- 15 Temmuz 2019
- 4.228
- 6.708
- 158
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Evet ben de o yapmasaydın, sen istedin denmesinden korktum çünkü haklı olacak evet ben istedim. En çok isteyen de benim. Hata ettim maalesef evlilik meraklısı olan ben oldum oysa ki sadece kendime ait bir düzen istemiştim.Tüm yorumlarınızı okudum. 3 hafta aramamak, yüzüğü götürmek. Yok ailenden korktum yok önceden konuşup tanışıp yan çizmek. Kaç yıllık ilişki olsa da bunlar ciddi sorun haberin olsun.
Senin hatan acele etmek. Erkek tarafı olsun kız tarafı olsun hele dur bir ben aileni, ailen beni tanısın. Aileler de bir tanışsın olmadı telde görüşsün dicektiniz. Bir de gelgit yapamıyorlarsa o zaman gelirler asıl tanışma, söz kesilir. Bir kaç gün misafir ederdiniz sonra nişan yapılırdı. Baba gelmezse gelmesin farzet ki ölmüş.
Ama bunları konuşacak, halledecek karaktere sahip biri yok karşında bilesin. Sadece senin çabanla başlarsa evlilik boyunca da böyle gider. Sonra yapmasaydın olur.
Bence burda asıl sebep evlenmeye gönlü olmayan bir adam ve birazda ailenin istemesiyle evlenmek isteyen kadının çatışması. Ailelerin tamamen bahane olduğunu düşünüyorum. İki tarafta isterse samanlık seyran oluyor .Evet zorla pata küte belki yara alarak ama oluyor. İstemeyen insana herşey bahane. Konunun maddi olduğunu ya da ailelerden kaynaklandığını düşünmedim bende bu konuda. Ama tabii ki farklı bakabiliriz saygı duyuyorum.her ailenin kendi kültürel yapısı var, alışkanlıkları var. saygı duyuyorum.
ama evlilik karşılıklı. aynı memleketten insanlar bile farklı farklı yapılara sahip olabiliyor.
mesela rizeli olup dedesinin dedesi istanbula yerleşmiş biri ile rizede yaşayan birinin bakış açısı farklı olabilir geleneklere.
bu arada anne babanın tabi ki uzamasını istememesi de doğal.
ama bu olay bana emrivaki hissi verdi.
benim babam olsa misal orada usulünce damat adayına bunlardan bahsederdi.
anladığım kadarıyla yemekte çocuktan farklı düşündüklerini yansıtmamışlar. sonrasında öğrenince çocuğa da tuhaf gelmiş.
ama tekrar ediyorum 3 hafta arayıp sormamak falan zaten çocuk ayrılmadıklarını sansa bile ayrılık sebebi bana göre.
Anladım hakkınızda hayırlısı olsun. Siz bnce bu adamla barışmak için uğraşacaksınız ama .Ailenizi vicdanen haksız çıkarmak istiyorsunuz.Hayır yahu ben 5 kardeşi var dedim de bir tanesi evli zaten başka bir yerde diğeri evlenip Adana'ya gidiyor seneye, bir tanesi şehir dışında çalışıyor diğer ikisi de okudukları yerdeler hala sınav mınav uğraşıyorlar. Bakma derdi falan yok onlara
Bence burda asıl sebep evlenmeye gönlü olmayan bir adam ve birazda ailenin istemesiyle evlenmek isteyen kadının çatışması. Ailelerin tamamen bahane olduğunu düşünüyorum. İki tarafta isterse samanlık seyran oluyor .Evet zorla pata küte belki yara alarak ama oluyor. İstemeyen insana herşey bahane. Konunun maddi olduğunu ya da ailelerden kaynaklandığını düşünmedim bende bu konuda. Ama tabii ki farklı bakabiliriz saygı duyuyorum.
Kimse anlamadı beni etrafımda herkes aynı şeyi söyledi "oyalıyor seni". Ben başta çok direndim bu laflara ama yığıldım artıksizi çok iyi anlıyorum. benim çevremde de böyle konuşanlar oldu. ama ben kulak tıkamadım. ne zaman evleneceğimi hatta bu adamla evlenip evlenmeyeceğimi ben bilirim, size de haber veririm dedim.
belki cevap vermek konusunda kendinizi biraz geliştirmelisiniz.
bahsettiğim saygısızlık yapmak değil kesinlikle. saygı çerçevesinde insanların müdahale etmesini önlemeniz lazım.
herkesin zamanlaması ayrıdır.
kimisi 3 ayda evlenir kimisi 3 yılda.
kuzenim 30 yaşında sevgili olduğu adamla 36 yaşında evlendi. çok mutlular. evleri de oldu, çocukları da.
ama kimsenin yorumlarını dinlemediler.
bu arada yine söyleyeyim erkek arkadaşınızı asla savunmuyorum.
genel olarak bir yorum olarak ekledim buraya.
çünkü bu olmazsa başka birinde de muhtemelen aynı sıkıntıları yaşayacaksınız
Uğraşmayacağım aslında beni kaybetmek istemeyen sessiz kalmazdı çünkü istemiyorum seni dedi bir nevi ama cesareti yok ayrılmayaAnladım hakkınızda hayırlısı olsun. Siz bnce bu adamla barışmak için uğraşacaksınız ama .Ailenizi vicdanen haksız çıkarmak istiyorsunuz.
aynen öyle bizde 25'i geçene evde kaldın derler çünkü maalesef kiolabilir evet. anladığım kadarıyla konu sahibi de aile ve çevrenin evlilik baskısından yılmış.
Kimse anlamadı beni etrafımda herkes aynı şeyi söyledi "oyalıyor seni". Ben başta çok direndim bu laflara ama yığıldım artık
Tanıştıklarında konuşmadılar hiç ben de acele düşünmemiştim bu kadar bizimkiler bir anda bastırdı hani nerde ailesi niye aramıyorlar, niye gelmediler diyeher ailenin kendi kültürel yapısı var, alışkanlıkları var. saygı duyuyorum.
ama evlilik karşılıklı. aynı memleketten insanlar bile farklı farklı yapılara sahip olabiliyor.
mesela rizeli olup dedesinin dedesi istanbula yerleşmiş biri ile rizede yaşayan birinin bakış açısı farklı olabilir geleneklere.
bu arada anne babanın tabi ki uzamasını istememesi de doğal.
ama bu olay bana emrivaki hissi verdi.
benim babam olsa misal orada usulünce damat adayına bunlardan bahsederdi.
anladığım kadarıyla yemekte çocuktan farklı düşündüklerini yansıtmamışlar. sonrasında öğrenince çocuğa da tuhaf gelmiş.
ama tekrar ediyorum 3 hafta arayıp sormamak falan zaten çocuk ayrılmadıklarını sansa bile ayrılık sebebi bana göre.
aynen öyle bizde 25'i geçene evde kaldın derler çünkü maalesef ki
Kimse anlamadı beni etrafımda herkes aynı şeyi söyledi "oyalıyor seni". Ben başta çok direndim bu laflara ama yığıldım artık
ben böyle olmasını hiç istemedim, mutlu bir şekilde ilerleriz diye düşündüm ama olmadıilişkinizin dinamiklerini en iyi siz bilirsiniz. kendi iç sesinizi dinleyin, olayları (sadece son olayı değil) tekrar tekrar düşünün.
eğer samimi şekilde sizde bu sonuca varırsanız zaten ne yapılacağı belli.
sonunda bizim oralardan beni anlayan biri sanırım. Evet bu şekil bir aile yapım var ve batılı bir aile bize uymadı açıkçasıBizim iç Anadolu da fazla bekletilmez.hemen söz nişan yapılsın ki gençler daha resmî bi şekilde gezinsinler diye düşünür anne baba.bu yüzden gelsinler tanışalım diye darladılar seni büyük ihtimal.Keşke sene sonu değilde oturup beraber belli bi tarihe karar verseydiniz.Bu işler ciddiye alınmaya başlandığı an pamuk ipliğine bağlanıyor maalesef
bunları bile düşündüm aslında neden istiyorum dedim. seviyorum bunu biliyorum aynı şeyleri seviyoruz, ediyoruz ama iş ciddileşince zormuş bazı şeylerbelki siz de gerçekten evlenmek istemiyordunuz ama baskı nedeniyle bu kişiyi doğru kişi sandınız.
bi de ilişki süresi uzun olunca..
Yok canım aile arkadaş falan herkes sadece daralttı adam da ondan gitti yoksa kesin düğün olacaktı. Seni seviyorum akşam konuşuruz dedi ama telefonu bozuldu ondan üç haftadır haber yok.acaba hani bir ihtimal diyorum ama
yani hiçbir belirti yok görüyorsunuz ama arkadaşlarınız haklı olabilirler mi hani?
bunları bile düşündüm aslında neden istiyorum dedim. seviyorum bunu biliyorum aynı şeyleri seviyoruz, ediyoruz ama iş ciddileşince zormuş bazı şeyler
Ben de uğraşan taraf olmak istemiyorum artık yani midem bulandı nasıl anlatayım çok farklı bir his. Belki de soğuma şuan yaşadığımBen yanıt yazdıktan sonra biraz daha okudum da...
Zor senin için biliyorum çok da anlıyorum ama sana birşey söyeyeceğim..Sakın sakın sen arayıp bir daha sorma...arar durumu düzeltmek isterse bir amenna...
Biz kadınlar daha bilinçli daha uyanmış durumdayız hassasiyetlerimizde var ok ama birde hayatın gerçekleri var...
Uğraşmadan elde edilen,her an hazır olan,çok istekli birşekilde hazırda bekleyen herkez %90 kıymeti bilinmez...Bir şekilde ikna ettin konuştun anlaştın hatta evlendiniz..Mutlu olma oranında çok düşecektir.... Bir şekilde dengeler bozulmuş burada..erkek tarafı düzeltirse çabalarsa ok..yok naz kapris yapıp kendini çekiyorsa olduğu yerde kalsın senin geleceğin için daha iyi inan...acı ama gerçek...
kısmetinde varsa fizandan gelir seni mutlu edecek kişi nasıl evlendin anlamazsın bile bunu sakın unutma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?