Çok Büyük Çıkmazdayım Yardımlarınıza İhtiyacım Var...

Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var

• Lütfen

OY: 9 81,8%
  • Yardımlarınızı bekliyorum

OY: 3 27,3%

• Ankete Katılan
    11
  • Anket Kapalı .
işte bu devrede aile çok önemli anladığım kadarıyla sizin aileleriniz anlayışlı ne güzel özenilecek bi durum gerçekten bende bundan emin olabilsem ama pek umudum yok
Aileler sandığınız kadar zorluk çıkarmıyor tabi ki siz kararlıysanız.eşimle ünivetsitede sevgiliydik .ailelerimiz sorun yaparlar diye çok düşünüp çok üzüldüğümüz zamanlar oldu.hatta bir süre tek bu nedenle ayrıldık :)
evlenmeye karar verdiğimizde tek olumsuz kelime etmediler.gerçi kv eşim benden 6 ay büyük olmasına rağmen gelinin yaşı büyükmüş dedi:)) hani oğlu da çok çıtırmış gibi:))
önemli olan ikinizin birbirini anlayabilmesi kimsenin kimse üzerinde tahakkum kurmaması gerek.boş yere üzmeyin kendinizi herşey olacağına varıyor.

Yanlış.Bazı kürt kardeşlerim,tepki görmekten çekindikleri için (hatta bu bi azınlık değil,çoğunluk) dile getirmiyor,yada yoo sevmiyomki ben diye inkar ediyor.Ama sandıkta işler değişiyor.Yada meclis haberlerini izlerken yürü beee ne konuştu helal olsun diyor.Kendinizi kandırmayın,çünkü onlar sizleri kandırıyor.Asla yoktur diyemem,ama asla sizin söylediğiniz gibi ilgi duymayan çoğunlukta YOK. E kürdüm yahu,bileyim o kadarınıda.

anladım siz birbirinize karşı anlayışlı düşünebiliyorsunuz şanslısınız ama ben şu an düşünemiyorum maalesef elimden gelen birşey yok gerçekten belki zamanla alışırım bilemiyorum dediğiniz gibi doğuda yaşıyor küçük bir yerde bende doğduğumdan beri büyük bi şehirde özgür bi hayata alışmış insanım mutlaka zorluklar olacaktır

teşekkürler böyle güzel hikayeler okuyunca içime az da olsa su serpiliyor dediğiniz gibi herşeyin hayırlısı olur inşallah bunu can-ı gönülden diliyorum

tabi siz daha iyi bilirsiniz

Acikcasi biz sevgiliyken hangi partiye oy veriyoruz bunu bilmezdik propagandasini yapip dile getirmezdik. Öyle fanatik bir durum hic olmadi. Bu gun a partisi olur yarin b partisi seklinde nitekim oyle de oldu.
Sanirim erkek arkadasin partisinin propagandasini yapıyor ve ciddi manada destekliyor bu sekilde bence anlasmaaniz zor ben kürt halimle doguda buyumus aillesine geleneklerine fazla bagli bir kürtle yapamam adetleri ağırdır cunku. O yuzden iyi dusun hem yasin cok genc onun da oyle. Ciddi bir sey düşünme bana kalırsa

Ayakta alkisliyorum sizi...cok güzel ifade etmissiniz...

sevgilim bana ilerde sorun olması diye kendisi sordu kendisi anlattı ben konusunu bile açmamıştım bana herşeyini anlatıyor başka zaman aramızda sorun teşkil etmesin diye oda benim herşeyimi bilir zaten bende o da körü körüne sempatizan değiliz inanın propaganda yapmıyor ilerde ne yapar bilemem ama şu an yapmıyor sadece beni şaşırttı fikri nasıl böyle değişti kendisi benden üç yaş büyük tabiki insanların fikirleri görüşleri değişir doğruyu yanlışı görür ama kendisi olgun biri bende şaşırdım kültürlerini çok bilmiyorum açıkcası ama ağır olduğunu tahmin edebiliyorum çevremde gördüklerimden ben bunlara gelebilir miyim onu bilmiyorum açıkcası kendime hiç güvenmiyorum bu konuda.ciddi birşey düşünme konusuna gelince düşünüyoruz çünkü seviyoruz ama eğer tam kararımı verirsem ve ciddi birşey düşünmeyceksem ne kendimi nede onu daha fazla üzmek istemiyorum daha çok bağlanmadan ama karar verebilmiş değilim

Ayakta alkisliyorum sizi...cok güzel ifade etmissiniz...
insanların hassas olduğu konular farklı ve her insanın aynı düşünmesini sağlayamazsınız aynen sevgilimle ben gibi bende neyin ne olduğıunu iyi biliyorum bu konudaki hassasiyetimi dile getirdim ve zor bir süreç benim için her anlamda lütfen beni kendinizin yerine koyun ırkınız mezhebiniz ne olursa olsun aileniz farklı bi mezhep ırktan biriyle birlikte olduğunuzu öğrenince en başta farklı bi bakış açısıyla bakar ister istemez bu çok doğal sorun etmem diyen insanlar bile bunu düşünüyorken

Nasıl her Türk aynı olmuyorsa her kurtte ayni olmuyor...bunun bagimlilik derecesi onemli...bende Kürdüm esimde öyle ikimizin aile kültürleri cok farkli benim ailem cok rahat yetistirilmis onlarda biraz daha tutucu...bizim evde asla siyaset konusulmaz bagimliligimiz yoktur öyle ama bir Kürt olarak elbetteki herkes kendinin destekledigine vermek ister...
ben yurt disinda yasiyorum 3 evladimda var hayatimda ilk kez oy kullandim sizin onaylamadiginiz partiye sebebi ise ortada...ama asla bu parti olayini hastalik haline getirmedik 7/24 konusmadik konusmamda...Kürt olsun Türk olsun nereli olursa olsun hastalik derecesinde bağlı olmaya ve eve her defasinda konusulup yansitilmasina karsiyim...
cok gelinlerimiz var Türk cok kizlarimizda Türklerle evli daha birinde sorun duymadim...herkes istedigi partiye oyunu kullanmakta ozgurdur...onemli olan bağımlı olmamasi...
sana bir ornek vereyim buyuk oglumun ismi kürtçe sadece baş harfi w basliyor diye ne Türk kimligi alabildim nede pasaportunu 1 sene mahkemeyle ugrastim degistirmek icin...sadece v harfi yapabilmrk icin ama simdi o yasak yok keske zamaninda bu yasak kalksaydi...bu partiye oy vermenin bircok insanin sebebi artik birseylerin duzene girmesi...bizde variz diyebilmek...dedigim gibi parti siyaset ayrimcilik gibi sorunları yoksa erkek arkadasinizi boyle sevin...benim fransiz arkadaslarimda var turkte kurtte ermenide inan cok fransizlari goruyorum kurtlerle evli tekbir sorun yasamiyorlar...nedense kurtlerle turkler arasinda sorun oluyor...halbuki hepimiz insaniz hepimiz kardesiz hepimiz o tooraklarin evladiyiz...

Bir kurt olarak mhpye mi oy verecekti? Irkci degilim demissiniz. Ama ben sizin ne oldugunuzu cok iyi anladim. Lise tarih kitabi disinda kitap okudunuz mu tarihimizle ilgili? Sirf ben kurdum dedigi icin diyarbakir cezaevinde b.k yedirilen kurtlerden haberiniz var mi? Buna ragmen bu insanlar baris diyorlarsa bir sansi hak ediyorlar. Ya bunlari da gectim 10 milyon insan mecliste temsil edilmesin mi? Gerci kime anlatiyorum. Bir turk olarak kast ettiginiz partiye oy verdim, vermeye devam edecegim. Cocugu bir an once terk edin kurtulsun sizden.

Üzüldüm sizin ve bu sebeple ayrılmak zorunda hisseden herkes için. Önceki sayfalarda benim de bir yorumum olmuştu, ben de yaşadım aynılarını. Büyüdüğüm şehir, akrabalarım herkes milliyetçiydi. Düğünde vs pot kıracaklar sorunlar çıkacak diye çok korkuyordum ama ne düğünde ne de sonrasında hiç bir sıkıntı yaşamadık.
Etraf çok yanlış yönlendiriyor maalesef, olmaz yürümez gibi bir önyargı var. Farklılık farklılık deniliyor sürekli iki ayrı uçmuş gibi ama ben bi fark göremedim, gerçekten iyi anlaşan çiftler arasında sorun çıkaracak şeyler değil. Bizim de siyasi görüşlerimiz son bir iki seneye kadar farklıydı o yüzden hiç konusunu açmazdık. Zamanla birbirini anladıkça orta yol bulunabilir bu konuda da.
Önemli olan 'karşılıklı' karakter huy. Ailesi ve sizin aileniz için de aynıları geçerli.
Evliliklerde de sorun yaşanıyorsa bu huyu suyu bozuk insana/insanlara denk gelindiğindendir.
Bizim tek bir ciddi tartışmamız olmadı 7 senedir. Biz devam ettik, çocuğumuz var ve şimdi her gün şükrediyorum Allaha onu karşıma çıkardığı için.

canım bence bi şu taraftan düşün bu son seçimlerde bahsi geçen partiye sadece destekçileri değil artık bu iktidardan ve diğer partilerden umudu kesip daha farklı bir yol izlemek isteyen çok kişi oy verdi yani bu seçimlerde verdiği oy o partiyi desteklediği ve o fikirde olduğu anlamına gelmeyebilir öte yandan arada bir siyasi koularla ilgili muhabbet açıp bu durumdan rahatsız olduğunuda belirt ama yinede temkili ol derim belki başlarda çekinip sana hiç açmadığı şeyleri yeni yeni otrtaya çıkarıyorda olabilir.

Süper yorum bu yorumun üstüne söylenecek söz yok bence

Çok doğru
nasıl da normal geliyor artık insanlara
katilleri desteklemek

olay kürt türk olayı değil, kürt arkadaşlar farklı olaya çekmiş, çerkes ya da lazda teröristlik yapıp terörist parti kursa aynı şekilde onlara da karşıda cephe alınır, kaldıki kürtlere cephe alınma değil olay, terörist partiye cephe alınıyor, konu sahibi arkadaşım çok iyi düşünmelisin bu konuda, kürt bir sürü insan var seninle aynı görüşte gayette ideal insanlar, sorun görüşte değil aslında ama istisna var, terörist olursa parti işte o istisnaya giriyor, kimsenin kürde bişey dediği yok, resmen olayı bilerek mi bilmiyorum başka yere çekmiş bazıları, siz yapıyorsunuz işte, konu sahibi üstüne basa basa ben kürt olmasını sorun yapmıyorum demiş

Benim Nişanlımla benim aramda da hem mezhep hem kültür farkı var hemde uç noktalarda.. nişanlım koyu değil ama ben çok koyuyum.
Benim savunduğum parti başka kendi ailemin başka.. nişanlımın başka, onun ailesinin başka.. hep karıştık bir birine
Konu açılınca ben fıttırıyorum böyle başlıyorum dibine kadar savunmaya... kralı gelse savunurum :))) Ama konu kapanınca sanki hiç bir şey yokmuş gibi.
Sevgimizin saygımızın önüne hiç bir siyasi parti ve lideri geçemez.

Önemli olan bence irki değil dini olarak ayni görüşte olunmasi ama tabiki arkadaşların dediği gibi bir partiyi desteklemesine ne kadar tahammül edilebilir...ayrıca türkde olsa sen tek cocuksun o 11cocuklu kirsalda yasayan ailenin cocugu arada uçurumlar var cok anlaşmazlıklar cikar bence...yani arada böylesine fark yokken bile arada uçurumlar olabiliyor ayni bölgelerin kültürleri bile çok farklı oluyor.bence uyan bu sevdadan...

ikimizinde hastalık derecesinde bi bağımlılığı yok tabii ki her birey özgür kendinizce haklı nedenleriniz var anlıyorum ama benim hassasiyet gösterdiğim konu çok başka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…