- 23 Haziran 2014
- 2.729
- 8.517
-
- Konu Sahibi LouisaClark
Aileler sandığınız kadar zorluk çıkarmıyor tabi ki siz kararlıysanız.eşimle ünivetsitede sevgiliydik .ailelerimiz sorun yaparlar diye çok düşünüp çok üzüldüğümüz zamanlar oldu.hatta bir süre tek bu nedenle ayrıldık :)işte bu devrede aile çok önemli anladığım kadarıyla sizin aileleriniz anlayışlı ne güzel özenilecek bi durum gerçekten bende bundan emin olabilsem ama pek umudum yok
anladım haklı olabilirsiniz belki çok büyük bi genelleme yaptınız çünkü diyarbakırından ankarasındna kırşehirine her yörenin kürt insanıyla tanıştım çokta yakın arkadaşlarım oldu hiçbiri o partiye sempati duymuyordu aynı şekilde türk olup dediğim partiyi destekleyen arkadaşlarımda vardı ama hiçbiriyle bi kere siyaset konusmadım umrumda değildi zaten özellikle konuşmamaya özen gösterdim bu konuda çok istista tanıyorum ama bu konular biraz aileden geliyor sanırım birey kendisi düşünüyor tartıyor tabii dediğiniz gibi ilerisi için sorun oalbilir yanıtınız için teşekkürler
anladım siz birbirinize karşı anlayışlı düşünebiliyorsunuz şanslısınız ama ben şu an düşünemiyorum maalesef elimden gelen birşey yok gerçekten belki zamanla alışırım bilemiyorum dediğiniz gibi doğuda yaşıyor küçük bir yerde bende doğduğumdan beri büyük bi şehirde özgür bi hayata alışmış insanım mutlaka zorluklar olacaktırKültür farki aranizda sorun olabilir.
Erkek arkadasin doguda yaşamışsa ailesine kültürüne cok bagimliysa buna uyum saglaman zor olur. Onun da sana.
Ben batıda buyumus bir insanim erkn bir evlilk degil olgun bir ilişki sonrasi evlendik maddi manevi bagimsiziz. Buna ragmen kültür farki cok olmasa da var sorun mu hayir degil cunku coktan asilmis seyler. Hangi partiye oy verildigi cok kucuk ve onemsiz br ayrıntıdan ibaret ve cok dogal.
teşekkürler böyle güzel hikayeler okuyunca içime az da olsa su serpiliyor dediğiniz gibi herşeyin hayırlısı olur inşallah bunu can-ı gönülden diliyorumAileler sandığınız kadar zorluk çıkarmıyor tabi ki siz kararlıysanız.eşimle ünivetsitede sevgiliydik .ailelerimiz sorun yaparlar diye çok düşünüp çok üzüldüğümüz zamanlar oldu.hatta bir süre tek bu nedenle ayrıldık :)
evlenmeye karar verdiğimizde tek olumsuz kelime etmediler.gerçi kv eşim benden 6 ay büyük olmasına rağmen gelinin yaşı büyükmüş dedi:)) hani oğlu da çok çıtırmış gibi:))
önemli olan ikinizin birbirini anlayabilmesi kimsenin kimse üzerinde tahakkum kurmaması gerek.boş yere üzmeyin kendinizi herşey olacağına varıyor.
tabi siz daha iyi bilirsinizYanlış.Bazı kürt kardeşlerim,tepki görmekten çekindikleri için (hatta bu bi azınlık değil,çoğunluk) dile getirmiyor,yada yoo sevmiyomki ben diye inkar ediyor.Ama sandıkta işler değişiyor.Yada meclis haberlerini izlerken yürü beee ne konuştu helal olsun diyor.Kendinizi kandırmayın,çünkü onlar sizleri kandırıyor.Asla yoktur diyemem,ama asla sizin söylediğiniz gibi ilgi duymayan çoğunlukta YOK. E kürdüm yahu,bileyim o kadarınıda.
anladım siz birbirinize karşı anlayışlı düşünebiliyorsunuz şanslısınız ama ben şu an düşünemiyorum maalesef elimden gelen birşey yok gerçekten belki zamanla alışırım bilemiyorum dediğiniz gibi doğuda yaşıyor küçük bir yerde bende doğduğumdan beri büyük bi şehirde özgür bi hayata alışmış insanım mutlaka zorluklar olacaktır
Ayakta alkisliyorum sizi...cok güzel ifade etmissiniz...hangı partıden bahsettıgınızı cok ıyı anladım ustune basa basa kurt demenızden .
yolsuzlardan hırsızlardan ayyaslardan sozde dındarlara verılen oylardan korkmuyosunuz da bır dahakı secımlere ben o partıye oy verebılırım dedı dıe mı korkuyosunuz
unutmayın kı solcular da daga cıkıyo sagcılarda daga cıkıyo ya da cok ıyı unıversıte mezunu ınsanlarda canlı bomba olabılıyo.
ya da soyle soylım o partının cok zıt bır partı gorusune sahıbım ama ornek vererek soylıcem chp lı de mhp lı de akp lı de ulkeyı bolme pesınde . bırakın adamın hangı partıye ılgı duydugunu da once nesıne ılgı duyuyo onu bı ogrenın derım ben..
sevgilim bana ilerde sorun olması diye kendisi sordu kendisi anlattı ben konusunu bile açmamıştım bana herşeyini anlatıyor başka zaman aramızda sorun teşkil etmesin diye oda benim herşeyimi bilir zaten bende o da körü körüne sempatizan değiliz inanın propaganda yapmıyor ilerde ne yapar bilemem ama şu an yapmıyor sadece beni şaşırttı fikri nasıl böyle değişti kendisi benden üç yaş büyük tabiki insanların fikirleri görüşleri değişir doğruyu yanlışı görür ama kendisi olgun biri bende şaşırdım kültürlerini çok bilmiyorum açıkcası ama ağır olduğunu tahmin edebiliyorum çevremde gördüklerimden ben bunlara gelebilir miyim onu bilmiyorum açıkcası kendime hiç güvenmiyorum bu konuda.ciddi birşey düşünme konusuna gelince düşünüyoruz çünkü seviyoruz ama eğer tam kararımı verirsem ve ciddi birşey düşünmeyceksem ne kendimi nede onu daha fazla üzmek istemiyorum daha çok bağlanmadan ama karar verebilmiş değilimAcikcasi biz sevgiliyken hangi partiye oy veriyoruz bunu bilmezdik propagandasini yapip dile getirmezdik. Öyle fanatik bir durum hic olmadi. Bu gun a partisi olur yarin b partisi seklinde nitekim oyle de oldu.
Sanirim erkek arkadasin partisinin propagandasini yapıyor ve ciddi manada destekliyor bu sekilde bence anlasmaaniz zor ben kürt halimle doguda buyumus aillesine geleneklerine fazla bagli bir kürtle yapamam adetleri ağırdır cunku. O yuzden iyi dusun hem yasin cok genc onun da oyle. Ciddi bir sey düşünme bana kalırsa
insanların hassas olduğu konular farklı ve her insanın aynı düşünmesini sağlayamazsınız aynen sevgilimle ben gibi bende neyin ne olduğıunu iyi biliyorum bu konudaki hassasiyetimi dile getirdim ve zor bir süreç benim için her anlamda lütfen beni kendinizin yerine koyun ırkınız mezhebiniz ne olursa olsun aileniz farklı bi mezhep ırktan biriyle birlikte olduğunuzu öğrenince en başta farklı bi bakış açısıyla bakar ister istemez bu çok doğal sorun etmem diyen insanlar bile bunu düşünüyorkenAyakta alkisliyorum sizi...cok güzel ifade etmissiniz...
Nasıl her Türk aynı olmuyorsa her kurtte ayni olmuyor...bunun bagimlilik derecesi onemli...bende Kürdüm esimde öyle ikimizin aile kültürleri cok farkli benim ailem cok rahat yetistirilmis onlarda biraz daha tutucu...bizim evde asla siyaset konusulmaz bagimliligimiz yoktur öyle ama bir Kürt olarak elbetteki herkes kendinin destekledigine vermek ister...insanların hassas olduğu konular farklı ve her insanın aynı düşünmesini sağlayamazsınız aynen sevgilimle ben gibi bende neyin ne olduğıunu iyi biliyorum bu konudaki hassasiyetimi dile getirdim ve zor bir süreç benim için her anlamda lütfen beni kendinizin yerine koyun ırkınız mezhebiniz ne olursa olsun aileniz farklı bi mezhep ırktan biriyle birlikte olduğunuzu öğrenince en başta farklı bi bakış açısıyla bakar ister istemez bu çok doğal sorun etmem diyen insanlar bile bunu düşünüyorken
Yazını baştan sona kadar okudum ve birçok yorum yapılmış onlara hiç bakmadım son cümlende buna benzer yaşayan var mı diye sormuşsun canım benim var ben bizzat bunu yaşadım... bir yıl önce aynı senin gibi üniversitede tanıştım aramızda bir yaş vardı kürttü ve bende senin gibi böyle gereksiz ayrım yapan insanlardan değildim üniversite türk kürt alevi azeri arkadaşlarım yakın olan arkadaşlarım vardı onun kürt olduğunu biliyordum kürtçe bazı kelimeler falan sorardım falan neyse ben onu sevdim o beni daha da çok sevdi yanında kendimi çok iyi hissederdim içimden ben onla evlencem diye geçiriyordum hey gidiii sonra bu siyasi olaylar işin içine girdi oy verdiği partiyi biliyordum bu da benim için sıkıntı değildi sonuçta herkes düşüncesini özgürce oy verip bu hakkını kullanabilir ama işte bu düşünceler daha derinlere inince olmadı yani olamazdı.neden olmadı dersen..Bi kere insanlar çok önyargılı artık insanlığa bakılmıyor ırkı dini mal varlığı insanlar için öncelikli geliyor maalesef ve hadleri olmadan saçma sapan yorumlarda bulunuyor bu da sizi olumsuz etkiliyor ister istemez..sonra kültürler farklı oluyor bu da aile için bazen sorun olabiliyor..ve en önemlisi bazı düşünceleri sanada kabul edilir gelmiyoor ve şu da gerçek evlenince ailelerde evlenir derler öyle daha iki kişi ağırlıklı paylaşılanlar evlenince aile akraba yorumlarıyla bazem daha da güçleşebiliyor neyse çok uzattım sonuç olarak bizde ağlaya ağlaya Ayrıldık böylesi daha hayırlı olur diye...
Süper yorum bu yorumun üstüne söylenecek söz yok benceBir kurt olarak mhpye mi oy verecekti? Irkci degilim demissiniz. Ama ben sizin ne oldugunuzu cok iyi anladim. Lise tarih kitabi disinda kitap okudunuz mu tarihimizle ilgili? Sirf ben kurdum dedigi icin diyarbakir cezaevinde b.k yedirilen kurtlerden haberiniz var mi? Buna ragmen bu insanlar baris diyorlarsa bir sansi hak ediyorlar. Ya bunlari da gectim 10 milyon insan mecliste temsil edilmesin mi? Gerci kime anlatiyorum. Bir turk olarak kast ettiginiz partiye oy verdim, vermeye devam edecegim. Cocugu bir an once terk edin kurtulsun sizden.
Çok doğruValla ağzıma cok şeyler doluyor ama cıkmıyor,o partininde başındaki katilin de....
Ne işin var o zihniyetteki insanla ,siyasi görüşüm değil bu insani görüşüm.
Bu az bşey değil bende hiçbir partiyi desteklemem ama asla asla asla olmaz böyle bi insanla, Allah gözünüzü acsın.Uyan kardeşim uyan..derin uykudasın galiba
ikimizinde hastalık derecesinde bi bağımlılığı yok tabii ki her birey özgür kendinizce haklı nedenleriniz var anlıyorum ama benim hassasiyet gösterdiğim konu çok başkaNasıl her Türk aynı olmuyorsa her kurtte ayni olmuyor...bunun bagimlilik derecesi onemli...bende Kürdüm esimde öyle ikimizin aile kültürleri cok farkli benim ailem cok rahat yetistirilmis onlarda biraz daha tutucu...bizim evde asla siyaset konusulmaz bagimliligimiz yoktur öyle ama bir Kürt olarak elbetteki herkes kendinin destekledigine vermek ister...
ben yurt disinda yasiyorum 3 evladimda var hayatimda ilk kez oy kullandim sizin onaylamadiginiz partiye sebebi ise ortada...ama asla bu parti olayini hastalik haline getirmedik 7/24 konusmadik konusmamda...Kürt olsun Türk olsun nereli olursa olsun hastalik derecesinde bağlı olmaya ve eve her defasinda konusulup yansitilmasina karsiyim...
cok gelinlerimiz var Türk cok kizlarimizda Türklerle evli daha birinde sorun duymadim...herkes istedigi partiye oyunu kullanmakta ozgurdur...onemli olan bağımlı olmamasi...
sana bir ornek vereyim buyuk oglumun ismi kürtçe sadece baş harfi w basliyor diye ne Türk kimligi alabildim nede pasaportunu 1 sene mahkemeyle ugrastim degistirmek icin...sadece v harfi yapabilmrk icin ama simdi o yasak yok keske zamaninda bu yasak kalksaydi...bu partiye oy vermenin bircok insanin sebebi artik birseylerin duzene girmesi...bizde variz diyebilmek...dedigim gibi parti siyaset ayrimcilik gibi sorunları yoksa erkek arkadasinizi boyle sevin...benim fransiz arkadaslarimda var turkte kurtte ermenide inan cok fransizlari goruyorum kurtlerle evli tekbir sorun yasamiyorlar...nedense kurtlerle turkler arasinda sorun oluyor...halbuki hepimiz insaniz hepimiz kardesiz hepimiz o tooraklarin evladiyiz...