Çok çaresizim lütfen beni dinleyin

Verse ne olacak ? Ev 2 ye bölünecek yarı parasıyla yemi bir ev ya alabilir ya alamaz ki bence alamaz. Önce boşanma davası biter onun ardından mal paylaşım davası açılır filan aşağı yuları en iyi ihtimalle 3 senelik süreç. Nafaka deseniz toplamda 6 bin alır fazlasını alamaz.
Sizce hangi yol daha uzun ?
Sizce büyük bir enkazdan çıkan insan yeni ev derdinde mi olur ? Ya da eşya derdinde mi
Bomboş ev olsun kira olsun ama kurtulayım der insan ? Şu davası bu davası mı konu ? Kadın intihara kadar düşünüyor ? Burada bulunan yanıtların bazıları mantıksız . Bu da öyle mantıksız
İnsanın canı daraldığı zaman sence evim olsun bana şu kadar bölünsün mü diyor ?

Sizce büyük bir enkazdan çıkan insan yeni ev derdinde mi olur ? Ya da eşya derdinde mi
Bomboş ev olsun kira olsun ama kurtulayım der insan ? Şu davası bu davası mı konu ? Kadın intihara kadar düşünüyor ? Burada bulunan yanıtların bazıları mantıksız . Bu da öyle mantıksız
Aynen öyle diyor. İhtiyaçlar hiyerarşisini bilir misiniz ? Dünyanın en tartışılmaz sosyolojik tablosudur. Önce karın duyurma ardından barınma psikolojik ihtiyaçlar ondan sonra gelir. Nereye kiraya çıkıyor 6 bin tl nafakayla ? Ki çocukların nafakası dahil toplam rakam bu.
Sokakta çoluk çocuk yatalım aç kalalım ama psikolojimiz sağlam olsun var mı böyle bir mantık ?
Rica ediyorum mantıklı yorumlar yapın. Benim ömrüm bu hikayelerle geçti. Karnın açsa, başını sokacak evin yoksa ölüsün.
Bomboş evde kafa rahat yaşamak diye bir şey olur mu ? Ne yedirecek o çocuğa ? Okul ihtiyaçları ? Isınma barınma ?

Yanında çocuğu olan insan tabi ki önce barınma ve doymayı düşünecek. Hayatta kalma oyunu değil bu puzzle tamamlanınca ihtiyaç gerçekleşmiyor.

Yanında çocuğu olan insan tabi ki önce barınma ve doymayı düşünecek. Hayatta kalma oyunu değil bu puzzle tamamlanınca ihtiyaç gerçekleşmiyor.
Yaptığım yorumları sadece kendi istediği yöne çekmek bu olsa gerek ? Öncelikli amaç şu an bu ablanın kendini toplayıp o baskıcı tehditkar duruma dik durup kanıt toplaması gerek , ondan sonraki süreçleri buraya yazsak zaten bitmez ? Ben çocuklar aç kalsın barınmasın mı demişim ? Yazılarını başka başka yerlere çekmeyin .

Aynen öyle diyor. İhtiyaçlar hiyerarşisini bilir misiniz ? Dünyanın en tartışılmaz sosyolojik tablosudur. Önce karın duyurma ardından barınma psikolojik ihtiyaçlar ondan sonra gelir. Nereye kiraya çıkıyor 6 bin tl nafakayla ? Ki çocukların nafakası dahil toplam rakam bu.
Sokakta çoluk çocuk yatalım aç kalalım ama psikolojimiz sağlam olsun var mı böyle bir mantık ?
Rica ediyorum mantıklı yorumlar yapın. Benim ömrüm bu hikayelerle geçti. Karnın açsa, başını sokacak evin yoksa ölüsün.
Bomboş evde kafa rahat yaşamak diye bir şey olur mu ? Ne yedirecek o çocuğa ? Okul ihtiyaçları ? Isınma barınma ?
Şu anki süreç atlatılmadan ileriyi düşünmek ne kadar mantıklı ? O zaman sizin sözünüze göre de süreç 3 yıl sonra bitiyor o 3 yıl problemlerle yaşarlar sizin düşüncenize göre , Ben gayet mantıklı yorumlar yapıyorum şu an yapılacak en iyi şey bu zorlu süreçten çıkmak buraya bütün yapması gerekenleri yazsak kaç satır olur kim bilir herkes biliyor nafakanın azlığını neyin neye yetip yetmeyeceğini .

Şu anki süreç atlatılmadan ileriyi düşünmek ne kadar mantıklı ? O zaman sizin sözünüze göre de süreç 3 yıl sonra bitiyor o 3 yıl problemlerle yaşarlar sizin düşüncenize göre , Ben gayet mantıklı yorumlar yapıyorum şu an yapılacak en iyi şey bu zorlu süreçten çıkmak buraya bütün yapması gerekenleri yazsak kaç satır olur kim bilir herkes biliyor nafakanın azlığını neyin neye yetip yetmeyeceğini .
İleriyi düşünmeden kafasına göre şu an pat diye boşansın yani işi yok gücü yok ?
Delil toplasa ne toplamasa ne ya adam kusurlu çıktı diyelim ?
Hakimim ben kaç kadın hikayesi gördüm böyle kaç kadının boşanmasına karar verdim.
Siz ne sanıyorsunuz mahkemeyi. Taraflardan kusurlu olanın malını mülkünü karşı tarafa mı veriyor mahkemeler?
O yüzden bu kadın önce bir iş sahibi olacak sonra çıkacak o evden.
KPSS çalış diyenlere mantıksız diyip hemen boşan çocukla çocukla sonrasına sonra bakarsınız diyorsunuz.
En iyi ihtimalle boşanma kesinleşecek ki 3yıl en iyi rakam. Sonra bir de mal paylaşım davası sürecek. Bu kadın o evin yarısını alana kadar 7 yılı bulacak belki.
O sırada evi kaçıracaklar muhtemelen çünkü karşı taraf çirkef bir de tasarrufun iptali davası açmak gerekecek oldu mu sana 10 yıl.
Geçmiş olsun topladığı delilleri yiyerek karnını doyurur artık

Merhaba biraz uzun olacak ama lütfen dinleyin ben 17 yaşında evlendim 10 yıldır evliyim akrabayla benim babam iki evlilik yapmış annemden 8 üveyde 7kardeşiz altlı üstlü otururduk tabi her kadın gibi annem dayanamadı annem erken yaşta öldü annem hastaylken ablalarım beni akrabamıza verdiler üvey anne eline kalmayayım diye tabi çocukluk başta kabul etmedim istemediğim biriyle evlenmek ama beni korkuttular üvey anne zulüm yapar babam zaten onu tutardı . Korktum kabul ettim etmez olaydım . Evlendim annem tam 40gün sonra öldü . Çok zordu tabi biraz psikolojik olarak etkilendim çocuktum hem . Neyse ben evlendiğim günden belli aldatılıyorum doğuda yaşıyorum doğuluyuz ben çok çekim kimse sahipte çıkmıyor iki çocuğum var biri 9yaşında biri 2ye girmemiş . Artık bu iki senedir gözümün içine baka baka yapıyor . Dayanamıyorum 2 senedir tam zıvanadan çıktı yapmadığı etmediği hakaret kalmadı inkar ediyor görüyorum ama kabul etmiyor adımı deliye çıkarttı . Takıntılıymışım bn . Ramazandan önce yine yakaladım çok büyük kavga ettik aileer girdi araya babasının bana ettiği hakaretleri düşman düşmana yapmaz ha bide alkoliktir 1 gün içer 1 gün içmez . Babası bana ailemin yanında hakaret etti ailem sesini etmedi haklısınız dedi . Susturdular beni boşansan kim bakacak sana çocuklara otur çek dediler . Yine korktum kabul ettim ama bu ay içinde 2kadın yine mesaj atıyo benim bu gözler görüyor artık dayanamıyorum intihar etmeyi düşünüyorum ben çıkış bulamıyorum çocuklarımla bu adama katlanaöıyotum artık bana yardım edin bi yol gösterin gidecek hiç bir kapım yok . Bu arada maddi durumları iyi ev eşimin üstüne ama hiçbi bişey vermezlermiş boşanırsam ben napacam iki çocuktan nere gidem
Konuyu sanki ablam yazmış :KK43: Biz de doğudayız ablam aynen anlattığınız bir hayatın içinde ama gidecek kapısı yok diye çekiyor maalesef.

İleriyi düşünmeden kafasına göre şu an pat diye boşansın yani işi yok gücü yok ?
Delil toplasa ne toplamasa ne ya adam kusurlu çıktı diyelim ?
Hakimim ben kaç kadın hikayesi gördüm böyle kaç kadının boşanmasına karar verdim.
Siz ne sanıyorsunuz mahkemeyi. Taraflardan kusurlu olanın malını mülkünü karşı tarafa mı veriyor mahkemeler?
O yüzden bu kadın önce bir iş sahibi olacak sonra çıkacak o evden.
KPSS çalış diyenlere mantıksız diyip hemen boşan çocukla çocukla sonrasına sonra bakarsınız diyorsunuz.
En iyi ihtimalle boşanma kesinleşecek ki 3yıl en iyi rakam. Sonra bir de mal paylaşım davası sürecek. Bu kadın o evin yarısını alana kadar 7 yılı bulacak belki.
O sırada evi kaçıracaklar muhtemelen çünkü karşı taraf çirkef bir de tasarrufun iptali davası açmak gerekecek oldu mu sana 10 yıl.
Geçmiş olsun topladığı delilleri yiyerek karnını doyurur artık
İyi güzel hoş diyorsunuz lakin , nasıl iş bulacak ? Sorarım size yüksek lisans mezunları bile nasip olmadıkça ya da torpil şu bu nedenlerden iş bulamıyorken ? Önemli olan kaç kadın hikayesi görmeniz değil olaya hakim olarak bakmayın bu olaya dışarıdan bakmanız gerekiyor bir söz vardır bekara eş boşamak kolaydır diye ..
Hemen boşan gibi bir cümle de asla kullanmadım bir hakim olarak okuduğunuzu anlamıyor olabilir misiniz ?
Ayrıca parası olan ünlü olan vs vs insanlar çok çabuk boşanıp işlerini kolay hallederlen olan yine zorlukta olana oluyor . Her yönden adaletsizlikler bu kadar fazlayken hayal dünyasında gibi kpss çalış kazan atan diyemezsiniz hayatın gerçeklerini görmek gerek .

Benim ev derdim de olduğumu düşünoyorsunuz belki herkesin yorumunu okuyorum çalışmayan ayakları üzerinde duramayan kadın dışarda hayat sürdüremez annem yok babam yok gidecek kapım yok biliyorum anladım çocuklarım için çek zorundayım . Ama eğer de boşanmak istiyorsam evi istemek zorundayım iki çocuğum için ben çocuklarıma sokakta bakamam karınlarını doyurmak zorundayım ben tek olsam çocuğum olmasaydı evlerinden bi çöp bile almadan çıkardım zaten umrumda olmazdı amaişin içinde çocuklarım olduğu için evi bana versin derim biraz şerefli insan olsaydılar zaten. Bu kızın kimsesi yok bu çocuklar bizim verelim otursun derdiler ama onlarda o vasıf o karakter yok Allah’a havale ediyorum yaşadıklarımı yaşasınlar ben gözyaşları içinde oturup çocuklarımı büyütoyorsam onlarda benim yaşadığımı yaşasınlar hem bu dünyada hem ahirette.

Benim ev derdim de olduğumu düşünoyorsunuz belki herkesin yorumunu okuyorum çalışmayan ayakları üzerinde duramayan kadın dışarda hayat sürdüremez annem yok babam yok gidecek kapım yok biliyorum anladım çocuklarım için çek zorundayım . Ama eğer de boşanmak istiyorsam evi istemek zorundayım iki çocuğum için ben çocuklarıma sokakta bakamam karınlarını doyurmak zorundayım ben tek olsam çocuğum olmasaydı evlerinden bi çöp bile almadan çıkardım zaten umrumda olmazdı amaişin içinde çocuklarım olduğu için evi bana versin derim biraz şerefli insan olsaydılar zaten. Bu kızın kimsesi yok bu çocuklar bizim verelim otursun derdiler ama onlarda o vasıf o karakter yok Allah’a havale ediyorum yaşadıklarımı yaşasınlar ben gözyaşları içinde oturup çocuklarımı büyütoyorsam onlarda benim yaşadığımı yaşasınlar hem bu dünyada hem ahirette.
Yaşadığın hayat çok zor ama çıkış kapısı yok değil zaman ve sabır gerekli. Adamı koca gibi görme bırak kimle ne yaparsa yapsın sen kendi hedeflerine yönel iyi korun bi daha hamile kalma bi çocuk daha olursa çıkış kapını kendin kapatırsın. Asgari düzeyde muhattap ol alttan alttan üç beş deme kenara para koy asla amacını belli etme engel olur. Ders çalış liseyi bitir meslek edinme kurslarına bak herkes kpss demiş ama o zor kura ile atamalar oluyor onları araştır devlet işçisi olarak atamalara bak, bu uzun bi süreç olacak küçük 4-5 yaşına geldiği zaman bi şeylere cesaret edebilirsin. Çocuklar yeterki büyüsün okullu olsun kenarda paran olsun para olursa yapamayacağın şey olmaz. Kırpabildiğini kırp kendine bilezik aldır sürekli tak derdin süs püsmüş gibi iste sürekli. İnşallah feraha çıkarsın.

Canım madem seni yıllardır aldatıyor bunu biliyorsun,bırak aldatsin.sen günü kurtarmaya calis. Cocuklarin bi ele avuca gelsin kurtar kendini. Hani deli gibi sevip evlenen sonra aldatilan değilsin ki,bu ihaneti unutamıyorum diyesin. Degermi yani intihar düşünüyorsun. Seninde çocukların kalır üvey anne elinde. Her güçlü kadın boşanıp iş bulan kadın değil ki, bi haysiyetsiz için çocukları annesiz bırakmayıp en güzel sekilde yetistirmende güçlü olduğunu gösterir. ay bırak kimle gezerse gezsin,ufak ufak para biriktir cocuklarinla ilgilen ve mümkün mertebe hastalık kapmamaya özen göster. Sonrasi Allah kerim

Çok üzüldüm konunuza. Tek sıkıntı aldatması mı? Yani şöyle söyleyeyim aldatmasını göz ardı edip ses etmeseniz, o süre içerisinde sınavlara hazırlanıp evde yapılacak işler araştırıp para biriktirseniz. O sırada çocuklar da büyür. Hani keşke her şey çok iyi olacak, madem aldatıyor çekin gidin diyebilsem ama çok zor. Evin yarısı da tek başına yetmez nafaka da. İş bulmanız ve bunun için yeterlik sağlamanız gerekiyor. Umarım rahata erersiniz. Çocuklarınız için güçlü durmaya devam edin o hayvana satasmayin, hangi pislikte debelenirse debelensin. Siz de yavaş ama emin adımlarla planınızı gerçeklestirin.

Merhaba biraz uzun olacak ama lütfen dinleyin ben 17 yaşında evlendim 10 yıldır evliyim akrabayla benim babam iki evlilik yapmış annemden 8 üveyde 7kardeşiz altlı üstlü otururduk tabi her kadın gibi annem dayanamadı annem erken yaşta öldü annem hastaylken ablalarım beni akrabamıza verdiler üvey anne eline kalmayayım diye tabi çocukluk başta kabul etmedim istemediğim biriyle evlenmek ama beni korkuttular üvey anne zulüm yapar babam zaten onu tutardı . Korktum kabul ettim etmez olaydım . Evlendim annem tam 40gün sonra öldü . Çok zordu tabi biraz psikolojik olarak etkilendim çocuktum hem . Neyse ben evlendiğim günden belli aldatılıyorum doğuda yaşıyorum doğuluyuz ben çok çekim kimse sahipte çıkmıyor iki çocuğum var biri 9yaşında biri 2ye girmemiş . Artık bu iki senedir gözümün içine baka baka yapıyor . Dayanamıyorum 2 senedir tam zıvanadan çıktı yapmadığı etmediği hakaret kalmadı inkar ediyor görüyorum ama kabul etmiyor adımı deliye çıkarttı . Takıntılıymışım bn . Ramazandan önce yine yakaladım çok büyük kavga ettik aileer girdi araya babasının bana ettiği hakaretleri düşman düşmana yapmaz ha bide alkoliktir 1 gün içer 1 gün içmez . Babası bana ailemin yanında hakaret etti ailem sesini etmedi haklısınız dedi . Susturdular beni boşansan kim bakacak sana çocuklara otur çek dediler . Yine korktum kabul ettim ama bu ay içinde 2kadın yine mesaj atıyo benim bu gözler görüyor artık dayanamıyorum intihar etmeyi düşünüyorum ben çıkış bulamıyorum çocuklarımla bu adama katlanaöıyotum artık bana yardım edin bi yol gösterin gidecek hiç bir kapım yok . Bu arada maddi durumları iyi ev eşimin üstüne ama hiçbi bişey vermezlermiş boşanırsam ben napacam iki çocuktan nere gidem

Senin bundan sonra yapacağın tek şey evlatlarına emek vermek. Onların iyi eğitim almalarını sağlaman gerek. Gerekirse kendin en baştan ilkokul birinci sınıftan her şeyi tek tek öğren, çocuklarınla saatlerce ders çalış. Bursluluk sınavlarına sok. Lisede yatılı halde çok iyi lise kazanmalarını sağla. 9 yaşındakinin lise sınavlarına öyle uzun yıllar yok, 4 yıl var.

Yok mesaj gelmiş şu bu değil derdin. Kendine ve evlatlarına emek vermek derdin olmalı.

İyi güzel hoş diyorsunuz lakin , nasıl iş bulacak ? Sorarım size yüksek lisans mezunları bile nasip olmadıkça ya da torpil şu bu nedenlerden iş bulamıyorken ? Önemli olan kaç kadın hikayesi görmeniz değil olaya hakim olarak bakmayın bu olaya dışarıdan bakmanız gerekiyor bir söz vardır bekara eş boşamak kolaydır diye ..
Hemen boşan gibi bir cümle de asla kullanmadım bir hakim olarak okuduğunuzu anlamıyor olabilir misiniz ?
Ayrıca parası olan ünlü olan vs vs insanlar çok çabuk boşanıp işlerini kolay hallederlen olan yine zorlukta olana oluyor . Her yönden adaletsizlikler bu kadar fazlayken hayal dünyasında gibi kpss çalış kazan atan diyemezsiniz hayatın gerçeklerini görmek gerek .
Sizin tavsiyeniz ne hayatın gerçeklerine dair ?
Boş evde olsa çık halledersin mi ?

Size ailenizden hayır yok belli ki annenizin kaderini yaşamak çocuklarınıza yaşatmak istemiyorsanız aç kalmak pahasına boşanın gerisi illa gelir

Bu dediğinizi yapacağam ama benim kurtuluş olmayacak zararlı ben çıkacam çünkü şimdi konuştum evi vermem diyor napsam vermem diyor bu şimdi gidip evi de üstünden kaldırsa daha rezil olacam ben anladım çıkışım yok kızların kaderi annelerine benzermiş benimde kaderim annm gibi olacak
Ev siz evlendikten sonra mi alındı yoksa evlenmeden mi almış?

Ünlülerdeki olay medeniyet canım para degil sirf. Anlasmali boşanıyor hepsi. Bu kadin çekişmeli boşanacak en iyi ihtimalle 5 sene sürecek karsisinda mikrobun teki oldugu icin muhtemelen 7-8 sene sürer. Su an bosanamaz. Ama kpss çalış atan demek de sacma sanki essahtan bi para mi alio duz memur maaslari asgariye yakinsadi zaten. Ne alakasi var memuriyetle konunun. Liseyi bitirmemisti sanirim en azindan onu bitirip asgari ucretle kiyisindan kosesinden calisma hayatina girecek. Ve bu adamla cinsel munasebetten kacinacak. Cocuklar icin de susacak baska yapacak bisey yok.

Ya kızım sen bu adamı seviyormusun?
Hayır ?
Öyleyse ne yapıyorsa yapsın sana dokunmasın daha ne istiyorsun .
Sevmediğim adamla sevişmek için can atmiyorsun herhalde .
Sen cocuklarina odaklan ,onada suçluluk duygusu aşilan .
Sürekli para istedi bir kenarda biriktir .
Intihar ne ?
Sen ergen yaşta annesin kalmışsin iyimi olmuş,
Senin çocuklarda daha bebe üvey anne eline mi bırakacaksın

X