çok evhamlıyım

mellifluous

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
748
366
ablalarım merhaba bugün çok kötüyüm. aslında bikaç gündür böyleyim de bugün artık dayanamıcak noktadayım. bende bir korona fobisi oluştu. aslında bu hastalık hastası durumum bende yıllardır var. yaklaşık 3 yıl önce falan da kendimde belirtiler gördüğüme inanıp bir hastalığa sahip olduğumu düşünmüştüm. baya kafayı yemiştim deli gibi ağlıyodum falan sonra da olmadığını öğrendim rahatladım.

şimdi de koronadan korkmaya başladım. ama öyle böyle değil. bir kere korktukça belirtiler varmış gibi hissediyorum. nefes darlığı çektiğime kendimi ikna ettim bile. evden ailecek çıkmıyoruz hiç. sadece zorunlu ihtiyaçlar için babam çıkıyor arada o kadar. temas ettiğim bir hasta vs de olmadı. ama kafayı yicem korkuyorum. nefes alış-verişim normal değil gibi geliyo, ateşim mi var diye korkuyorum falan. ağlayıp duruyorum. kimseyi de korkutmak istemediğimden onlara bişey demiyorum, kendi kendime deliriyorum. napıcam ben böyle. olumsuz seneryoyu düşünüyorum,belirti var gibi geliyo, baya ağlıyorum, ders çalışmam gerek çalışamıyorum..nolur bana yardım edin

Kuran oku bilmiyorsan dinle..
Namaz kıl bilmiyorsan öğren..
İnanmıyorsan inandigin şekilde dua et..
Daha da olmadı kafanı meşgul etmek için kitap oku,
Dışarıya özlem duyanlara baska hayatlara odaklan yani roman oku derler..
Haber dinlemeyi, vaka takibi yapmayi da bırakın.
Allah'a yaklaşın tevekkül edin

İmkanınız varsa hastahane dışında kendi muayenehanesinde hizmet veren bir psikolog ya da psikiyatr ile görüşün.

Hastahane dışı diye özellikle belirttim çünkü bu kadar evhamla bu salgın koşullarında gitmeyeceğinizi tahmin ediyorum.

Allahın dediği olur. Ölüm seni en korunaklı yerde bile gelir bulur, geleceği varsa eğer. Bunu aklından çıkarma. Tedbirini al teslim ol Allahın yazdığına. Rahatlarsın. İnancın varsa tabi. Yoksa da bilmiyorum ne diceğimi.

bakış açınız çok hoşuma gitti teşekkür ederim yorum için
Yani ben de bakış açım görünsün diye yazdım. Sana ne demeliyim nasıl düşünmeye yönlendirmeliyim bilemiyorum. Ama sanırım kendini bir şeylerle meşgul etmelisin. Cahit sıtkı yaş 35 diye dertlenip şiir yazarken 45 yaşında ölmüştür.

var ama çok sağlam değil sanırım.

Pozitif olun, mutluluğun anahtarı sadece bu. Bir müzik açın,çay için. Kitap okuyun ya da yüzünüze maske yapın. Oje sürü, ıslak kek yapın. Gibi gibi..
Erkek arkadaşım sürekli bu haberleri araştırıyor, sonra nefesi daralıyor.

Tedbirini al ve TIP oyununu oyna. Psikolojin için, aslında bu kadar basit..

yapmaya çalışıcam çok teşekkür ederim..ağlamaktan ve korkmaktan yoruldum artık

Ölüm için bir hastalık sebebine ihtiyacımız yok.
Vakti gelen düşer, kafasını çarpar ölür.
Yani bunu onun için de evham yapın diye demiyorum.
Çok düşünmemek, elimizden gelen tedbiri alarak yaşamı akışına bırakmak lazım.

Sakin olun, hayatınıza devam etmek için elinizden geleni yapın.
Aksi halde coronadan değil panik ataktan kendi kendinizi götüreceksiniz Allah korusun.

of evet ya aşamıyorum bunu..baktıkça belirtilerini kendimde görüyo gibiyim. ya aileme de bulaştırırsam diye korkuyorum onlardan başka kimsem yok ki benim

Ben bugün gıcık tuttu öksürdüm oğlum anne corono mu oldun diye ağlamaklı oldi. Yok annem dedim ama korktu .Çoluk çocuk herkes böyle kendine evham yapma

Valla canim sana bu hayatinin bin beterini anlatiyim ustelik ben annem hastaneye yatip uzun tedaviler gordukten sonra panik atak hastasi olmustum hemde 6 yasindaydim.6 yasinda baslayan panik atagim surekli bana anneme babama kardeslerime bisy olcak diye iyice hastalik hastasi olmama sebep oldu.Lisedeyken surekli kendimde hastalik arardim kendime hayati zindan ederdim.neyse evlendim ve hastaligim hafifledi bu arada asla psikolojik ilac kullanmadm cunku ilaclarin yan etkilerindende korkarim.Cocuklarim olunca baya atlattim artik kendimi dinlemiyordum iyiydm.Bu sene 2 kere ameliyat olmak zorunda kaldim ilkinde iyiydm gayet guz3l atlattim ama 2.si bundan 3 hafta once yani korona ilk basladigi zamana denk geldi.Anestezci bana degisik sorular sordu neden sordunuz dedigimde eger suan vucudunda virus varsa narkozu aldiktan sonra cok gec dedi aglaya aglaya girdim ameliyata.2 haftayi nasil gecirdim bilmiyorum ya hastaneden kapmissam diye.Sonra birden sol koluma agri girdi mecbur acile gittik tabi bu sirada ulkede sayilar artmaya basladi.Kan sonuclarimda pihtilasma cikti doktor suan cigerlerinde emboli olabilir ilacli tomografi cekicegz dedi resmen dunyam yikildi basima ne gelcegini bilmeden girdim tomografi odasina radyolojici dediki bu ilac alerjiktir alerji yaparsa olume kadar gidiyor kabul ediyosan imzala haydaaa girmesem olmuyor girsem ayri dert gozumu kararttm girdim ama nasil buyuk korkuyla Allahim beni evlatlarima bagisla diye diye neyseki cigerleromde emboli yokmus ve kullandigm ilac dokundugu icin kolum agrimis.O ilacli tomografinin ilaci dokundu ve 1 hafta vucudmda sulu dokuntu cikti kasinmaktam oldum buna sukur dedim daha kotusude olabilirdi.Sonra farkettimki bi insanin basina bisey gelcekse geliyor mani olamiyorsun o yuzden artik kendimi sikmiyorum.Boyle bi donemde hastaneye gittim 2 hafta gecti ustunden demekki hastaneden bisey kapmamisim.Tedbirini al gerisini Allaha birak canim yasiycak omrun varsa yasiyorsun tum olay bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…