• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok çıkmazda kaldım.. erkek arkadasım ve ailem

Kimseyi aşağılamak niyetinde değilim öncelikle bunu söyleyelim. Ankara'ya bir kez gittim Keçiören'di sanırım. Gecekondu mahallesi gibi bir yerdi. Evet iki katlı evlerdi. Villa dersen villa. E köy evlerinde önünde de süs havuzu olur ya. Oldu sana havuzlu villa. Bakış açısıyla alakalı sanırım, çoğumuz havuzlu villaları doğal olarak lüks villa düşünüyoruz. Adı üstünde villa.

RTS mezunu demişsin, e yeni mezun alacağı maaş hadi olsun olsun 2 bin. Nasıl ödeyeceksiniz 140 bin lirayı?

Yeni mezun yeni ise baslamis adam nasil o kadar borcun altina giriyor? :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Ne kadar kolay yani kredi cekip villa almak?:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Daha dugun de var onunde?:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Maasi ne kadar cok merak ettim, isi de oyle aman aman bi ise benzemiyo, olr 10,15 bin garanti maas guvenirsin alirsin:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Nerde calisiyo bu cocuk garanti mi isi?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Sen de daha ogrencisin birikmis paran da yoktur neye guvenip de villa pesine dusuyosunuz?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Ailenin daha nisan bile yapmadan" ev neden alinmiyo, gecikti" filan demesi cok cok ayip:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20:

, ben erk arkdasinin yerinde olsam cok kizarim, annenlere dusen bi laf yok yani ev olayi ile ilgili:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK58:

Benm annem babam esimin maasini bile sormadi,:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

ne cikarken ne nisanliyken ne evliyken, adamin ne is yaptigi belli yasam sekli belli ok. :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Mal mulk boyle sorgulanmaz cok ayip:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20:.
Pardon da annenler ne yatirim yapiyo evlilikle ilgili?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Annesinin evine gelmemesi de gayet normal,

benm annem de abimin bekar evine uzun sure gitmemisti, cok da ilgili bi anne allah a sukur:D:D:D:D:D:D:D:D

Koskoca adam tek basina bi evi idare edemeyecek mi? Nasil evlencek o zaman?
:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Nisanlindaki tek sorun, daha 3 kurus birikim yapmadan( parasi olsa pesin alir evi borca girmez) ev villa konak saray ...... almaya kalkmasi :KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:

nerden başlasam diye düşünüyodum, bu iyi oldu,
ağzına sağlık :KK68:

Bence ailen hala büyüdüğünü ve bir birey olduğunu kabullenememiş. Kendi başına kararlar alıp yaşamını idare edebildiğini kanıtlaman lazım. Bir ev seçimini bile yapamayacağını düşünürlerse evliliği de uzun süre erteletirler. Onun dışında da ben pek bir sıkıntı göremedim bence güzel bir ilişkin var, etliye tuzluya karışmayan bir ailesi var. Herkes burada evinden çıkmayan kayınvalidelerden şikayet ediyor :) siz kendi kendinize mutlu bir hayat kuramaz mısınız ? bence gayet güzel kurarsınız. Takılma bence böyle şeylere.

Gelin ata binmiş ya nasip demiş.. Yahu hele bir durun işler ciddiye bi binsin, aileler tanışsın, isteme olsun ondan sonra aileniz karşı taraf hakkında ithamda bulunsun. Bambaşka bir şehirde 6 aydır tutunmaya çalışan adamın omuzlarına hemen ev yükü bindirmekte neyin nesi :KK14:

kv gelse suç gelmese suç..
aileniz bi alem doğrusu.
evlenirsiniz gelirler bu defada niye bu kadar zaman kaldılar nezaman gidecekler diye söylenmesinler!
ayrıcaa bizimde hayalimiz villa almak ama şimdilik uzaktan bakınmakla yetiniyoruz 140 bine varsa gelelim ankaraya

Gölbaşı aldı başını gitti ya böğürtlen. Köyü dediğin neresi olabilir ki orası ilçesi zaten Ankara’nın.

Nedense villa deyince benim aklımda filmlerdeki gibi bir şey canlanıyor sanırım.

Havuzlu villanın literatürde ayrı bir yeri var tabi de :)
Gerçek hayatta havuzlu yerine "natamam" gibi sıfatlar gelir bu kadar ucuz bir ev söz konusuysa,
Kaba inşaattan hallice, tavuk manzaralı vs.

Ankara bir de bahsettiğimiz yani :KK43: nereye kafanı çevirsen pahalı emlak fiyatları.

Konu sahibi, babanızın siz daha çocuksunuz ne anlarsınız ev bakmaktan gibi şikayetlerinin duruma bir katkısı yok, evlenecekseniz çocuk değilsiniz ama söylenen herşeyi de nişanlınızla paylaşmanıza gerek yok, babanızın bu söylediklerini nişanlınıza ev işi konusundaki gelişmeleri sorarak da aktarmış olabilirdiniz, en azından "daha geçen hafta sofralarında yemek yedim, benim hakkımda neden böyle düşünüyorlar şimdi :(" gibi bir üzüntüyle karşılaşmazsınız bir daha.

Annesi sorumsuz değil bence, kendi kendilerine yetemeyip bir yumurta bile kıramayan erkeklerdir geride bırakacağı, bilinçsiz bir anne olsa kendinize göre beğenin demez, "oğlumun evi, benim de tabi ki söz hakkım olmalı!!" der tepenize ekşirdi. Çocuğumuz olsa aylarca gelmeseler kötü senaryolarını bir kenara bırakın, mesafenin bu kadar somut biçimde şimdiden konulması iyidir, ihtiyaç anında ilişkileriniz iyiyse zaten yanıbaşınızda bitiverirler. Bunlar çok sonraki işler ayrıca. Vaat konusunda ise nişanlınızla konuşun ortada kesin planı yoksa, ailenizin de aklını bulandırmasın bir daha. Ocak ayında evi alıyorum demek yerine, kredi için başvurdum gibi ortada kesin bir şeyler olmadan konu açmasın, herkes için daha iyi olur.

aranızda bir şey yokken ve olacağı da kesin değilken neden ev almalarını bekliyor ailen? ya da hep erkek tarafı mı almak zorunda? Varsa birleştirin paraları.
Ortak hayat sürmeyecek misiniz?

Yeni mezun yeni ise baslamis adam nasil o kadar borcun altina giriyor? :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Ne kadar kolay yani kredi cekip villa almak?:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Daha dugun de var onunde?:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Maasi ne kadar cok merak ettim, isi de oyle aman aman bi ise benzemiyo, olr 10,15 bin garanti maas guvenirsin alirsin:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Nerde calisiyo bu cocuk garanti mi isi?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Sen de daha ogrencisin birikmis paran da yoktur neye guvenip de villa pesine dusuyosunuz?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Ailenin daha nisan bile yapmadan" ev neden alinmiyo, gecikti" filan demesi cok cok ayip:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK20:

, ben erk arkdasinin yerinde olsam cok kizarim, annenlere dusen bi laf yok yani ev olayi ile ilgili:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20::KK58:

Benm annem babam esimin maasini bile sormadi,:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

ne cikarken ne nisanliyken ne evliyken, adamin ne is yaptigi belli yasam sekli belli ok. :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Mal mulk boyle sorgulanmaz cok ayip:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20:.
Pardon da annenler ne yatirim yapiyo evlilikle ilgili?:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Annesinin evine gelmemesi de gayet normal,

benm annem de abimin bekar evine uzun sure gitmemisti, cok da ilgili bi anne allah a sukur:D:D:D:D:D:D:D:D

Koskoca adam tek basina bi evi idare edemeyecek mi? Nasil evlencek o zaman?
:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:
Nisanlindaki tek sorun, daha 3 kurus birikim yapmadan( parasi olsa pesin alir evi borca girmez) ev villa konak saray ...... almaya kalkmasi :KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:

Havuzlu villanın literatürde ayrı bir yeri var tabi de :)
Gerçek hayatta havuzlu yerine "natamam" gibi sıfatlar gelir bu kadar ucuz bir ev söz konusuysa,
Kaba inşaattan hallice, tavuk manzaralı vs.

Ankara bir de bahsettiğimiz yani :KK43: nereye kafanı çevirsen pahalı emlak fiyatları.

Konu sahibi, babanızın siz daha çocuksunuz ne anlarsınız ev bakmaktan gibi şikayetlerinin duruma bir katkısı yok, evlenecekseniz çocuk değilsiniz ama söylenen herşeyi de nişanlınızla paylaşmanıza gerek yok, babanızın bu söylediklerini nişanlınıza ev işi konusundaki gelişmeleri sorarak da aktarmış olabilirdiniz, en azından "daha geçen hafta sofralarında yemek yedim, benim hakkımda neden böyle düşünüyorlar şimdi :KK43:" gibi bir üzüntüyle karşılaşmazsınız bir daha.

Annesi sorumsuz değil bence, kendi kendilerine yetemeyip bir yumurta bile kıramayan erkeklerdir geride bırakacağı, bilinçsiz bir anne olsa kendinize göre beğenin demez, "oğlumun evi, benim de tabi ki söz hakkım olmalı!!" der tepenize ekşirdi. Çocuğumuz olsa aylarca gelmeseler kötü senaryolarını bir kenara bırakın, mesafenin bu kadar somut biçimde şimdiden konulması iyidir, ihtiyaç anında ilişkileriniz iyiyse zaten yanıbaşınızda bitiverirler. Bunlar çok sonraki işler ayrıca. Vaat konusunda ise nişanlınızla konuşun ortada kesin planı yoksa, ailenizin de aklını bulandırmasın bir daha. Ocak ayında evi alıyorum demek yerine, kredi için başvurdum gibi ortada kesin bir şeyler olmadan konu açmasın, herkes için daha iyi olur.

eneeeğğğm nerede var kuzum 140 bin TL'ye bahçeli villa :rolleyes:
Benim de eşim mimar bizde alalım :KK70:
ilk önce belirtmek isterim ki ailem ev alsın diye zorlamıyor, kızdıkları nokta madem ev alacağız diyorlar neden bir adım atılmadı. buna kızdılar yoksa illa ev alsın hemen demiyorlar. bir kaç yerden bulmuş öyle bahçeli ev eryamandan sanırım bana da gönderdi orta halli bahçeli bir ev işte siz sanırım öyle geniş bahçeli dizilerdeki gibi bir ev hayal ettiniz ve dediği fiyata bahçeli ev vardı gerçekten de. hepinize iyi dalga konusu olmuş hepinizin taktiği nokta ev olmuş Anladığım kadarıyla oysa benim istediğim ailesi ile ilgili bir fikir almaktı onu da aldım. daha araştırırız nasıl bir ev olur artık normal bir apartman dairesi mi olur bilmiyorum ama orası ışin şu an uzak Kısmi, ailesi hakkında fikir almak istedim nitekim de aldım. teşekkürler.

Back