- 21 Haziran 2013
- 50
- 10
-
- Konu Sahibi LouisaClark
evet haklılık payınız varEvlilik konuları ve aile kültür yapısı bana göre önemlilik arzeder
Icine sinmeyen şeyler zaman sonra katlanilmaz hal alırsa işin içinden çıkamazsin
benim içinde sorun siyasi görüşBu arada bahsettiğim iki olayda mesele kültür farkı değil siyasi görüş farkıydı. Ona bakarsan benim annem gürcü babam türk. Eşim türk ben melez.
kendinize göre haklılık payınız var fakat demişsiniz ki kendinize türk bir sevgili bulun daha çnce belirttiğim gibi bu benim için sorun değil ama zaman ne gösterir bilemem ama yorumunuz için teşekkürler farklı bi bakış açısı okumuş oldumSiyasi konuları hiç dile getirmemeniz,ve birbirinize ve birbirinizin çevresine siyasi görüşünüzü savunmaya çalışmamanız bence gayet yeterli.Sİyasi olarak ne düşündüğü sizi ilgilendirmemeli.Bu konuyu hiç konuşmamak kesin çözümdür ve bunu kendisine söyleyebilirsiniz.Ki bir kürt olarak şunu söyleyebilirimki istisnasız her kürdün içinde o bahsettiğiniz partiye karşı bir sempati vardır.O yüzden böyle şeylere tahammül edemeyecek insanların,kürtlerle birlikte olmaması gerektiğini düşünüyorum kesinlikle.Varsayalımki sevgiliniz beni yanıltmış olacaktı ve hiç sempati duymayacaktı,ama emin olunki birgün evlenmeyi düşündüğünüz o adamın ailesinde akrabalarında yüzde yüzzzzzzzzz bu derece haz etmediiğiniz o partiye oy veren,hatta ağır sempati duyan bir çok akrabası olacak.Kaldıramayacağınız işlere girişmeyin yada kabullenip susun.Çünkü kendisi,ailesi değilse biile,şayet evlenirseniz,amcasının halasının teyzesinin kuzeninin o partiye olan sempatisini eninde sonunda dinleyeceksiniz.Bir topluluk esnasında gururlanarak konuşmasına şahit olacak ve susmak zorunda kalacaksınız.Ve o aileyle o kişilerle gelin olarak görüşmek zorundasınız.Bu yüzden ben her zaman sadece doğulu insanları seçtim hayatıma.ve her kürdünde kürt insanlarla evlenmesi taraftarı oldum.Çünkü eşi değilse,eşinin akrabaları o partiyi desteklediği için damadının/gelininin yakınlarından uzak duracak ve konuşulacak.Ki bence bu kadar uzaklaşmaya gerek yok örneklerde,benim savunduğum şey gerçek olandır.Her kürt,o partiye sempati duyar.Oy vermesede çoğu konuşmasını haklı görür,oy vermesede birmillet vekiline hayranlık duyar.O parti,her kürdü bi noktasından yakalar.Ve bu kaçınılmazdır.Şayet bu konularla insanların karşısına çıkacaksanız,kimsenin zamanını boşa harcamayın ve kendinize türk bi sevgili/eş edinin.Yaptığınız şeyi haksızlık olarak görüyorum ben.Tasvip etmemekle bu derece nefret etmek çok farklı şeyler çünkü.Desteklemeyeni yanlış bulanı anlarım,ama sempatisi olanı hem suçlayıp,hemde halkımdan birine aşık olanı kusura bakmayın,anlayamam...
evet dediğiniz gibi ırk farkı değil önemli olan kültür ve yaşayış farkı haklısnızBen Türküm eşim de Cerkes açıkçası iki kesim olarak aynı ırkın evlatları sayılsakta ciddi kültür farkımız vardı ama eşimle birçok konuda anlasiyoruz bu yüzden bir sorun yaşamadık ideolojik olarak.
Demem o ki farklı ırklarla evliliği kaldırabilecek olan insanlar evlilik yapsın şahsen bir Kürtle evlenip ne onu ne de kendimi mutsuz edemezdim ben o sebeble cesaret edemezdim
üzüldüm gerçekten bende bundan korkuyorum ağlaya ağlaya ayrılmaktan sanırım biraz ailesinden etkileniyor diye düşünüyorum ama işin aslını bilemem ailesini kültürlerini çok bilmiyorum ama yaşayışlarını az buçuk biliyorum.gerçekten işin işine girdikçe derine girdikçe farklı şeyler çıkıyor ben burda derine inmeden insanların görüşlerine çok saygısızlık olmayacak şekilde görüşümü dile getirdim ama işin içine girdikçe farklı boyutlar ortaya cıkıyor çevremdeki arkadaşlarımdan da biliyorum etrafımda böyle ilişkiler de yok değil az buçuk tahmin ediyorum neler olabileceğini ama onu üzmekten çok korkuyorum kendimi geçtim artık çünkü çok fazla seviyorYazını baştan sona kadar okudum ve birçok yorum yapılmış onlara hiç bakmadım son cümlende buna benzer yaşayan var mı diye sormuşsun canım benim var ben bizzat bunu yaşadım... bir yıl önce aynı senin gibi üniversitede tanıştım aramızda bir yaş vardı kürttü ve bende senin gibi böyle gereksiz ayrım yapan insanlardan değildim üniversite türk kürt alevi azeri arkadaşlarım yakın olan arkadaşlarım vardı onun kürt olduğunu biliyordum kürtçe bazı kelimeler falan sorardım falan neyse ben onu sevdim o beni daha da çok sevdi yanında kendimi çok iyi hissederdim içimden ben onla evlencem diye geçiriyordum hey gidiii sonra bu siyasi olaylar işin içine girdi oy verdiği partiyi biliyordum bu da benim için sıkıntı değildi sonuçta herkes düşüncesini özgürce oy verip bu hakkını kullanabilir ama işte bu düşünceler daha derinlere inince olmadı yani olamazdı.neden olmadı dersen..Bi kere insanlar çok önyargılı artık insanlığa bakılmıyor ırkı dini mal varlığı insanlar için öncelikli geliyor maalesef ve hadleri olmadan saçma sapan yorumlarda bulunuyor bu da sizi olumsuz etkiliyor ister istemez..sonra kültürler farklı oluyor bu da aile için bazen sorun olabiliyor..ve en önemlisi bazı düşünceleri sanada kabul edilir gelmiyoor ve şu da gerçek evlenince ailelerde evlenir derler öyle daha iki kişi ağırlıklı paylaşılanlar evlenince aile akraba yorumlarıyla bazem daha da güçleşebiliyor neyse çok uzattım sonuç olarak bizde ağlaya ağlaya Ayrıldık böylesi daha hayırlı olur diye...
kendinize göre haklılık payınız var fakat demişsiniz ki kendinize türk bir sevgili bulun daha çnce belirttiğim gibi bu benim için sorun değil ama zaman ne gösterir bilemem ama yorumunuz için teşekkürler farklı bi bakış açısı okumuş oldum
Bunu bir Kürt arkadasimda sorsa yorumum böyle olurduevet dediğiniz gibi ırk farkı değil önemli olan kültür ve yaşayış farkı haklısnız
şimdiden düşünüyorum bende kafam baya karışık tahmin edebiliyorum az buçuk yaşayacağım sıkıntıları ailemin tepkisini veya onun ailesiyle olan iletişimimi çünkü gerçekten kültür çok farklı ailesinden bi kaç kişi uzaktan tanıyorum tanışmadık ama iyi canayakın insanlar kesinlikle ona bişey demiyorum ama ilerisi için sıkıntılıBunu bir Kürt arkadasimda sorsa yorumum böyle olurdu
Söz konusu sadece ırk değil düşün ki aynı kapı komsunla bile çok farklı aile yasantilarina sahip insanlariz eşikten esige farklı yaşam tarzları var ideolojiler var oturup iki hasbihal sohbet edebilirsin ama söz konusu evlilik ve aileler olunca yöne diyorum hazmedebilecek olanlar saygı çerçevesinde birbirine tahammül edebilecek iki ırkın ayrı evlatları elbette evlensinler ama ben zorlanırim korkuyorum diyorsa işte orada durup düşünmesi lazım gelir
Endiselerini çok iyi anlıyorum umarım doğru olani kendine göre belirler ferah kavusursun sana ayrıl ya da ayrılma diyemem çünkü ortada farklı bir durum varşimdiden düşünüyorum bende kafam baya karışık tahmin edebiliyorum az buçuk yaşayacağım sıkıntıları ailemin tepkisini veya onun ailesiyle olan iletişimimi çünkü gerçekten kültür çok farklı ailesinden bi kaç kişi uzaktan tanıyorum tanışmadık ama iyi canayakın insanlar kesinlikle ona bişey demiyorum ama ilerisi için sıkıntılı
tekrar teşekkürler uzun bir süre daha düşüneceğimmEndiselerini çok iyi anlıyorum umarım doğru olani kendine göre belirler ferah kavusursun sana ayrıl ya da ayrılma diyemem çünkü ortada farklı bir durum var
inanın o kadar yanlış anlamışsınız ki hor görmüyorum gerçekten şu söylediğiniz laf asla doğru değil eğer hor görseydim şimdi ayrılırdım ne buraya konu açardım ne de insanların vakitlerini çalardım onu çok seviyorum ve bu konuda çok hassasım uzun uzun da açıkladım herkese ayrı ayrı her cevap yazana tek tek yanıt verdim ama halen neden anlamak istemiyorsunuz konu farklı yerlere çekiliyor bende bunu anlayabilmiş değilimKürt kökenliyim esim ic anadolulu turkmen. Esimle farkli partilere oy verdik lafi bile geçmedi aramizda hic bir rahatsızlık da duymuyorum o da duymuyor sorun olabilecek bir sey degil. Senin derdin baska. Kardesimle de babamla da farkli partilere oy vermisizdir mesela umrumda bile degil yni son derece normal seyler bunlar. Bence sizin bskasorunlariniz var erkek arkadaşını hor goruyorsun.
Beni çok iyi anladğınızı düşünüyorum çok teşekkür ederim yerime açıklama yaptığınız için uzun uzun yazıyorum herkese cevap veriyorum ama hala nasıl yanlış anlaşılıyorum bilmiyorum nasıl hor görebilirim ki onu hor görsem beraber olur muyum kıyamıyorum bile ona incinmesini istemiyorum bunları düşünürken bile vicdan azabı çekiyorum benim için o kadar kıymetli kendimi kanıtlamaya calısmaktan yoruldum gerçektenHayır hor görme meselesi degil bu hanımlar daha 19 yaşında kendisi elbette endiselerinin olması çok normal hor görse zaten birlikte olmazdı degil mi ?
Sadece endişeleri var
işte bu devrede aile çok önemli anladığım kadarıyla sizin aileleriniz anlayışlı ne güzel özenilecek bi durum gerçekten bende bundan emin olabilsem ama pek umudum yokArada sevgi varsa hiç bir sorun olmuyor nereden mi biliyorum tabi ki kendimden?
Eşimle çok uzun bir geçmişimiz sonrasında da 5 yıllık evliliğimiz var.üstüne üstlük taban tabana zıt partilere oy veririz.beraber sandığa gider oylarımızı kullanırız kimse kimseye karışmaz.eşimle meslek örgütümüzün seçimlerinde bile aynı tarafa hiç oy vermedik hiç de sorun olmuyor.
Bu arada ben kürdüm o yörük köylerinde hiç dışardan evlilik olmamış ilk benim yani.aileler de iyi anlaşıyor.görümcem aynı köyden biri ile evli siyasi görüşleri aynı da be oluyor.aileler konuşmuyorlar bile.
Ben sizin o ismini anmak istemediğiniz partiye oy veriyorum eşim de tam zıttına.
anladım haklı olabilirsiniz belki çok büyük bi genelleme yaptınız çünkü diyarbakırından ankarasındna kırşehirine her yörenin kürt insanıyla tanıştım çokta yakın arkadaşlarım oldu hiçbiri o partiye sempati duymuyordu aynı şekilde türk olup dediğim partiyi destekleyen arkadaşlarımda vardı ama hiçbiriyle bi kere siyaset konusmadım umrumda değildi zaten özellikle konuşmamaya özen gösterdim bu konuda çok istista tanıyorum ama bu konular biraz aileden geliyor sanırım birey kendisi düşünüyor tartıyor tabii dediğiniz gibi ilerisi için sorun oalbilir yanıtınız için teşekkürlerSorun zaten sevgilinizin kürt olması değil.Benim söylediğim şey ''Her kürt o partiye sempati duyar,o değilse ailesi,ailesi değilse akrabaları,ama aslında uzaklaşmaya gerek yok,eksiksiz her kürt'' bu sebepten türk bir sevgili bulun diyorum.Sonuçta türk olduğu halde o partiye ilgi duyan birini bulmanız pek kolay olmayacaktır.İmkansıza yakın.Yani her kürt o partiyi sevdiğinden,türk sevgili bulmalısın.Söylemek istediğim bu.Yada ılımlı olmayı öğreniceksin.Çünkü biz buyuz.Ve bunu her kürtle yaşarsın.Kaçınılmaz son
Kültür farki aranizda sorun olabilir.inanın o kadar yanlış anlamışsınız ki hor görmüyorum gerçekten şu söylediğiniz laf asla doğru değil eğer hor görseydim şimdi ayrılırdım ne buraya konu açardım ne de insanların vakitlerini çalardım onu çok seviyorum ve bu konuda çok hassasım uzun uzun da açıkladım herkese ayrı ayrı her cevap yazana tek tek yanıt verdim ama halen neden anlamak istemiyorsunuz konu farklı yerlere çekiliyor bende bunu anlayabilmiş değilim