• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok fark var nasıl olcak bu iş böyle

"Benim başım bu kadar gürültüyü kaldırmıyor" diyebilirsin...
Ayak uyduramam düşüncesini at kafandan..
Hepimiz 9 aylığız..
O na rahatsızlığını güzel bir dille anlat...
Ben bu tarz yerleri değil de..
Daha salaş daha sakin yerleri seviyorum diyebilirsin..
Kendine güven lütfen...
Yazdıklarını okuyorum...
Kendi kendini yerden yere vuruyorsun...
Yapma..!
Sevgilin o süs bebekleriyle olmak isteseydi...
O çevreden birini bulurdu...
O seni sevmiş...
Ben sevgilinin bu konuları taktığını hiçççç düşünmüyorum...
En azından dene.

tşk ederim yerden yere vurmak değil benim ki cidden olan neyse onu anlatmaya çalışıyorum hani daha iyi anlamanız açısından mevcut durumu. kendine güven konusunda sonuna kadar haklısın güvenin bende zerresi yok güvenemiyorum bir türlü kendime. dedim ben bu tarz yerleri sevmem dedim tamam sorun değil sen ne istersen ben sana uyarım diyor hep aksi bişey söylemedi.

İki haftadır sıkıntı içindeyim düşün düşün işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Nolursunuz bana sen ailenden mi utanıyorsun gibi yorumlar yapmayın tabi ki utanmıyorum asla utanmam onlar benim her şeyim ama ortada da bir gerçek var maalesef. Bir ilçede yaşıyoruz ama kenar mahallede köy gibi bir hayatımız var. Tarla, bağla, bahçe ile geçimimizi sağlıyoruz. Ailem fakir tek katlı bir evimiz var kendi yağımızda kavruluyoruz. Dört kardeşiz sağolsunlar o kadar yokluk içinde hepimizi okuttular hepimiz bir yerlere geldik Allah a şükür. Ben il de yaşıyorum ailem ilçede. Uzun süredir konuştuğum bir erkek arkadaşım var. Sonunda ciddi ciddi evlilik kararı aldık. 2 hafta önce beni ailesiyle tanıştırmaya götürdü farklı bir şehirde yaşıyorlar gittik beraber. Evlenmeyi düşündüğüm adama maddi durumunuz nasıl diye hiç sormadım zaten sorulmazda, direk yanlış anlaşılır. Kendiside oldukça mütevazi bir insan yaşam tarzı da aynı şekilde. Babasının ticaretle uğraştığını biliyorum ama detaylı bilgim yok tabi. Evlerine gittik. Evleri çok lüks. Belli ki çok varlıklı bir ailesi var. Ailesi sağolsun çok sıcak karşıladılar bu konuda sıkıntı yaşamadım. ama dediğim gibi çok varlıklı bir aile. Annesi babası hepsi yüksek okul mezunu. Annesi gayet bakımlı, saçlar fönlü, tırnaklar manikürlü pedikürlü, babası deseniz üzerinde kapısından bile geçmediğim markanın kıyafetleri kız kardeşi deseniz o da aynı şekilde. Doğruya doğru ben görmemiş bir insanım. Kuaföre sadece saç kestirmek için gidiyorum. Öyle lüks bir eve ilk defa girdim desem inanın ki abartmış olmam. Ev özene bezene döşenmiş. Bir yeri kırarım bir şey dökerin diye oturduğum yerden kalkamadım bile. Aralarında kendimi ezik hissettim. Sorun burada başlıyor işte dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım. Aileler arasında uçurum gibi bir fark var. Evlilik sadece karı koca arasında kurulmaz büyüklerim hep böyle derdi bana. Bu kadar uçurum varken aileler arasında ben nasıl bir araya getireceğim aileleri. Ben bile ünv mezunu olmama rağmen ne konuşacağımı nasıl oturup kalkacağımı bilemedim. Ailem nasıl davranacak aralarında. Onlarda kendilerini benim gibi ezik hissederlerse onların karşısında kendilerini ben buna asla dayanamam. Ben bugün evlensem ailem bana lüks eşyalar alamaz. Onlar ise belki lüks takılacaklar belki beğenmeyecekler aldıklarımızı.. inanılmaz kafaya takıyorum anlatamam. Bir tarafım hiç kendini ve aileni zor durumda bırakma bitir bu işi diyor. Bir tarafımda da inanılmaz bir sevgi var bitiremiyorum. Çıkamadım ben bu işin içinden ne yapmalı ne etme li?

Üzülme arkadaşım,durumu ve aileni --karşı aileyi o kadar naif bir biçimde anlatmışsın ki ben senin GELİN GİTTİGİN YERDE eğreti duracagını düşünmedim okuyunca...Kendini gayet iyi yetiştirmiş ve gerçekçi bir bakış açısı kazanmışsın bana göre.

Erkek arkadasın sana hiç belli etmemiş bu onun gerçekten görerek büyüdüğünü ve tevazuu sahibi oldugunu gösterir.

Aileler arasındaki farklar maddiyattan çok davranış-görgü-bilgi konusunda açığa çıkar.Şayet erkek arkadaşının ailesi de onun kadar olgun ve tevazuu ile yaklaşırlarsa tabii...
Gönlü zengin ve görgülü insanlarsa seni ve aileni kendi şartları içinde kabul edip sorun çıkartmazlar...

Ama haklısın bizim ülkemizde ata sözüne bile konu olmuş bir durum yaşadığın:DAVUL BİLE DENGİ DENGİNE denilir.

Bunu anlamak için erkek arkadaşına durumunuzu anlat ve endişelerinden bahset.Sonra onun tavrına göre al ailenin yanına götür.İyi gözlemle.nasıl davranacak?Ailesi için neler diyecek sonradan konu hakkında?

Gözlemlerin olumlu olursa AİLELERİ İŞİN İÇİNE SOKARSIN---YOK FARKLI BİR TAVIR GÖRÜRSEN AİLENİ HİÇ MUHATAP ETME KIRMA GÖNÜLLERİNİ İNSANLARIN derim...

Allah yardımcın olsun,seni seven öyle kabul etmeli ama ne diyeceksin ki biz çok kültürlü ve eğitimli bir toplum değiliz...Bence tabiii..

sağolasın uyardığın için walla ben de benim aile size uygun değil diye konuşmayı düşünüyordum cidden. nasıl gireyim konuya nasıl anlatayım. tamam benim aile böyle diyeyim ama nasıl girip konuya nasıl anlatsam ki bgün anlatmayı düşünüyorum da. daha fazla ertelyemem çünkü artık sona geldik gibi bişey tanışmak istiyorlar çünkü en kısa zaman da

"benim aile sizinkilere uygun değil" bu cümle buram buram kendini küçümseme kokuyor
kimse kimseye göre uyumlu olmak zorunda değil ki!
diğer yazımdada dedim dik dur canım,sakın kıyaslama yapma sadece yaşadığınız muhiti söyle onlar az cok tahmin yaparlar
asla detaya girme detaydan kastım biz şöyle yada böyle değiliz tarzı
ve şununla sürekli gururlan babam bizi okuttu iyi yerlere gelebilmemiz için çabaladı onunla ve anneme ne kadar minnet duysam azdır
madem en kısa zamanda tanışmak istiyorlar ayarlayın bir gün gelsinler ...
sevgilinle konuşacaksın madem konuş tabi bieşeylleri açığa kovuşturmak lazım

Daha şimdiden bu kadar düşünce ve korkuya neden olduysa sizin için bu ilişki ve aile ortamı o zaman daha mütevazi hayatı olan sizi ve ailenizi daha iyi anlayabilecek bi eş adayı ve aile tercih etmelisiniz. Bi gün aşk biticek ve hayatın gerçekleri ortaya çıkıcak.. Çünkü evlilik çıkmayla bir olmuyor. Hayatın tam içine düşüyosunuz. Tek sevdiğiniz insan olsa geçineceğiniz amenna ama ailesi akrabaları , senin ailen ve çevren sorumluluklar artıyo. Siz olmaktan çıkıyosunuz bian etrafa yetebilmeye çalışıyosunuz. İnsanlar memnun etmek , ortama ayak uydurmak, evliliğinize ve kendinize zaman ayırmanız gerekiyo. İyi düşünmelisiniz yani :34:
evet büyük sııntılara sebep oldu şimdiden. evet bir gün aşk bitecek işte bugün herşey güzel olur herşeye amenna denir ama yarını bugünden daha çok düşünmek lazım. en baştata da söylediğim gibi bitirmelimyim diye düşünüp duruyorum bir taraftan ama onun gibisini asla bulamayacağım çünkü çok iyi anlaştığım bir insandı zor anlaşırım ben insanlar la sırf bu sebepten dolayı bitecek ve ben çok üzülceğim nerden tutarsam tutayım elimde kalıyor ne yapacağımı bilmez bir haldeyim

evet büyük sııntılara sebep oldu şimdiden. evet bir gün aşk bitecek işte bugün herşey güzel olur herşeye amenna denir ama yarını bugünden daha çok düşünmek lazım. en baştata da söylediğim gibi bitirmelimyim diye düşünüp duruyorum bir taraftan ama onun gibisini asla bulamayacağım çünkü çok iyi anlaştığım bir insandı zor anlaşırım ben insanlar la sırf bu sebepten dolayı bitecek ve ben çok üzülceğim nerden tutarsam tutayım elimde kalıyor ne yapacağımı bilmez bir haldeyim

aileler tanışmadan fikirler öğrenilmeden neden aklına ayrılık getiriyorsun ki
görünüşte olmayacak gibi duruyor ama bi adımlar atılsın bakalım zaman ne gösterecek
kendinide her iki duruma karşı hazırla
sen bugün şu işi bi hallet konuş sevgilinle ne zaman isterlersede o zaman gelsinler uzadıkça senin bu buhranlı halin dahada artacak

erkek arkadaşınla durumu bi paylaş
aileler tanışsın
ondan sonra karar verilir zaten:34:

Üzülme arkadaşım,durumu ve aileni --karşı aileyi o kadar naif bir biçimde anlatmışsın ki ben senin GELİN GİTTİGİN YERDE eğreti duracagını düşünmedim okuyunca...Kendini gayet iyi yetiştirmiş ve gerçekçi bir bakış açısı kazanmışsın bana göre.

Erkek arkadasın sana hiç belli etmemiş bu onun gerçekten görerek büyüdüğünü ve tevazuu sahibi oldugunu gösterir.

Aileler arasındaki farklar maddiyattan çok davranış-görgü-bilgi konusunda açığa çıkar.Şayet erkek arkadaşının ailesi de onun kadar olgun ve tevazuu ile yaklaşırlarsa tabii...
Gönlü zengin ve görgülü insanlarsa seni ve aileni kendi şartları içinde kabul edip sorun çıkartmazlar...

Ama haklısın bizim ülkemizde ata sözüne bile konu olmuş bir durum yaşadığın:DAVUL BİLE DENGİ DENGİNE denilir.

Bunu anlamak için erkek arkadaşına durumunuzu anlat ve endişelerinden bahset.Sonra onun tavrına göre al ailenin yanına götür.İyi gözlemle.nasıl davranacak?Ailesi için neler diyecek sonradan konu hakkında?

Gözlemlerin olumlu olursa AİLELERİ İŞİN İÇİNE SOKARSIN---YOK FARKLI BİR TAVIR GÖRÜRSEN AİLENİ HİÇ MUHATAP ETME KIRMA GÖNÜLLERİNİ İNSANLARIN derim...

Allah yardımcın olsun,seni seven öyle kabul etmeli ama ne diyeceksin ki biz çok kültürlü ve eğitimli bir toplum değiliz...Bence tabiii..

tşk ederim. bende ailem en ufak şekilde kırılmasın diye çabalıyorum. önce erkek arkadaşıma anlatacağım ailesine gittiğimde toplu şekilde anlatmayı çok denedim ama yapamadım bir türlü cümleler geldi geldi ağzıma geri gitti diyemedim hiç bir şey. şimdi ah bu kafama anlatsaydın ya o gün deyip duruyorum. önce konuşcağım bugün konuşmayı düşünüyorum bakalım ne diyecek ama benim tahminim önemli değil diyecektir. bir ara ağzını aradım nelerden hoşlanırsın felan diye konuşurken köye gitmeyi sever misin yada doğayla içiçe olmayı cevabı sevmem oldu bir günlük kısa geziler olursa olur ama uzun süreli gitmem felan dedi ona da üzüldüm biraz. walla çok hata var bende hiç bir şey diyemedim diyemedim bu hale kendi elimle düştüm. gurur mu yaptım diyorum acaba da hiç bişey diyemedim

aileler tanışmadan fikirler öğrenilmeden neden aklına ayrılık getiriyorsun ki
görünüşte olmayacak gibi duruyor ama bi adımlar atılsın bakalım zaman ne gösterecek
kendinide her iki duruma karşı hazırla
sen bugün şu işi bi hallet konuş sevgilinle ne zaman isterlersede o zaman gelsinler uzadıkça senin bu buhranlı halin dahada artacak

ayrılığa hazırladım kendimi ,zaten ailesini tanıdıktan sonra kalk kızım git evine olmaz bu iş dedim o gün hazırladım kendimi o yüzden hiçbişey olmadan böyle düşünüyorum. diğer duruma hazırlamadım kendimi. bugün konuşacağım mutlaka başka çözümü yok bu işin. düşüne düşüne kocaman oldum iki haftadır.

"benim aile sizinkilere uygun değil" bu cümle buram buram kendini küçümseme kokuyor
kimse kimseye göre uyumlu olmak zorunda değil ki!
diğer yazımdada dedim dik dur canım,sakın kıyaslama yapma sadece yaşadığınız muhiti söyle onlar az cok tahmin yaparlar
asla detaya girme detaydan kastım biz şöyle yada böyle değiliz tarzı
ve şununla sürekli gururlan babam bizi okuttu iyi yerlere gelebilmemiz için çabaladı onunla ve anneme ne kadar minnet duysam azdır
madem en kısa zamanda tanışmak istiyorlar ayarlayın bir gün gelsinler ...
sevgilinle konuşacaksın madem konuş tabi bieşeylleri açığa kovuşturmak lazım

tamam öyle konuşmayacağım dediğiniz gibi dik durmak lazım. adamlar köyde hiç yaşamışlar nasıl tahminde bulunurlar bilmiyorum. önce sevgilime anlatayım bakalım neler olacak bir haftadır konuşcam konuşcam diyorum olmuyor beceremiyorum hiç sarka sarka bana dert oldu hata bende kendime kızıyorum

ayrılığa hazırladım kendimi ,zaten ailesini tanıdıktan sonra kalk kızım git evine olmaz bu iş dedim o gün hazırladım kendimi o yüzden hiçbişey olmadan böyle düşünüyorum. diğer duruma hazırlamadım kendimi. bugün konuşacağım mutlaka başka çözümü yok bu işin. düşüne düşüne kocaman oldum iki haftadır.

konuş canım içinde durmasın
belkide sevgilin seni çok rahatlatacak bellimi olur
güzel haberlerle gelirsin inş
bence bütün düğüm aileler tanıştıktan sonra çözülecektir
bunu bir an önce halledin...sende bi rahatla:49:

konuş canım içinde durmasın
belkide sevgilin seni çok rahatlatacak bellimi olur
güzel haberlerle gelirsin inş
bence bütün düğüm aileler tanıştıktan sonra çözülecektir
bunu bir an önce halledin...sende bi rahatla:49:

nasıl anlatayım nasıl gireyim konuya?

Konunuza kendimden bir örnekleme ile yanıt vermek istiyorum...
Ben annemle yaşıyordum..
Kıt kanaat geçiniyorduk..
Çalışmak için okulumu bırakmak zorunda kaldım..
Eşim Amerika'da eğitim görmüş..
"Kalbur üstü" denilen gruba mensuplar..
Ne ailesi ne kendisi için bizim yoksulluğumuz sorun olmadı..
Mutluyuz çok şükür..
Annem kapalı...
Eşimin ailesi ise açık..
Sevgi var ise..
Sınıfların pek önemi kalmıyor..
Aksine daha fazla gururlanmalısın...
Zorluklara rağmen okutmuşlar sizi..
Ezik hissetmek yerine..
Başını dimdik tut..
Ama ailenin durumunu ezilerek değil...
Gururlu bir tavırla anlat sevgiline..
Dilerim çok mutlu olursunuz.

tşk ederim Allah razı olsun. tabi ki ezerek anlatamam belki cümlelerim size ezik tavrı sokuyormuşum gibi geliyordur yazmak zor oluyor haliyle ama ben gurur duyuyorum ailemle ne yapsınlar annemde babam da hem öksüz hem yetim büyümüşler ne yapsınlar dişleri tırnakları ile gelmişler çalmamışlar namussuzluk yapmamışlar önemli olan bu. zaten en ufak bir küçümseme bir haraket göreyim hiç düşünmeden arkamı döner giderim bu çok sevdiğim adam bile olsa.

önce erkek arkadaşımla mı konuşmak lazım yoksa kendi ailemle mi. çünkü kendi ailem olumsuz bakarsa biter bu iş onların fikri daha önemli

canım ya....niye bu kadar sorun ettin ki sen bunu...şanslısın aslında...inan bir çok kız senin yerinde olmak için can atar...yapma bunu kendine....senin iyi niyetinin farkına varmıştır bu insanlar...sen yetişmiş, okumuş,eğitimli birisin....bunlar çok önemli vasıflar...ailelerin uyumlu olması tabii ki beklenir ve istenir ama bu farz değildir yani...önemli olan evlenecek kişilerin anlaşması biz büyüklerde süsü oluyoruz bu işlerin...hem bence,onlar seni araştırmışlardır hakkında hiçbir şey bilmedikleri bir kızın ailesiyle tanışmaya gideceklerini düşünmüyorum.... bir tanıştır bakalım aileleri olmadı duruma göre tavır alırsın...sevin ki okutulmuşsun...sevin ki okumuşsun...sevin ki aklı başında bir kızsın... ve sevin ki iyi bir ailenin evladını sevmiş ve sevilmişsin...güzel haberlerini bekliyoruz....

nasıl anlatayım nasıl gireyim konuya?

canım ben senin ailenle tanıştım sende en kısa zamanda benim ailemle tanışacaksın zamanı geldi zaten dersin ..Eğer ki ailen hakkında hiç bilgi vermediysen daha önce anne baban hakkında kısa bilgiler verirsin kardeşlerinden bahsedersin..Anne babamın tek derdi bizlerin huzuru mutluluğu zor şartlarda bizleri okuttular bu zamanlara getirdiler oturduğunuz evden bahset bundan çekinme o evde çok güzel anılarım hatıralarım var de çatısımı akıyor etrafında tarla mı var en fazla 2 odasımı var bunlarıanlatmazsın herhalde
onlara ne kadar minnet duysam azdır..Sende çok seversin sıcak kanlı insanlardır..
hep güzel şeylerden bahset maddi yönlerden ziyade manevi boyuta ağırlık ver
ailene övecek şeyler söyleki küçümseme adına asla bir kanıya kapılmasın
sıcak küçük mutlu bir yuvada büyüdüm en büyük mirasımız en büyük değerimiz anne babamızın bizi sıcacık ısıtan bakışı gülüşü
onlarla ne kadar gururlansam azdır tarzı ifadeler kullan
böyle söylersen her ne olursa olsun ailene karşı bağının güçlü olduğu ve onlarla her ortamda her vakitte gururlandığını asla gocunmadığını anlar
aileler tanışıncada bütün soruların cevap bulur zaten tavırlarından hissedersin
olmayacaksada hayırlı olmadığı içindir

Canım bak ayak uyduramaycak bişey yok. Herkesin bir ilk dönemi olur çok zenginlerin bile. Senin erkek arkadaşınla yaşayacağın ilkler ona heyecan verir bence. Onun da o konularda ilkleri oldu sonuçta. Barda doğmadı değil mi?

Ve bence sen söylemeden de o senin maddi durumunu tahmin edebiliyordur. Yanlış anlama kötü giyiniyorsundur falan demek istemiyorum. Ama anlaşılır yani. O yüzden çok da farkında olmadığın bişeyi söylemeyeceksin ona. Rahat ol. Bize anlattığın gibi anlat.

canım ya....niye bu kadar sorun ettin ki sen bunu...şanslısın aslında...inan bir çok kız senin yerinde olmak için can atar...yapma bunu kendine....senin iyi niyetinin farkına varmıştır bu insanlar...sen yetişmiş, okumuş,eğitimli birisin....bunlar çok önemli vasıflar...ailelerin uyumlu olması tabii ki beklenir ve istenir ama bu farz değildir yani...önemli olan evlenecek kişilerin anlaşması biz büyüklerde süsü oluyoruz bu işlerin...hem bence,onlar seni araştırmışlardır hakkında hiçbir şey bilmedikleri bir kızın ailesiyle tanışmaya gideceklerini düşünmüyorum.... bir tanıştır bakalım aileleri olmadı duruma göre tavır alırsın...sevin ki okutulmuşsun...sevin ki okumuşsun...sevin ki aklı başında bir kızsın... ve sevin ki iyi bir ailenin evladını sevmiş ve sevilmişsin...güzel haberlerini bekliyoruz....

tşk ederim. araştırdıklarını zannetmiyorum memleketlerimiz uzak biribine. benim yaşadığım şehirde hiç tanıdıkları yok. beni de çok tanıdıklarını düşünmüyorum saat beş gibi gittik gece bir e kadar oturduk. yani onlarda beni tanımıyorlar belki erkek arkdaşım anlatmışsa onu bilmiyorum. zaten çok çekindim bişey konuşamadım heyecanda wardı tabi ama inanılmaz sıcak davrandılar şaşırdım o kadar beklemiyordum ben gayet iyiydi. inş güzel haberlerle gelirim inşallah benim de tek temennim bu

önce erkek arkadaşımla mı konuşmak lazım yoksa kendi ailemle mi. çünkü kendi ailem olumsuz bakarsa biter bu iş onların fikri daha önemli

Madem böyle bi durum var...
Öncelikle ailenle paylaşmanda fayda var...
Bi nabızlarını ölç bakalım.

Canım bak ayak uyduramaycak bişey yok. Herkesin bir ilk dönemi olur çok zenginlerin bile. Senin erkek arkadaşınla yaşayacağın ilkler ona heyecan verir bence. Onun da o konularda ilkleri oldu sonuçta. Barda doğmadı değil mi?

Ve bence sen söylemeden de o senin maddi durumunu tahmin edebiliyordur. Yanlış anlama kötü giyiniyorsundur falan demek istemiyorum. Ama anlaşılır yani. O yüzden çok da farkında olmadığın bişeyi söylemeyeceksin ona. Rahat ol. Bize anlattığın gibi anlat.

est yanlış anlamam rahat olun lütfen. farkındadır muhakkak mesela sürekli arayamıyorum ben veya bişey gördüğüm zaman çok pahalı ya alamam ben onu diyorum hiç tatile gitmedim felan dedim söyledim bunları yeri geldikçe.

Bence sevgilinizle konuşup durumu anlatın. Belki sizi rahatlatacak şekilde konuşur. Sevgilinizin desteği arkanızdayken ailenizle konuşmak daha iyi olur. Sonuçta önce ailenizle konuşup onay alırsanız sevgiliniz olumsuz bir şeyler dediğinde ailenize karşı mahcup olabilirsiniz. Ama ben sevgilinizin olumsuz konuşacağını sanmam çünkü az çok maddi durumunuzu anlamıştır.

Back
X