verip el atmasi gerekiyor. Bu kisir döngüden cikabilmesi icin. Iyiligini düsünüyoruz yani yoksa ne cikarimiz olcak ki?

Ben de bu yoruma katılacağım. Birileri sizden bu tip konularda yardım etmenizi istemediği sürece karışmamalısınız. Yeğeniniz de olsa kuzeniniz de olsa bu işin kuralı budur.

Ben sadece babama lütfen kimsenin iyiligi icin de olsa aracilik yapma sen kötü olursun dedim o da tamam dedi napsin. Ama kuzenimin yaptigina bozuldum cok.

akıl isteyen yok ama? herkes halinden memnun.

Ben de bu yoruma katılacağım. Birileri sizden bu tip konularda yardım etmenizi istemediği sürece karışmamalısınız. Yeğeniniz de olsa kuzeniniz de olsa bu işin kuralı budur.
Insan ama göz göre sevdigi birinin atese yürümesini kabul edemiyor ki. Kuzenimin ailesi beni kizlari gibi görür benim ailemde kuzenimi. Bir sey oldugunda yardimci olmaya calisiriz

Ben kuzeninizin ruh halini anladım muhtemelen bak beni biri istiyor sen adım at demeye çalışmış. Kısaca amacı sizi zor durumda bırakmak değil hani bak beni istemeye gelecekler yapanlar gibi düşünmüş. O yüzden çok sinirlenmeyin derim. Bence karışmayın. Biliyorum babanız ve siz iyi niyetlisiniz ama bazı insanlar böyledir. O kız senelerdir oyalandıgını farketmiyor mu ediyor ama bazı insanlar ilerlemek istemez. Bırakın ne halleri varsa görsünler.

Adam terkedince kuzenim hergün bizleri ariyor ama duygusal bosluktan. Tabiki bir büyük el atcak buna.

Dayısı olarak elbette fikrini söyleyebilir babanız kafasına silah dayamamıs zorlamamış yani fikrini söyleymiş.
sonucta dayısı kızı gibi değerli biri yeğeni yani.

Bilmiyorum ben kuzenimden bile soğurdum bu durumda
kölesi olmuş adamın ne hali varsa görsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…