• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok caresizim lütfen yol gosterin

çok teşekkür ederim beni anladığıniz için ayn dediginiz gibi ikinci çocuğu asla isteyerek yapmadım ilaç vs kulansaydin diyorlar kullandım da ama bitince ne ilaç getirecek durumumda yoktu ondan uzak duruyodum ama beni tehdit ediyordu ailene sylerim diye ben aileme onu istemiyorum dedikce beni suçluyorlardı katlanacaksin diyorlardı o onlara kızınız benimle affederseniz yetmiyor deseydi onlarda yine benim ustume gelecekti yardım edeceklerine yine beni sucluyacaklardi katlanmaktan başka çare yoktu yoksa nefret ettiğiniz bir adamla yatmaktan daha kötü bisey yoktur emin olun benim elimde olan bisey degildi
Bebeğiniz doğduktan sonra spiral taktırın. Senede bir kere kontrole gitmeniz yeterli. Kimseye birşey söylemek zorunda değilsiniz. ASM'lerde ücretsizdi en son.

Bildiğimiz bilmediğimiz hayatlar, şartlar var ne yazık ki. Ne yazık ki hala 16 yaşında kızını okutmayıp nişanlayan, gelin alan aileler var. Çok üzülüyorum böyle çaresiz bırakılan kadınları görünce..

Konu sahibi.. gerçekten yapman gereken hazırlık yapmak. Çocuklarını büyütürken o evden çıkıp gideceğin güne hazırlık yapacaksın. Para mı atarsın, meslek mi edinirsin..kurslar mı olur.. inan bilmiyorum.

Anladigim kadariyla es ailesi onu tek basina bir yere göndermiyor. Yani meslek felan yapmasina zor izin verirler. Eline para da vermez böyleleri

anlamıyorum evinize gitseniz kolunuzdan tutup sokağa mı atacak ana babanız
kan kusup oturacaksınız başka çareniz var mı
bu şerefsizi çekene kadar ailenizi çekin
ama işte hep diyoruz eğitimli işi gücü olan kadınlar olsaydınız kimseye eyvallah etmeden hayatını kurabilirdiniz sil baştan
umarım okuyanlara ders olur

Kaç ay gizlice ilaç içtim sağlık ocağından almıştım ama onlar bitince byle oldu evim carsiya çok uzak olduğu için tekrar gidip alacak imkanım da yoktu gitsem eşim ve ailesi nereye gidiyosun tek başına derlerdi asla tek başına gndermezler onların yanında da alamazdim alsam hemen kocam denecek adama söylerlerdi oda aileme yetiştirirdi
hic işinizi gördurebilecek en azindan bir ilac veya farkli ihtiyaclarinizi isteyebileceginiz bir arkadaşıniz falan yokmu?
onlardan isteyin getirsinler 2.ye olan olmus enazindan 3.icin bir onlem fikri olur belki sizin icin.
belediyeyle falan gorusseniz
kadin siginma evi yada mor catiyla gorustunuz mu ?
boyle bir yere gitmek istermisiniz?
abinizde mi ailenizle ayni fikirde peki?
sizide anliyorum caresizsiniz ama en azindan bundan sonrasi icin bir yol dusunun.
boyle doğur doğur nereye kadar sizede cocuklarada yazik açikçasi.

ama işte hep diyoruz eğitimli işi gücü olan kadınlar olsaydınız kimseye eyvallah etmeden hayatını kurabilirdiniz sil baştan
bayani ailesi okutmamış

Bebeğiniz doğduktan sonra spiral taktırın. Senede bir kere kontrole gitmeniz yeterli. Kimseye birşey söylemek zorunda değilsiniz. ASM'lerde ücretsizdi en son.
Söylediğiniz icin tessekur ederim a
Hastaneden çıktığım zamanlar onların evine girmiştim ztn ama beni yine o eve yolladılar kocanın evine dön burda kalamzsin dediler bi abim var ona dedim bari sen sahip çık ikimiz uzaklara gidelim abi bi ev tutalım bende calisirm dedim ama oda babamın korkusundan sustu oda sahip çıkmadı bende isterdim okumak ayaklarımin ustunde durmak ama okutmadi babam ağladım ogretmenlerim çok uğraştı ama umrunda bile değildi onun şuan diyorum ki keşke yetim dogsaydim hiç olmassa yetiştirme yurduna okuma şansım olurdu

Bence çok ezilmişsiniz.ezdirmişsiniz kendinizi. Hep onlar öyle bunlar böyleyle gün geçmez. Anlıyorum baya baskıcı bi ortamda büyümüşsünüz. Ama toparlanıp kendinize gelme vakti gelmiş. Doğu'da olup ne kadar güçlü kadınlar var. Heryeri idare ediyolar. Biraz politik olun. O evden ayrılamıyosanız kocanızın dediğine gidiyomuş gibi yapın. KV nasıl biri onların gönlünü hoş tutun yeri gelince size destek olsunlar. Sanki dünya hep size karşı cephe almış gibi anlatıyorsunuz. Arkadaşın dediklerini yapın bu sinsilik değil aklını kullanmak

bayani ailesi okutmamış

Hastaneden çıktığım zamanlar onların evine girmiştim ztn ama beni yine o eve yolladılar kocanın evine dön burda kalamzsin dediler bi abim var ona dedim bari sen sahip çık ikimiz uzaklara gidelim abi bi ev tutalım bende calisirm dedim ama oda babamın korkusundan sustu oda sahip çıkmadı bende isterdim okumak ayaklarımin ustunde durmak ama okutmadi babam ağladım ogretmenlerim çok uğraştı ama umrunda bile değildi onun şuan diyorum ki keşke yetim dogsaydim hiç olmassa yetiştirme yurduna okuma şansım olurdu

bunların hiç biri bahane değil bana göre
bana da dedi ailem üstelik okuyup meslek sahibi olduğum halde,bu evi yakarım dedim şimdi bir sülale bir çocuğa bakıyoruz,benden çok onu düşünüp seviyolar
kaymakama polise sığınıp okula giden çocuklar gördü bu gözler tvlerde ailesini şikayet eden yine de okumakta direten

yanlış anlama lütfen ama 2 gün önce 22 yaşında anne olmak çok güzel,erken hamile kalmak harika filan yazmıştı bir kaç kişi,bizlerin yorumlarından rahatsız olup.lütfen sana soruyorum, şimdiki aklın olsa yapar mısın bunu?bak ben 31 yaşındayımi.25 yaşında bile bacaklarım titriyordu henüz yeni işe başladım evlenemem diye.eşimi 2 sene oyaladım.evlendik 4 sene de oyle oyaladım.sonra akıl veriyoruz ,kızıyorlar.senin yaşında güzel ama geleceğini düşünmeyen kızlarımız marifet diye hava atıyorlar erken doğurdum diye.bu senin yaşadığın onlara da ders olsun.Zorla evlendirmediler seni herhalde, keşke kolay olanı seçmeseydin en başında

Doğum yaptıktan sonra sp
hic işinizi gördurebilecek en azindan bir ilac veya farkli ihtiyaclarinizi isteyebileceginiz bir arkadaşıniz falan yokmu?
onlardan isteyin getirsinler 2.ye olan olmus enazindan 3.icin bir onlem fikri olur belki sizin icin.
belediyeyle falan gorusseniz
kadin siginma evi yada mor catiyla gorustunuz mu ?
boyle bir yere gitmek istermisiniz?
abinizde mi ailenizle ayni fikirde peki?
sizide anliyorum caresizsiniz ama en azindan bundan sonrasi icin bir yol dusunun.
boyle doğur doğur nereye kadar sizede cocuklarada yazik açikçasi.
bunların hiç biri bahane değil bana göre
bana da dedi ailem üstelik okuyup meslek sahibi olduğum halde,bu evi yakarım dedim şimdi bir sülale bir çocuğa bakıyoruz,benden çok onu düşünüp seviyolar
kaymakama polise sığınıp okula giden çocuklar gördü bu gözler tvlerde ailesini şikayet eden yine de okumakta direten
Hklisiniz ben benim hiç suçum yok demiyorum ama düşünün ozaman daha 11 yaşında bi cocuksunuz büyük insanlar gibi dusunemiyorsunuz ben köyde doğup büyüdüm jandarmayı aramayı dusunmustum ozamanlar okumak için ama babam bunu duyarsa beni çok döver diy korkmuştum çocuk aklı işte ogretmenlerim ozaman kaymakam okula geldiğinde bu kızı babası okutmuyor seneye gondermiyecekmis dedi lütfen seneye bu kızla ilgilenin okusun demisti kaymakam da tamam mutlaka ilgileniriz demişlerdi ben hep o umutla bekliyodum pencere kenarında hep birgün geleceklerde beni okula getirecekler ümidiyle şimdiki aklım olsa tabiki de şikayet ederdim ama çocuktum ozaman bu kadar detaylı dusunemiyor insan

yanlış anlama lütfen ama 2 gün önce 22 yaşında anne olmak çok güzel,erken hamile kalmak harika filan yazmıştı bir kaç kişi,bizlerin yorumlarından rahatsız olup.lütfen sana soruyorum, şimdiki aklın olsa yapar mısın bunu?bak ben 31 yaşındayımi.25 yaşında bile bacaklarım titriyordu henüz yeni işe başladım evlenemem diye.eşimi 2 sene oyaladım.evlendik 4 sene de oyle oyaladım.sonra akıl veriyoruz ,kızıyorlar.senin yaşında güzel ama geleceğini düşünmeyen kızlarımız marifet diye hava atıyorlar erken doğurdum diye.bu senin yaşadığın onlara da ders olsun.Zorla evlendirmediler seni herhalde, keşke kolay olanı seçmeseydin en başında
zorla evlendirmisler okutmamislarda
bende sizin gibi baya şişmistim konuyu okuyunca ama detaylar sonradan gelince yapacak bir seyi yokmus maalesef.
cok kucuk yasta evlendirilmis ve 11 yasinda okuldan alınmış

zorla evlendirmisler okutmamislarda
bende sizin gibi baya şişmistim konuyu okuyunca ama detaylar sonradan gelince yapacak bir seyi yokmus maalesef.
cok kucuk yasta evlendirilmis ve 11 yasinda okuldan alınmış
kadın sığınma evi dayanışma dernekleri o zaman.burada tartışılacak konu bile değil direkt çocuk gelin vakası..en başında da yazmamış hiç birini

Zorla evlendirmişler veya evlendirmemişler kendi kaçmış veya kaçmamış yanlış tercih yapmış korunmuş çocuğu olmuş veya korunmamış ihmal etmiş şuan neden böyle yaptın korunmadın evlendin ikinciyi yaptın sevişmeseydin okumadın falan filan diye yargılamanın bu kadına hiçbir faydası yok ne yaptıysa neyi tercih ettiyse onun bedelini öder ömrü boyunca kadın fikir yardımı istemiş insanlar hunharca kendi edip kendi bulduğunu kabul ettirme bir de ben laflarımla yaralıyım kafasında ama kadın çözümü olan varsa onlardan bilgi almak istiyor çözümü olmayanın yazmasına bile gerek yok kimsenin ne yaşadığını nasıl bir karaktere sahip olduğunu olaylarla nasıl tepki verebildiğini o an ne olduğunu tam olarak bilemeyiz ve bazı şeyler yaşanmışsa ders alıp devam etmesini söylebiliriz sadece acımasızca yardırmak haddimiz değil bugün asla yapmam ben korunuyorum benim nasıl çocuğum olmuyor diye büyük konuşanlar yarın o cümlelerin nasıl suratlarına suratlarına çarptığına bizzat şahit olabilirler en büyük eleştiriyi kendi kendine yapıyordur zaten şuan kimsenin onu yalpalamasına ihtiyacı yok biraz ince düşünerek yorumlar yapalım

Olan olmus bebek dogdu dogacak su an bosanilmaz. Zaten dogudaymissin sen biraz zor bosanirsin.
Sizi maddi olarak zor durumda birakmiyorsa cocuklarin icin idare et

Ha bir de birdaha gebe kalmamaya bak, cunku boyle aileye dogan cocuklara yazik

Gorucu usulüyle evlendirirler açıkça söylemek gerekirse ailem beni sevmezdi ne annem ne babam hatta annem hep evlend kurtulalım senden diyodu ozamanlar oyl bir psikolojik bunalimdaydim ki anlatamam ne yapsam yaranamiyodum onlara babam evden dışarı çıkmama bir arkadaşıma gorusmeme bi akrabimin evine gitmeme izin vermezdi kısaca beni eve hapsederdi nedeni de benim bi akrabimin kızı birine kaçtı diye benimde kacacagim dusunsciyle o evi bana zindan etmişlerdi ben o adamla severek evlenmedim ama karşı da cikmadim çünkü ailem bana çok kötü davraniyorlardi sen istiyomusun dediklerinde siz bilirsiniz dedim blki onlar iyi çıkar bana iyi davranır düşüncesiyle ailem zatn beni yeterince hayattan sogutmuslardi daha n kadar kotusuyle karsilasabilirim ki diye dusunmustum

şiddet gösterdiginden bahsetmiyor ki konuda
zaten diyorum ki zorluyor olabilir bişeylere ama korunma dediginiz bir gunluk bir sey degil bu adam cikip ise gidiyordur sonucta sabah evde yokken içtigi dogum kontrol hapindan adamin ne haberi olabilir mesela?
İşte ilaç alacak durumda olamayanlar da var konu sahibi açıklamasını yapmış. İlacı bitince almaya gidememiş. Hanımefendi özelinde söylemiyorum ama içtiğin sudan haberim olacak diyenler var. Evden izinsiz çıkamayan. Eski çalıştığım iş yerinde mesai arkadaşım anlatmıştı, çok sonradan evlenip ayrıldığını öğrenmiştim. Eski eşi eve kapatıp kimseyle görüştürmüyomuş. Kafayı yiyecek durumdaydım evdeki böceklerle konuşmaya başlamıştım dedi. O yüzden şaşırmıyorum yani. Şartlarını bilemeyiz. Sanıyoruz ki herkesin şartı şurtu eş dostu ailesi bizim gibi. Zaten alternatiflerimiz öyle bir çevremiz olmadığı için var. Gerçekten üzücü şunları yaşayan insan için ne yapılabilir okuduğumdan beri düşünüyorum. Ailesi destek olsa her şey çok farklı olabilirdi.

sız habıre sureklı altdan alınca madalya verdıler mı barı

Back