Nasıl bir ailenin çocuğu olarak doğacağımızı biz belirleyemiyoruz. Anne babamızı seçemiyoruz.Oysaki,onların bize sunduğu aile ortamı ve yaptıkları muameleleri ömür boyu hayatımızı etkiliyor ve yaşayacağımız hayatı şekillendiriyor.
Şuanda yaşadığınız sıkıntının sizin elinizde olmayan sebeplerini biliyorsunuz. Bundan sonra enerjinizi, değiştirebileceğiniz kısımlara yönlendirmelisiniz.Konumunuz,seğer verilmeyen bir kız çocuğuyken, değer verilmeyen bir ev hanımına ve eşe dönüşmüş.Bunu değiştirmek istiyorsunuz. Ama, nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz.Önce kendinize kendinize siz değer verecek, kendinizi sevip, sayacaksınız.Atacağınız adımlar bu yönde sizi güçlendirecek ve cesaretlendirecektir. Herşey birden olmaz belki ama, kendinizi sevmek başta atacağınız en büyük adım olacak.Kendinizi ve çocuklarınızı çok sevin. Kocanızın size değer vermesini beklemekten vazgeçin. Anlattığınıza göre en büyük derdi, her istediğinde sizinle ilişkiye girebilmek. Sizin, sadece onun cinsel ihtiyacını gidermek için var olduğunuzu düşünüyor, duygularınızı veya sizin isteklerinin onun için bir önemi yok. Gidecek yeriniz olmadığını ve aile yapınızı bildiği içinde egosunu sizi ezikleyerek, baskılayarak tatmin ediyor. Belliki, böyle bir adama imkanlarınız olgunlaşana kadar mecburiyetten katlanmak zorunda kalacaksınız.Tehditlerine aldırış etmeyin, en azından hastayken ve (yakında lohusa olacaksınız) lohusayken sizi cinsel ilişkiye girmeye zorlamasına müsaade etmeyin. Bu konuda kırmızı çizgi çekin ve istediği kadar kavga çıkartsın umursamayın.
Size dahada yazardım ama, baktım çok uzatmışım.Şimdilik başlangıç olarak, size bunları söylemek istedim.Allah yardımcınız olsun. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.