Çok düşük amh 😔

Benim amh 0,14 iken önce 2 yumurta toplandı 1 embriyo oldu sonra 4 yumurta ve yine 1 embriyo oldu. Doktorum her zaman 1 olsun bizim olsun derdi, öyle de oldu

fsh ı hatırlamıyorum ama adetim düzenli değildi.
Kac ayda bir oluyordun, Dr alttan kaç folikül görüyordu (yumurta)?
Rezerv 1.01 iken Dr hamile kalnanla ilgili olumsuz konuşuyor muydu tuple bile olmaz diyorlar.

Beslenmen nasıldı, ekmek pilav vs yer miydin? Bununonermiyorlarda.
Su çok içer miydin, yürüyüş yapar mıydın?

Biraz çok sormuş olabilirim,benzer durumda olunca anlıyorsundur ne kadar yıpratıcı olduğunu.

Rezerv 1.01 iken Dr hamile kalnanla ilgili olumsuz konuşuyor muydu tuple bile olmaz diyorlar.

Biraz çok sormuş olabilirim,benzer durumda olunca anlıyorsundur ne kadar yıpratıcı olduğunu.
Ben tüp bebek tedavisine başladığımda adetim düzenliydi tedaviler başlayınca bozuldu. ilaçsız adet olmamaya başladım.
amh benim ilk tahlilde 0,1 çıktı sonra birdaha yaptırmadım.
Bazı doktorlar yumurta dönasyonunu düşün dedi. Onlara gitmeyi bıraktım böyle dediklerinde. Bana umut veren olur diyen doktorlarla devam ettim.
Herşeyi yiyordum ben özel bir diyet yapmadım.
Su açıkcası çok içmiyordum. Yürüyüş yapıyordum.

yumurta en fazla 2 görmüştü topladığındada 1 tane geliyordu. Bazı toplamalarda sıfır yumurta ile çok döndüm.

yumurta en fazla 2 görmüştü topladığındada 1 tane geliyordu. Bazı toplamalarda sıfır yumurta ile çok döndüm.
Folikül dışında da sorularıma cevabin var mı canım?
Sen tüp mü yaptırdın topladığında Dr yujurta demişsin.

Merhabalar herkese amh değerim 0.07 çıktı ve bu bilgiyi duyar duymaz dünyam başıma yıkıldı biz uzun zamandır bebek düşünmüyorduk . Tüp bebek asamasina başladık ilk denemede değerle folikul sayısı paralel çıkmadı şükür 3 yumurta topandi bir tane 3. Gün donduruldu şükürler olsun. Sonrasında havuz işlemi yapilacakti 2. De yumurta görüldü fakat tedaviye uygun boyutta değildi . Bende bu ayı ovulasyon testi ile takip ettim ama yumurtlama görülmedi iyice enerjim düştü. Sizce bu durumda olup bu süreç böyle uzun süren oldu mu çok korkuyorum herşeyi deniyorum incir kürü vitaminler bu kadar takviye ye rağmen yumurtlama neden olmadı
Benimde yaşımdan dolayi düşük doktorum ilaç verdi biesteron enaz 3 ay kullanmak için yumurtlar için iyi bir profesör gidin derim allahtan umit kesilmez yumurta var sonuç 🙂

Folikül dışında da sorularıma cevabin var mı canım?
Sen tüp mü yaptırdın topladığında Dr yujurta demişsin.
diğer sorularına bir önceki mesajda cevap verdim yumurta sayısına cevabı unuttuğum için tekrar yazdım yukarı bakabilirsin. 5 kez tüp bebek yaptırdım. Bir folikülden bir yumurta çıkıyor.

Ben tüp bebek tedavisine başladığımda adetim düzenliydi tedaviler başlayınca bozuldu. ilaçsız adet olmamaya başladım.
Bazı doktorlar yumurta dönasyonunu düşün dedi. Onlara gitmeyi bıraktım böyle dediklerinde. Bana umut veren olur diyen doktorlarla devam ettim.
Şimdi okudum görmemişim.

Tebrik ederim doktorunuz kimdi ?

E2 14 du ilk baktrdgimda cok dusukdu yani.gelismemis yumurtaliklar cok e2 salgilamiyor diye biliyorum sonraki testlrtdr 21 i gordum amh.im da 0.07 den 0.18 a yukselmisti en son amabence bu rakamlara takilmamak lazim 0.90 larla hamile kalamayan 0.02 lerle hamile kalanlar var.Simdiki yaptiklariniz 6 ayki yumurtanizi etkiliyor ve her ay olcturun her ay farkli deger cikiyor bu hormonlarda.amh da genel rezervi gosteriyor rezerviniz cok azsa cokdusuk cikiyor ama bu kaliteli yumurta uretemeyeceksiniz demek degil.Aysegul Coruhlu et balik yumurta hindi yemeyin demiyor aksine yiyin diyor ama daha cok sebze ve yesil agirlikli tavsiye ediyor.Aysegul hanimin matematigi sadece sunu yemeyin bunu yemeyinden cok ote kitaplarinin kesinlikle okunmasi lazim mesela en fazla kalsiyum tuketen ulkelerde kalsiyum eksiligi cikar.cok ilginc degil mi? Sebebi aslnda magnezyumdan kaynakli.Magnezyum eksik olunca kalsiyum kanda serbest geziyor hucre icine giremiyor.Hatta extra alinan kalsiyum destekleri zararli kireclenmeye vs sebep oluyor vucutda.Bu ve bunun gibi cok onemli bilgiler veriyor mutlaka okuyun.Gece acligini anlatiyor kanser i bile yenenler var bugece acliklariyla . Iste sporu iki ay yaptim biraktim olmuyor surekli devam etmezseniz hic bir ise yaramaz kesinlkle. Hic birakmamak gerekiyor cok onemli. Arada yapamadiginiz zamankar olur o ayri ama haftada 4, 5 yapamiyorsaniz 3,4.Sureklilik onemli boyle seylerin ise yaramasi icin.Kahve zararli kafein hamilelere de o yuzden 1 bardakdan fazla onermiyorlar bazi drlar hic icirmiyor.Duzenli kafein demek yumurtaliklara duzenli zarar demek.
Ben yurtdisi sayfalarindan daha cok okudum arastrdim. Yumuralarmiz da birer hucre sonucta . Onlar da iyi proteine ihtyac duyuyor. Bol sebze ve yesillerle beraber Tam da o sekil beslenmeye calistim. Vitaminleri 6 ay kullandim dr um onermisti bir iki ay kullanimda hic bir etki etmez en az 6 ay kullanilmasi gerek. Glutatyon setria olucak diger formlari emilemiyor vucutda yada kliniklerde yapiyor drlar damardan .Nature's supreme glutatyon gece acken kullandim daha cok ise yarasin diye yada oglen acken o antioxidant oldugu icin ara ara kullandim bir iki kutu bitrdim ara verdim bir kutu daha aldm seklinde. Gunduz c vitaminiyle alirsaniz daha cok ise yarar.. tabiki kan degerlerine de arada baktrarak. Ornegin d vitamini cok onemli amh i dogrudan etkiliyor ve yukseltiyor Ama kanda d baktrmadan da kullanilmamali cunku sinirin ustunde de zarari var . Folikul 3, 4 arasi gorunuyordu onlarda kucuktu . Cocuk denemeyi birakmistik son bir iki aydr ucdort sene daha istemedgime karar vermistim sonra gerekirse tup e giderim diyordum. Korunmasiz iki kere olmstu bu kadar cabuk tutacagini dusunmedigim icin☺️ haliyle cok sasrdm bir supriz oldu :)
Tebrik ederim hakkını vermişsiniz bravo ciddi bir başarı bu 👏👏
Yaşınız kaç ve doktorunuzu merak ettim.

diğer sorularına bir önceki mesajda cevap verdim yumurta sayısına cevabı unuttuğum için tekrar yazdım yukarı bakabilirsin. 5 kez tüp bebek yaptırdım. Bir folikülden bir yumurta çıkıyor.
Burayı okuyunca eski mesajlara geri bakıp gördüm.
Ya donasyonda zor bi karar, kolay kolay istenmeyecek.

5 tüp ne kadar zor, yıpranmışsındır maddi/ manevi.
Allah'ın işine bak, onca tüple olmasın sen gel doğal yolla kal takdiri ilahi🤲

Vücudunda bir çok yan etki yaptı mi bunca tedavi?
Ben bi kez takip yaptrdım resmen gerim gerim gerilkistim hormonlardan.

Bu rezerve olumlu konuşan Dr kimdi? Genelde 0,01 hep umut kırıcı konuşurlar.

Aman birsey olmaz bir tane bundan ye bir tane sundan ic sen de abartiyorsun diyen arkadas es dost kimseyi dinlemedim:) cunku bu seylerin ise yaramasi icinsureklilik lazim. Siz de atiyorum diyet beslenme vs kismindazorlaniyorsaniz kendinize izinli gun belirleyin haftada bir diyelim tatli yiyin, bir gun de istedginizi yiyin makarna borek hamburger ne isterseniz. O sekilde daha kolay oluyor geri kalan gunler de bozmayin beslenmenizi. Sureklilik icin kendinizi odullendirin. Bir haftada mesela iki gun yuruduyseniz obur hafta bes yuruyun arayi kapatin.bu tarz seylerin ise yaramasi icin sureklilik cok onemli zaten saglikli olan seyler bunlar .Bir sure sonra da hic zor gelmiyor hatta zevk almaya basliyirsunuz saglikli yasam&spordan. Ben kahvaltida uc yumurtayla doyuordum yanina bol salatalik biraz peynir zeytin domates vs ekmek aramiyordum. Cok ekmek istedgim zamanlar arada glutensiz karabugday ekmegi yapiyordum. Hazir karisim almayin onlar sirf nisasta daha kotuyani nisasta insulini cok cikariyor .insulin cok cikmasi yumurtaliklara iyi gelmiyor o yuzden nisastali sebzeleride az tuketin patates gibi .Ketojenik de baklagiller tahillar falan da yok cunku onlar yuzde 90 karbonhidrat Bir sure de ketojenik beslendim karbonhidrato tamamen cikardim :) yine de alistim. Yavas yavas bir duzen olusturunkendinize ve o yonde devam edin mutlaka size ne iyi geliyorsa. Mesela glutensizle baslayip dusuk nisastali beslenebilir eger iyi hisederseniz ketojonik deneyebilirsiniz yada az yersiniz tahillari mesela mercimek yersiniz arda nohut gibi.
Özelde "bunları yazmıştım" demiştiniz ya, o mesajı şimdi buldum okudum, sağ olasın tekrar🌹

her denemede 25 bin ortalama gidiyordu. Belli bir zaman sonra saymamaya başladım. Ameliyatlarda oldu histereskopi prp gibi. prpyi yeditepe hastanesinde yaptırmıştım.
Maddi manevi ne zorluklar di mi?
Birde bu kaç sene öncesi, şu an en az 35 dir o.

Prp ise yaradı mı? Çoğunda yaramadığını okudum.

Dr un bahçeci tüpte di mi?

X