- 25 Mayıs 2018
- 748
- 366
-
- Konu Sahibi mellifluous
çok teşekkür ederim yorumunuz için allah size ve cocuklarınıza uzun ömürler verir umarımValla canim sana bu hayatinin bin beterini anlatiyim ustelik ben annem hastaneye yatip uzun tedaviler gordukten sonra panik atak hastasi olmustum hemde 6 yasindaydim.6 yasinda baslayan panik atagim surekli bana anneme babama kardeslerime bisy olcak diye iyice hastalik hastasi olmama sebep oldu.Lisedeyken surekli kendimde hastalik arardim kendime hayati zindan ederdim.neyse evlendim ve hastaligim hafifledi bu arada asla psikolojik ilac kullanmadm cunku ilaclarin yan etkilerindende korkarim.Cocuklarim olunca baya atlattim artik kendimi dinlemiyordum iyiydm.Bu sene 2 kere ameliyat olmak zorunda kaldim ilkinde iyiydm gayet guz3l atlattim ama 2.si bundan 3 hafta once yani korona ilk basladigi zamana denk geldi.Anestezci bana degisik sorular sordu neden sordunuz dedigimde eger suan vucudunda virus varsa narkozu aldiktan sonra cok gec dedi aglaya aglaya girdim ameliyata.2 haftayi nasil gecirdim bilmiyorum ya hastaneden kapmissam diye.Sonra birden sol koluma agri girdi mecbur acile gittik tabi bu sirada ulkede sayilar artmaya basladi.Kan sonuclarimda pihtilasma cikti doktor suan cigerlerinde emboli olabilir ilacli tomografi cekicegz dedi resmen dunyam yikildi basima ne gelcegini bilmeden girdim tomografi odasina radyolojici dediki bu ilac alerjiktir alerji yaparsa olume kadar gidiyor kabul ediyosan imzala haydaaa girmesem olmuyor girsem ayri dert gozumu kararttm girdim ama nasil buyuk korkuyla Allahim beni evlatlarima bagisla diye diye neyseki cigerleromde emboli yokmus ve kullandigm ilac dokundugu icin kolum agrimis.O ilacli tomografinin ilaci dokundu ve 1 hafta vucudmda sulu dokuntu cikti kasinmaktam oldum buna sukur dedim daha kotusude olabilirdi.Sonra farkettimki bi insanin basina bisey gelcekse geliyor mani olamiyorsun o yuzden artik kendimi sikmiyorum.Boyle bi donemde hastaneye gittim 2 hafta gecti ustunden demekki hastaneden bisey kapmamisim.Tedbirini al gerisini Allaha birak canim yasiycak omrun varsa yasiyorsun tum olay bu
ben onu hiiiç görmüyorum artık ama gerçekten hislerim tamamen bitti şuan gelse arkadaş olalım yazsa kesinlikle kabul ederim benim için normal sıradan ve iyiliğini istediğim bir insandan başkası değil artık. o kadar saçma bişeye üzülmüşüm ki ya geç oldu ama anladım :)Erkek arkadaşınız vardı o ne oldu? Umarım unutmayı başarabilmişsinizdir.
Canım merhaba bu kaygı vozukluğu ve panik atağın belirtileri bende yıllar önce başlamıştı panikatak sinir hastalıkları uzmanına gittim bana oaxil diye bir ilaç verdi o çok iyi gelmişti bana doktora gidersen bir sor derim canım.ablalarım merhaba bugün çok kötüyüm. aslında bikaç gündür böyleyim de bugün artık dayanamıcak noktadayım. bende bir korona fobisi oluştu. aslında bu hastalık hastası durumum bende yıllardır var. yaklaşık 3 yıl önce falan da kendimde belirtiler gördüğüme inanıp bir hastalığa sahip olduğumu düşünmüştüm. baya kafayı yemiştim deli gibi ağlıyodum falan sonra da olmadığını öğrendim rahatladım.
şimdi de koronadan korkmaya başladım. ama öyle böyle değil. bir kere korktukça belirtiler varmış gibi hissediyorum. nefes darlığı çektiğime kendimi ikna ettim bile. evden ailecek çıkmıyoruz hiç. sadece zorunlu ihtiyaçlar için babam çıkıyor arada o kadar. temas ettiğim bir hasta vs de olmadı. ama kafayı yicem korkuyorum. nefes alış-verişim normal değil gibi geliyo, ateşim mi var diye korkuyorum falan. ağlayıp duruyorum. kimseyi de korkutmak istemediğimden onlara bişey demiyorum, kendi kendime deliriyorum. napıcam ben böyle. olumsuz seneryoyu düşünüyorum,belirti var gibi geliyo, baya ağlıyorum, ders çalışmam gerek çalışamıyorum..nolur bana yardım edin
Canım merhaba bu kaygı vozukluğu ve panik atağın belirtileri bende yıllar önce başlamıştı panikatak sinir hastalıkları uzmanına gittim bana oaxil diye bir ilaç verdi o çok iyi gelmişti bana doktora gidersen bir sor derim canım
Paxil canım yanlış yazdımCanım merhaba bu kaygı vozukluğu ve panik atağın belirtileri bende yıllar önce başlamıştı panikatak sinir hastalıkları uzmanına gittim bana oaxil diye bir ilaç verdi o çok iyi gelmişti bana doktora gidersen bir sor derim canım.
Aynı senin gibiydim her geçen gün kafayı yiyordum.en sonunda namaza basladım ve her namazda baslarda aglayarak dua ederken sonradan içim rahat etmeye basladım.asıl hayatın orada oldguna inanıyorsun.bazen diyorsunki en kaz altında kalmak daha zor.hatta geçen trafik kazası oldu sansürlenmemiş fotoraflara denk geldim.o hallerini gördüm.inan elbet birgün ölecegiz sadece ölümün hayırlısını dilemeliyiz.bide bu korkularımız hep maneviyat eksikliğinden oluyor.şükret dua ett inan iyi gelicekablalarım merhaba bugün çok kötüyüm. aslında bikaç gündür böyleyim de bugün artık dayanamıcak noktadayım. bende bir korona fobisi oluştu. aslında bu hastalık hastası durumum bende yıllardır var. yaklaşık 3 yıl önce falan da kendimde belirtiler gördüğüme inanıp bir hastalığa sahip olduğumu düşünmüştüm. baya kafayı yemiştim deli gibi ağlıyodum falan sonra da olmadığını öğrendim rahatladım.
şimdi de koronadan korkmaya başladım. ama öyle böyle değil. bir kere korktukça belirtiler varmış gibi hissediyorum. nefes darlığı çektiğime kendimi ikna ettim bile. evden ailecek çıkmıyoruz hiç. sadece zorunlu ihtiyaçlar için babam çıkıyor arada o kadar. temas ettiğim bir hasta vs de olmadı. ama kafayı yicem korkuyorum. nefes alış-verişim normal değil gibi geliyo, ateşim mi var diye korkuyorum falan. ağlayıp duruyorum. kimseyi de korkutmak istemediğimden onlara bişey demiyorum, kendi kendime deliriyorum. napıcam ben böyle. olumsuz seneryoyu düşünüyorum,belirti var gibi geliyo, baya ağlıyorum, ders çalışmam gerek çalışamıyorum..nolur bana yardım edin
ama o süreç çok sıkıntılı çok ağrılı buna katlanmak kolay değil ki. bilmiyorum ya çok korkuyorumYa koronaya yakalansaniz oleceginiz garantimi neden korkuyosun eninde sonunda herkes bu hastaligi yasayacak korkman cok sacma hasta olan coguninsan evine gonderiliyor genelde yasli ve hastalikli olanlarda olumler cogunlukta biliyosundir zaten bunlari hepimiz bir gun olecegiz zaten bu virusten bukadar korkmayi anlamiyorum. Tabiki tedbirli olucaz ama kendimiz icin degil etrafimizdakiler icin
Bakin herkes oyle gecirmiyor cogu insan evinde geciriyor hafif sekilde siz hep en kotu senaryoyu dusunuyosunuz doktorlar bazi insanlarin hastaligi gecirip farkina bile varmadigini soyluyor duymadinizmi?ama o süreç çok sıkıntılı çok ağrılı buna katlanmak kolay değil ki. bilmiyorum ya çok korkuyorum
biliyorum napıcam ben böyle sanki baktığım her belirti bende var gibi gerçekten öyle oluyo yaBu kadar takmak normal değil.
peki ya aileme bulastırırsam bizim birbirimizden baska kimsemiz yok ki ben ne yaparım onlara bisey olursaBakin herkes oyle gecirmiyor cogu insan evinde geciriyor hafif sekilde siz hep en kotu senaryoyu dusunuyosunuz doktorlar bazi insanlarin hastaligi gecirip farkina bile varmadigini soyluyor duymadinizmi?
Evden dışarı çıkmıyorsanız dışardan eve gelende yoksa nasıl bulaşacak size? Bu psikoloji ile yanlış anlamayında bulaşsada kendi kendinizi öldürürsünüz siz lütfen yapmayın.biliyorum napıcam ben böyle sanki baktığım her belirti bende var gibi gerçekten öyle oluyo ya
sadece diş kontrolüne gitmiştim orda her yer dezenfekte edilmişti ama yine de telaşlandım şuan belki ordan geçmiştir.Evden dışarı çıkmıyorsanız dışardan eve gelende yoksa nasıl bulaşacak size? Bu psikoloji ile yanlış anlamayında bulaşsada kendi kendinizi öldürürsünüz siz lütfen yapmayın.
Belki müslüman değil?Kuran oku bilmiyorsan dinle..
Namaz kıl bilmiyorsan öğren..
İnanmıyorsan inandigin şekilde dua et..
Daha da olmadı kafanı meşgul etmek için kitap oku,
Dışarıya özlem duyanlara baska hayatlara odaklan yani roman oku derler..
Haber dinlemeyi, vaka takibi yapmayi da bırakın.
Allah'a yaklaşın tevekkül edin
şu günlee bitsin psikoloğa gidicem. hiç iyi değilim tüm düzenim alt üst olduCanım ben de senin gibi anksiyete ve yüksek derecede obsesif bozukluk vardı. Ama ben evdeyken annemle paylaşıyordm. Ya da bu kişi seni anlayacak her hangi bir aile bireyi olabilir
Bazen kendimiz aşamıyorz ve maalesef ben en son psikolojik bir terapi aldım. Bu değil de bana en iyi gelen psikiyatrinin verdiği ilac oldu. Ve su an aştım iyiyim bu geçici bir sey. Ben odama kapanıp saatlerce kafamda kurar aniden aglardm. Hiç bir düzenim kalmamıştı
Sana tavsiyem acil bir tedavi.