Çok düşündüm, 4.5 yıllık sevgilimden bugün ayrılacağım

evet bu konuda da öyle. çocuk yıl sonu demiş ama tanışma esnasında hiçbir şey konuşulmamış. sonra bu olayın arkasından çok beklenmez denmiş. e madem beklemek istemiyorsunuz bunu açıkça, yüzüne karşı dile getireceksin.
bana göre erkeklerin kaçmasının en önemli nedenlerinden biri zaten fikirlerinin önemsenmemesi.
bi dönem nişanlık ne renkse o renk kravat takma zorunluluğu vardı mesela.
yahu bakalım adam pembe kravat takmak istiyor mu ?
bir bu rengi istemem dese kadın başlar "sen bu renk kravat takmayacaksın diye ben hayalimdeki pembe nişanlığı giyemeyecek miyim" diye.

Son düzenleme:
Zaten ben de her tuttuğum.adami evime getiririm ailemle tanistiririm demedim .Herkesin ailesi kendine kıymetli ve tabiki de benim ailem de benim için çok kıymetli .Sadece ciddi düşündüğün kişiyi ailenle tanistirirsin ama tanıştırdığınin ertesi günü nişan ,evlilik hazırlıklarına başlanacak ,cumle âleme kızım evleniyor diye duyurulacak diye bir şey yok dedim .Garip gelen bu.

Ben sizi haklı buldum 3 hafta aramamış sormamış. Sanırım o evlenmek için hazır değil. Korkuyor gibi geldi
Ben de erkek arkadaşımın ailesi ile tanissam ertesi gün Nisan hazirliklari başlasın ,artık resmilessin diye bir nevi baskı yapılsa ,erkek tarafının bütün akrabalarına duyurulsa benim de gözüm korkardı .

Bu konuda bana çok komik gelen bi olaya şahit oldum. Kızımız şeker pembesi nişanlık giyeceği için oğlan eli mahkum alüminyum folyo grisi bir takım giyip şeker pembesi kravat taktı olay 2000lerin başında gerçekleşse tamam ama 2019'da açık parlak gri takım elbise kalmadı yani. Aynı şekilde o kız da babam ilişkimizi öğrendi, evlenmemiz lazım diyerek 2 ay içinde çocuğa nişan yaptırdı. Ee tabi CESUR erkeğimiz kızı ailesinin karşısında zor durumda bırakmayacaktı.
Nasıl başlarsa öyle gidiyor bu işler...

Biz aile tanışması değil de yani aslında niyette hemen evlilikte yoktu konuştuğum adam bu diye getirdim ben. Olay büyüdü de büyüdü. Bizimkiler ad konsun dedi.
Siz anladığım kadarıyla erkek arkadaşınızla aileyi tanıştırmak isterken hemen evlilik niyeti yoktu kendiniz yazmışsınız. Fakat isteme, söz, nişan bunlar için adım atmak ile bu baştaki niyetiniz örtüşmüyor. Haliyle erkek arkadaşınız ailenizin lafıyla baskı görmekten rahatsız olmuş olabilir, başta anlaştığınız ile sonradan dediğiniz şey farklı.
Yukarıda alıntıladığım yorumunuza benzer birkaç yorumunuzu daha gördüm. Ailenizin, etrafınızdakilerin sözleri sizi çok etkilemiş. Bir yorumda 4.5 yılda adı konmayan ilişkiden hayır gelmez vs denmiş, sizin arkadaşlarınız da benzer şeyler söylemiş. Yaşınız zaten 27, dört buçuk yıl öncesinde öyle çok da büyük değilmişsiniz. İnsanın mezun olması, iş güç derken biraz maddi olarak rahatlaması vs zaten 30 a yakın halloluyor gibi. KK da 23 yaşında evlenmek istiyorum konusunda konu sahibine delirdin mi bu yaşta evlilik diyenler bu konuda da bunca yıl bir adım atılmamışsa sen ümidi kes minvalinde yorum yazmışlar ilginç. Aynı şekilde kk da erkeğin annesi daha şimdiden karışmaya başlamışsa nişanlanacağın erkek de bu bizim kararımız diyemiyor seni sık boğaz ediyorsa bir daha düşün, hayatınızda hep kayınvalide olacak derken şimdi konuyu açan bir kadın olunca bu erkek sorumsuz, bu erkek korkak seni sevmiyor, aileni üzme onlar senin iyiliğini istiyor yorumları gelmiş.
Niye cesaretsizsin bu kadar yazdım o da Onunla alakası yok. Konuştuğumuz gibi hareket etmiyorsun üstüne beni suçlayıp hakaret etmeler yazdı
Sevgilinizin üç hafta iletişime geçmemesi ciddi bir sorun bence. Diğer konularda pek haksız sayılmaz ama bu kadar sessiz kalınmamalı. Küslük bu kadar uzatılmamalıydı. Tabii ortada hakaret vs yoksa. Erkek arkadaşınıza hakaret ettiğiniz için mi yazmadı, aramadı? Eğer öyleyse haklı çünkü.

Nişanı takı için istiyorsanız bunu erkek arkadaşınıza söylediniz mi mesela bunu merak ettim. İsteme, nişan aynı gün yapılması daha mantıklı bence farklı şehirlerde yaşanıyorsa ama takı içinse ayrı nişan yapılabilir, ayarlanabilir bir şekilde bence.

Y yepisyeni 'nin yorumlarını çok beğendim ayrıca. Ben de bir konuda danışmak isterim açıkçası özelden sakıncası yoksa :)

sorun böyle oldu bittiye getirilmesi işte.
tamam 10 seneye yayma söz-nişan işini de neden illa apar topar 1-2 ay içinde olmalı ?
eminim konu sahibi sevgilimin ailesi hemen resmiyet istedi dese, senin fikrin sorulmamış, bu kv başına dert olur, ileride herşeyine karışır derdik.
hatta sevgilisini ailesine söz geçirememekle suçlardık.
neden ailesinin söylediklerini sana hemen yansıtıyor derdik.
burada da farklı birşey yok ki.
ama sanki erkek için bunlar önemli değilmiş gibi düşünülüyor. o sadece kadına istediklerini sunmalı, kendi fikri olmamalı gibi.

Nişanımda uçuk pembe bir kıyafet giydim eşimin ne giyeceğini görmemiştim bile uyumlu olsun diye o da pembe almış . Hiç komik durmamıştı. Hatta evlenmek için ailemle tanışmak için çok uğraştı . Beni beş yıldır tanıyordu az zamanda birlikteydik ama eksikleri de yanlışlarımiz da olsa benimle nişanlandığı için çok mutluydu . Hayatımızı birlikte geçirmeye hevesli gözüküyordu. Diyeceğim şu ki belki de dalga geçtiğiniz o şapşal durumlara insanlar birbirini sevince dusebiliyor. Ego savaşları falan girmiyor yani evlenmek bu kadar da zor olmuyor. Ayrıca iyi ki de o pembe kiravati takmış dışardan şapşal gözüküyor olabiliriz ama içine girince oldukça güzeldi Diyeceğim şu ki bir insan seviyorsa ne olursa olsun bırakmaz kaçmaz .

adam 3 haftadır yazmıyorsa o senden ayrılmıştır bence. ailenden koşa koşa kaçmış olabilir? çünkü böyle bir aileden kaçılır

Çocuğun üstüne çok gitmişsin. Evliliğin acelesi mi var? Kaç yaşındasın bilmiyorum ama her seven erkek evlenmek istemez ki bu da seni sevmiyor değer vermiyor anlamına gelmez. Bende 22 yaşımdayım evlenmeyi hiç düşünmüyorum. Hayatı yaşamak varken özgür olmak varken neden evlenerek hayatımı kısıtlıyayım ki? Ailen de biraz anlayış göstersin. Çocuğun ailesi ayrı. Araları da bozuksa çocuk tek başına gelsin istesin. Ay ne bu kültür saçmalığı anlamıyorum. Çocuğun hiçbir suçu yok. Benim de üstüme bu kadar gelinse arayıp sormam. İnsanın içi sıkılır.

Mutluluğunuz daim olsun, ne mutlu size :)
Benim bahsettiğim olayda damat bey katikulliye getirilip zorla giymişti o takımı. İstemeyen birine baskıyla yada manipülasyon yoluyla kendi istediğini yaptırmanın dışardan komik içerden acılı olduğunu düşünüyorum. O arkadaş en son mesaiye kalıyordu eve gitmemek için. Sizdeki gibi sevgiyle olunca kimsenin kimseye bir şey demesine lüzum kalmıyor zaten.

ben seven insan bırakmaz kısmına çok katılamıyorum. birini seviyorum diye bana yapılan saygısızlığa, baskıya, psikolojik şiddete, anlayışsızlığa katlanmak zorunda mıyım mesela? Karşımdaki de beni seviyorsa, ucunda ölüm olmayan mevzularda beni kaçıracak kadar baskı yapmasa nasıl olur? Şahsen benim sevgim böyle sınanırsa ben kendimi daha çok severim ve bu yoldan dönerim. Ben benden gittikten sonra napayım elin oğlunu! Önce can, sonra canan.

Canım ben 27 o 28 yaşındaydı ve 5 sene olacak birlikteyiz. İleride anlarsın sen de. Zaten ayrıldık artık

Nişanı o niyetle istediğimi söyledim çok kez araba veya ev istiyordu ben de büyük katkısı olur dedim. Teşekkürler yorumunuz için ama ben bu sabah ayrıldım kendisinden. Çaba göremedim her zamanki gibi. Dediklerim ağır gelmiş bu arada o yüzden aramadım dedi ben sadece korkak demiştim ona. Anladım ki ilişki hep bu çıkmaza düşecek. Her kavgada bu sessizlik oyunu devam edecek ki ben bu konuda onu çok kez uyardım bana sessiz kalma içinde yaşama diye. Ben ayrılmak istyince açıklamaya çalıştı, biz geleceğiz vs dedi ama ben çok yorulmuştum haftalardır o yüzden bitirdim.

Ayrıldım bu sabah kendisinden. Durumu anlatmaya çalıştı gelecektik zaten vs dedi ama benim onun sevgisine dahi inancım kalmadı. Dün ben mesaj attıktan sonra uyuyakaldım dedi onun sevgisini kendiminkiyle eş değer bulamadım. Ben sanırım beni benim sevdiğim gibi sevecek birini istiyorum. İnanın nişanı kendim için ayrı istemedim. Bu sessizliğe gömülmeler her zaman vardı bu ilişkide anladım ki devam edecek ama ben bu sessizlikte boğulduğumu anladım ve artık bitirdim.

Valla neyse ne artık ben ayrıldım zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…