• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok fazla sevgili edinen erkeklerin evlilik yürütebileceğine inanmıyorum.

ZedCezir

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2013
38
2
16
İstanbul
Erkeklerin kendinde olmayıp kadından beklediği şeyler konusu var ki bu tamamen saçmalık bence.

Bu adaletsizliğe karşı bayanların da erkeğin geçmişini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum ben sizlerin fikrini alabilir miyim?

Son düzenleme:
ya aslında ilk bakışta mantıksız gibi duruyo, neden sevemesinki neden evlilik yürütemesin ki falan vs...
ama sonra durup düşündüm de doğru söylüyor olabilirsin çünkü etrafımda ne kadar böyle örnek varsa problemli, değil evliliği sağlılıklı bir ilişkiyi bile yürütemiyorlar, ilişki nasıl yürütülür, bir kadınla nasıl yaşanır bilmiyor, kadını anlamaya yanaşmıyorlar bile. sorumluluk almamaya o kadar alışmışlar ki bağlılık bile ağır geliyor

valla benimki de öyle bide övüne övüne anlatmıstı bi kere napıyım evlenmiyim mi bununla :)

ya ama hiç sevgilisi olmayan yada 1 2 tane olanda bi acayip oluyo hiç konusmayı beceremiyor kendi kişiliğini ortaya koyamıyor bi kıza bunu deresem ayrılır diye düşünüyor halbuki olduğu gibi davransaa .s işte ne biliyim sende haklısın bi yöndennn

Bu çok derin bi konu.
İlişkinin başında geçmişini kurcalamayacağıma dair söz vermiştim kendime, ama geçmişi bi şekilde önüme çıkmaya başlayınca şüphe şüpheyi doğurdu ve kurcaladım. İstemediğim şeyler duydum, yani geçmişi kabarık. sırf geçmişi kabarık diye de kalkıp ben sana güvenmiyorum, birlikte olamayız demek ne kadar doğru. benimleyken başkasına gözü kaymıyorsa, beni tanımadığı zamanlarda yaptığı şeyler için onu suçlayamam ki..

Sana yürekten katılıyorum!Kim tutar seni bu zihniyetin bu düşüncede olman hala senin benim gibi düşünenlere hayranım,bize ters çünkü öyle yetişmişiz öyle görmüşüz demek istediğini gayette net anladım,
Kendileri herşeyi yapar eder ...sonra temiz kız ararlar !Okadar yalnış ki ben nasıl temizsem o konuda onunda öyle olmasını öyle gelmesini isterim daima nefsine hakim biri olmasını isterim,diğer türlüsü çok yalnış ve günahtır evlenmediğin insana dokunmak ilişki içerisine girmek,çok sevgilin olur olmaz ama belli bir çerçevede tanımak için olur ilerler okadar daha fazlasını hoş görmüyorum kabullenemiyorum.
VEE dediğin gibi Tabikide sorgulamalı hemde İlk başta ilk tanışma evrelerinde sorgulanmalı sorulmalıdır.

Son düzenleme:
ben insan 7 sinde neyse 70indede o lafına inanmıyorum açıkçası insanlar değişebilir bence ayrıca ataerkil bi toplumda yaşadığımız için kadınların ahlakının tartışılmasını ne denli yanlış buluyorsam bu fikirde aynı derecede baskıcı geldi bana erkek kadın farketmez bence herkesin cinselliği kendine

bence bu erkeğin ve kadının kişiliğiyle alakalı..

kadın sizin gibi ön yargıyla yaklaşırsa mutsuz olucaz..boşanıcaz olmaz vs.. gibi zaten en ufak bir tartısmada hemen boşanmaya aklınıza getıreceksınız.. belkide gecmıste yasanılanlar doğrultusunda bir kıskançlık durumlarınız ortaya cıkacak..

erkekte geçmişteki yaşanılanları evleneceği kadınla kıyaslarsa olmaz bence.. orda burda belki çocuğum bile vardır edalarında dolaşıyorsa zaten henüz evlenecek olgunluğa gelmemiş demektir..

eşimin arkadaşlarından 2 kişi vardı birisi 10yılı devirdi diğeriyse 2.yıla varmadan boşandılar hala daha bekar..
benim arkadaşımın eşiyse ,arkadaşıma ''belki çocuğum vardır''diyecek kadarda küstah..neyse onlarda evliler 4yıl oldu..

benim eşimse 8yıl biriyle çıktıktan sonra ayrılmıslar ,ayrıldıklarından 2yıl sonrada benimle tanısmıs ve sevgililikten evliliğe giden bir sürecimiz oldu :nazar:

valla benim kaktüs eskiden tam bi bal arısymış konmadığı çicek girip cıkmadığı delik yokmuş. bizimde ilk beraberlik zamnlarımızda her şehirden bi kız cıkıyodu. valla hangisi için kavg etsem şaşırıyodum. sonra bıraktım aman dedim olduğu kadar ben ne diye kavga etcem canımı sıkcam hiç ilgilenmedim. ben ilgilenmedikce bu adam 180 derece değişti. ben ne arar oldum ne sorar. bu basladı benı aramaya sormaya ilk 2 yıl böyle gecti. sonrakı 2 yılda benım adam tam bi romeo oldu ne arkadası ne eşi ne dostu kaldı. bi tek ben. sonraki 2 yıldada işini falan yoluna soktu kadınlara harcadığı paradan birikim falan yapamamış sonra velendik. 3 yıllık evliyiz bide oğlumuz var 1 yasında valla diyorum bunu 100 kadının içine soksan bi kişiye dnüp bakamaz. dolmakla alakalı bişey bu bence. sonucta nefesten değil kursakta kalan hevesten korkmak lazım. benım babam bı annemi görmüş hyatında sonra bu ben 10 yasındayken bı azdı tövbe tövbe. annem boşayacaktı evden falan attı. dayımda kocam gibiymiş bi keresınde dedem bunu bi kadınla basılmış halde karakoldan toplamış sene 1980 falan düşünün artık suan 50 yasında dayım ve yengemle evliler yengemden baskasına dönüp bakmaz bile. yengemde boşar valla koskoca müdür. hiç şahit olmadım kocam melek der. tabi evlenmeden önceki hallerini bilmiyo hehehehehe:)
bir erkeğin doymamış hallerinde hayatına girerseniz evet yapar ama doymuş görmüş geçirmiş bı erkek bulursanız yapışın bi dahada bırakmayın benım gibi huzurlu mutlu bi evliliğiniz olur.

ben göz göre göre kaşarın tekiyle evlenemem :D ha benden gizliyordur yediği haltları, Allah yardımcı olsun bana evlenmemi nasib etmesin öyle biriyle ama göz göre göre ahlaksız biriyle evlenemem. evlendikten sonra bozarsa da o onun problemi, azıtan biriyle de devam edemem. zorlasam da olmaz çünkü ister istemez aşkımın yerini tiksinme alır

Son düzenleyen: Moderatör:
bir erkeğin hele hele aklı sürekli uçkurunda olan bir erkeğin doya bileceğine inanmıyorum. alışmış kudurmuştan beterdir diye bir söz var. erkekler ilk fırsatta kaçamak yaparlar. alışmışlar bir kere. kendimizi kandırmayalım. sadece ne yaptıklarını duymuyoruz. burada ne hikayeler okuyorum, çevremden neler duyuyorum. erkeklerin genlerinde var.

Söylediğiniz genellikle doğru ama yine de herkesi aynı kefeye koymayın derim.Benim bir arkadaşım bi kızı çok seviyordu,ama kız bunu hiç istemedi.Çocuk da tam sizin anlattığınız gibi bir tip oldu çıktı.Sorsanız hala aklı onda,hala seviyor,ben zaman geçirmek,eğlenmek için böyle takılıyorum diyor.Hatta artık kimseyi onun kadar seveceğime inanmıyorum,gittiği yere kadar gidicek,ilerde sırf hayatım devam etsin diye evlenirim ama aklım hep onda olucak filan diyor,bu kadar da karamsar.Ama dışarıdan baksanız hiç ummazsınız,tam bir fırlama dersiniz :)

Tabi yine de genelleme yaparsak söyledikleriniz doğru,ama böyle istisnalar da var.

Söylediğiniz genellikle doğru ama yine de herkesi aynı kefeye koymayın derim.Benim bir arkadaşım bi kızı çok seviyordu,ama kız bunu hiç istemedi.Çocuk da tam sizin anlattığınız gibi bir tip oldu çıktı.Sorsanız hala aklı onda,hala seviyor,ben zaman geçirmek,eğlenmek için böyle takılıyorum diyor.Hatta artık kimseyi onun kadar seveceğime inanmıyorum,gittiği yere kadar gidicek,ilerde sırf hayatım devam etsin diye evlenirim ama aklım hep onda olucak filan diyor,bu kadar da karamsar.Ama dışarıdan baksanız hiç ummazsınız,tam bir fırlama dersiniz :)

Tabi yine de genelleme yaparsak söyledikleriniz doğru,ama böyle istisnalar da var.

arkadaşınız istisna gibi gözüküyor. Ama kızı elde edince gözü başka çiçeklere konmaya devam eder. Herşey elde edene kadar. Çevremde görüyorum adam aşkından oluyor kısım kızı elde edince ne evlilik ne de aşk Hiçbirşey kalmıyor. Adam alıştıktan sonra bırakmaları çok zor. Çoğu da heyecan peşinde.

Back