Eskiden annem bana ne kadar zulmetse de salakça safça ben yine annem der gider sokulurdum, yakın davranırdım Ben öyle iyi niyetle davranırken demek saflığım üzerimdeydi o bana çirkin dedikçe zoruma giderdi susardım ağlardım falan Artık gururum var ezdirmiyorum güya kendimi Bana güzelliğimle ilgili en ufak bi laf etse Sanane ben güzelim çok beğeniyorum kendimi falan diyorum ama içten içe buna inanamıyorumAllah aşkına ya. Bazı insanlar kendine dert arıyor cidden.
Anneniz ayrım yapıyor bu belli, sizde kendinizi kardeşinizle kıyaslıyorsunuz.
Erkek arkadaşınız size güzelsin deyince inanasınız gelmiyor falan.
Önce kendinizi sevmeyi öğrenin, bakım yapmıyorum falan diye kendiniz söylüyorsunuz zaten.
Şimdi herkes kendince yorumlar yazacak ama eğer ikna olmayacaksanız fotoğraf koyun madem.
Erkek arkadaşınızın sözüne inanmıyorsanız bize hiç inanmazsınız zaten.
Annem sarışın babam da esmer Aynı babama benziyorum Kardeşim anne tarafıma çekmiş dicem de pek benzemiyo da annem sarışın renkli gözlü ama öyle kızıllık yok Babannemin kız kardeşi var babamın teyzesi yani Ne alakaysa kız kardeşim tıpkı o kadının gençliğine benziyorKardesin beyaz tenli kipkizil sacliysa sen nasil kara oluyosun? Anne babanin rengi ne??
Çok iddialı bişey dicem amahep annem yüzünden oldueskiden beri benden iki yaş küçük kız kardeşimi över över prenses gibi davranır beni bi köşeye iterdi çirkinsin derdi. Bu da psikolojime yerleşmiş heralde Lise bitene kadar erkek gibiydim davranışlarım giyimim Sonra erkek arkadaşımla tanıştım, o sıralarda 20 kilo verdim aniden Kendimi güzel hissetmeye başladım Çok bakımsızdım Utanarak söylüyorum şimdi ama bacaklarımdaki tüyleri falan bile almazdım Kapalı giyersim hep Yüzüm de tüylüydü hiç almazdım Çok çirkindim cidden de Ama küçüklüğümden annem gel kızım böyle olmaz demedi hiç öğretmedi ki Kız kardeşime benim güzel kızım der severdi, hatta en son üniversite sınavı zamanı Sakın ikinci seneye kalma üniversite bitene kadar kartlaşır başıma kalırsın dedi bana annemle en son o sözünden sonra iyice bağlarımız koptu diyebilirim Kız kardeşim de bana nispetmiş gibi bi de büyüdükçe güzelleşti 175 boyu muhteşem bi fiziği Kimsede bulunmaz doğuştan kıpkırmızı kızıl saçları bembeyaz teni falan Bense kapkara Esmerliğimi seviyorum ama ne bilim sanki daha çok bakıma ihtiyacım var Artık bakıyorum kendime daha iyi hissediyorum ama yine de erkek arkadaşım bana "çok güzelsin" dedikçe sanki teselli için söylüyomuş gibi bi türlü inanamıyorum o kadar inandırmışlar ki çirkin olduğuma hiç güzel hissedemiyorum
Uzun süredir kilo verdiğimden beri baya özgüvenim gelmişti Sonra bi geri saldım kendimi niyeyse O fikir tekrar yerleşti kafama Mesela geçen yıl aynaya baktığımda güzel bi kız göyorum Şu an daha da iyi bakıyorum kendime ama geçen sene daha çok beğeniyordum kendimibiraz sert olacak ama.. Allahın yarattığı şeylere çirkin duyan insanlara uyuz oluyorum.. Elin ayağın tam mı organıon tam mı var mı bir eksiğin.. Neyin peşindesin halen?
bahsettiğin kadar çirkin olsan erkek arkadaşın olmazdı..
komplex yapma soluğu psikologun sandalyesinde bulursun valla.
Annem sarışın babam da esmer Aynı babama benziyorum Kardeşim anne tarafıma çekmiş dicem de pek benzemiyo da annem sarışın renkli gözlü ama öyle kızıllık yok Babannemin kız kardeşi var babamın teyzesi yani Ne alakaysa kız kardeşim tıpkı o kadının gençliğine benziyor
Eskiden annem bana ne kadar zulmetse de salakça safça ben yine annem der gider sokulurdum, yakın davranırdım Ben öyle iyi niyetle davranırken demek saflığım üzerimdeydi o bana çirkin dedikçe zoruma giderdi susardım ağlardım falan Artık gururum var ezdirmiyorum güya kendimi Bana güzelliğimle ilgili en ufak bi laf etse Sanane ben güzelim çok beğeniyorum kendimi falan diyorum ama içten içe buna inanamıyorum
hep annem yüzünden oldueskiden beri benden iki yaş küçük kız kardeşimi över över prenses gibi davranır beni bi köşeye iterdi çirkinsin derdi. Bu da psikolojime yerleşmiş heralde Lise bitene kadar erkek gibiydim davranışlarım giyimim Sonra erkek arkadaşımla tanıştım, o sıralarda 20 kilo verdim aniden Kendimi güzel hissetmeye başladım Çok bakımsızdım Utanarak söylüyorum şimdi ama bacaklarımdaki tüyleri falan bile almazdım Kapalı giyersim hep Yüzüm de tüylüydü hiç almazdım Çok çirkindim cidden de Ama küçüklüğümden annem gel kızım böyle olmaz demedi hiç öğretmedi ki Kız kardeşime benim güzel kızım der severdi, hatta en son üniversite sınavı zamanı Sakın ikinci seneye kalma üniversite bitene kadar kartlaşır başıma kalırsın dedi bana annemle en son o sözünden sonra iyice bağlarımız koptu diyebilirim Kız kardeşim de bana nispetmiş gibi bi de büyüdükçe güzelleşti 175 boyu muhteşem bi fiziği Kimsede bulunmaz doğuştan kıpkırmızı kızıl saçları bembeyaz teni falan Bense kapkara Esmerliğimi seviyorum ama ne bilim sanki daha çok bakıma ihtiyacım var Artık bakıyorum kendime daha iyi hissediyorum ama yine de erkek arkadaşım bana "çok güzelsin" dedikçe sanki teselli için söylüyomuş gibi bi türlü inanamıyorum o kadar inandırmışlar ki çirkin olduğuma hiç güzel hissedemiyorum
bendne sana 1 tavsiye..Uzun süredir kilo verdiğimden beri baya özgüvenim gelmişti Sonra bi geri saldım kendimi niyeyse O fikir tekrar yerleşti kafama Mesela geçen yıl aynaya baktığımda güzel bi kız göyorum Şu an daha da iyi bakıyorum kendime ama geçen sene daha çok beğeniyordum kendimi
Çok iyi bakıyorum kendime ama hala memnun olamadığım sorunlarım var Annem de hiç zaten o laflarından vazgeçmiyorDışınız değişir, kilo alır verirsiniz, sivilceniz çıkar her şey olabilir ama iç güzelliğiniz değişmez. Kendinizi bu kadar yıpratmayın azıcık pozitif olun o zaten dışınıza da yansır ışıl ışıl olursunuz.
Eveet en güzel kendimi en iyi hissettiğim zamanlar da kardeşimden üstün olduğum zamanlar Kardeşim prensesler gibi güzeldir ama düşünün yemek masasını silsin diye eline bez veriyorum ben buna dokunamam deyip yere atıyor Bi makarna pişiremez hem beceriksiz hem şımarık bi görseniz Birçok konuda ondan üstünüm ama annem yüzünden sürekli bi kıyas ve kıskançlık içindeyimbendne sana 1 tavsiye..
hayatının hiçbir döneminde ne kin olsun ne kıyas.. ne kendine yap bunu ne başkasına..
geçen senedne bu yana sana o kadar sey katılmıştır ki.. bilgi, tecrübe, mutluluklar, mutluluğun kıymetini anlayacağın tatlı hüzünler..
bunları düşün. kendini geliştir, oku, ör, pişir, spor yap, istediğini yap. ama güzellik takıntısı yapma.
çoook ileriye baktığında insanlar sana güzel mi değil mi demeyecek..
yaşlıları güzel kılan sey bilge olmaları gibi seni de güzel kılan yanlar illa vardır, bunları düşün azıcık.
ve o kadar eminimki çok güzel bi kız olduğuna, kuruntu yapma.
Ya çok teşekkür ederim çok tatlı yorumlar yapıyosunuzz :)Çirkin ördek yavrusu hikayesi vardır ya onu hatırlattın bana :))
Benim de kardeşim esmer kara kas kara göz dur ben ise tam tersiyim.böyle şeyler normal yani.
Ve bence sen güzelsin.