- 15 Temmuz 2019
- 4.228
- 6.708
- 158
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Benim ailem de işte heveslendi açıkçası anlattım yine bir mesajda ailede evlenecek ilk kişiydim yaşım da geçiyor diye iyice o kafaya girdiler. Annem 4,5 yıllık ilişkimi duyunca oyalamış beni şimdiye 2 yaşında çocuğun vardı demişti. Ben gerçekten mücadele etmeye çalıştım ailemle de onların bu dar kafalılığıyla da ama yoruldum sanıırm.İsteme olunca nolacak. Evlenmeye yakın olur zaten. İsteme olsa, nişan olsun diyecekler bu defa da. Adam soğumuş. Erkkler bu tür baskılardan kaçar. Belki de soğudu bitirdi. Bİlemem. Umarım düzeltirsiniz. Ama baskı yapmayı bırakın. Adamın kendini tamamen hazır hissetmesini bekleyin. Gerçekten evlilikten kaçsa ailenizle tanışmaz. Niyeti var ama sadece sabırlı olmalıydınız. Şu aşamada; baskıya, aceleye getirmeye çalışmaya gerek yoktu. Adam bi huy kapmış ailenizin tavrlarından ve uzaklaşmış. Bi karar vermeye çalışıyor veya verdi. Üstüne gitmeyin. Aramayın. Bekleyin. Siz de ailenizin gazına gelmeyin. Hatalı davranıyorlar. Tanışma oldu diye şak hemen isteme olmalı diye bi kural yok. Bu acele neden.
Kendime de güvenmediğimden netlik arıyorum işte çünkü hala seviyorum elbette bir çiçek uzatsa affetmem kolay olacak. Net olsa koparırım gibi geliyor bütün bağı.
Ben zaten hep bu hayatta anlayışlı olarak kaybettim hala da aynı şeyi yapıyorum. Kendi ufak bir isteğimi dillendirince de böyle yüz üstü bırakılıyorum o yüzden ayrılmak istedim artık tabi ilişki kaldıysa ortada ama işte.Evlenmek isteyebilirsiniz, bu sizin en dogal hakkiniz. Sorun su ki evlenmek istediginiz kisi buyuk sikinti. Simdiden boyle olan evlenince nasil olur derseniz adam evlenince evrim gecirmez. Sizin isteklerinize, bulundugunuz yere gelmeye laf ediyor ama is kardeslerine babalik yapmaya gelince siz adam yorgun diye anlayis gosteriyorsunuz. Hayat boyu boyle bir evlilikte mutlu olabilecekseniz bir cicekle affedin tabi. Karar sizin. Affedecekseniz surekli anlayis gosteren taraf olmayi da kabul edin ki ileride tekrar sikinti yasamayin. Kisacasi nefes alsin yeter ki evleneyim diyorsaniz dogru karar.
siz niye sürekli ailenize yükleniyorsunuz her aile ister bir kaç kez gelinmesini haliyle ailesini tanıyacaklarBenim ailem acele ediyor doğru onlar beni panik ediyor. Ben biliyorum evlensem hani çocuk diyecekler, ilkini yapsam e bu çocuk tek mi kalacak diyecekler. Ben hepsini biliyorum biz zaten ailelerimize çok yakın da oturmayacaktık ben sadece kendi düzenim olsun yanımda sevdiğim insan olsun istedim. Ben başka şehirde yaşamayı da göze aldım ama yetmiyor işte.
Bir de telefonda o kadar sinir krizi geçirme nedenim defalarca anlatmama rağmen bana isteme olduğunda nişan olmayacak mı zaten demesiydi. Ben hayır ayrı oluyor biz de dediğimde ben sürekli akrabalarımı, kardeşlerimi oraya mı getiricem dedi. Ya ne bilim şimdi bunları da hatırladım yok yani sevse 4.5 sene sonra hala kalkıp bana isteme nişan aynı gün olmayacak mıydı demezdi.
Evet oyalamaz zaten herkesin dediği de bu 4,5 yıl sürdüyse oyalamıştır sen, oyaladı ben bir güzel aşkına ve dediklerine inandımsiz niye sürekli ailenize yükleniyorsunuz her aile ister bir kaç kez gelinmesini haliyle ailesini tanıyacaklar
Fardınmasınız evleneceğim dediğiniz kişi sizinle aile kurmak yerine kendi ailesinin yaına gitmiş 4,5 yılın hatrına birşey dememiş dalga geçer gibi üç haftadır.Takmıyor bu oyalamak değilde nedir?
Orda düğünü kabul etmişsinz aileniz bari nişanı büyük yapalım demiş annesini yanına alıp bi zahmet istemeye gelsin çok samimi olmak zorunda kalacağınız görümcelerinizi tanırdınız.
27 yaşındasınız bence bir şeylerin farkına varın siz buraya bakmayın. Benim eşimin ailesi açık olduğum için beni başta istemiyorlardı eşim o kadar uğraştı ki. İsteyen adam oyalamaz bu kadar zaman .
Kendisi bana isteme yaparız ben hazırım demişti çünkü. O yüzden ben değil kendi tanışmak istedi şimdi sessizliğe gömülünce ben öylece kaldım yaniAdam haklı kusura bakmayın.
"Bizde böyle, ailem şöyle, o yüzden şöyle yapacağız" dayatması yapmışsınız adama sürekli. Ben olsan ben de evlenmek istemem. Birilerinin benden çok önce koyduğu kurallara göre yaşamak zorunda değilim çünkü.
İsteme ayrı, söz ayrı, nişan ayrı olacak, insanlar defalarca 4,5 saat yol gelip gidecekler. Tek sebep de sizde öyle olması.
Eşimle ailelerimizin evlerinin arası 15-20 dk falan. Tanışma ve nişanı aynı gün yaptık bitti. Şu dönemde insanları defalarca yollara döküp dip dibe getirmeye ne gerek var?
Bunların ne zaman yapılacağı da önceden konuşulur zaten.
Sevgilinizin 4 senede ailenizi tanımış olmasını bekliyorsunuz da siz 40 yıllık ailenizi tanımadınız mı?
Madem tanışır tanışmaz bir adım bekleyeceklerdi neden erkenden tanıştırdınız ki?
adil olmalı bişeyler. kadına pozitif ayrımcılıktan kızlarımızın tek anladığı düğün- evlilik öncesi pohpohlanmak, prenses gibi davranılması. hayaller başkası üzerine kuruluyorsa makul olmalı, kişi kendine dair hayallerde sınır tanımaz, başkasının maddi gücüne bağlıysa, böyle hayal kırıklıkları hiç şaşırtıcı değil.
Ben zaten hep bu hayatta anlayışlı olarak kaybettim hala da aynı şeyi yapıyorum. Kendi ufak bir isteğimi dillendirince de böyle yüz üstü bırakılıyorum o yüzden ayrılmak istedim artık tabi ilişki kaldıysa ortada ama işte.
bence burda yanlış düşünüyorsunuz beş kere gelmek prenseslikle alakalı bir durum değil. Beş kere çağrılmamış iki kere isteme ve söz için aileler doğal değil mi kızlarının gideceği aileyi görmek tanımak ister. Konu sahibi şımarıklık yapmamış ki .Erkeklerin banka gibi görülüp her şeyi yapmasını bekleyenlere karşıyım fakat benim de kızım olsa bir kere gördüğüm aileyle nişan falan takmazdım.herkes özel ve biricik. fakat hayatın da gerçekleri var.
beraber olmak - makul ölçüde - esnemek demek zaten.
sürekli erkeklere baskı yapılıyor, evlenmek istiyorsa herşeyi yapsın diye. neden hep erkek yapsın ?
tabi ki kimse salmasın ama karşılıklı tavizler olmak zorunda.
sevgi göstergesi kadın için 5 defa kalkıp başka şehirden ritüeller için gelmek değil ki.
Valla ülke olarak da ikiye bölünmüş gibiyiz. Yorum yazanların yarısı beni yarısı onu haklı buldu :)Adamın annesiyle babası ayrı, babası ne istemesine ne dügününe gidiyor diye anneniz sevmedi mi? Bu nasıl yaklasım tarzıdır bilip bilmeden tanımadan dan diye “pek sevmedim” yorumu komedi gercekten.
Bu arada bende ic anadolu bölgesinde yasıyorum. Su yasıma kadar ailem tüm erkek arkadaslarımla tanıstı, evde agırladı hani ciddiyetlik vs degil normal bir tanısma. Cıkıpta ne annem ne babam söz nisan ne zaman oluyor demedi. Üstelik ben ayrılmama ragmen ailemin hala konustugu erkek arkadaslarım var. Bunun batısı ic anadolusu yok bence.
Birde aileniz neden yayıyor etrafa daha ortada bir sey yok? Herseyin adı olmus söz, nisan. Ben okuduklarınızdan adamda bir suc bulamadım, gayet normal olması gereken gibi olgun bir davranıs sergilemis. Sizin davranıslarınız onu bir miktar uzaklastırmıs, sessizlige bürünmüs. Kimbilir o da ayrılmayı düsünüyor, kimbilir sogudu ve bu iliskiyi istemiyor. Ortada sinir krizi gecirilecek bir durumda yok abartmıssınız.
Valla bekleme sebebini bilsem ona göre dicem de ama nedeni de yok ki. Anlatmadı bana soruyorum sorun yok diyor valla anlatınca bile yorulduğumu anladım. Ailesine de mi bakarız olayını ben de düşündüm ama gelemem zaten o tür bir evliliğeAldigi yuzugu ne diye yaninda goturdu? Kendi mi takacakmis? Bu adamla evlenirseniz omur boyu kardeslerine, ailesine bakarsiniz. Omurunuz boyle yuzuk beklemek gibi gecer. Ne de olsa adam ailesine babalik yapiyormus. Yapabilir herkesin sartlari, hayati ayni degli ama is size gelince sikinti oluyorsa buyuk sorun.
Yil sonuna kadar beklemek isteme sebebi is mi? Maddiyat mi? keyfi ise arkaniza bakmadan kacin.
bence burda yanlış düşünüyorsunuz beş kere gelmek prenseslikle alakalı bir durum değil. Beş kere çağrılmamış iki kere isteme ve söz için aileler doğal değil mi kızlarının gideceği aileyi görmek tanımak ister. Konu sahibi şımarıklık yapmamış ki .Erkeklerin banka gibi görülüp her şeyi yapmasını bekleyenlere karşıyım fakat benim de kızım olsa bir kere gördüğüm aileyle nişan falan takmazdım.
Ailem ailesi tanışmaya gelsin dedi. Sonra da isteme olsun dedi. Hepsi bu. Nişan zaten sonra olacaktı. Nişan ayrı olma nedeni de düğün olmayacağı için bizim tarafı nişana çağırmak. O da zaten 150-200 kişi ediyor nerdeyse. Korktu yani açıkçası o da bunlardan.bence burda yanlış düşünüyorsunuz beş kere gelmek prenseslikle alakalı bir durum değil. Beş kere çağrılmamış iki kere isteme ve söz için aileler doğal değil mi kızlarının gideceği aileyi görmek tanımak ister. Konu sahibi şımarıklık yapmamış ki .Erkeklerin banka gibi görülüp her şeyi yapmasını bekleyenlere karşıyım fakat benim de kızım olsa bir kere gördüğüm aileyle nişan falan takmazdım.
Saygı duyuyorum o halde. İliskide bazen yalnız kalmak gerekir. Üstüne gitmeyin o da sizin üstünüze gelmesin. Bir müddet daha yalnız kalın. Sonra birbirinize ulastıgınızda sakin kafayla konusabileceginizi umuyorum. Uzun bir iliskiyi bitirmek kolay degil bitirirseniz koca bir enkazdan cıkmıs olacaksınız. Birde enkazı temizleyip yeni bir hayata baslamak var anlayacagınız.Valla ülke olarak da ikiye bölünmüş gibiyiz. Yorum yazanların yarısı beni yarısı onu haklı buldu :)
Benim ailem açık görüşlü değil yani daha neler var da işte. Doğulu bile diyebiliriz belki görüşlü o tarafa daha çok uyuyor. Ben farklı olduğumuzu biliyordum. Sevgilim istedi ki tanıştık ailelerimizle görüşürüz falan. Ailem de dedi ki tanışma oldu e adı konsun artık. Hepsi bu. Benim hatam da var elbette ama sessizliğe gömülmesi bu ilişkiyi çıkmaza sürükledi ben de o yüzden bitirmek daha doğru diye düşündüm.
Valla ülke olarak da ikiye bölünmüş gibiyiz. Yorum yazanların yarısı beni yarısı onu haklı buldu :)
Benim ailem açık görüşlü değil yani daha neler var da işte. Doğulu bile diyebiliriz belki görüşlü o tarafa daha çok uyuyor. Ben farklı olduğumuzu biliyordum. Sevgilim istedi ki tanıştık ailelerimizle görüşürüz falan. Ailem de dedi ki tanışma oldu e adı konsun artık. Hepsi bu. Benim hatam da var elbette ama sessizliğe gömülmesi bu ilişkiyi çıkmaza sürükledi ben de o yüzden bitirmek daha doğru diye düşündüm.
Ailem ailesi tanışmaya gelsin dedi. Sonra da isteme olsun dedi. Hepsi bu. Nişan zaten sonra olacaktı. Nişan ayrı olma nedeni de düğün olmayacağı için bizim tarafı nişana çağırmak. O da zaten 150-200 kişi ediyor nerdeyse. Korktu yani açıkçası o da bunlardan.
Enkaza dönüşeceğimi ben çok iyi biliyorum. Kolay bağlanmayan ama bağlanınca kolay kopamayan bir yapım var. İnsanlara zor güvenirken sevdim ben bu adamı. Değersiz hissettim evet kendimi kıyasladım başkalarıyla ve kıyasladılar da. Şöyle cümleler duydum sürekli "kanka kusura bakma ama seven adam onca sene bekletmez bak bir arkadaşım var 6 ayda istemeye geldiler kızı"Saygı duyuyorum o halde. İliskide bazen yalnız kalmak gerekir. Üstüne gitmeyin o da sizin üstünüze gelmesin. Bir müddet daha yalnız kalın. Sonra birbirinize ulastıgınızda sakin kafayla konusabileceginizi umuyorum. Uzun bir iliskiyi bitirmek kolay degil bitirirseniz koca bir enkazdan cıkmıs olacaksınız. Birde enkazı temizleyip yeni bir hayata baslamak var anlayacagınız.
Ama yok illa ben kararlıyım bitirecegim, oluru yok bu isin diyorsanız kendisiyle konusun. Cok net ve keskin olun. Cünkü ayrılma esnasında sizi önemsemeyebilir “döner, özler” diye.
Ya kusura bakmayin ama bu adamdan bir cacik olmaz. Siz anlatirken yoruluyorsunuz biz yazarken yorulduk. Yazamaya bile degecek biri degil de size uzuldugum icin yazdim.Valla bekleme sebebini bilsem ona göre dicem de ama nedeni de yok ki. Anlatmadı bana soruyorum sorun yok diyor valla anlatınca bile yorulduğumu anladım. Ailesine de mi bakarız olayını ben de düşündüm ama gelemem zaten o tür bir evliliğe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?